27/3/18

Οι δύο δηλώσεις Bolton που πρέπει να ενδιαφέρουν τους στρατηγιστές στην Ελλάδα…

Του Βασίλη Κοψαχείλη*
Ο «άκαμπτος» John Bolton αναλαμβάνει τη θέση του νέου Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, μετά την «ευγενική» αποπομπή από τη θέση αυτή, του εν ενεργεία στρατηγού H.R. McMaster. 
Ο John Bolton, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του George Bush Jr., έχει μία συνταγή για όλες τις περιπτώσεις, και προσωπικά δεν ξέρω αν είναι ο καταλληλότερος για τη θέση, για τη στρατηγική του Προέδρου του, και για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στον κόσμο στις εποχές που ζούμε. 
Προφανώς δεν έχει διαβάσει Θουκυδίδη, αν κρίνω από την επιμονή του για την ανατροπή του Saddam Hussein (με επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ) το 1998. [1]
Και ενδεχομένως να υπάρξουν αρρυθμίες μεταξύ της στρατηγικής του Προέδρου Trump και του “America First” με τις απόψεις Bolton για ανατροπή ηγετών-δικτατόρων, κόντρα με την Ρωσία (με τον Trump να παίζει διεθνοπολιτικό θέατρο μαζί με τον επανεκλεγέντα στρατηγιστή στο Κρεμλίνο που τα έχουν μια χαρά μοιράσει μεταξύ τους, ενώ ο Bolton το πιστεύει…) και ένα πιο παρεμβατικό ρόλο των ΗΠΑ στα παγκόσμια πράγματα. 


για τη συνέχεια Liberal

16 σχόλια:

  1. Please, do not try to fool yourself by these kind of statements. No matter what he said, he will still support Turkey. No matter what Turkey does to the betrayed Kurds and to anybody else, America still will give to them more arms and the stupid Europeans will give him more money for nothing. Greece must be ready for war with Turkey. The leaders of Greece must pursue a crash secret rearmament program for the country, including strategic weapons of massive destructive capabilities. If they fail to do so , it will be a national disaster and treason. Only stupid Greek politicians will believe that they can still risk it with the Turks. Greece is alone and it will be alone to fight the Turks. Forget, the USA, NATO, EU and Russia. They are bogus allies and friends. Only a united Greece with strong leaders can counter and defeat the Turks.
    The Greek Lion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος θα αναπτύξει ένα μυστικό πρόγραμμα εξοπλισμών? Μήπως ο Κουβέλης, ή ο Τσίπρας, ή μήπως ο πρώην Υφ. Α. Φίλης? Πάντως αποτρεπτικά όπλα είναι η μόνη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μπόλτον είναι άκαμπτος, μονοκόμματος, και δύσκολος. Αλλά είναι ένθερμός/ακραίος φίλος του Ισραήλ επομένως υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να συγκρουστεί με τον μεγαλεπήβολο/αλαζονικό Ερντογάν για την δημιουργία του Κουρδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να κρατησουμε αυτο:" την αντικατάσταση του Erdogan από μετριοπαθείς δικούς του, τους οποίους ο Αμερικανικός παράγοντας προκειμένου να τους στηρίξει και να τους απομακρύνει από το μαγνητικό πεδίο του Κρεμλίνου, θα ρίξει για ακόμη μια φορά στη μοιρασιά την Ελλάδα…"

    Και αυτο εκτροπος,γιατι αυτο εχει δειξει η ιστορια μεχρι σημερα.
    Και η ιστορια επαναλαμβανεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιστορια δεν επαναλαμβανεται ποτε ακριβως....αλλιως θα ξεραμε το μελλον.Μοιαζει απλα αρκετα...καποτε.Παντα υπαρχει ενας απροβλεπτος παραγωντας...η δυο...η τρεις....Εξ ου αλλιως σχεδιαζεις κι αλλιως βρησκεσαι.Δες τα σχεδια των αμερικανων....ολα τα χρονια....ουτε ενα δεν βγηκε....οτι σχεδιο και ναχουν στο Αιγαιο ...δεν θα βγει.Θαρθει ξαφνικα ενας δυο παραγωντες ...απροβλεπτοι....Θα τους δουμε....οταν ελθουν....Αυτο ελειπε να νικησουν τους φυσικους νομους ..!! Δεν ειναι....Θεοι....αν ηταν θα ειχαν σκισει τον πλανητη....απο καιρο....μην πω οδευουν για το δικο τους...σκισιμο απ την φυση....διοτι βαρεθηκε....το πολυ το κυρ ελεησον...του καθε ...Μπολτον...ξολτον...και ..
    Βγαλτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στήν περίπτωση των Αμερικανών η ιστορία επαναλαμβάνεται επακριβώς. "Δες τα σχεδια των αμερικανων....ολα τα χρονια....ουτε ενα δεν βγηκε."

      Διαγραφή
  6. Είναι παραλογισμός να πηγαίνεις πίσω - πίσω στην ουρά ώστε να μη σε βρεί πρώτο ο τραμπούκος, ή έστω αν το βλέπεις προσωρινά ως χρήσιμο να κρύβεσαι φρόντισε τουλάχιστον να προετοιμάζεσαι ώστε όταν έλθει η σειρά σου να τον αντιμετωπίσεις, τότε "να του σπάσεις τα μούτρα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κος Βolton ειναι νεοσυντηρητικος (εχει και Ashkenazim καταγωγη) με παραφιλικες ιδιαιτεροτητες οπως εγραφη στον περιοδικο τυπο (swinger που εσπρωχνε την πρωην κα Bolton και σε αλλους - τον παρατησε βεβαιως) και του αρεσει και το under age (κοινο σημειο με τον προισταμενο του). ΕΙναι ολοι μια υπεροχη οικογενεια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *Αλλαι αι βουλαι των ανθρωπων και αλλα ... The game in Europe is over and it is Russian. To ονειρο της Γερμανιας (αλλοι το εμφυτευσαν στον εγκεφαλο της) για καθοδο στο Αιγαιο εσβησε. Τζαμπα πηγαν οι βομβαρδισμοι της Γιουγκοσλαβιας και η δημιουργια του Μακεδονικου. Η Σερβια αναβιωνει κατω απο τη προστασια της Ρωσσιας και ενας αγνωστος Ρωσσος (Ντουγκιν) εκανε ενα ταξιδακι στα Σκοπια να τους πει δυο λογακια για ΝΑΤΟ, κλπ. Ο δε East Med ειναι το αστειο του αιωνα αν πιστευει κανεις οτι η Γερμανια σε δεκα, και βαλε, χρονια θα ειναι ως εχει σημερα. Ο Μπολτον ηρθε να τα βαλει ολα αυτα στη παληα τους τροχια. Βαδιζει γρηγορα στη δικη του ανατροπη. Οι παρανοικοι ομως δεν καταλαβαινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι αμερικανοι εχουν μπλεχτει ασχημα σένα πολεμο που δεν τους αφορα.
    Κι'αυτο ειναι η Μ.Ανατολη.
    Ο τελικος στοχος : Η ασφαλεια του ισραηλ(δηλ. η αποσταθεροποιηση του ιραν)και κατέπεκταση ο περιορισμος της Κινας(πολυ απιθανο αυτο το τελευταιο).
    Το μεσον: Η τουρκια.
    Τα υπολογιζομενα ως θυματα : οι κουρδοι κι'οι μαλακολελληνες (που σαφως ειμαστε,κι'οχι τοσο οι κυβερνησεις,αλλα το ποπολο).
    Ο ερδο : Μια περιεργη περιπτωση.Το αμεσο μελλον θα δειξει τις πραγματικες του προθεσεις και τον πραγματικο του ρολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σαφες εμποδιο: Η ρωσια.Ας μην ξεχναμε,οτι οι στενες επαφες τριτου τυπου τουρκιας-ρωσιας αρχισαν μετα την καταρριψη του Su-24 και τον οικονομικο πολεμο που εξαπελυσε η ρωσια κατα της τουρκιας.

      Διαγραφή
    2. Το δε πραξικοπημα ακολουθησε των ως ανω γεγονοτων.

      Διαγραφή
    3. Ο ποιο αξιοπιστος συμμαχος της ελλαδος;
      Ποιος θα συμμαχησει με μαλακουτες;
      Η μονη ελπιδα μας η Κινα και σκιερως η ρωσια.
      Κι'οσο κι'αν εμεις οι μαλακουτες καθυβριζουμε τις κυβερνησεις,ισως ειναι οι μονες που μπορουν να κανουν σοβαρες κινησεις,στηριζομενες σε ελληνες επιστημονες, κατω απο την τρομακτικη πιεση των δυτικων.

      Διαγραφή
    4. Και τελικως να θεσω μια ερωτηση,ως υποθαση εργασιας ανηκουσα στην σφαιρα της φαντασιας παντα: Θα θελαμε να πλακωσουμε τους τουρκους(που κατα την αποψη μου μπορουμε κι'ανεξαρτητα απο τους δυτικους) και να διαλυσουμε την τουρκια;
      'H θαταν προτιμωτερο να βοηθησουμε και εμεις οσο μπορουμε στο αλληλοσφαξιμο των Μουσλι προς χαριν του ισραηλ;

      Η χρυση τομη δε,δεν θαταν αυτο που γινεται τωρα;

      -Ναι μεν αλλα...κι'αν θα,θα...αλλα μεν αλλα αν θα,θα...

      Διαγραφή
    5. @ elias cavadas.
      Το ειπες και μονος σου ως υποθεση εργασιας ανηκουσα στην σφαιρα της φαντασιας.
      Πως θα πλακωσεις τους τουρκους οταν εισαι χρονια τωρα πεσμενος στα 4 ;.
      Ας καθαρισουμε με τα σκοπια και μετα εχουμε αλβανια,τουρκια και οποιος αλλος πελατης προκυψει.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.