25/10/18

Όλα άρχισαν από την αποθέωση του μαθητή που μούντζωσε επισήμους

H «μαγκιά» να βανδαλίζεις το γραφείο του υπουργού Παιδείας
28 Οκτωβρίου 2011. Ένας μαθητής από τη Λάρισα μουντζώνει τους επισήμους στη μαθητική παρέλαση. Η φωτογραφία κάνει τον γύρο των τηλεοπτικών δελτίων και των σάιτ. Ο δήμαρχος Λάρισας Κ. Τζανακούλης δηλώνει ότι «δεν πρέπει να υποστεί κυρώσεις ο μαθητής για να μη στιγματιστεί για την υπόλοιπη ζωή του», οι μαθητές απειλούν με καταλήψεις σε περίπτωση τιμωρίας του, ενώ ένα κίνημα υπέρ του νεαρού, κατακλύζει τα social media. Δημοσιολόγοι και αναλυτές τον αποθεώνουν. Κάποιοι λίγοι κάτι ψελλίζουν κάτι περί αγωγής, τρόπων και ευγένειας, αλλά παραδίδονται αμέσως στη χλεύη του όχλου που θέλει «κρεμάλες στους πολιτικούς».

Για τη συνέχεια AthensVoice

15 σχόλια:

  1. Το άσχημο είναι που δεν τους μούντζωσαν όλα τα παιδιά και μαζί μ αυτούς όλους τους μεγαλύτερους που υποθηκεύσαμε τα νιάτα τους! Όσο για την τιμωρία ας κοιτάξουν την μαγκιά τους να την βγάλουν στα 12 ν.μ
    Μετά βλέπουμε και για αυτό! Προφανώς ως πράξη είναι αξιόποινη αλλά όταν δεν τιμωρείς χρόνια αυτούς με τα πάμπερς,γιατί το παλληκάρι? Δυο μέτρα και δυο σταθμά έχει αυτή η κοινωνία? Ναι! Τότε να μην τιμωρηθεί ακολουθώντας το ενα εκ των δυο μέτρων και σταθμών που έχει σημαία του την ατιμωρησία! Βζιννν οι βαλίτσες, βζιννν τα πάμπερς, βζινν οι σακούλες οι μαύρες....ε πάρτε το φάσκελο που είναι το ελάχιστο της διαμαρτυρίας ενός νέου που εκπαιδεύεται άνεργος και χωρίς δικαίωμα στα όνειρα και την ζωή! Θέλετε να σας κάνει και 3 παιδιά το παλληκαράκι να βγάλει μελλοντικούς καταναλωτές για την Shell γιατί μη μου πείτε πως νοιάζεστε για την Ελλάδα!
    Πάρτε κι άλλα 10 από μένα να μην σας τα χρωστάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο το διάβασες η όπου βρεις ευκαιρία γράφεις τα μανιφέστα σου...;

      Διαγραφή
    2. Φυσικά! Τι έχει αλλάξει από το 2011 αν εννοείς αυτό ή το σχόλιο πρέπει να απευθύνεται σ αυτό καθ αυτό το γεγονός? Είναι πάντα επίκαιρο σαν να έγινε χθες ή θα γίνει αύριο! Εγώ έτσι το αντιλάμβάνομαι! Ωστόσο για τα περί μανιφέστων δεν σε αντιλαμβάνομαι! Απαγορεύεται να έχω την αποψή μου ( καλή ή κακή) η θέλεις να στην στέλνω να την εγκρίνεις πρώτα! Στείλε μου το μέιλ σου!

      Διαγραφή
  2. Βλέπω τους επίσημους με τους παχυλούς μισθούς, με τα προνόμια, με τις κρατικές εξασφαλίσεις για αυτούς και τα παιδιά τους....από την άλλη μεριά η σημερινή νεολαία ζει έναν εργασιακό μεσαίωνα. Ελαστικοποίηση της εργασίας, μισή ασφάλιση, υπερωρίες δωρεάν, άσχημη συμπεριφορά, φόροι, ανεργία κτλ. Ο νεαρός δεν έπρεπε να μουτζώσει, απλα δεν έπρεπε να πάει στην παρέλαση. Δεν έπρεπε να παει κανένα παιδί. Να πάνε μόνοι τους. Η χώρα ρεζίλι έχει υπαίτιους και οι εκπρόσωπό τους είναι οι εικονιζόμενοι επίσημοι. Παπαντωνίου, Άκης, Παπαγεωργόπουλος κτλ....Μα μέσα στα λοιπά κρύβονται όλοι οι άλλοι που μας κουναν το δάκτυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτος απο τα 5 επρεπε να τους δειξει και τα ΤΡΙΑ. Κλεφτες απατεωνες λαμογια του κερατα και απαιτουν σεβασμο ,βρε αντε και γαμ τε αλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ξαναρωτήσω: τι το αστείο βρήκαν οι δυο που αποδοκίμασαν το άρθρο και το ίδιο το γεγονός; Θα μας το πουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αὐτόκλητοι εἰσαγγελεῖς γίνονται οἱ νέοι μας φυσικά,
    ὅταν οἱ πραγματικοί εἰσαγγελεῖς περιμένουν ὑπερβολικά πολύ γιά νά ἐνεργήσουν τά δέοντα ἐκεῖ πού ὑπάρχει ἀνεξέλεγκτο πολιτικό "βαθύ κράτος", ἤ πολιτική ἰσχύς, ἤ πολιτική κάλυψη:

    25/10/18
    Το ΤΑΙΠΕΔ πήγε να ξεπουλήσει το Ελ. Βενιζέλος και το σταμάτησε η Ε.Ε. - Τώρα το ΤΑΙΠΕΔ μας λέει ότι έκανε λάθος - Εισαγγελέας δεν υπάρχει;
    Λάθος... το αρχικό τίμημα του «Ελ. Βενιζέλος»
    Προσπάθεια άμβλυνσης των εντυπώσεων: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/10/blog-post_498.html#more

    25/10/18
    Το έλα να δείς! Κονδύλια για το μεταναστευτικό: «Γκρίζα σημεία» στη διαχείριση των χρημάτων αποκαλύπτουν τα έγγραφα που φτάνουν στη Βουλή: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/10/blog-post_337.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στην παρελαση στην θεσνικη , συνηθιζε να καθεται στους επισημους (πλησιον -οπισθεν αυτων) τιμης ενεκε και ο αλεξιτωπτιστης μοναδικος επιζων απο το καταριφθεν νορατλας κατα την επιχειρηση νικη στο αεροδρομιο λευκωσιας το 1974 με τα γνωστα αποτελεσματα.Πειτε μου παρακαλω , δια λοιπους παρισταμενους δεν γνωριζω , αλλα για τον συγκεκριμενο του αξιζε η εν λογω χειρονομια?Η ο μαθητης δηθεν δεν εγνωριζε το ποιον των επισημων?Η επρεπε να διαβασει φυλλα ποιοτητος η ποινικο μητρωοο και των εκει παρισταμενων?>?
    Διαβαστε σχετικο αρθρο του ινφογνωμονα για το τι επραξαν οι δυσμενως μετατιθεντες στρατιωται στον εβρο , οταν ζητηθηκε απο το διοικητη να συμμετεχουν εθελοντικως σε επιχειρηση αυτοκτονιας εντος τουρκικου εδαφους.Η απαντηση ητο οτι απαντες προσεφερθησαν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ.Χωρις μουντζες.Κατα λοιπα εαν καποιος δεν μαθει να σεβεται θεσμους δεν προκειται σεβεται τιποτε.Το εαν οι θεσμοι ανταποκρινονται στις υποχρεωσεις των ειναι αλλο ζητημα και ο Αριστοτελης εχει δωσει τις απαντησεις στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Κατ εμε επρεπε σεβαστει τους φεροντας εθνοσημο και ελληνικη σημαια.
    Ετσι ξεφτελιστηκε η παρελαση και φτασαμε σημερα να φοβουνται οι ελληνες να πανε στην παρελαση απο φοβο ταραχοποιων (ατιμωρητων εννοειται).
    Θυμαστε τα γεγονοτα στην παρελαση της θεσνικης.
    Μια ερωτηση για τον νεαρο.Εαν τελικως αγαπητε εμεις αναγνωρισουμε οτι εισαι αξιος να κυβερνησεις αυτον τον τοπο και σε κανουμε πρωθυππουργο και εισαι στην εξεδρα σε παρελαση θα σου αρεζε να σε μουντζωσει ενας μαθητης?Απαντησε μας για να ξερουμε εαν θα σε ψηφισουμε τελικως.Η φοβασαι να μπεις μπροστα>Η ?Η θα κυβερνησεις μουτζωνοντας?
    Τελικα το ρηθεν....δεν ειστε αξιοι οχι για πολεμο , αλλα ουτε για παρελαση .....μαλλον επαληθευεται.Κι εδω διχασμος.Κριμα.
    Η προοδος δεν γινεται με μουντζες.Ο Κολοκοτρωνης . ο μεγας στρατηγος δεν γνωριζω εαν νικησε τους τουρκους μουτζωνοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί είναι αυτά που λες, μωρέ;
      Μικρά εγκεφαλικά παθαίνεις και τα γράφεις;

      Διαγραφή
  7. Κι επειδη καποιος πει οτι ο μαθητης δεν παρηλασε θεσνικη, αλλα στην λαρισα γνωριζει τις εαν στην εξεδρα ητο και αλλος ηρως ?αφανης?τον οποιο η ελληνικη πολιτεια ξεχασε? Η εγινε ελεγχος εξακριβωση απο τον μαθητη? Τοτε μιλαμε για τον επομενο πρωθυπουργο>
    Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε λαμβάνω την τιμή να σου πω πως βλέπεις τα πράγματα από μιαν άλλη γωνιά! Από ένα άριστο πρίσμα! Όμως ποιός γαλουχεί τους νέους? Μήπως τάχα ο αξιωματικός στην φωτογραφία ( αριστερά της μούντζας) που ενώ τα νιάτα του αποδίδουν τιμές αυτός δεν σέβεται το εθνόσημο το οποίο φορά? Τους αληθινούς μαχητές και ήρωες που πιθανότατα είναι μαζί του στην εξέδρα? Τους ανάπηρους πολέμου δίπλα ίσως? Είμαι βέβαιος πως όλα τα παλληκαράκια κσι τα κοριτσόπουλα όταν συνατούσαν έναν ήρωα ή έναν ανάπηρο πολέμου θα του φιλούσαν το χέρι! Ωστόσο εμείς μεγαλώνουμε τα παιδιά και εμείς φέρουμε ακέραια την ευθύνη! Το σχόλιο σας είναι σωστό αλλά ο μαθητής μουντζώνει τον στρατηγό που μιλάει στο τηλέφωνο και γράφει τους νέους που αποδίδουν τιμές να μην πω που! Ε και τρώει την μούντζα! Θα είχε ενδιαφέρον η γνώμη σας γι την συμπεριφορά του αξιωματικού που μπορεί να μιλάει στην γκόμενα ή δεν ξέρω που την Ιερή αυτή στιγμή! Αγτός είναι ο " δάσκαλος" του παιδιού! Τις καλύτερες και φιλικότερες ευχές μου για καλό ξημέρωμα αγαπητέ φίλε
      Υγ. Επιφυλάσσομαι να ξανασχολιάσω με γεγονότα για τον ρόλο των δασκάλων γιατί κάποιοι ( και δεν εννοώ εσας) δεν το διάβασαν από την " καλή" το άρθρο και αντί να σπεύσουν βραδέως, ξεγυμνώθηκαν πριν δουν το ποτάμι και δεν κατάλαβα τον λόγο γιατί δεν επιχειρηματολόγησαν...

      Διαγραφή
    2. Πραγματικα μιλαει στο ..τηλεφωνο !!! Αγραφο.....

      Διαγραφή
  8. Αν κάποιος πραγματικά θέλει να διαμαρτυρηθεί, δεν το κάνει με τρόπο που αρμόζει σε αλήτη. Ο Γκάντι διαμαρτυρόταν αλλά πάντα με ήθος και παθητικά καταφέρνοντας να εκδιώξει μια αυτοκρατορία, οι Χριστιανοί μετά από ατελείωτους διωγμούς βασανισμούς βιασμούς και φόνους, έγιναν η κρατούσα θρησκεία και όρισαν τον Δυτικό πολιτισμό, με βάση το δόγμα της αγάπης και της αδελφότητας. Τα παιδάκια που μουτζώνουν και καβαλάνε θρανία και γραφεία... τι έχουν να χάσουν; ... κανένας δεν τους τιμωρεί... κανένας δεν τους διώκει και φτάνουμε να τους δικαιολογούμε γιατί είναι και καλά αγωνιστές... Αν αγωνίζεσαι ανέξοδα... δεν λέγεσαι αγωνιστής αλλά χομπίστας. Λυπάμαι για την παρακμή, όλο αυτό που ζούμε είναι αποτέλεσμα έλλειψης πραγματικής παιδείας και προσωπικής προσπάθειας για βελτίωση και μόρφωση, όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της οκνηρίας και του σοσιαλισμού που τρύπωσε στις καρδιές των ανθρώπων και από αγωνιστές βιοπαλαιστές τους μεταμόρφωσε σε τρωκτικά. Δεν ξέρω αν έχει επιστροφή, ο Θεός να βάλει το χέρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απολύτως Βασίλη μάλλον δεν έχει επιστροφή. Ίσως και καλύτερα έτσι απ'την αθλια βαρβαρότητα των ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...έχω ένα ωραίο μανιφέστο!
    Το άρθρο αυτό αναφέρεται σε 14 γεγονότα! Η αρθρογράφος βάζει 14 ανόμοια γεγονότα με έναν τίτλο που τον "φορτώνει" σε έναν νέο και κατ΄επέκταση μέσω του τίτλου στοχοποιεί και ενοχοποιεί τους μαθητές! Ο τίτλος δεν έχει καμιά σχέση με τα γεγονότα.
    Α. Γιατί τα 5 γεγονότα είναι προ του 2011, άρα δεν άρχισαν όλα τότε, άρα ο τίτλος δεν κάνει ούτε για τροφή σε σαύρες!
    Β. Προσεγγίζει τα γεγονότα ενοχοποιώντας τους νέους μαθητές -φοιτητές και όχι όσους ευθύνονται επί της ουσίας για την συμπεριφορά των νέων σε μόλις λίγες περιπτώσεις σε ένα άρθρο που θέλει όπως δείχνει στο τέλος να στοχοποιήσει άλλους και όχι την ουσία!
    Ας δούμε λοιπόν πάνω σ αυτό τι έχουμε επί συνόλου : 1. Είπαμε τις απόψεις μας
    2. επίθεση κουκουλοφόρων (ξέρουμε τον ρόλο τους και δεν είναι μαθητές πάντως, μην μπούμε σε αυτό τώρα)
    3. Υπόθεση Καραμπίνη που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη για πειθαρχικά μέτρα εναντίον του διότι κατηγορείται ως διαπλεκόμενος με την εταιρεία σίτισης και εμπλέκονται κι άλλοι (η γυναίκα του), ο ίδιος έχει κάνει μηνύσεις! Άρα δεν έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη τι να σχολιάσεις? Τους δε φοιτητές τους αθώωσε η δικαιοσύνη, εμείς λοιπόν τι να κάνουμε να παραβλέψουμε την δικαιοσύνη και να τους δικάσουμε? Ωραία προτροπή αν είναι έτσι και άκρως πολιτισμένη!
    4. Εδώ δεν γνωρίζω το γεγονός αλλά οι φοιτητές ήταν μαζί με μέλη συλλόγων προσωπικού και υπαλλήλων δεν μπορώ να έχω άποψη! 5. Εδώ αφορά αντιεξουσιαστές τι να σχολιάσεις δεν αφορά μαθητές!
    6. Επίσης αντιεξουσιαστές 7. Εδώ αναφέρεται σε κουκουλοφόρους δεν πρόκειται για μαθητές/ φοιτητές!
    8. "Έχτισαν" με βιβλία την είσοδο! Διαμαρτυρήθηκαν χωρίς να ασκήσουν βία!
    9. Πάρτε θέση για την διαμαρτυρία των παιδιών για τα σκουπίδια και την καθαριότητα!Αλλά πριν ρίξτε μιαν ματιά στα πλάγια των Εθνικών οδών να δείτε τι γίνεται!
    10. Συρίγος Άγγελος(εχω τοποθετηθεί όταν έγινε η δίκη κατά της πράξης εδώ μάλιστα) Ωστόσο απεφάνθη η δικαιοσύνη!Τελειώσαμε, συνέβη μια κακή πράξη και τιμωρήθηκαν!Καλώς!
    11. Καταδικαστέα η πράξη βανδαλισμού.12. Έχουμε επίσης κουκουλοφόρους 13. Άγνωστοι με κράνη 14. Επίσης κουκουλοφόρους
    άρα έχουμε 1 που σχολιάσαμε, 7 με κουκουλοφόρους/αντιεξουσιαστές, 1 που έχω τοποθετηθεί (Συρίγος) και μαζί με την άλλη (Καραμπίνη για τους φοιτητές)έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη.3 διαμαρτυρίας και 2 καταδικαστέες! Ορίστε άρθρο με 14 παραδείγματα που διαμόρφωσε την γνώμη μας! Σε αντιδιαστολή δεν γράφει όμως και την άλλη πλευρά! Η άλλη πλευρά είναι η υπόθεση στο Πάντειο (υπεξέρεση 8 εκ ευρώ, ναι δεν άκουσα, πως είπατε? 8 εκ. ευρώ ναι αυτοί με τα χαλιά και τα τζακούζι) με τον Γετίμη, Παπαθανασόπουλο, Κώνστα και άλλους 6 διοικητικούς με 14 χρόνια φυλάκιση στους πρώτους και από 10 – 31 χρόνια στους δεύτερους, και συνολικά 132 χρόνια φυλάκισης σε όλους, με τον Καραμπίνη να διώκεται για σκάνδαλο με κονδύλια σίτισης και τον καθηγητή Σιμόπουλο( πρώην Πρύτανη) . Με τους πρυτάνεις Μυλόπουλο, Μάνθο, Παπαδόπουλο στο Αριστοτέλειο να διώκονται για κατάχρηση 37 εκ ευρώ, με άλλους Πρυτάνεις στο Παν. Μακεδονίας Θράκης να απαλλάσσουν παιδιά συναδέλφων νομότυπα από δίδακτρα στις μεταπτυχιακές σπουδές! Με την υπόθεση Μεταξόπουλου στο Παντειο με 8 εκ. ευρώ…αυτοί είναι οι «δάσκαλοι» των παιδιών κα ι αυτή είναι η σχέση της αρθρογράφου που συνέδεσε ένα παιδί με άστοχα παραδείγματα άλλου ημισφαιρίου σχολιασμών…κάτι ήξερα λοιπόν εγώ που έκανα το αρχικό μου σχόλιο και κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για μανιφέστα χωρίς επιχειρήματα! Ωστόσο εγώ μεταξύ άλλων στο σχόλιο μου ανέφερα «Προφανώς ως πράξη είναι αξιόποινη".Όμως είπα πως φέρουμε εμείς την ευθύνη σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο για την ανατροφή των νέων και οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά τους βαρύνει πρώτα εμάς , διότι ένα παιδί γεννιέται λευκή σελίδα, εμείς του βάζουμε χρώματα και εξαρτάται πόσο γκρίζο ή μαύρο θα βάλουμε ή πόσο γαλάζιο, λευκό ή πράσινο…κανένα παιδί δεν γεννιέται με «τσιπάκι» παραβατικότητας!Όμως ξέχασα! Ποτέ στη νστην Ελλάδα δεν φταίμε οι μεγάλοι, φταίνε πάντα τα παιδιά…τα παλιόπαιδα! Τα βιβλία της ιστορίας δεν τα αλλάζουν τα παιδιά… https://www.youtube.com/watch?v=xy1BlhKLL-w

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.