26/10/18

Η χώρα με το ταμείο σουρωτήρι...

Όλα αυτά από σποντα. Η σπόντα ήταν μία γύφτισσα που παραπονέθηκε στην Υπηρεσία γιατί αυτή έπαιρνε λιγότερα χρήματα από την άλλη γύφτισσα που είχε όσα παιδιά είχε κι αυτή
Στις 4 του τρέχοντος, είχα δημοσιεύσει μία ανάρτηση σχετικά με τα γυφτάκια της Αριδαίας που φαινόταν να πηγαίνουν στο σχολείο. 
Είχα προβλέψει μάλιστα πως το πιθανότερο θα ήταν πως οι γονείς τους τα είχαν γράψει στο σχολείο μόνο και μόνο για να πάρουν τα επιδόματα, και από τον άλλο μήνα δεν θα πατούσαν το πόδι τους. 

Εχθές το λοιπόν, περί τις 14:00΄ βλέπω τα δύο εξ αυτών να ζητιανεύουν στη συνηθισμένη τους θέση στην είσοδο του Lidl και στην ερώτησή μου τι κάνουν εκεί τέτοια ώρα και γιατί δεν είναι σχολείο, μου αποκρίθηκαν πως είχαν σχολάσει.
Μπούρδες, σκέφτηκα, και σήμερα είπα να το ψάξω λίγο. 
Μία φίλη μου καταστηματάρχης μού είπε πως πέρασαν σήμερα το πρωί από το κατάστημά της ζητώντας χρήματα, και στην ερώτησή της γιατί δεν είναι σχολείο, της αποκρίθηκαν ότι δεν τους άρεσε το σχολείο, γιατί πρέπει να ξυπνάνε νωρίς και να κάνουν και μπάνιο. 
Τους έδωσε μάλιστα από μία καραμέλα για να την απαλλάξουν από την παρουσία τους.
Μετά από δύο ώρες τα γυφτάκια ξαναπέρασαν από τη φίλη μου και της ζήτησαν και πάλι λεφτά, και αυτή όταν τα έδιωξε χούφτωσαν όσες καραμέλες μπόρεσαν και έτρεξαν. 
Τελειώνοντας το μεσημέρι τις δουλειές μου, επισκέφτηκα τη νεοσύστατη κοινωνική υπηρεσία (λίγες είχαμε) του Δήμου Αριδαίας, για να μάθω τι γίνεται με τα γυφτάκια και αν το κράτος τα επιδοτεί για να πηγαίνουν στο σχολείο.



Για τη συνέχεια  krasodad

2 σχόλια:

  1. Θελουν να αυξανει ο αριθμος των παρασιτων και γι αυτο τα επιδοτουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρασιτικοί οργανισμοί αναφέρονται αυτοί οι οποίοι δεν έχουν καμία βιολογική σχέση με τον ξενιστή, τρέφονται ή και αποκτούν συνθήκες ανάπτυξης και ασφάλειας από αυτόν και σε βάρος του. Ενδιαφέρουσα λέξη, ΑΔΟΚΙΜΗ σε αυτή την περίπτωση κατά την άποψη μου. Η νεοελληνική κοινωνία από τη δημιουργία της περικλείει χριστιανικούς πληθυσμούς της απελευθερωμένης επικράτειας, ανεξαρτήτως φυλετικής καταγωγής. Επί 200 χρόνια έγιναν συστηματικές προσπάθειες ομογενοποίησης, των αρχικών πληθυσμών και νεοεισερχόμενων από διαδοχικές επεκτάσεις της χώρας και ιστορικά σημαντικές μεταβολές. Εξίσου διαχρονική είναι και η άρνηση της νεοελληνικής κοινωνίας να αποφασίσει κ να επιβάλει την απόφαση της ως προς το μέλλον αυτού του τμήματος της, αν θ το εντάξει πλήρως στους κόλπους της ή υπό όρους διαφοροποίησης. Τα επιδόματα που πληρώνονται θεωρώ ότι είναι το τίμημα αυτής της αβελτηρίας. Σε μία χώρα που πχ δηλώθηκε τετραπλάσια έκταση καλλιέργειας ελιάς στην Κρήτη από τη συνολική έκταση της νήσου και οι συνταξιούχοι ετών 55 είναι κανόνας, θεωρώ ύβρι την αναφορά στα επιδόματα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.