6/10/18

Με ποιούς ταυτίζονται οι "ακραίοι" των Σκοπίων, που είπαν Όχι στο δημοψήφισμα; Με την "καρδιά" και με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά - Δείτε γιατί

Η Μακεδονία, οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες κι οι Θρακιώτες
Του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, προσερχόταν στην κάλπη που βρισκόταν σε ένα σχολείο για το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, είδαμε όλοι με έκπληξη ότι στον τοίχο της αίθουσας ήταν αναρτημένος χάρτης με την «Ενωμένη Μακεδονία». Τι σημαίνει αυτό;
Ότι τα παιδιά στη γειτονική χώρα γαλουχούνται με το εθνικό τους «όραμα», που είναι να κερδίσουν τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα και με όχημα το κράτος τους, που ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία», να επιδιώξουν τις επόμενες δεκαετίες να προσαρτήσουν τη «Νότια Μακεδονία» ή τη «Μακεδονία του Αιγαίου», όπως την ονομάζουν οι ίδιοι, και τη «Μακεδονία του Πιρίν», δημιουργώντας έτσι την «Ενωμένη Μακεδονία».
Για όσους επαναπαύονται, λέγοντας ότι εμείς είμαστε μεγάλο και στρατιωτικά ισχυρό κράτος και άρα δεν μπορεί να μας απειλήσει ένα μικρό κράτος, όπως τα Σκόπια, τους καλώ να αναλογιστούν τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τους Σκοπιανούς όλες αυτές τις δεκαετίες, τους καλώ να αναλογιστούν το λόγο για τον οποίο δεκάδες αξιωματούχοι της Δύσης, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., των ΗΠΑ, της Γερμανίας και πόσοι άλλοι έκαναν παρέλαση από τα Σκόπια τις παραμονές του δημοψηφίσματος, για να στηρίξουν το Ναι και τον Ζάεφ και να δώσουν μια εξήγηση: Αφού θέλουν τόσο εναγωνίως την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε., γιατί δεν πιέζουν τους σκοπιανούς να αλλάξουν το όνομά τους και πιέζουν την Ελλάδα; 
Μήπως ο ουσιαστικός τους στόχος είναι το Μακεδονία, η "μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα, για να εξυπηρετηθούν τα στρατηγικά τους συμφέροντα σε βάθος χρόνου, που σχετίζονται με το διαμελισμό της Ελλάδας και τη δημιουργία εννιαίας Μακεδονίας με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη;.
Τους καλώ επίσης να αναλογιστούν το λόγο για τον οποίον ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στους ηγέτες των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων, το απομεσήμερο, ζητώντας τους να απευθύνουν έκκληση προς τους Αλβανούς να προσέλθουν στις κάλπες, επειδή τα… χαμπάρια δεν ήταν καλά όσον αφορά την συμμετοχή. 
Άραγε τι ανταλλάγματα έταξαν στον Ράμα, για να σπεύσει να αγωνιστεί για τον ψευδομακεδονισμό, ενώ ο ίδιος είναι Αλβανός; 
Άραγε ποιος θα πληρώσει το αντάλλαγμα, μήπως η Ελλάδα με αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, που θα ανοίξει την πόρτα για αναγνώριση του ψευδοκράτους, με την ευνοϊκή για τα Τίρανα χάραξη της ΟΑΖ στο βόρειο Ιόνιο και τέλος με την ικανοποίηση των συνεργατών των ναζί και των φασιστών, εξωμοτών Τσάμηδων;
Όσον αφορά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, περισσότεροι από το 70% των ψηφοφόρων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους επέλεξαν την αποχή ή ψήφισαν Όχι, εκθέτοντας τον Ζάεφ ότι κινείται ερήμην και κόντρα στη βούληση των πολιτών.
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι και στην Ελλάδα, περίπου το 70% των πολιτών με βάση τις δημοσκοπήσεις, είναι εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Για άλλους λόγους λένε Όχι οι Σκοπιανοί, για άλλους οι Έλληνες.
Οι Σκοπιανοί λένε όχι επειδή τα θέλουν όλα, οι Έλληνες λένε Όχι επειδή δεν θέλουν να ξεπουλήσουν την ιστορία τους και να θέσουν σε κίνδυνο την πραγματική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.
Για εκείνους που προσπαθούν να κρύψουν την προδοσία των Πρεσπών με λογικά άλματα, όπως οι ακραίοι σε Σκόπια και Ελλάδα ταυτίζονται, έχω να τους πω το εξής:
Οι ακραίοι στα Σκόπια, ταυτίζονται με το μισό και πλέον ΣΥΡΙΖΑ, που αποκαλεί τα Σκόπια χρόνια τώρα σκέτο «Μακεδονία». Αυτό θέλουν κι αυτοί, το σκέτο «Μακεδονία». Άρα, καλό είναι να μη μιλούν στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί.
Ο πραγματικός συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Γκρουέφσκι και οι συν αυτώ, γιατί έχουν τα ίδια πιστεύω, σκέτο "Μακεδονία και Μακεδόνες", όπως ανερυθρίαστα είπε το παραδοσιακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητακίδης.
Πάμε τώρα και στα κατάδικά μας.
Στην πραγματική Μακεδονία υπάρχουν «εστίες» των ψευδομακεδόνων των Σκοπίων και άλλων κέντρων, που καλλιεργούν τον ψευδομακεδονισμό και στην Ελληνική επικράτεια.
Μάλιστα οι κύκλοι αυτοί προσπαθούν να ενσπείρουν μίσος ανάμεσα στους σλαβόφωνους, του λεγόμενους ντόπιους της Μακεδονίας, και τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν εκεί κυρίως μετά το 1923, με την Ανταλλαγή των πληθυσμών, δηλαδή, τους Έλληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας, με το επιχείρημα ότι «εσείς είστε ξενόφερτοι, ήρθατε εδώ και μας πήρατε τα χωράφια μας».
Εδώ λοιπόν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: Εμείς ήλθαμε στη Μακεδονία και πήραμε μικρό μόνο μέρος των περιουσιών των ανταλλάξιμων μουσουλμάνων -το άλλο το κατακράτησε παράνομα το κράτος και μ' αυτό έκανε και κάνει κοινωνική πολιτική-, αφήνοντας πίσω στις πατρίδες μας περιουσίες πολύ μεγαλύτερης αξίας. Άρα, η Μακεδονία, με βάση τη Συνθήκη της Λοζάνης, δέχτηκε στην αγκαλιά της τους Έλληνες ανταλλάξιμους στη θέση των ανταλλάξιμων μουσουλμάνων που αναχώρησαν για την Τουρκία, και φυσικά δεν είμαστε ξένοι στη δική μας πατρίδα.
Σε όλους τους αγώνες, δε, ο προσφυγικός Ελληνισμός έδωσε το βροντερό παρών και πλήρωσε μεγάλο τίμημα αίματος και ζωής.
Να είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε αγώνες και να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τη Μακεδονία, απέναντι σε εκείνους που υπογράφουν προδοτικές συμφωνίες και εκχωρούν όνομα, γλώσσα και ταυτότητα, απέναντι στους ψευδομακεδόνες που σφετερίζονται την ιστορία και θέλουν να δημιουργήσουν την «Ενιαία Μακεδονία» και απέναντι στους «νονούς», δηλαδή σ’ εκείνους που ανακάλυψαν τον ψευδομακεδονισμό και τον στηρίζουν για παραπάνω από έναν αιώνα.
Δεν θα τους περάσει, δεν θα σας περάσει, δεν θα περάσετε.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και έτσι θα παραμείνει εις τους αιώνας των αιώνων.
 Δημοσιεύεται στο Pontos-news και στη δημοκρατία

17 σχόλια:

  1. Στην κατηγορία των σλάβων πως οι πρόσφυγες τους πήραν τα χωράφια, οι Έλληνες μπορούν πάντα να τους προτείνουν να επιστρέψουν στα πατρογονικά τους εδάφη της στέπας , της τούνδρας και της τάϊγκας. Βέβαια, ως νομάδες-κατσαπλιάδες δεν τα καλλιεργούσαν. Αυτό το έμαθαν αργότερα ερχόμενοι σε επαφή με τους Έλληνες μαζί με την Χριστιανική Πίστη το ρωμαϊκο δίκαιο και όλα τα υπόλοιπα. Οι στέπες όμως είναι ολοδικές τους και τους περιμένουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην γενικεύουμε.
      Το 99% των λεγόμενων ντόπιων, συμβιώνουν άριστα με τους πρόσφυγες.
      Μάλιστα, με τους γάμους όλοι γίναμε ένα.
      Τα φιτίλια τα βάζουν οι εγκάθετοι των Σκοπίων και του Σόρος.

      Διαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Πολύ σωστά. Δείτε.
    193 ΜΕ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΣΙΑ, ΤΑΣΙΑ, ΜΗΛΙΟ, ΚΤΛ, ΘΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (μόνον από τον Συριζα Βύρωνα !!!!)
    http://syriza-vyrona.pblogs.gr/2008/02/211571.html

    (Μην ψάχνετε το μπλοκ. Άργησαν αλλά χάρι του Καμμένου το κατάργησαν)
    Η επικείμενη ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, χάριν της οποίας επισπεύδονται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της γειτονικής χώρας, μπλα, μπλα, μπλα ….
    Πρόδρομος Αβακουμίδης - Νέοι/ες ΑΚΟΑ,
    …………………………………………
    Κώστας Γαβρόγλου πανεπιστημιακός,
    ……………………………
    Νάσος Θεοδωρίδης Τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ,
    ……………………………………………………………
    Νίκος Καρανίκας Π.Κ. Κεντρου Θεσνίκης ΣΥΝ,
    ………………………………………….
    Γιάννα Κούρτοβικ Δίκτυο Αθήνας,
    …………………………………………….
    Γιάννης Μηλιός Ανεξάρτητος, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ,
    …………………………………………
    Ευκλείδης Τσακαλώτος Π.Γ. ΣΥΝ,
    ………………………………………………..
    Τασία Χριστοδουλοπούλου Ανεξάρτητη, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο τα ανωτερω αναγραφομενα ονοματα , καθενας αντιλαμβανεται τι επραξαν και τι προκειται πραξουν για το μακεδονικο.Ο καθεις ειναι καλλιτερος του αλλου στηνν
      προδοσια.Και με προυπηρεσια μαλιστα.Απορω εαν πραγματικα πιστευουν οτι στο τελος θα γλιτωσουν.Απορω.
      Το ενα κομμα της προδοσιας ΝΔ νομιμοποιησε το δεδηλωμενο ανοικτα κομμα της προδοσιας.Αισχος.Και μιλατε οτι ο τοπος αυτος θα παει μπροστα με ψεμματα.Οι ανθρωποι αυτοι δεν ειναι το θεμα οτι δεν ειναι ελληνες.Μ Ι Σ Ο Υ Ν τους ελληνες και την ελλαδα.Απορω πως διαβιουν μεσα σε ενα εθνος που ομοιο δεν υπηρξε στην υφηλιο. Ασχετα το σημερον

      Διαγραφή
  3. Πολύ σωστές οι επισημάνσεις του άρθρου. Σχετικά με το χάρτη της «Ενωμένης Μακεδονίας», αναρωτιέμαι αν ήταν τυχαίο που φαινόταν ακριβώς πίσω απ΄τον Ζάεφ την ώρα που ψήφιζε, ή αν μέσω αυτής της φωτογραφίας δόθηκαν συγκεκριμένα μηνύματα και στους Σκοπιανούς [ίσως μια υποσυνείδητη «επιβεβαίωση» ότι η επικύρωση της Συμφωνίας, δεν αναιρεί τον συγκεκριμένο χάρτη αλλά δικαιώνει την αντίληψη της «Μεγάλης Μακεδονίας» που περιλαμβάνει και τα Σκόπια, ώστε να μην φοβηθούν να ψηφίσουν θετικά], αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, ότι η Συμφωνία δεν σημαίνει υποχώρηση από τη γραμμή τους.
    Αν υποθέσουμε ότι δεν ισχύει τίποτα απ΄αυτά και απλά ο χάρτης βρισκόταν εκεί και το συγκεκριμένο πλάνο ήταν τυχαίο, πάλι προκαλεί εντύπωση το απύθμενο θράσος τους, να μιλούν τόσο καιρό οι 2 πλευρές για μια Συμφωνία που υποτίθεται ότι θα κάνει ξεκάθαρα όλα τα ζητήματα μεταξύ μας, με στόχο την μελλοντική καλή συνύπαρξη, [στην οποία γράφεται ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον Μ.Αλέξανδρο και την Μακεδονία που ταυτίζεται (είτε το θέλουν είτε όχι) με αυτόν, και με την οποία δεσμεύονται να κάνουν αλλαγές σε χάρτες, σχολικά βιβλία και ονομασίες], και ταυτόχρονα να μην φροντίζουν να βγει απ΄το εκλογικό κέντρο ο συγκεκριμένος χάρτης με τόσο σοβαρή σημειολογία [και ερμηνεία]!!
    Αυτό και μόνο δείχνει πως μας αντιμετωπίζουν, και πόσο τελικά μας λογαριάζουν!
    Δεν ήξεραν ότι αυτή η φωτογραφία θα κάνει το γύρο του κόσμου; Άρα το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Με ή χωρίς Συμφωνία, γι' αυτούς η Μακεδονία είναι αυτό που απεικονίζεται στο Χάρτη(!).
    Επομένως τι νόημα έχει η Συμφωνία (ας μας απαντήσουν οι υπέρμαχοι), και πως μπορούν να μας πείσουν για τις καλές προθέσεις των Σκοπιανών;; Πόσο πιο προσβλητικό απ΄αυτόν το χάρτη μπορεί να υπάρξει, και όμως αυτοί μας τον δείχνουν έτσι θρασύτατα την ώρα που ψηφίζει ο Ζάεφ;! Εμείς χαρίσαμε τα πάντα, για να μην πάρουμε ΟΥΤΕ ΚΑΝ τις καλές τους προθέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου Σάββα με το άρθρο σου κτυπάς το κέντρο του στόχου. Το σλαβικό στοιχείο των σκοπιανών δεν συναινούν με τίποτα λιγότερο από το σκέτο Μακεδονία, μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Αυτό τους έχουν διδάξει οι "φίλοι" μας Αμερικανοί μέσα από το κέντρο δημιουργίας ψευδοεθνοτήτων και ψευδοιστορίας που εδρεύει στο στεηντιπάρτμεν εδώ και πολλά χρόνια. (το έγραφα σε ένα άρθρο μου στο site σου) Στόχος τους είναι να τους αποκόψουν τελείως από τις σλαβικές και βουλγαρικές τους καταβολές και να τους προσανατολίσουν με βλέψεις για την Ελληνική Μακεδονία. Εχθές αυτό το ομολόγησε απερίφραστα ο Πάιατ λέγοντας: "Ε μας δεν μας ενδιαφέρει ο στρατός σας. Τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης μας ενδιαφέρουν για τις μεταφορές μας. Εμείς Μακεδονία θα το λέμε." Πλέον έχουν πέσει τα προσχήματα. Τι άλλη χρείαν μαρτύρων έχουμε; Δεν είδες τι διέταξε το πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης; Να διακόψει κάθε σχέση με την ελληνική πόλη Θεοδοσιούπολη της Κριμαίας, και δυστυχία μας υπάκουσε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Αυτό τους έχουν διδάξει οι "φίλοι" μας Αμερικανοί μέσα από το κέντρο δημιουργίας ψευδοεθνοτήτων και ψευδοιστορίας που εδρεύει στο στεηντιπάρτμεν εδώ και πολλά χρόνια<

      Αυτό τούς έχουν διδάξει εδώ κι 75 περίπου χρόνια, όταν ο Τίτο τούς μετονόμασε σε "Σοσιαλιστική Δημοκρατία τής Μακεδονίας". Οι Αμερικανοί μάλιστα είχαν αντιρρήσεις.

      Διαγραφή
  5. Σάββα, ἡ ἐπιμονή τῆς Ρωσίας καί προσωπικά τοῦ Πούτιν, νά ὀνομάζουν τά Σκόπια Μακεδονία, εἶναι ἀποκαλυπτική τοῦ ὅτι ὁ Πούτιν συναινεῖ ὄχι βέβαια στήν ἔνταξη τῶν Σκοπίων στό ΝΑΤΟ, ἀλλά στήν ἐπέκτασή τους ὡς (σλαβικῆς) "Μακεδονίας" μέ ἀπορρόφηση τῆς μόνης ἀληθινῆς ἱστορικά καί ἐθνολογικά Ἑλληνικῆς Μακεδονίας (μέ λίγους Ἕλληνες ἀπό μικτούς γάμους, ὁμιλοῦντες τό σλαβο-"μακεδονικό" ἰδίωμα).
    Ὁ ἐθνικιστικότατος πανσλαβισμός, στηρίζεται σέ μία καθαρά ἀντιχριστιανική καί ἀντι-ὀρθόδοξη θεώρηση ὁρισμένων σλάβων, πού πρέπει νά ἐπισημανθῆ πάλι και πάλι:

    Βλέπουν αὐτοί οἱ ἐθνικιστές Ρῶσοι γιά μικρή τήν Ἑλλάδα καί τόν Ἐλληνισμό, καί τούς ἑαυτούς τους πολύ μεγάλους, διότι τόσο πολύ τούς λείπει ἡ ἀδελφική ἀγάπη μεταξύ Ὀρθοδόξων χριστιανῶν, ὥστε παραμερίζουν τό γεγονός ὅτι εἴμαστε τόσο λίγοι οἱ Ἔλληνες Ρωμηοί, για ἕναν λόγο:
    Διότι ἐπί 4 αἰῶνες στήν νότια Ἑλλάδα, καί ἐπί 5 αἰῶνες στήν βόρεια Ἐλλάδα (και Μακεδονία) καί στήν Μικρά Ἀσία, μᾶς ἔσφαζαν οἱ Τοῦρκοι.
    Στήν δέ Μακεδονία, πλήν τῶν Τούρκων, ἀπό τό 1875 καί μετά, προσετέθησαν καί οἱ Βούλγαροι σλάβοι πού μᾶς ἔσφαζαν.
    Συνεπῶς, τό ὅτι λόγῳ τόσων γενοκτονιῶν πού ὑποστήκαμε ὡς ὀρθόδοξοι χριστιανοί, ἔχουμε μείνει σχετικῶς λίγοι ὀρθόδοξοι χριστιανοί Ἕλληνες-Ρωμηοί στά Βαλκάνια, καί δή στήν Μακεδονία, καί τήν Μικρά Ἀσία, σέ σχέση μέ τούς πολλούς σλάβους καί δή Ρώσους ὀρθοδόξους χριστιανούς,
    δέν νομιμοποιεῖ , τήν Ρωσία καί τήν Βουλγαρία,
    τώρα πού δέν ὑπάρχειν πλέον ὁ κουμουνισμός τῶν Τίτο, Δημητρώφ κλπ, νά φέρονται πανσλαβιστικά
    καί ὄχι ὡς ὀρθόδοξοι χριστιανοί ἀδελφοί μας,
    καί νά δέχονται τόν ὅρο Μακεδονία γιά τά Σκόπια, ἔτσι πού νά διεκδικοῦν αὐτά τήν Ἑλληνική, ἱστορικῶς καί ἐθνολογικῶς, Μακεδονία.

    Στό θέμα τῆς Οὐκρανίας, καί δή τῆς Κριμαίας ἔχουν ἀπόλυτα δίκηο οἱ Ρῶσοι (σφάλλει ὁ οἰκουμενικός Πατριάρχης σφόδρα, ἄν ἐπιχειρήσῃ σήμερα νά λυσῃ τό ζήτημα, τόσο βιαστικά). Τό ἴδιο ὅμως δίκηο καί περισσότερο, ἔχουμε στό θέμα τῆς Μακεδονίας οἱ Ἕλληνες-Ρωμηοί ὀρθόδοξοι χριστιανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλά τα λέτε, αλλά εδώ και χρόνια προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι ο λαός κάνει λάθος !!! Αλλού ο λαός και αλλού τα πολιτικά κόμματα !!! Ξέρετε τι με ανησυχεί ; Με ανησυχεί το ότι όταν βρίσκεται στην αντιπολιτευση είναι με τον λαό και όταν πάρουν το ΟΚ από τον λαό τότε αλλάζουν γραμμή !!!!
    Και οι Σκοπιανοι και οι Αλβανοί καλά κάνουν, εμείς τι κάνουμε !!! Απλά με σκάνε και με κάνουν ακραίο! !! Και εμένα και πολλούς άλλους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέραν του εξαιρετικού άρθρου που εκτός των προφανέστατων οικονομικών λόγων που Γερμανοί και Αμερικάνοι χρειάζονται αυτήν ζώνη για τα συμφέροντά τους την χρειάζονται ως και ανάχωμα ακόμα γεωγραφικό για τον περιορισμό των Ρώσων! Ωστόσο από την πλευρά τους και Ρώσοι κάνουν μια από τα ίδια! Στην μέση εμείς, ο Ελληνισμός με την ιστορία και τον πολιτισμό του!Πολύ σωστά ειπώθηκε γιατί δεν πιέζουν τα Σκόπια? Θα μπορούσε να πει κάποιος μόνον για τους Αμερικάνους πως αφού οι Ρώσοι και οι Γερμανοί κυρίως 7 και πλέον δεκαετίες έκαναν την " βρώμικη δουλειά" που είδαμε ως αποτέλεσμα στον πίνακα του σχκλείου! Μια εικόνα χίλιες λέξεις, κι ας ήταν εναντίον της φωτογραφίας ο αείμνηστος Β. Ραφαηλίδης από φιλοσοφικής πλευράς! Μια φωτογραφία μας απαντάει σε όλα!! Οι Αμερικάνοι " βιάζονται" πολύ, τρέχουν και δείχνουν επιπολαιότητα σε διπλωματικό επίπεδο!Προφανώς με την ευκαιρία μια ανύπαρκτης και κυβέρνησης Εφιάλτών...εφιαλτική δηλαδή! Αλλά η Ελλάδα είμαστε εμείς! Τα Σκόπια έχουν λακ! Η λύση βρίσκεται στην αλήθεια για την σταθερότητα! Η Ελλάδα πρέπει να μείνει αμετακίνητη στην αλήθεια! Στην αλήθεια με οποιοδήποτε κόστος!! Γιατί γι αυτήν την αλήθεια έχει χυθεί πολύ αίμα από τους προγόνους μας! Τους παππούδες μας, τους πατεράδες μας! Τον Μπαλταδώρο, τον Ηλιάκη!! Όσο ζούμε έχουμε χρέος να μείνουμε αμετακίνητοι με τίμημα ακόμα και την ίδια μας την ζωή! Το μόνον βέβαιο για τον άνθρωπο είναι ο θάνατος! Ας πεθάνουμε Έλληνες! Ας προφυλάξουμε με την στάση μας τα παιδιά μας! Να περιμένουν άλλα 80 -100 χρόνια οι Αμερικανοί να καταλάβουν οι Σκοπιανοί την αλήθεια! Ας περάσουν όσους αγωγούς θέκουν! Τα Σκόπια θα τους πουν όχι? Υπάρχουν τρόποι! Επίσης να επισημάνω πως ο ρόλος της Τουρκίας σε άξονα με την Ρωσία στην Αν. Μεσόγειο δεν είναι παραβλέψιμος! Να προσέχουν οι διπλωμάτες μας γιατί στον κίνδυνο δεν θα μας προστατέψουν οι Αμερικάνοι! Πάντα αντιμάχονται τις ισορροπίες τους με αντιπροσώπους! Δεν ανοίγεις μέτωπο με την Ρωσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Let us see what is going on so far:

    A destroyed economy.

    US Military bases everywhere making it impossible for our forces to act.

    Macedonia under threat from a fictitious group of people in the north

    Thousands of illegal immigrants and / or tertorists mostlmostly in the islands of Northern Aegean

    A Turkey establishing itself in Thrace.

    If I include Northern Epirus and Cyprus we got the perfect story.

    Gentleman, Macedonia is not their only target. The whole of Greece is!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ειναι μετωπο η λαθροεισβολη ?? Η ρωσια ειναι...παρανυχιδα σε σχεση με την εισβολη.Οταν σε βαζουν να σταματησεις μια.....υποθετικη απειλη της ρωσιας ...ενω σε καταστρεφουν καθε μερα με αληθινη εισβολη ..οχι υποθετικη...κι εσυ ασχολεισαι με ...οραματα...ρωσικης εισβολης....λογικα ...ο Γκουφη ειναι ...ιδιοφυια μπροστα σου....Αν υπαρχει στρατιωικος που πιστεψε στο παραμυθι ...κι ασχολειται με τους ..ρωσους ( !!) Οταν οι πολεις και τα χωρια του γεμιζουν ...αφρικανους...κι ασιατες....τοτε αφηστε την παρανοια...να ζησει...σκοτωστε οτι λογικο υπαρχει...και παμε για ...ψαρεμα ολοι...Ο Γκουφη νικησε......τα φυτα. .Δωστε και αυξηση στους στρατηγους...και ραντεβου στον Αδη...σε ενα χρονο...Τα ..Σκοπια μας μαραναν....( τα συκωτια εχουν κυρωση...του υπατος)....Ειναι σαν να λες ενα τερματοφυλακα που τρωει 1000 γκολ σε ενα αγωνα ....πεχταρα...Ψαχνοντας για δυο χορτα στο χωραφι δεν προσεξα εναν ...ελεφαντα στα κεραμιδια της αποθηκης.!! Ο γειτονας μου φωναξε "" ρε φιλε...εισαι χαζος η τον χαζο πσριστανεις "" ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορει ενας ευγενικος κυριος να εξηγησει γιατι θελουμε το ονομα Μακεδονια να σωσουμε ( απολυτως σωστα το θελουμε διοτι ειναι δικο μας )....να σωσουμε αυτο το κομματι Ελληνικης γης των προγονων....την στιγμη που απ την αλλη πλευρα δινουμε τα χωρια..την υπαιθρο..τις πολεις της ...και ολα...στους λαθροεισβολεις χωρις ...αντιδραση καμμια ??? Σπαταλαμε χρονο...χρημα...λογια..σουρτα φερτα...θυμο...αγχος..τα νευρα μας...την ιστορια μας.....για να μην τα παρουν οι Σκοπιανοι αλλα οι ...μουσουλμανοι ασιατες ησυχα..αθορυβα...ηρεμα...τζαμπα...με μισθο δικο μας...αραχτοι...περπατωντας...κοιμωμενοι στον ισκιο με ..κετεριγκ...μπυρα...χαβαλε..κλπ ?? Να χτισουν και τζαμια που ..γκρεμισαν οι παππουδες μας στην απελευθερωση...να ξανακουσουμε τον ..Μοεζινη 10 φορες την μερα...γονατιστοι στην Μεκκα ...κοιτωντας τα μηρμηγκια απο κοντα ?? Δεν καταλαβαινω τιποτε...δεν ειμαι ψυχιατρος με ειδικοτητα στην σχιζοφρενια...
    Παιδια δεν παιρνουμε τις βρεγμενες σανιδες πριν σπασει το πατωμα απ το βαρος της χαζομαρας ?? Εδω δινουμε και ...βασεις στους ...σπονσορες και της εισβολης...και των Σκοπιων.....Και ..( η τρελα : φταινε οι ...Ρωσοι που μια μερα στο ..μελλον θα επιτεθουν !!!!)
    Δεν καταλαβαινω απολυτως τιποτε..!!! Ισως ειμαι ..βλαμμενος ...Απολυτως τιποτε !!! Καλυτερα να μην παμε ποτε σε πολεμο με στρατηγους που εχουν τετοια κριση και τα αφηνουν ολα αυτα...στο λαιτ στυλ...αστο για αυριο...το ιδιο κι ο λαος ... Ο θεος να μας φυλαξει ....δεν βλεπω αλλο τι μπορει να μας φυλαξει...Αν ανοιξουν και το Αλβανικο...θελουμε ολη την Αγια Τριαδα....συσωμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι, λοιπόν, ακραίο να πούμε, σύμφωνα με το άρθρο, ότι το VMRO, διά των αντιπροσώπων του, κυβερνάει την Ελλάδα; Τότε όμως, τι ρόλο παίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και η ηγεσία του ελληνικού Στρατού; Πιστεύω ότι ο ελληνικός Στρατός, ηθικά, έχει ακόμα το πλεονέκτημα, αλλά, για πόσο ακόμα θα το έχει ανεχόμενος να διατάζεται από κομιτατζήδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. P.G (6/10/18 3.12 μμ)
      Η εποχή της χούντας του ψυχασθενή Παπαδόπουλου πέρασε και δεν επανέρχεται.
      Η χώρα μας δεν αντιγράφει τα πρότυπα του Τούρκικου φασιστικού κράτους όπου ο στρατός αποφάσιζε όποτε ήθελε να ασκήσει τα καθήκοντα της νομοθετικής και της εκτελεστικής αιρετής εξουσίας

      Διαγραφή
  12. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Κλήρος και Λαός ξεσηκωθείτε.!
    https://www.youtube.com/watch?v=R3Tc0ZB4SRw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.