22/10/18

Στα Ηνωμένα Έθνη ο Αρχηγός της Ε.Φ. Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης

Πανίκος Παναγιώτου, Νέα Υόρκη 
Συναντήσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών είχε την Παρασκευή ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, προερχόμενος από την Ουάσινγκτον. Στην αμερικανική πρωτεύουσα είχε λάβει μέρος στη «Διάσκεψη Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση βίαιων εξτρεμιστικών οργανώσεων». Η συγκεκριμένη Διεθνής Διάσκεψη ξεκίνησε να διοργανώνεται το 2016.
Την πρώτη χρονιά συμμετείχαν 40 χώρες και φέτος 83 και ήταν η πρώτη φορά που Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς έλαβε πρόσκληση από Αμερικανό ομόλογό του.
Στη Νέα Υόρκη, ο κ. Λεοντάρης συναντήθηκε με τον Στρατιωτικό Σύμβουλο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις του ΟΗΕ, Αντιστράτηγο Carlos Humberto Loitey, και με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Jean-Pierre Lacroix. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν ο ρόλος και η αποστολή της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), καθώς και ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας.
Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς συνοδευόταν από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου, και τον Διευθυντή του Γραφείου του, Συνταγματάρχη Θεόκλητο Παχουλίδη. Κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Ομοσπονδία Κυπροαμερικανικών Οργανισμών. 
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.