22/10/18

Μάχες οπισθοφυλακών

Κ​​οντεύουν περίπου 40 χρόνια από τότε που η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ξεχνάμε μάλιστα ότι είναι από τα πιο παλιά μέλη, το δέκατο μέλος της τότε ΕΟΚ.
Κάνοντας μια αποτίμηση της 40ετίας, καταλαβαίνουμε γιατί ξεχνάμε την «αρχαιότητά» μας στην επετηρίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης:
Γιατί η πορεία μας 40 χρόνια προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ήταν μάχη οπισθοφυλακών.
Στις επάλξεις των οπισθοφυλακών παραμένουν ακλόνητοι και απτόητοι οι Ελληνες συνδικαλιστές. Κάθε κομματικής απόχρωσης. Κάνοντας μια τυχαία επιλογή κορυφαίων συνδικάτων, ας δούμε γιατί αγωνίζονται αυτή την εποχή, τους τελευταίους 6 μήνες. 
Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) για την εταιρεία Vodafone, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ - ΤΡΑΙ - ΝΟΣΕ), είναι πολυπληθείς οργανώσεις σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας μας. Πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις και απεργίες τα τελευταία χρόνια. Μόνιμες διεκδικήσεις –και αιώνια διαχρονικές– οι αυξήσεις, τα επιδόματα, τα συνδικαλιστικά προνόμια, η μείωση των ωρών εργασίας κ.λπ.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.