9/10/18

Αυτοί είναι οι δύο επιχειρηματίες που ερευνά η OLAF για τα συσσίτια στους πρόσφυγες - Αν ανοίξετε τα τηλέφωνά τους, πιθανόν να φθάσετε στους υπουργούς που τα παίρνουν

Μετανάστες /Φωτογραφία Αρχείου: ΑΡ
Σε δύο εταιρείες επικεντρώνεται η έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Απάτης και της Διαφθοράς (OLAF) για το θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων της ΕΕ που αφορούν σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής.
Όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η OLAF επικεντρώνει την έρευνά της σε δύο εταιρείες οι οποίες, βάσει των καταγγελιών που υπάρχουν, συμμετέχουν σχεδόν σε όλους τους διαγωνισμούς για τη σίτιση των προσφύγων σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. 

Πρόκειται, σύμφωνα με το αναλυτικό δημοσίευμα, για τις εταιρείες catering Pot & Pan food servises, συμφερόντων Γιάννη Τουτζιαρίδη, με έδρα την Κόρινθο, και την Πιέτρης Εστίαση ΑΕ, συμφερόντων Γιώργου Πιέτρη, ο οποίος παλιότερα ήταν ο ανάδοχος του κυλικείου της Βουλής, για τις οποίες η έρευνα είναι ήδη σε εξέλιξη.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται αναφορά στους διαγωνισμούς, τις συμπράξεις μεταξύ εταιρειών, την αύξηση του κόστους σίτισης ανά μερίδα και τα ποσά που λαμβάνουν οι εταιρείες και τα οποία είναι υψηλά.
Μάλιστα, παρότι η έρευνα είναι σε γνώση των αρμοδίων ελληνικών Αρχών, οι έκτακτοι διαγωνισμοί συνεχίζονται, ενώ έχουν προηγηθεί εργολαβίες και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Χίο, όπου η ανεξάρτητη αρχή καταπολέμησης της απάτης έχει πραγματοποιήσει έρευνα.

Πηγή: Αυτοί είναι οι δύο επιχειρηματίες που ερευνά η OLAF για τα συσσίτια στους πρόσφυγες | iefimerida.gr 

5 σχόλια:

 1. Το θέμα είναι πόσο "αποφασισμένη"είναι η δικαιοσύνη! Γιατί εκτός από τυφλή έχει κι άλλα κουσούρια! Θα δούμε αν έχει πέσει στα χέρια καθαρών και αδέκαστων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ας ξυπνήσουν αυτά τα βοδ.. της Δικαιοσύνης , το μόνο που τους νοιάζει είναι ο μισθός και τα αναδρομικά !!! Εσείς (δικαιοσύνης) καταστρέψατε αυτήν την χώρα, με την ανοχή σας σε όλα τα εγκλήματα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙ
   ''..Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα: και οι έποικοι, αντί να απελαθούν, όπως διατάσσουν οι νόμοι, εδραιώνονται και α π α ι τ ο ύ ν...''

   Διαγραφή
 3. Δικαιοσυνη και τυφλη γινεται; Αργη μπορει πχ να γραψει ενα πορισμα σε 1-2 χρονια αναλογα με τους τοννους της ιρωινης- κοκαινης.
  Αποφασισμενη βεβαιως πχ ειχαμε παραιτησεις" Ραικου" με καταγγελιες οτι δεν την αφηναν τη καημενη να βρει τους διεφθαρμενους και την κατηγορουν οτι ο Στρ Ιατρος που ειναι βουτηγμενος στην Νοβαρτυς ειναι συζυγος της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Όταν άρχισαν να καταφθάνουν στην Κω κατά εκατοντάδες οι λαθρομετανάστες, προέκυψε θάμα σίτηρης τους. Το πρόβλημα απαιτούσε άμεση λύση και με πρόχειρο διαγωνισμό ανατέθηκε η σίτηση σε έναν Κώο (Μιχάλη Παστρικό) αντί 5,20 ευρώ κατ' άτομο. Ο κ. Τουτζιαρίδης (συνέταιρος του Καμένου) ενεργεί αστραπιαία και αποβάλλεται ο Παστρικός και παίρνει την τροφοδοσία αυτός. Τα φαγητά που έστελνε ήτανε κατεψυγμένα, οι λαθρομετανάστες τα πετούσαν και ο τότε ταξίαρχος της Κω τον πήρε στο τηλέφωνο για να γίνει συνεπής στις υποχρεώσεις του. Η απάντηση του Τουτζιαρίδη ήταν : "βάλε στρατιώτες να τα ζεσταίνουν". Έξαλος ο ταξίαρχος από το θράσος του Τουτζιαρίδη επικοινώνησε με τους ανωτέρους του με αποτέλεσμα να αποπεμφεί ο Τουτζιαρίδης και να ανατεθεί η τροφοδοσία σε Κώο, αντί 2,70 ευρώ το άτομο κι όχι 5,20. Τα συνεταιράκια (Τουτζιαρίδης - Καμένος) αντέδρασαν, ο μεν Τουτζιαρίδης αποδέχθηκε τη νέα τιμή και συνεταιρίστηκε με τον Κώο, ο δέ Καμένος φρόντισε να μετατεθεί ο ταξίαρχος της Κω σε νεκρή θέση στο επιτελείο και στις επόμενες κρίσεις τον αποστράτευσε.Αυτός είναι ο "αδιάφθορος", ο "τίμιος" υπουργόε άμυνας. Στην αποστρατεία του ταξίσαρχου έπαιξε ρόλο και ένα άλλο γεγονός. Όταν ήρθε εδώ στην Κω ο Καμένος για να πείσει τις τοπικές αρχές και τον κόσμο στη δημιουργία του ΧΟΤ ΣΠΟΤ, οι κατοικοι τον υποδέχτηκαν με αποδοκημασίες, αυγά και μπουνιές. Το πρόσωπο του είχε κοκκινίσει από τις γροθιές που έφαγε. Δυστυχώς τέοιοι.... μας κυβερνούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.