23/10/18

Tα φίδια που ζεσταίνατε


Τα φίδια της πολιτικής βίας που χρόνια τώρα ζεστάνατε στοργικά στον κόρφο σας έχουν πολλαπλασιαστεί και τα φιδάκια κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Μπουκάρουν και στο υπουργείο Παιδείας. Όταν πριν από χρόνια προτρέπατε τις μπούκες και τους προπηλακισμούς στα γραφεία εκπαίδευσης για τη μεταρρύθμιση της Διαμαντοπούλου ή του Αρβανιτόπουλου, έπρεπε να ξέρατε ότι κάποια στιγμή θα τα βρείτε μπροστά σας. Κι αν τότε υπήρχε αιτία, μιας και γίνονταν απόπειρες εξορθολογισμού και εκσυγχρονισμού της μέσης εκπαίδευσης, σήμερα, που τη διαλύετε μεθοδικά ως κυβέρνηση, είναι πράγματι λίγο άδικο να σας την πέφτουν.
Γιατί τι άλλο να ζητήσει ο αδιάφορος μαθητής από την εξουσία; Τι άλλο να ζητήσει ο «οργισμένος» έφηβος από έναν υπουργείο που καταργεί την τράπεζα θεμάτων και τη βάση του 10, που κάνει προσχηματικές τις επαναληπτικές εξετάσεις, που καταργεί τις ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις στα περισσότερα μαθήματα, που σχεδιάζει πρόσβαση στα ΑΕΙ και μέσω εργασιών, ή άνευ πανελλαδικών εξετάσεων, που μετατρέπει τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ χωρίς καμιά μελέτη, που καταργεί την αξιολόγηση των καθηγητών, που στέλνει στα ΑΕΙ αποφοίτους των ΕΠΑΛ μέσω υποδεέστερων εξετάσεων, που υπόσχεται έναρξη μαθημάτων στις 9 π.μ. (για περισσότερο ύπνο), που αποποινικοποιεί τις καταλήψεις και τις βλάβες της δημόσιας περιουσίας; Που σαλπίζει τη διάλυση και υλοποιεί την καταστροφή; 
Για τη συνέχεια AthensVoice





1 σχόλιο:

  1. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν οργανώσεις αναρχικών που ξεγελάνε τους πολίτες με τα πολλά ονόματα τους:
    ΕΑΑΚ στα πανεπιστήμια,
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές,
    Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία,
    Ανοιχτή Συνέλευση (όνομα πόλης) στον κόσμο,
    Ελεύθερη διδασκαλία κουκλοθέατρου, πλεξίματος, χορού, σπόροι από το αυτόνομο στέκι... και ενημερώσεις από δικηγόρους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ΧΑ.
    Όλοι αυτοί είναι μια οργάνωση, οι ίδιοι άνθρωποι, το παίζουν ακομάτιστοι-ανεξάρτητοι, αλλά κάθε εκλογές μεταμορφώνονται μαγικά σε υποψήφιοι βουλευτές ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.