23/10/18

Tζαμάλ Κασόγκι ή πώς οι ΗΠΑ ενισχύουν τους σαλαφιστές

Η βλακώδης και καταστροφική αμερικανική πολιτική αποτυγχάνει να εξυπηρετήσει τα ίδια τα αμερικανικά συμφέροντα

Σαουδάραβες εκτελεστές που ανήκουν στον στενό κύκλο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν φαίνεται ότι δολοφόνησαν και κατατεμάχισαν τον Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του, στην Ισταμπούλ. 
Δεν επρόκειτο για δημοσιογράφο που διεκδικούσε ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικούς θεσμούς, όπως τον παρουσιάζουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης: αντιθέτως, όταν στο τέλος της δεκαετίας του 1970 τα σοβιετικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Αφγανιστάν για να εξουδετερώσουν το εξτρεμιστικό Ισλάμ και να στηρίξουν καθεστώς σοσιαλιστικού τύπου, ο Κασόγκι, μέλος ισχυρής φατρίας στη Σαουδική Αραβία, ήταν φανατικός οπαδός της τζιχάντ. 
Στη συνέχεια, έγινε θαυμαστής του Οσάμα μπιν Λάντεν από τον οποίον αργότερα πήρε συνέντευξη. 
Ο Κασόγκι έκανε καριέρα στους κόλπους του ισλαμικού εξτρεμισμού: συνεργάστηκε με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών πρίγκιπα Τουρκί αλ Φεϊζάλ και με τον μεγιστάνα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ που είναι στα μαχαίρια με τον Σαλμάν.

Για τη συνέχεια AthensVoice



4 σχόλια:

  1. Η επικεφαλής της cia γιατί πάει στην Τουρκία? Πολύ ενδιαφέρον στο παρασκήνιο! Μήπως κάποιος σημαντικός εκβιασμός διαδραματίζεται? Διαδραματιζόταν? Μήπως ακόμα υπάρχουν στοιχεία και δεν έχουν απαλείφει? Έχει πράγματι ένα μυστήριο και ερωτηματικά πέραν των προφανών που έχουν σχέση με το Ριάντ που γιατί όχι κι αυτά να ήταν ένα μέρος των πεπραγμένων! Υπάρχουν ερωτηματικά ίσως εξελίξεις συνδεδεμένες για τους αναλυτές με πράγματα που δεν πάει το μυαλό μας δώσουν απαντήσεις στο μέλλον, το άμεσο ή το απώτερο...ίσως κάποια όχι να γίνουν ναι, και ίσως κάποιες αντιρρήσεις καμφθούν αν πρόκειται για εκβιασμούς! Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την αντιμετώπιση αφ ενός του Σκριπάλ και αφετέρου του Ριάντ την ίδια ώρα που η Αμερική έχει από τις πολλές κυρώσεις απομονωθεί ή ίδια (αυτοαπομονώθηκε) δεν έχει απομονώσει τους άλλους στην ανάγκη και πίεση της να στηρίξει την οικονομίας της δεν προχωράει σε μέτρα και κυρώσεις, τι την φρενάρει, τι? Άς μην πάμε στην αντίδραση του δυτικού κόσμου για όσα συνέβησαν, αυτός γιατί το κρατάει το θέμα στο συρτάρι και δεν ουρλιάζει για ένα γεγονός που θα έπρεπε να σηκωθούν και οι πέτρες? Ποιος τους "συγκρατεί" και γιατί? Τι θα κερδίσουν αν δεν το πουν? Με τι θα το ανταλλάξουν...γιατί μην μου πει κάποιος πως είναι εύσπλαχνοι για το Ριάντ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχασαν τους ΣΚΡΙΠΑΛ????Μηπως και για τον ΚΑΣΟΓΚΙ εχουν βαλει οι ρωσοι το χερι τους?? Οι βρετανοι ως ειδικοι κατι θα βρουν να πουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να το έβαλαν το χεράκι τους οι Ρώσοι, ούτε Άγγλοι ούτε Γάλοι,ουτ΄Αμερικανοί, μπορούν να το επικαλεστούν,αφού τα κάναν μαντάρα με τους Σκριπάλ,οι Ρώσοι προσέχουν και φυλάγονται,όντες ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί.
      ...Τώρα αν δεις ολόκληρη Σαουδική Αραβία να την κοπανά απ΄το USA,και να πέφτει στην αγκαλιά του Πούτιν,μην νομίζεις ότι είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα, που επαληθεύει την κεντρική ιδέα-πεμπτουσία του πιο πάνω άρθρου.
      Την συνέχεια ....??? άστην καλλίτερα, γιατί θα πάθουν συγκοπή ομαδικά, στην Δύση, __όνομα___ και___ πράγμα..... (ΔΥΣΗ=ΤΕΛΟΣ)

      Διαγραφή
  3. Ολοι αυτοί στην εικόνα ειναι ΗΓΕΤΕΣ. Υπερασπίζουν τα συμφέροντα των χωρών τους.
    Οι "journalists" είναι πρακτοράκια, βαποράκια, συρφετός αστοιχείωτων δικαιωματιστών, "δημοκρατών", σιτιζομένων απο τον Σόρος και τους συναυτώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.