20/11/18

Ιταλία: Κατάσχεση του πλοίου Aquarius διατάσσει η εισαγγελία της Κατάνια

Η εισαγγελία της Κατάνια στη Σικελία διέταξε την προληπτική κατάσχεση του πλοίου Aquarius, των Γιατρών χωρίς Σύνορα. Η μη κυβερνητική οργάνωση κατηγορείται ότι μόλυνε ιταλικά λιμάνια με επικίνδυνα απόβλητα.
Το Αquarius τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στο λιμάνι της Μασσαλίας, μετά την απόφαση των αρχών του Παναμά να αποκλείσουν το πλοίο από το νηολόγιο της χώρας τους και να μην του επιτρέψουν να χρησιμοποιεί την σημαία της. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για την όλη υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 24 άτομα.
Τα απόβλητα φέρεται να μόλυναν συνολικά τα ύδατα ένδεκα ιταλικών λιμανιών. Μεταξύ αυτών, εκείνα της Κατάνια, του Μπρίντιζι και της Νάπολης.
«Έκανα καλά που σταμάτησα τα πλοία των ΜΚΟ. Μπλόκαρα όχι μόνον την διακίνηση μεταναστών, αλλά απ' ότι προκύπτει, και εκείνη των αποβλήτων», έγραψε στο Διαδίκτυο ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

2 σχόλια:

  1. Αυτοι μπορει ναναι γιατροι χωρις συνορα η καπελο...η οτι....χωρις.Αλλα οι χωρες που πανε το...εμπορευμα ...δυστυχως εχουν συνορα.Οποτε καλο θαταν στο εξης να πανε το εμπορευμα στην εδρα του ΟΗΕ...στην Ν.Υορκη....στο κτηριο του.Κι ολα καλα....η και στο αγροκτημα του Σορος ...που δεν εχει συνορα...και ειναι ολα διαπλατα....ανοιχτα.....Ολα.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό σημαίνει κράτος κύριοι. Διαρροή αποβλήτων: πλοκ. Παραβίαση διπλής διαχωριστικής (στη θάλασσα!):πλοκ. Άκοπα νύχια μούτσου: πλοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.