20/11/18

Φτάνει στην Τουρκία το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο που αγόρασε η Άγκυρα

  • (Φωτ. αρχείου: EPA / Patrick Kelley)
Μέσα σε μία βδομάδα θα πάρει το δρόμο για την Τουρκία και το δεύτερο γεωτρύπανο «DeapSea-1», που αγόρασε η Άγκυρα, αποκάλυψε στο A Haber ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Σε δηλώσεις του στο τουρκικό κανάλι, είπε ότι η γεώτρηση στο Αλάνια 1 από τον «Πορθητή» συνεχίζεται και αυτήν τη στιγμή βρίσκονται περίπου στα 3.400 μέτρα. «Μέσα σε λίγους μήνες ελπίζουμε να πάρουμε αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τη γεώτρηση του αμερικανικού «Rowan Norway» σημείωσε πως «αρχίζει και εκείνη η γεώτρηση μέσα σε μια βδομάδα». «Το πλοίο ήρθε, πήγε στην περιοχή της γεώτρησης. Η γεώτρηση θα είναι στα ρηχά νερά, στη Μερσίνα, στα ανοιχτά του Ερντέμ. Σε απόσταση 19-20 μίλια υπάρχει και άλλη γεώτρησή μας», συμπλήρωσε.
Αναφορικά με το δεύτερο γεωτρύπανο «DeapSea 1» που αποκτά η Τουρκία, τόνισε ότι «μέσα σε μια βδομάδα θα ξεκινήσει να έρχεται (στην Τουρκία). Όταν το φέρουμε και αυτό, σχεδιάζουμε και τα δύο πλοία μας να κάνουν τουλάχιστον από δύο γεωτρήσεις το χρόνο».
Για το ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός», ο Τούρκος υπουργός είπε ότι αυτήν τη στιγμή συνεχίζει έρευνες νοτίως της Κύπρου. Υποστήριξε παράλληλα ότι έχουν γίνει κάποιες «παρενοχλήσεις» στον «Πορθητή», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τώρα το πλοίο συνοδεύεται από το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας και δεν τίθεται θέμα νέας παρενόχλησης.
Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε πως «δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε όσους προβαίνουν σε μονομερείς ενέργειες και προσπαθούν να επιφέρουν τετελεσμένα».
Πρόσθεσε ότι «η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας θα συνεχίσει τις εργασίες που έχει εξαγγείλει είτε στο πλαίσιο των αδειοδοτήσεων της ιδίας είτε στο πλαίσιο της αδειοδότησης που έχει πάρει από την "ΤΔΒΚ". Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με κάθε τρόπο το πρόγραμμά μας».
Για τον Turkish Stream, σημείωσε ότι ο αγωγός θα πάει στην Ευρώπη όπως είχε προγραμματιστεί από την αρχή μέσω Τουρκίας. «Εδώ, από ό,τι γνωρίζω, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Ρωσίας με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα και τις άλλες βαλκανικές χώρες. Πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξει απόφαση», εξήγησε.
  • Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.