24/11/18

Να πάψει το κράτος να υποδύεται τον επιχειρηματία!

18 σχόλια:

  1. Ε εεε βέβαια, να επιτρεψουμε τους επιχειρηματίες να κανουν το κράτος !!!

    τρικυμια ενεν κρανίω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ από το Σοβιετιστάν(πρώην Ελλάδα);

      Διαγραφή
    2. όχι από νεοφιλελισταν,
      πάρτε το χαμπάρι, ο Πινοσετ αποθανε, και η Θατσερ το ίδιο ο νεοφιλελευθερισμος έχει κλείσει αφήνοντας πίσω του εκατομμύρια πτώματα και ελαχιστους με λεφτά.
      Στον καθρέφτη σου, πες τι βλεπεις έναν πιθανό Μπαφετ, ίσως έναν Γκόρντον Γκιεκο?

      Διαγραφή
    3. Αν πραγματικά εννοείς στην κρατικοδίαιτη άποψή σου, θα σε παρακαλούσα να αναλάβεις άνευ αντιλογίας και τους δικούς μου φόρους. Τους κερδίζεις επαξίως.

      Διαγραφή
    4. στο σύνταγμα αυτής της χωρας αναφέρεται ότι ο καθένας είναι υποχρεωμένος να καταβάλει φόρους συμφωνα με τις δυνατοτητες του, και έτσι κάνω πληρώνω αυτά που μου αναλογουν,(επειδή αγαπώ αυτην την πατρίδα) εαν αυτό έκανε ο καθένας δεν θα φταναμε στο χαλί που φτάσαμε.
      Χωρίς να μας ενδιαφέρει ποίος θα κυβερνά, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε Νδ, ούτε Συριζα... ειναι απλό

      Διαγραφή
    5. @έλλην φορολογούμενος
      Η θέση σου είναι παράλογη. Άνετα, ένα κράτος μπορεί να έχει 0 φοροδιαφυγή και τελικά να χρεοκοπήσει. Πολύ απλά εάν οι δαπάνες του είναι μεγαλύτερες από τα έσοδά του. Αυτό μπορεί να το καταλάβει και ένα παιδί του νηπιαγωγείου.

      Διαγραφή
    6. στην Ελλάς του 2000 το 25% του ΑΕΠ ήταν μαύρο, κατραμι.
      Σε ενα κράτος που οιμισθωτοι καταβαλουν περισσότερους φορους απο τους επιχειρηματίες, τους μεγαλοαγροτες, τους γιατρους, σε ενα κρατος που οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ δεν πλήρωναν τα δάνεια που έπαιρναν .. .. οι δαπάνες του θα ήταν αυτες που θα το χρεοκοπουσαν.... χαρωπα τα δυο μου χέρια τα κτυπω

      Διαγραφή
    7. ναι,ετσι λες ?
      και γιατι ενας προυπολογισμος με δαπανες μεγαλυτερες απο εσοδα λεγεται αναπτυξιακος ? μηπως γιατι δινει κινητρα στον ΑΧΡΗΣΤΟ ιδιωτικο τομεα να παραγει αλλα αυτος προτιμα να εμπορευεται εισαγομενα και να εκμεταλευεται τις φουσκες (ακινητα,τραπεζες,ελευθεροεπαγγελματιες κλπ κλπ) που δημιουργει η επεκτατικη δημοσιονομικη πολιτικη ? τον πλουτο μιας εθνικης οικονομιας δημιουργει ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ο ιδιωτικος τομεας.τωρα αν στην Ελλαδα την αστικη ταξη εκπροσωπουν κατι κατσαπλιαδες, πειρατες,γονοι γερμανοτσολιαδων δοσιλογων ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ(οι μπουρδες του τζημερου) ειναι κουφο να περιμενουμε αεναη αναπτυξη.
      η χωρα για να ορθοποδησει εχει αναγκη δυνατες επιχειρησεις που θα υποκαταστησουν τις εισαγωγες και/η θα αυξησουν τις εξαγωγες.ολα τα αλλα ειναι φληναφηματα για ασχετους.με κρατικοδιαιτες,εσωστρεφεις και αντιπαραγωγικες επιχειρησεις το παιχνιδι ειναι χαμενο.

      Διαγραφή
    8. Εγώ προσωπικά νοίκιαζα σε φύλακα, οργανισμού ελεγχόμενου από το Δημόσιο, διαμέρισμα με νοίκι 1200 ευρώ. Του τα πλήρωνε ο οργανισμός και ο τύπος δούλευε από τις 08:30 εώς 09:00 και από τις 14:00 εώς 14:30 (όταν έφευγαν οι υπάλληλοι από το κτήριο). Μετά το νοίκιασα στον γενικό διευθυντή κολοσσιαίας τεχνολογικής εταιρίας (επιπέδου Siemens) και η εταιρία μου πλήρωνε περίπου 550 ευρώ το μήνα. Ο νέος (αλλοδαπός ενοικιαστής) ήταν ηλεκτρολογός μηχανικής (με phd) που δούλευε από τις 08:00 εώς στις 20:00.
      Η Ελλάδα αποφάσισε ότι δεν την ενδιαφέρει η παραγωγή. Η πορεία ενός επιστήμονα στην Ελλάδα ήταν, απορρόφηση στις σπουδές μέχρι τα 27 και στην συνέχεια κατανόηση ότι η χώρα δεν ενδιαφέρεται για τεχνολογία. "Ετσι είναι τα πράγματα". Οπότε από τα 27 έψαχνες σε ποια συντεχνεία να ενταχθείς. Όσο και φυτό να ήσουνα, κάποτε καταλάβαινες πως παίζεται το παιχνίδι.
      Εκατοντάδες παραδείγματα μου έρχονται στο μυαλό. Θυμάμαι το 2007 να μου λέει διευθυντής ποιοτικού ελέγχου μεγάλης Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ότι έχει μετανιώσει που δεν έγινε καθηγητής σε σχολείο. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς!!!
      Θυμάμαι τώρα, ότι το 2004 είχα μελετήσει τις δαπάνες δημόσιας εκπαίδευσης στην Κορέα και στην Ελλάδα. Και η Ελλάδα ξόδευε περισσότερα από την Κορέα. Και όμως οι παγκόσμιες εταιρίες τεχνολογίες επένδυαν περισσότερα στα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κορέας από ότι στην Ελλάδα. Δηλαδή αξιολογούσαν το σύστημα εκπαίδευσης της Κορέας καλύτερο από της Ελλάδας παρ' ότι η Ελλάδα ξόδευε περισσότερα (κατ' κεφαλή).
      Έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ για την Κορέα ότι στόχος ενός αποφοίτου είναι να δουλέψει σε κάποια μεγάλη τεχνολογική εταιρία στην παραγωγή.
      Τα πράγματα είναι απλά, οι αμοιβές των παραγωγών τεχνολογίας ρυθμίζονται από την παγκόσμια αγορά. Εάν το Κράτος αποφασίσει να δίνει ανά ώρα εργασίας περισσότερα από ότι δίνει η παγκόσμια αγορά σε έναν παραγωγό τεχνολογίας, η Ελλάδα δεν θα παράγει τεχνολογία. Ολά τά αλλά περί "μεταπρατικής αστικής τάξης της Ελλάδας" είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ από ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει στην παραγωγή ποτέ τους. Οι οικογένειες της Samsung και της Hyundai είναι βουτηγμένες στα σκάνδαλα. Ο Κόκκαλης για παράδειγμα από πολύ πιο καλλιεργημένη οικογένεια προέρχεται από ότι οι οικογένειες που έλεγχουν την Samsung και Hyundai. Την τεχνολογία δεν την παράγουν οι γόνοι των ιδρυτών των εταιριών αλλά οι εργαζόμενοι. Και το τελευταίο που τον ενδιαφέρει τον εργαζόμενο είναι το που και πως κάνει διακοπές ο γόνος. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μην είναι το κορόιδο του κάθε κομματικού στρατού.
      Και ένα ερώτημα. Σε σχέση με τον πληθυσμό της η Ελλάδα είναι πρώτη σε 1) εμπορικό στόλο, 2) επιβατηγό στόλο, 3) σε πολεμικό στόλο. 30 χρόνια είχε το κράτος τα ναυπηγεία. Γιατί δεν κατάφερε να πουλάει υπηρεσίες στην ελεύθερη αγορά; Κατέχεις την προνομιακή πρόσβαση σε μια αγορά και πάλι αποτυγχάνεις παταγωδώς!!! Ο ναυπηγός του εφοπλιστή ήταν συμφοιτητής με τον ναυπηγό του ναυπηγείου, και το γραφείο του εφοπλιστή απέχει 20 λεπτά από το ναυπηγείο και πάλι δεν κατάφερες να πουλήσεις υπηρεσίες. Και τα κατάφερε ο Κορεάτης που βρίσκεται στον αντίποδα.

      Διαγραφή
    9. Πολυ ενδιαφερον σχολιο κ . Γιωργο...Σηκωνει καλη κουβεντα..αλλα δεν γινεται εδω.Παντως πολυ καλο.Η πολιτικη κατασταση στην χωρα μονο λειπει...κι εχει μια διαφορα απ την Κορεα..Λειπουν κι αλλοι παραμετροι...ΗΠΑ....Κινα..
      κλπ...

      Διαγραφή
  2. Λίγο το κακό, μπροστά στον Τζήμερο που υποδύεται τον πολιτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωσταααα,καταθετεις τα λεφτα σου σε καποια ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και εχεις το κεφαλι σου ησυχοοοοοο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά...
      Ας αφήσουμε τα ξένα κρατη να το κάνουν αυτό στην Ελλάδα στην θέση του Ελληνικού κράτους.
      Ρε τι μυαλά είναι αυτά;
      Με τέτοια ξεπουλήματα που επιπλέον δεν έχουν καν την στοιχειώδη αυτογνωσία (γιατί δεν πιστεύω ότι είναι πληρωμένοι όλοι...Πιστεύω ότι πολλοί από αυτούς είναι απλά ανεπανόρθωτα δυτικόπληκτοι),δεν πρόκειται ποτέ αυτή η χώρα να αποκτήσει ισχύ και θα παραμείνει ες αεί ο πτωχός συγγενής των δυτικών, προσκολλημένη στις τυχούσες αγαθοεργίες των ισχυρών.
      Μα τι ξεπουλημένα οντάρια είναι όλα αυτά που διεκδικούν και την ψήφο μας...

      Διαγραφή
    2. Κοσμά έχεις σκεφθεί ότι η ΑΣΠΙΣ έγινε γιατί δεν λειτουργούσαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους;

      Διαγραφή
    3. Ά καλά, αν άρχισες να μιλάς για κύματα Kondratiev ....

      Διαγραφή
  4. Μην κανετε σαν μωρα..Αν δεν ειμσι το ενα ...ειμαι το αντιθετο..Αν δουλευουν σωστα ολα επιτρεπονται..Και τα δυο ταυτοχρονα.Αλλα σωστα οκ ?? Οχι δηθεν σωστα.Παντως εδω ...δεν δουλεψε σωστα ...ουτε το ενα ...ουτε το αλλο...Οσα λαμογια
    ειχε το ενα...αλλα τοσα ειχε και το αλλο.Αρα δεν εφταιξε το ειδος...αλλα κατι αλλο.Η νοοτροπια .. το πολιτικο συστημα..κλπ...Ο κ.Τζημερος λεει ανοησιες ...οπως ανοησιες λεει και η ελληνικη αριστερα...Αλλα μεγαλωσαμε πια..στις κακουχιες και της μαιμου φιλελε..και της μαιμου σοσιαλε...και δεν θα μας πιασει κοροιδα παλι ουτε το ενα ...ουτε το αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.