14/11/18

Ευ. Βενιζέλος: Η χειρότερη μορφή λαϊκισμού είναι ο συνταγματικός λαϊκισμός

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Αναφερόμενος στην έρευνα στους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας».
Η χειρότερη μορφή λαϊκισμού είναι ο συνταγματικός λαϊκισμός, δήλωσε ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της λήψης απόφασης για την προθεσμία που η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος θα παραδώσει την έκθεσή της.
Αναφερόμενος στην έρευνα στους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της συναινετικής υποτίθεται αναθεώρησης και πληροφορούμαστε ότι διενεργείται έρευνα στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη». Όπως συμπλήρωσε, «κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας. Ματαιοπονούν αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη δικαιοσύνη».
Ο κ. Βενιζέλος στάθηκε στην ανάγκη να διασφαλιστεί πως το Σύνταγμα θα αλλάξει με την ύπαρξη μεταπλειοψηφικών εγγυήσεων. «Έχει σημασία, με τη διαδικασία της αναθεώρησης, να μην τεθεί υπό διακινδύνευση ο αυστηρός χαρακτήρας του Συντάγματος και το συνταγματικό κεκτημένο. Να μην αλλοιωθούν οι θεσμικές ισορροπίες του Συντάγματος, που δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό, ούτε προοδευτικό ούτε συντηρητικό» τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι ένα Σύνταγμα εθνικό, ευρύχωρο, που είναι έτοιμο να υποδεχθεί και να ρυθμίσει όλες τις δημοκρατικές επιλογές του ελληνικού λαού, εφόσον κινούνται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αντιπροσωπευτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας».
naftemporiki.gr

10 σχόλια:

  1. ΑΣΤΑ ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΕ.ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΝΑ PSI ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ.ΤΟ ΕΥΤΥΧΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τους λογαριασμους μας που νομοθετησε ο Μπενυ να γινουν διαφανοι και σουρωτηρι απο εφορία και τραπεζες δεν ειπε κουβεντα, για τους λογαριασμους του Σιμητη, ομως λυσομανα, γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιφρονηστε τον εντελως..ειναι σκουπιδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας ἄνθρωπος δέν εἶναι σκουπίδι.
      Ὁ κ. Βενιζέλος, εἶναι χείμαρρος, καί γι' αὐτό ὅσα λέει περνοῦν καί φεύγουν, ὅσο σοβαρά κι ἄν φαίνονται.
      Ὅσα κάνει, ὅμως, μένουν.

      Διαγραφή
  4. Σε Κωνσταντοπούλου φανταστικέ πατέρα έχουμε τίποτα? Κανένα Λαφαζανάκο? Σε Λεβέντη κάτι? Έστω σε Καζάκη σε Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, κάτι άλλο έστω, ελεύθερο πρόγραμμα ρε παιδί μου...έτσι για την ισομερή κατανομή χρόνου όπως η ΕΡΤ χεχεχε να ξεφύγουμε από την ρουτίνα του Σύριζανελ...πολύ Βενιζέλος ρε παιδί μου...ουφ!
    Την Ζωίτσα την κορόιδευαν κάποιοι το 2015...θα λέτε Ζωίτσα και θα στάζει μέλι το στόμα σας...3,5 χρόνια μετά και η Ζωίτσα φαντάζει άπιαστη. Αμέ!! Στο τέλος βλέπω και την Χρυσή Αυγή από την απελπισία στο 25%...μια χαρά πάμε...τέλεια όλα...Σύριζα ρε μούτρα, πάμε γερά τώρα ο Αλέξης θα σας πει πως ήρθε η ώρα για την Αριστερά, πάρτε το τιμόνι όλο αριστερά τέρμα μέχρι να δαγκώσουμε την ουρά μας...ελπίδα ρε μούτρα! Αλέξης!Μη φοβάστε δεν τα έχει πουλήσει όλα ακόμα!!
    https://www.youtube.com/watch?v=K_Ad4ZZRGi0

    Ιδεολογικά θα "ξαναστρώσουμε" μετά το 2060, τώρα έχουμε ΜΑΦΊΑ! Ακούστε τι είχε πει ένας νονός εκ των 5 φημισμένων οικογενειών που είχαν τσίπα λόγω άγραφων νόμων!
    Κάρλο Γκαμπίνο:«Οι πολιτικοί, οι δικηγόροι και οι πολιτικοί έχουν άδεια να κλέβουν. Εμείς δεν χρειαζόμαστε άδεια.»




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν μεθυσμένο παραλήρημα ακούγεται. Προσπάθησα, αλλά άκρη δεν βγάζω. Πλήρης σύγχυση.
    Ίσως φταίει ο Συνταγματοθάφτης Τούρκογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τό σφάλλειν μέν ἀνθρώπινον, ἀλλά:
    Καθαρός οὐρανός, ἀστραπές δέν φοβᾶται.
    Γιατί ὅλοι τους φοβοῦνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Βενιζέλος υποτίθεται ότι είναι «υπεράνω αυτού του επιπέδου», και μας δείχνει μια «πολιτική ηθική» αρνούμενος να ασχοληθεί με τέτοια θέματα.. Το ζητούμενο λέει είναι η συναίνεση.. Σε λίγο θα μας πει ότι κάπως έτσι σκέφτηκε και με τις λίστες που είχε στα συρτάρια του.. δεν τις εμφάνισε για λόγους «ανωτερότητας».. Το τραγικό είναι ότι όντως πέτυχε τότε την «συναίνεση» (τουλάχιστον όσων τα ονόματα υπήρχαν σε αυτές τις λίστες που έπεσαν σε πλήρη αφωνία).. Ωραία συναίνεση και συμφωνία... όπως και με το «Νόμο περί ευθύνης Υπουργών»..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξερει ο Χοντρος τι θα μας πει εαν βρεθει καποιος λογαριασμος, οτι ειναι τηλεφωνο.
    Αλλωστε γνωριζει καλα και απο θαψιμο σε συρταρια οπως κατι στικακια.
    Aυτος ο μεγας συνταγματολογος δεν ηταν που εκανε και το καταπτυστο αρθρο για τους πολιτικους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δίδαξε και έμπρακτα, και δια του παραδείγματος και στην Βουλή και από υπουργικού θώκου πως μετατρέπεις το Σύνταγμα της χώρας σου σε χαρτί τουαλέτας προς χρήση ενόχων πολιτικών απατεώνων και ξένων τροϊκανών ληστοπειρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.