14/11/18

Συμμετοχή της Π.Α. στην πολυεθνική άσκηση «Trident Juncture 2018»

Δελτίο Τύπου/Mats Nyström/Försvarsmakten
Με τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό της 337 μοίρας, της 110 πτέρυγας Μάχης της Αεροπορικής Βάσης Λάρισας, συμμετείχε η Πολεμική Αεροπορία στην διεθνή άσκηση «Trident Juncture 2018» που διεξήχθη στο έδαφος της Νορβηγίας, καθώς και στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
Σύμφωνα με το ΓΕΑ, η 337 μοίρα ανέλαβε αποστολές σύμφωνες με το ρόλο της μοίρας, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.
ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ/MATS NYSTRÖM/FÖRSVARSMAKTEN
Στην άσκηση πήραν μέρος 31 χώρες, ανάμεσα τους το Βέλγιο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Τουρκία και η Φιλανδία με αεροσκάφη F-16, η Γαλλία με αεροσκάφη Μ-2000, η Ιταλία με αεροσκάφη Eurofighter Typhoon 2000 και Tornado IDS/ECR και η Σουηδία με αεροσκάφη JAS 39 Gripen, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 50.000 στελεχών, 10.000 οχημάτων, 70 πλοίων και 250 αεροσκαφών.
Ναυτεμπορική

6 σχόλια:

  1. Οταν ψηφίζεις ως αστείο ένα τέτοιο άρθρο, απλώς σκέφτομαι πόσο ηλίθιος είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρόλα αυτά οι Νορβηγοί αγρότες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ζημιές που έκαναν σε χωράφια και οι πολίτες διότι οι στρατιώτες ουρούσαν και αποπατούσαν κοντά σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις...50.000 στρατιώτες ήταν αλλά μάλλον στην άσκηση δεν είχαν τις απαραίτητες βιολογικές τουαλέτες...απλά για να λέμε και το ένα και το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήγαμε,δηλαδή, και εμείς να βομβαρδίσουμε την Αγία Πετρούπολη και την Μόσχα;
    Με τις ευλογίες του Βαρθολομαίου φυσικά, που πόζαρε χθες σε φωτογραφίες με τον σύμμαχο και φίλο του Τσίπρα Ποροσένκο (Πρόεδρο του ουκρανικού πραξικοπήματος Πάϊατ-Νούλαντ).
    "Κάτι αλλάζει στην Ανατολική Μεσόγειο", πράγματι. Αλλά δεν είναι τα σαπισμένα μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παρουσία του εμπορικού μας στόλου στη περιοχή έφερε όμως άλλα αποτελεσματα: https://www.militaire.gr/vythistike-i-norvigiki-fregata-poy-sygkroystike-me-tanker-ellinikon-symferonton-vinteo/

    Η εν λόγω φρεγάτα επέστρεφε στη βάση της μετά τη νατοϊκή άσκηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H εν λόγω φρεγάτα δεν επέστρεψε στην βάση της. Βυθίστηκε σε σχετικώς ρηχά ( Η πρύμνα μένει έξω) και εξετάζουν αν σηκώνει επισκευή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βυθίστηκε σε σχετικώς ρηχά νερά γιατί ρυμουλκήθηκε εκεί.

      https://www.protothema.gr/world/article/837295/eihan-proeidopoiisei-ti-norvigiki-fregata-prin-sugroustei-me-to-ellinoktito-ploio/

      https://www.armyvoice.gr/2018/11/φρεγάτα-συγκρούστηκε-ελληνικό-τάνκε/

      https://sputniknews.gr/kosmos/201811131377341-fregata-norvigia-sygkroysi-ellinoktito-fwtografies/

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.