10/11/18

Ένα καλό παιδί από τη Συρία…

Αλιευμένο από το facebook




Εχθές το βράδυ ήμουν στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Ο λόγος που πήγα εκεί ήταν για να αναγνωρίσω τον Renaas Belo και να μου δώσουν πίσω το κλεμμένο τηλέφωνο μου που είχε στην κατοχή του.
Ο Renaas Belo που έκλεψε το τηλέφωνο μου ήταν εκεί, μόλις τον είχαν συλλάβει. Είναι Σύριος πρόσφυγας, 22-25 χρονών σε ηλικία, ψηλός, ξυρισμένος, μια χαρά παιδί. Καλοντυμένος και χαμογελαστός με τα Nike Air του και το Diesel το τζιν, αν τον γνώριζα έξω και δεν ήξερα ότι είναι ένα γα@@@@νο κλεφτρόνι μάλλον θα τον συμπαθούσα και θα σκεφτόμουν ότι είναι ΟΚ άτομα οι Σύριοι…
Όταν τον συνέλαβαν είχε πάνω του 1000 ευρώ μετρητά, καμιά 6 κινητά και ένα κλεμμένο MacBook Pro που το έκλεψε από ένα γραφείο ενός ασφαλιστή. Πήγε σε μια οικοδομή με γραφεία, έσπασε την πόρτα μπήκε και το πήρε, γιατί έτσι, επειδή μπορεί.
Το δικό μου το τηλέφωνο δεν το πούλησε το κράτησε για δικό του, επειδή ρε φίλε δικαιούται 700 ευρώ τηλέφωνο να γουστάρει το παιδί. Είχε βάλει και το email του κανονικά, λογαριασμό στην google και στην Huawei, όλα ωραία, κύριος, με το cloud του και τα πάντα.

Για τη συνέχεια  Orthografos

10 σχόλια:

  1. Έγραψα και στον Ορθογράφο ότι θα ήταν χρήσιμο ίσως ο αρθογράφος (και όλοι μας) να αγανακτήσουμε (ειλικρινά) για τον BELO, το κλεφτρόνι και ταυτόχρονα να σκεφτούμε γιατί ο εν λόγω και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες του (όχι όλοι κλεφτρόνια ασφαλώς) έγιναν πρόσφυγες. Μ¨ηπως ο Δυτικός Κόσμος έβαελε λίγο το χεράκι του; Μήπως αν δεν το έβαζε ο BELO θα έμενε σπίτι του (να κλέβει ίσως τους συμπατριώτες του) και να μας αφ΄νει ήσυχους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα τα λετε.Αλλα το κανατε τοσο γενικο το θεμα...σχεδον πως πρεπει να διορθωσουμε ολο τον Δυτικο κοσμο εμεις...για να λυθει το θεμα.Συμπερασματικα ..εως τοτε...ας ειναι οπως ειναι.Εγω προσωπικα κι εσεις δεν εχουμε την δυναμη θεων ...να φτιαξουμε την ανθρωποτητα.Και το ξερουμε κι οι δυο μας.Οποτε προκειπτει ενα ερωτημα : " γιατι κανατε αυτην την ατοπη ερωτηση " ?? Δεν εχει πρακτικο αποτελεσμα..Εχει ??

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να μην έχει πρακτικό αποτέλεσμα, αλλά ακούγεται ωραία και είναι και πολιτικώς ορθό!!!

      Διαγραφή
    3. Ισως καπου τσκτοποιει και την ψυχη μας....? Οτι δηλ. δεν μας διεφυγε η αδικια ...αλλα τι να κανουμε μας ξεπερνα σαν δυναμη....οποτε δεν κανουμε κατι...δεν μπορουμε...αλλα δεν ...μας διεφυγε κιολας..Κατι σαν ...θαλεγα ...και με την πιτα ( θεο)...και με τον σκυλο ( δες Θεε καθομαι αλλα εχω λογο σοβσρο...Νασαι επιεικης με μενα .)

      Διαγραφή
    4. Μπαμπυ στερειται ουσιας να πεις ...ακουγομαι ωραια. Αυτο πρεπει να το πουν οσοι ακουνε.Αν το ...πουν.Αν....
      Επισης δεν θα μας ..παντρευτουν οι αλλοι.Τι νοημα εχει η γοητεια ?? Πρακτικα εννοω.

      Διαγραφή
    5. Πρακτικά ισχύει το "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος" Δημήτρη μου. Αρκεί η ράβδος να αφορά μόνο την κολάσιμη πράξη και τίποτε άλλο. Τίποτε όμως...

      Διαγραφή
  2. Να προσθέσω στο σχόλιο του apostolopoulosap ότι οι πλείστοι φορείς επιστημονικών τίτλων νομικοί διεθνολόγοι κτλ έβλεπαν τις "ανθρωπιστικές επεμβάσεις" ως προάγγελο ανάδυσης ενός παγκοσμιοποιημένου, ενωμένου και αδιατάρακτα ειρηνικού κόσμου. Καταλύθηκαν τα κράτη, διασκορπίστηκαν οι άνθρωποι και ενισχύθηκαν ανορθολογικοί μη κρατικοί δρώντες. Τώρα, κάτι ακόμη. Το γεγονός ότι ο νεαρός είναι εδώ και κλέβει οφείλεται σε κάτι ακόμη. Στην ιδεολογικά βαθιά προσδοκία α) ότι δεν υπάρχουν (επί του προκειμένου θαλάσσια, είπε "υψηλά ιστάμενη" Κίρκη) σύνορα και β) στην ακόμη ιδεολογικά βαθύτερη πίστη ότι τα κράτη δεν διαθέτουν εθνικά σμιλευμένη πολιτική ανθρωπολογία αλλά μπορούν να είναι ένας ακταρμάς και ένα συνονθύλευμα. Εθνομηδενιστές λέγονται, βρίσκονται σε όλο το αριστεροδεξιοαναρχικοεξαρχειοκολωνακιότικο φάσμα και ... κυβερνούν. Μήπως κάνω λάθος; Το εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχασατε και μια αλλη εκδοχη πιο κοντινη στον πραγματικο κοσμο η αλλως την μονη χωρις καμουφλαζ ....ιδεολογιας..Εκεινη που συνηθως ντυνεται ιδεες για να κρυψει την ντροπη της...Τα τριακοντα απλα αργυρια..Απ την ωμη πραξη ...." τα παιρνω " φτασαμε στο περιτεχνο κολπο ....φτιαχνω μια ιδεολογια ..απο καιρο...ετοιμη να περιβαλει την απλη ....ατιμια με δαφνες...Διοτι ανθρωπινες απλες πραξεις και τασεις τελικα σκεπαζουν περιτεχνα σχεδια του νου....Ολες τις παραβασεις των νομων του Θεου.Δεκα .εικοσι απλες λεξεις και καθαρες.

      Διαγραφή
  3. Συμπληρωματικά
    Συζητήσεις δεκαετία του 1990 και την δεκαετία του 2000 για τις "ανθρωπιστικές επεμβάσεις"
    ►ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ. Κονδύλης: «Η επέμβαση δεν εξάγεται μόνο υπό μορφή στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά και εισάγεται υπό μορφή τρομοκρατικών ενεργειών» https://wp.me/p3OqMa-1nQ
    ►Συλλογική Ασφάλεια, Διεθνές Δίκαιο και θανατηφόρες
    αιτιολογήσεις. http://www.ifestosedu.gr/36IRIL.htm
    ►Διεθνής διακυβέρνηση, διεθνές σύστημα και ο ΟΗΕ http://www.ifestosedu.gr/48IRUnitedNations.htm
    ►Κοινωνικοπολιτική δομή του κόσμου, διεθνής
    διακυβέρνηση και συλλογική ασφάλεια http://www.ifestosedu.gr/67CollectiveSecurity.htm
    ►Η Βία Στις Διεθνείς Σχέσεις http://www.ifestosedu.gr/65IRviolence.htm

    ►Συλλογική Ασφάλεια, Διεθνές Δίκαιο και θανατηφόρες
    αιτιολογήσεις. http://www.ifestosedu.gr/36IRIL.htm
    ►Διεθνής διακυβέρνηση, διεθνές σύστημα και ο ΟΗΕ http://www.ifestosedu.gr/48IRUnitedNations.htm
    ►Κοινωνικοπολιτική δομή του κόσμου, διεθνής
    διακυβέρνηση και συλλογική ασφάλεια http://www.ifestosedu.gr/67CollectiveSecurity.htm
    ►Η Βία Στις Διεθνείς Σχέσεις http://www.ifestosedu.gr/65IRviolence.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΕ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.!!!!
    ΄1.ΑΛΛΑ ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
    ΚΟΤΖΙΑΣ: “Παίρνουμε από τους συνταξιούχους και δίνουμε στους λαθρομετανάστες”…
    https://hellas-now.com/kotzias-pernoume-apo-tous-syntaxiouchous-ke-dinoume-stous-lathrometanastes/
    2.ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΥΛΟΥ;
    Πέφτοντας σε σχόλιο νομικού, που εργάζεται μάλιστα και στο γραφείο του Συνήγορου του Πολίτη, η οποία με εγκαλούσε για προηγούμενο σχόλιό μου, διότι, λέει και οι Αφγανοί και οι Σομαλοί δικαιούνται ασύλου, νομίζω ότι πρέπει να φωτίσω μια άλλη απάτη της αριστερής μπουρδολογίας: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "δικαίωμα ασύλου" ως νομική έννοια! Προκαλώ όποιον έχει αντίθετα επιχειρήματα να με διαψεύσει.
    Κανένα διεθνές κείμενο (σύμβαση Γενεύης 1951, πρωτόκολλο Ν. Υόρκης 1967, Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Συνδιάσκεψη ΟΗΕ για το εδαφικό άσυλο 1977, κ.λπ.) δεν προβλέπει τέτοιο δικαίωμα. Η παροχή ασύλου σε πρόσφυγες πολέμου δεν είναι δεσμευτική για τα κράτη, τα οποία πρώτα σταθμίζουν το αν απειλείται η τάξη και η ασφάλειά τους.
    Σε απλά Ελληνικά: το ότι στην πατρίδα σου γίνεται πόλεμος κι εσύ έφυγες από εκεί δεν υποχρεώνει ΚΑΝΕΝΑ κράτος να σε δεχθεί. Αν θέλει θα το κάνει. Όλα τα κείμενα που αφορούν στα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων αναφέρονται στην συμπεριφορά του κράτους προς τον πρόσφυγα ΑΦΟΥ του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο φυσικά μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή. Αν για παράδειγμα το ISIS ηττηθεί και οι καταδιωκόμενοι μαχητές του έρθουν στην Ευρώπη, θα τους χορηγήσουμε πολιτικό άσυλο; Το λέω διότι πολύ κεφαλομάντηλο και light μπούργκα πέφτει σε όσους μουσουλμάνους επέλεξαν την χριστιανική έως άθεη αλλά χειμαζόμενη Ευρώπη ως "δεύτερη πατρίδα τους" κι όχι την πάμπλουτη και ομόθρησκη Σαουδική Αραβία.
    Το ότι νομικοί μιλάνε για "δικαίωμα ασύλου" είναι ενδεικτικό της κατάντιας της Παιδείας και της επιστημονικής τους ανεπάρκειας. Πριν την εισβολή των δήθεν προσφύγων είχαμε την εισβολή των δήθεν επιστημόνων, αποφοίτων (ορθότερα: αποφύτων) των δήθεν Πανεπιστημίων και όσων με τέτοιες προδιαγραφές εκφέρουν δήθεν πολιτικό λόγο.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΙ''ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ''ΕΙΝΑΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.