25/1/19

Θέμα ωρών ή ημερών η κατάληψη του τελευταίου οικισμού που ελέγχει το ISIS στη Συρία

Είναι θέμα ωρών ή ημερών η κατάληψη και του τελευταίου οικισμού στην Κάτω Κοιλάδα του Ευφράτη, νοτίως της Ντερ εζ Ζορ, από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), τη ραχοκοκκαλιά των οποίων αποτελούν οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας.
Μετά την κατάληψη και του τελευταίου οικισμού, το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος μένει χωρίς τη δική του "επικράτεια", ενώ είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει τη δράση του μέσω πυρήνων που συνεχίζουν να υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.
Το θέμα είναι ότι μετά την εξάλειψη και του τελευταίου προπυργίου του Ι.Κ. στη Συρία, αφαιρείται από την Τουρκία η δικαιολογία να εισβάλει στη Συρία, για να εξαλείψει την τρομοκρατία του Ι.Κ., όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ερντογάν-Τραμπ.
Άρα, η μόνη δικαιολογία της Τουρκίας από τούδε και στο εξής είναι η εισβολή για την καταστροφή των Κούρδων του YPG, που μέχρι σήμερα συνεχίζουν να είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Αγγλίας και των λοιπών χωρών που ανήκουν στον συνασπισμό που μάχεται εναντίον του Ι.Κ.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία δήλωσε επίσημα ότι στις περιοχές που ελέγχουν οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) πρέπει να αποκατασταθεί ο έλεγχος του στρατού της Συρίας και ότι οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG) πρέπει αποτελέσουν οργανικό τμήμα του συριακού στρατού, ενώ ο Ερντογάν σήμερα δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να περιμένουμε ες αεί, θα εισβάλουμε στη Συρία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.