5/3/19

Προσοχή! Αυτή είναι η νέα εθνική στρατηγική της Τουρκίας! Διαβάστε την λέξη προς λέξη, για να ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε...

Η «Γαλάζια Πατρίδα», η «επιβίωση» της Τουρκίας και ο όρκος των Τούρκων για τον 21ο αιώνα
  • Η «Γαλάζια Πατρίδα», η «επιβίωση» της Τουρκίας και ο όρκος των Τούρκων για τον 21ο αιώνα
    (Φωτ.: aa.com.tr)
Άρθρο του συμβούλου του Ερντογάν και Διευθυντή της εφημερίδας Yeni ŞafakΙμπραχίμ Καραγκιούλ, που δημοσιεύθηκε τις 27 Φεβρουαρίου 2019.
Η γη το όνομα της οποίας αγαπώ με κάθε έννοια, με όλα τα χρώματα, τους θησαυρούς, όλα τα προβλήματά της, όλες τις θλίψεις και τις χαρές της και με όλη τη μοναξιά της.
Αισθανθήκαμε την απουσία σου πατρίδα μου σε κάθε γωνιά των Βαλκανίων, στον Καύκασο, στην Υεμένη, και μια περίοδο και στην ίδια την Ανατολία, κατά μήκος των ακτών και στην καρδιά της χώρας μας.
Αισθανθήκαμε πατρίδα μου στο μυαλό και στις καρδιές μας την απουσία σου στην περιοχή μας, η οποία διαμελίστηκε πριν από έναν αιώνα. Αισθανθήκαμε τον πόνο, την απελπισία και την κενό της απουσίας σου πατρίδα μου, όλοι μας, με τα ιδιαίτερα χρώματα και ταυτότητές μας.
Εμείς μάθαμε να προστατεύουμε αυτό το «Τελευταίο Οχυρό», την Τουρκία, κρύβοντας τον πόνο μας, σιωπώντας και κάνοντας υπομονή.
Αισθανθήκαμε την απουσία σου πατρίδα μου στις αναμνήσεις με τα θλιβερά μοιρολόγια των παιδιών της Ανατολίας, που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν όρθια την Ανατολή, τρέχοντας για να πολεμήσουν στη Γάζα, στην Υεμένη, στο Σουέζ και στη Βασόρα, για να κρατήσουμε τα φτερά μας δυνατά.
Αισθανθήκαμε την απουσία σου πατρίδα μου, όταν νιώσαμε ότι μας περικύκλωσαν απ’ όλες τις πλευρές, όταν όλος ο κόσμος στράφηκε εναντίον μας. Αισθανθήκαμε την απουσία σου πατρίδα μου στο Σαρίκαμις και το Τσανάκαλε [Καλλίπολη], όταν ο Δυτικός κόσμος έκανε προέλαση στο εσωτερικό της Ανατολίας.
Πέρασε ένας αιώνας από τότε. Εκατό χρόνια κάναμε υπομονή. Προσπαθήσαμε να ξεχάσουμε αυτό τον πόνο. Ποτέ δεν δείξαμε τη θλίψη μας, τις σφαγές που υποστήκαμε. Δεν κλάψαμε. Δεν γονατίσαμε. Δεν ικετεύσαμε ούτε ζητήσαμε έλεος από κανέναν.
Διαφυλάξαμε την τιμή και την υπόληψή μας. Μείναμε σιωπηλοί και με τη σιωπή προσπαθούσαμε να παραμείνουμε όρθιοι. Μάθαμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας κι εσένα Τουρκία, «Τελευταίο μας Οχυρό», σιωπώντας και διατηρώντας την οργή και τα ιδανικά μας.
Μας έβαλαν πάνω στο τραπέζι χάρτες με διαμελισμένη τη χώρα μας
Πέρασε ένας αιώνας, αλλά επιτέλους ξυπνήσαμε, ξαναβρήκαμε τους εαυτούς μας και είπαμε ότι «η υπομονή μας εξαντλήθηκε». Είπαμε ότι «Πλέον πρέπει να σηκωθούμε, να μείνουμε όρθιοι και συνεχίσουμε να υπάρχουμε, να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και να σταματήσει η περίοδος της σιωπής».
Και όλα αυτά γιατί είδαμε τον κόσμο να αναδομείται, την περιοχή μας να αναδιαμορφώνεται, την Ιστορία να αλλάζει κατεύθυνση. Και αυτό το διάστημα οι χάρτες με διαμελισμένη την Τουρκία πήγαιναν κι έρχονταν στα τραπέζια των συζητήσεων. Κάποιοι μας έλεγαν «σας πάει πολύ αυτό το Τελευταίο Οχυρό».
Οι πόλεμοι έφθασαν στην πόρτα μας και βλέπαμε γειτονικές χώρες να καταστρέφονται, έθνη να σφαγιάζονται, τα σύνορα να αλλάζουν… Και όλα αυτά έγιναν με διάφορες δικαιολογίες.
Θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη καταιγίδα έξω από τα σύνορά μας
Τελικά καταλάβαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε αν παραμέναμε σιωπηλοί και κλεισμένοι στον εαυτό μας. Είδαμε επιτέλους ότι για να σταματήσει αυτή η επέλαση, θα έπρεπε να συνάψουμε ισχυρές συμμαχίες και φιλίες.
Κι αυτό γιατί η επίθεση αυτή προερχόταν από «φίλους», από «συμμάχους». Δεν είχαμε πλέον φίλους ή συμμάχους, μια καταιγίδα μας είχε περικυκλώσει από όλες τις πλευρές. Ήθελαν να ολοκληρώσουν αυτό που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν πριν από έναν αιώνα. Το διαμελισμό μας.
Έπρεπε να οικοδομήσουμε, να αποκτήσουμε μια μεγάλη δύναμη. Έπρεπε να ανασύρουμε και να αναδείξουμε επιτέλους τη μνήμη, τις εμπειρίες και τα ιδανικά του μεγάλου μας έθνους. Δεν ήταν ώρα για άμυνα, αλλά για επίθεση. Δεν έπρεπε να αρκεστούμε στην προστασία των συνόρων μας, αλλά έπρεπε να περάσουμε τα σύνορα και να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα εκεί που ήταν σε εξέλιξη, με κατεύθυνση εμάς.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιήσαμε για άλλη μια φορά τους όρους «Πατρίδα» και «Επιβίωση»
Ήρθε η στιγμή που έπρεπε να καταφύγουμε στη «βούληση να γράφουμε Ιστορία», που είναι η πραγματική μας δύναμη και είναι κρυμμένη μέσα στο πολιτικό μας γονίδιο εδώ και αιώνες. Καταλάβαμε επιτέλους ότι δεν έχουμε άλλη δύναμη, άλλο τρόπο και άλλη εναλλακτική.
Καταλάβαμε ότι δεν θέλουμε να τραγουδήσουμε το τραγούδι του ποταμού Δούναβη για τον Άλυ ποταμό, δεν θέλαμε να τραγουδάμε θρηνητικά τραγούδια της Υεμένης για τον Σαγγάριο, ότι δεν θέλαμε ο πόλεμος να φθάσει μέχρι το Μαράς και τη Σεβάστεια. Καταλάβαμε ότι επιτέλους δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να σχεδιάσουμε τους δικούς μας χάρτες ενάντια σε αυτά τα σχέδια χαρτών που έδειχναν διαμελισμένη την πατρίδα μας.
Αυτός είναι ο λόγος που για άλλη μια φορά χρησιμοποιήσαμε τον όρο «Πατρίδα», μετά από εκατό χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιήσαμε τον όρο «Επιβίωση». Αυτός ήταν ο λόγος που διατηρήσαμε μέσα μας τη μνήμη και τη συνείδηση που είχαμε πριν από έναν αιώνα. Συνεχίσαμε την αιωνόβια μνήμη μας μέχρι σήμερα. Αυτός ήταν ο λόγος που είπαμε για άλλη μια φορά Σαρίκαμις, Kutal-Amara, Τσανάκαλε, Βοσνία και Ισλαμικός Στρατός του Καυκάσου.
Είδαμε έγκαιρα το «μέτωπο που θα άνοιγε στην Τουρκία», αυτά που συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο, τη θύελλα που θα ξεσπάσει στον Εύξεινο Πόντο.
Είδαμε αυτή την καταιγίδα και την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνουν ο κόσμος και η περιοχή. Είδαμε την κατάρρευση της παγκόσμιας τάξης και ότι αυτή δεν θα μπορούσε να αποκατασταθεί. Είδαμε πώς καταλήφθηκαν τα κράτη με το φόβο της κρίσης και ως...
Η συνέχεια του άρθρου στο σύνδεσμο

20 σχόλια:

  1. Θρασύτατοι. Όπως πάντα άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ποιητές και οι λογοτέχνες γράφουν πολλά πράγματα τα οποία τα διαβάζουμε ,συγκινόυμαστε,μας διασκεδάζουν,μας τέρπουν.
    Έχουν σημασία και βαρύτητα;Ναι, έχουν κάποια,αλλά όχι απόλυτη,όχι μεγάλη.
    Παραθέτω τις απόψεις του Πλάτωνα για την Τέχνη και την ποίηση.
    Προσλαμβάνω το παραπάνω κείμενο του Τούρκου ως Λογοτεχνία,γιατί όταν αναφέρεται σε όνειρα ,προσδοκίες τι άλλο είναι.

    Ο Πλάτωνας είναι ο πρώτος φιλόσοφος που ασχολήθηκε συστηματικά με την αξία της ποίησης και της τέχνης γενικότερα. Η ιδέα που σχημάτισε αυτός για την τέχνη κάθε άλλο παρά θετική υπήρξε. υποστήριξε ότι η τέχνη, στην ελεύθερη έκφρασή της, δεν είναι απλὠς άχρηστη αλλά και "επικίνδυνη" για την κοινωνική ζωή.
    Οι λόγοι που προέβαλε ο Πλάτωνας, για να αποδείξει την αρνητική σημασία της τέχνης, είναι δύο. Αφ' ενός υποστήριξε ότι υποβαθμίζει την αλήθεια, αφ' ετέρου ισχυρίστηκε ότι υπονομεύει την αρετή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά καλλιεργεί ο Ερτογαν , υπάρχει έδαφος, ο λαός του είναι έτοιμος να τον φανατιση , να τον βγάλει στο δρόμο να φωνάξει υπέρ του , να υλοποιήσει τα όνειρά του !!!
    Με οποιοδήποτε κόστος θα παρουσιάσει τον εαυτό του ως Σουλτάνο !!! Το "εδαφος" είναι έτοιμο γι αυτόν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ''πατρίδα'' τους χτίστηκε πάνω στην μεγαλύτερη γενοκτονία που γνώρισε ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την δευτερη μεγαλυτερη.Η πρωτη εγινε στις ΗΠΑ...Εκατο εκατομμ....Ινδιανοι...κι ουτε φυλλο δεν μιλα ...πως να μιλησει ? Χαλαει το παραμυθι της Κοκκινοσκουφιτσας ...το μοντελο των ονειροπαρμενων...

      Διαγραφή
    2. Αυτά τα μογγολάκια δεν έχουν πατρίδα αλλά έχουν καλυβαις στην Μογγολία.

      Διαγραφή
    3. Η γενοκτονία του μεγαλύτερου σε ποσότητα λαού στην ανθρώπινη ιστορία είναι αυτή του Ελληνικού που ξεκινάει από τον τέταρτο αιώνα με τις γοτθικές εισβολές και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Επειδή όμως δεν έχουμε ιδέα για το ότι αριθμητικά υπήρξαμε κατα πολύ περισσότεροι όλων των άλλων, συνεχίζουμε να ζούμε στον πλανήτη γνωρίζοντας περισσότερα για άλλους παρά για εμάς. Μας έμαθαν μια ψεύτικη ιστορία με το ζόρι, ότι πάντα είμασταν λίγοι. Μεγάλο λάθος και κακό αυτή η εκδοχή.

      Αποστολή της Τουρκίας είναι να συνεχίσει τις γενοκτονίες σε βάρος μας, όπως πάντα με τη βοήθεια δυτικών. Χωρίς βοήθεια από τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία, η Τουρκία και το Ισλάμ θα είχαν προ πολλού καιρού χαθεί από τον κόσμο.

      Διαγραφή
    4. .... και την Ιταλία!

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
  5. Καλύτερα να προετοιμαστούμε γι' αυτό που πρέπει να γίνει. Όσο το καθυστερούμε τόσο το χειρότερο.
    ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ!

    https://www.youtube.com/watch?v=y13vfKWxF6M

    Αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν τα ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα να προετοιμαστούμε γι' αυτό που πρέπει να γίνει. Όσο το καθυστερούμε τόσο το χειρότερο.

      Αυτό συστήνει και ο Ταξίαρχος ε.τ.α. κ. Μηνάγιας στα δύο βιβλία του.

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
  6. Οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Εδώ ήρθε μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, Τούρκος βουλευτής του AKP και με θράσος μας απείλησε και δεν βρέθηκε ένας, να τον πετάξει έξω με τις κλοτσιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1)Τα ελληνόπουλα στα σχολεία δέν μαθαίνουν πλέον σχεδόν τίποτα περί "πίστεως και πατρίδας". Τα προγράμματα τα σχολικά στην Ελλάδα θέλουν παιδιά άθρησκα, άπιστα, χωρίς ιδανικά, χωρίς αγάπη για την πατρίδα τους και την ιστορία τους.
    Οι δε εκτρώσεις και η οικονομική κρίση έχουν περιορίσει αριθμητικά τα ελληνόπουλα, τα οποία σε λίγα χρόνια θα είναι προφανώς μία μειοψηφία, σε μία χώρα που εποικίζεται μαζικά και συστηματικά από μουσουλμάνους.
    2)Από τους πολιτικούς μας, άλλοι είναι άθεοι και εθνομηδενιστές, άλλοι είναι πατριδοκάπηλοι και θρησκειοκάπηλοι, λίγοι είναι πραγματικοί πατριώτες.
    Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι μάλλον αποχαυνομένη και αδιάφορη.
    Η αντίδραση της ηγεσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα εθνικά θέματα και στα θέματα πίστεως, απαράδεκτα υποτονική.
    Το δε Σύνταγμα παραβιάζεται συνεχώς και δεν υπάρχει αντίδραση.
    3)Η επόμενη κυβέρνηση πιθανότατα θα συνεχίσει τα ίδια άθλια προγράμματα και "μεταρρυθμίσεις", με μικρές διαφοροποιήσεις.
    Ο ψηφοφόρος που δεν ψηφίζει, είτε αδιαφορεί, είτε λέει "όλοι τους ίδιοι είναι".
    4)Είναι φανερό πως η χώρα μας έχει πάρει την κατηφόρα σε δρόμο άνευ επιστροφής. Γιά το θέμα το Σκοπιανό έπρεπε να χαλάσει ο κόσμος από διαδηλώσεις, λόγω της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.
    Ζούμε μέσα στο ψέμμα. Η κατάσταση της χώρας μας είναι κακή και πάει από το κακό στο χειρότερο. Πολλοί πολιτικοί μας είναι και επαγγελματίες ψεύτες, "συν τοις άλλοις" και εξαπατούν συστηματικά τον λαό δύνοντας του ανύπαρκτες ελπίδες.
    5)Προφανώς είναι θέμα χρόνου να ζήσουμε μία νέα εθνική καταστροφή. Μακάρι αυτή η εκτίμηση να αποδειχθεί λανθασμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλα τα θέματα έχεις απόλυτο δίκιο !!!!!
      Στεναχωριεμαι όμως γιατί στον λαός μας δεν αξίζει τέτοιους ηγέτες !!!

      Διαγραφή
  8. Αυτός μια χαρά τα λέει εμας πρέπει να μας προβληνατιζει οτι τα ελληνικα μμε αγωνιζοντσι για τα δικαιωματα των σκοπιων ως "βορειας Μακεοδονιας" αναδεικνύοντας προσωπικές ψευδοιστοριες και ανεβάζοντας συνεχώς ειδήσεις από αυτό το ψευδοκράτος ενώ επίσης αγωνίζονται να μας πείσουν για την παντοδυναμία της Τουρκίας προτείνοντας να χάσουμε χωρίς να κατεβούμε στο παιχνίδι ουσιαστικά αυτό λέει είναι "ρεαλισμός ". Εμάς πρέπει να μα τρομαζει η Πέμπτη φάλαγγα οι Γκρίζοι λύκοι που κυβερνούν την πατρίδα μας και έχουν αρχίσει τον διωγμό του Ελληνισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκριζοι ...κακοποιοι....η μαφια αυτοπροσωπως...η μαυρη σαρανταποδαρουσα του τενεκε μαχαλα...

      Διαγραφή
  9. Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση από την θωράκιση του Αιγαίου και την προετοιμασία απελευθέρωσης εδαφών αρχίζοντας από την Κύπρο. Ο ελληνισμός τον 21ο αιώνα χρειάζεται μια μεγάλη εθνική νική που θα δώσει νέα πορεία στο έθνος και θα αντιστρέψει την πορεία ήττας που ξεκίνησε με την μικρασιατική καταστροφή και κορυφώθηκε το 1974 με την Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γάτες οι Τούρκοι ! Ούτε με τον εναν ουτε με τον άλλον ενώ ειναι με τον εναν , πολυπολικός κοσμος λεει ο σύμβουλος ανατέλλει , θα διαφέντευσουμε όλη την περιοχή της παλαιά Οθωμανικής αυτοκρατορίας και οποίος θελει μας ακολουθεί.,. Η Ελλαδα ειναι το μέρος του όλου ενός όλου που δεν εχει σύνορα Βλεπε ΕΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο φόβος φυλάει τα έρμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.