11/10/19

Έχουν «δίκιο» οι Τούρκοι!

investinTurkey

«Βρίσκουν και τα κάνουν» οι γείτονες. Όσο η Ευρώπη επιλέγει να παρατηρεί στωικά όσα διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο τόσο θα ενθαρρύνεται η τουρκική προκλητικότητα.


Η Τουρκία υποστήριξε χθες ότι το κοινό ανακοινωθέν Ελλάδος - Κύπρου - Αιγύπτου με το οποίο καταδικαζόταν η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει «κανένα νόημα και αξία».
Προφανώς έχει δίκιο. Ενόσω η χώρα αυτή αφήνεται να παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, δίχως επιπτώσεις, έχει κάθε δικαίωμα να θεωρεί ως άνευ νοήματος και αξίας την κοινή θέση τριών γειτονικών της κρατών σχετικά με την ίδια.
Για την ακρίβεια, με την ίδια «λογική» έχει κάθε δίκιο να θεωρεί τη μία εξ αυτών των χωρών, την Κύπρο, ως … ανύπαρκτη και να της θέτει ως συνομιλητή της την τουρκοκυπριακή ηγεσία.
Ούτως ή άλλως, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Δημοκρατία της Κύπρου ως κυρίαρχο κράτος και βάσει αυτού του σκεπτικού θεωρεί ότι δεν παραβιάζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα όταν πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της.
Όλα αυτά όμως είναι δυνατά επειδή η Τουρκία, εδώ και χρόνια, «βρίσκει και τα κάνει».
Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται να εξετάσει την πιθανή ένταξη στους κόλπους της ενός κράτους όπως η Τουρκία, μολονότι αυτό δεν αναγνωρίζει την κυριαρχία ενός κράτους που είναι ήδη μέλος της ΕΕ, της Κύπρου, τότε ενθαρρύνει τη συνέχιση αυτής της πρακτικής.

Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. Καλά για ποια ευρώπη ακριβώς μιλάμε; Αυτή την ίδια ευρώπη των νεοφιλελεύθερων που μας έχει κυριολεκτικά τσακίσει και ισοπεδώσει (αφαιρώντας μας μεταξύ άλλων και μεγάλο μέρος της αμυντικής μας στρατιωτικής μας δυνατότητας) εδώ και τόσα χρόνια μνημονίων, γράφοντας στα παλιά της υποδήματα κάθε ιδέα ενότητας της και το μόνο που την απασχολεί είναι το πως θα έχει τις καλύτερες - κάτω από το τραπέζι πάντα, διότι νομίζει πως έτσι κρύβεται, πράγμα αδύνατον - σχέσεις με την Τουρκία του Ερντογάν; Τι να αρθρώσει αυτή η ευρώπη υπέρ του αγώνα των Κούρδων στην Συρία; Δύσκολα θα συναντήσει κανείς πιο εμετική πολιτική παγκοσμίως, όπου κι αν ψάξει, η ευρώπη αυτή έχει ως θεμέλιο της την υποκρισία κι αλίμονο σε όσους την παίρνουν στα σοβαρά κι ακόμα χειρότερα στηρίζουν επάνω της την εθνική τους ασφάλεια...τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.