2/10/19

Θα ανεχτείτε κι άλλο την τρομοκρατία των συνδικαλιστών;



Ποια είναι τα αιτήματα στη σημερινή απεργία; Πώς πάρθηκαν οι αποφάσεις των συνδικάτων; Πόσα μέλη ψήφισαν και πόσοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην πραγματικότητα; Και για ποιο λόγο, δικαιούνται οι «διαμαρτυρόμενοι» να κλείνουν και πάλι το κέντρο;
H κυβέρνηση οφείλει  να μας δώσει κάποιες απαντήσεις σχετικά με όσα συμβαίνουν με το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα και τον ρόλο που παίζουν οι συνδικαλιστές. Και ασφαλώς, να μας διαφωτίσει πότε θα εφαρμοστεί ο συνδικαλιστικός νόμος που προβλέπει το 50% +1 για να ληφθεί απόφαση για απεργία!
Εκείνο όμως που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι ότι κλείνουμε για άλλη μία φορά τα μάτια σε μία κυνική πραγματικότητα.  Γενικότερα, ο ελληνικός συνδικαλισμός δεν στήθηκε ποτέ σε λογική βάση. Δεν ήταν ούτε  ρεφορμιστικός ούτε και αντιρεφορμιστικός. Δεν ήταν καν επαναστατικός. Ήταν απλά τα «λευκά κολάρα» των ομάδων συμφερόντων του Δημοσίου και ιδιαίτερα των ΔΕΚΟ. Έτσι το σημείο αναφοράς και διεκδικήσεων δεν ήταν η βιομηχανία – στο κάτω κάτω δεν υπήρχε- αλλά το κομματικό σύστημα που λειτουργούσε πάνω σε μία αμφίδρομη πελατειακή βάση.

Για τη συνέχεια LIberal





2 σχόλια:

  1. Ὅταν Ἑλληνικές Κυβερνήσεις ἀνέχονται τίς ἐπιθετικές παράνομες ἐνέργειες τῆς Τουρκίας στήν περιοχή μας, στό ὄνομα ἰδιωτικῶν συμφερόντων (κυρίως τῶν πολιτικῶν) καί γιά χάρη τῶν ξένων συμφερόντων (τῶν "δυτικῶν), πῶς εἶναι δυνατόν νά ἀξιώνεται "νομιμότητα" καί ὁμόνοια καί οἰκονομικές θυσίες ἀπό ἁπλούς ἀνθρώπους;
    Στό ὄνομα τῆς "πάρτης" καί τῆς "ἁρπαχτῆς" τῶν ὑψηλά ἱσταμένων καί τῶν κομματικῶν αὐλικῶν τους;

    Καί γιά νά θυμηθοῦμε τούς ἀλήστου μνήμης, Θεός σωρέσ' τους, μέ τήν φοβερή πολιτική ἀντίληψη: "Πρέπει νά μειωθοῦν οἱ μισθοί (σας) γιατί ἀλλιῶς δέν θά πάῃ καλά ἡ οἰκονομία"
    κι ἄν πῆγε ἤδη ἄσχημα, "τόσο τό χειρότερο γιά σᾶς, διότι ὁ τρώσας καί ἰάσεται"!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Καβάσιλας έχει φυσικά δίκιο. Δηλαδή ο κατώτατος μισθός είναι πέντε-έξη κατοστάρικα και οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες ισχυρίζονται ότι μ' αυτά ζει άνθρωπος. Οι συνδικαλσιτές φταίνε! Μπορεί να μην είναι Παναγιες, μπορεί να δουλεύουν για την παρτη τους, μπορεί να το παρακάνουν. Αλλά όσο κρατάει αυτότο βιολί οι "άλλοι¨ας σιωπούν τουλάχιστον για να μην προκαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.