21/10/19

Μακάρι να δείχναμε το ίδιο εθνικό φρόνημα: Η υπερηφάνεια και η ομοψυχία των Τούρκων!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ 

 Δεν αντιλαμβάνομαι ειλικρινά γιατί σοκάρονται κάποιοι στον ελληνικό μεταναστευτικό παράδεισο με τις εκδηλώσεις υπερηφάνειας και ομοψυχίας των Τούρκων που «χαιρετούν στρατιωτικά» τις ένοπλές δυνάμεις της πατρίδας τους σε όλες τις άκρες της γης. Δηλαδή τι ακριβώς περίμεναν; Να βρίζουν τον Ερντογάν που προασπίζει με τα όπλα ζωτικά τουρκικά συμφέροντα; ‘Η να μοιράζουν ροδοπέταλα στους Κούρδους, τραγουδώντας “make love not war”; Προσωπικά κατάθλιψη και ένα είδος ενδόμυχου φθόνου μου προκαλεί αυτή η επίδειξη εθνικού φρονήματος από τους γείτονες που αποδεικνύουν ότι παραμερίζουν κάθε πολιτική διένεξη ή διαφορά όταν έρθει η ώρα να εμπλακεί η χώρα τους σε πολεμικές αναμετρήσεις. 
Με πάει πίσω, στην δική μας ιστορία, μέρες που είναι, όταν ολόκληρος ο Ελληνικός λαός συσπειρώθηκε πίσω από το ηρωικό “OXI” του «δικτάτορα» Μεταξά. 
Μόνο που τότε εμείς αμυνόμασταν «υπέρ βωμών και εστιών». Ενώ οι Τούρκοι μπουκάρουν σε μια ξένη χώρα για να διασφαλίσουν τα νώτα τους με τον τρόπο που ξέρουν καλύτερα: «Εθνοκάθαρση, εκτοπισμός, αντικατάσταση πληθυσμών»

Για τη συνέχεια HellasJournal

5 σχόλια:

  1. Κάνετε συστηματική προπαγάνδα υπέρ των Τούρκων και κατά του ηθικού μας. Η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή τριχασμενη σε Ερντογανικους, Γκιουλενιστες και ένοπλες εθνότητες όπως οι Κούρδοι. Εδω κάνετε αναπαραγωγη της τουρκικής κρατικής προπαγάνδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το “make love not war” ήταν ένα σύνθημα που μπορούσε να έχει ακροατήριο. Η Αμερικάνικη κοινωνία δεν είχε υπαρξιακό ζήτημα στο Βιετνάμ γιατί από εκεί ξεκίνησε. Στην Ελλάδα ή στο Κουρδιστάν υπάρχουν ίσως ορισμένοι που το λένε αλλά όταν φυσούν οι άνεμοι του πολέμου που θα καθορίσουν την ύπαρξη της ίδιας της κοινωνίας, πολλές φωνές θα σιωπήσουν. Φοβάται πολύ ο συγγραφέας του άρθρου. Θαυμάζει πολύ επίσης. Αλλά θαυμάζει τους λάθος ανθρώπους για τους λάθος λόγους. Μπορεί να βλέπει την αδυναμία της «διεθνούς κοινότητας» αλλά δεν στηριζόμαστε σ’ αυτή. Στηριζόμαστε στο αισθητήριο της ιστορικής μας εμπειρίας. Η απόφαση πολέμου δεν είναι κάτι που το παίρνεις ελαφρά τη καρδία. Οι Τούρκοι έχουν την πολυτέλεια της άγνοιας, γι’ αυτό τους βλέπεις ενθουσιώδεις. Αυτά όμως που θέλουν επισύρουν πολλαπλάσιες θυσίες από αυτές που νομίζουν πως αντέχουν. Για να καταλαβαίνουμε τι λέμε, όλοι πλέον αναγνωρίζουμε πως οι φιλοδοξίες τους δεν σταματούν στο Κουρδιστάν στην Κύπρο ή σε 150 Ελληνικά ξερονήσια. Είναι πολύ μεγαλύτερες. Μην τους θαυμάζεται κύριέ μου, είναι η μελλοντική τροφή για τα κανόνια. Το κακό είναι πως είναι δίπλα μας και μάλλον εμείς είμαστε οι πρώτοι που θα κλιθούν να τους συνετίσουν με ότι αυτό συνεπάγεται. Προσοχή δεν λέω πως δεν πρέπει να τους συνετίσουμε στο όνομα κάποια συμπαντικής ειρήνης. Απλά δεν βλέπω το έδαφος στο οποίο εδράζεται αυτός ο θαυμασμός γνωρίζοντας την μοίρα των παιδιών που χαιρετούν και την μοίρα των δικών μας παιδιών, ίσως και ημών των ίδιων.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Γιώργο Χαρδαλιά.
    Ίσως να κάνω λάθος όμως με το άρθρο σας αυτό σχημάτισα την εντύπωση ότι ζηλεύετε ένα μέρος των πολιτών της Τουρκίας που κυριολεκτικά συστρατεύονται με τον πρόεδρο Ερντογάν ο οποίος εισέβαλε στρατιωτικά σε άλλο κράτος και σκοτώνει άμαχους Κούρδους.
    Θεωρείτε εσείς ο Ερντογάν και η επιλογή του αυτή συνιστά «παράδειγμα προς μίμηση»;;;
    Αν είναι έτσι τα πράγματα τότε γιατί γιατί δεν χειροκροτάτε και την Αδόλφο Χίτλερ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα τρία σχόλια δείχνουν ότι δεν μας αρεσει η αλήθεια, προτιμάμε να βαυκαλιζόμαστε με ψευδαισθησεις. Όσα λέει ο Χαρβαλιάς είναι η απλή αλήθεια. Δεν είναι ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ τριχοτομημένη η Τυρκία, ειναι ενωμένη για όσο τουλάχιστον τα πράγματα πάνε καλά. Εμείς, εκτός από τη ΣΤΙΓΜΗ του 40 είμασταν διαρκώς διχασμένοι. Δεν υπονομευει το ανύπαρκτο ηθικό μας. Θέλει να συνέλθουμε αλλά ματαίως, όπως δείχνουν τα σχόλια. Ο ΧΡΗΣΤΟΣ βλέπει τον Ερντογάν να εισβάλει σε αλλο κράτος. Τις ΗΠΑ δεν τις βλέπει; Ο LPel μιλάει για άγνοια της Ιστορίας των Τούρκων. Ξεχνάει ότι οι Τούρκοι έχουν 500 χρόνια Αυτοκρτορικής ζωής. Εμείς με τα πολλά περισσότερα του Βυζαντίου μιλάμεόσο λιγότερο γίνεται γι'αυτά, μαθαινουμε όσο λιγότρο γίνεται Ιστορία, διαγ΄ραφουμε τον Παύλο Μελά. Να μην τα λέμε αυτά διότι υπονομεύουν το ηθικό μας;!! Αληθειακαι μόνο αλήθεια ζητούσε ο Σολωμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. apostolopoulossap (21 Οκτωβρίου 2019 4.38 μμ)
    Δεν διατυπώσατε αντίλογο σε αυτά που έγραψα.Διαφωνείτε με τα λίγα που έγραψα όχι;
    Η Τουρκία σήμερα δεν είναι καθόλου ενωμένη όπως ισχυρίζεστε.Πάνω από 25 εκατομμύρια Κούρδοι της Τουρκίας σε σύνολο 80 εκατ. είναι κάθετα αντίθετοι με την σφαγή αμάχων Κούρδων της Συρίας.Δεν είναι μόνο αυτοί που δεν συμφωνούν .Είναι και οι Αλεβίτες .Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι το κράτος του Ερντογάν σήμερα παρουσιάζει την «ωραία» εικόνα που είναι πλαστή.
    Εγώ έγραψα σχολιάζοντας τον κ. Χαρδαλιά που δεν αναφέρθηκε στις ΗΠΑ.Εσείς γιατί θέλετε να μιλώ σε αυτό το σχόλιο μου για τις ΗΠΑ;
    Οι Τούρκοι δεν έχουν σήμερα 500 χρόνια αυτοκρατορικής ζωής Είχανε αυτοκρατορία με την Υψηλή Πύλη και τον Σουλτάνο..
    Τα υπόλοιπα που γράφετε δεν έχουν σχέση με το άρθρο του κ. Χαρδαλιά ούτε με το σχόλιο μου.Εξάλλου εμείς δεν είμαστε σε πόλεμο όπως οι Τούρκοι και το ηθικό μας σήμερα σε καιρό ειρήνης δεν αναπτερώνεται με την αναφορά στο Βυζάντιο. Οι Τούρκοι πολίτες αντίθετα έχουν ανάγκη από την αναφορά στα μεγαλεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για να βαυκαλίζονται με εδαφικές επεκτάσεις και να ξεχνάνε όσο γίνεται ότι η λίρα Τουρκίας έχει την αξία του μαρουλόφυλλου.
    Και επειδή αναφέρεσθε στο Δ.Σολωμό σας υπενθυμίζω ότι ο εθνικός μας ποιητής στην εποχή της επανάστασης βλέποντας τον διχασμό και τις έριδες των οπλαρχηγών και των πολιτικών έγραψε
    Αν δεν έχετε ομόνοια δεν σας πρέπει λεφτεριά. Τώρα δεν είμαστε σε πόλεμο , τώρα έχουμε ειρήνη και δημοκρατία και στην δημοκρατία κάθε πολίτης που θέλει να είναι ελεύθερος διατυπώνει ελεύθερα τις απόψεις του
    ΥΓ Παρακαλώ να επανέλθετε απαντώντας στο ερωτηματικό της πρώτης σειράς αυτού του σχόλιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.