9/10/19

Αυτά δεν έχουν καλό τέλος...


Ούτε οι φρενοβλαβείς δικτάτορες της Σοβιετίας και του Ναζισμού την εποχή της άκρατης προσωπολατρίας δεν μιλούσαν οι ίδιοι σε πρώτο πρόσωπο για την "απέραντη σοφία τους" ή τη δύναμή τους να καταστρέψουν μια χώρα με μια προσωπική τους απόφαση...
Μεθόδευαν να τους κρεμάνε τέτοια "παράσημα"  τα "τσιράκια" τους χαμηλότερα στην ιεραρχία του καθεστώτος. 
Όμως ο  πρόεδρος της μεγαλύτερης δημοκρατίας και ισχυρότερης χώρας του πλανήτη το τολμά.  Σε στυλ σεναριογράφου του Μάρκου Σεφερλή για ρόλο πλανητάρχη, έγραψε λοιπόν ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Τwitter:
"Όπως έχω δηλώσει σθεναρά και απλώς επαναλαμβάνω, αν η Τουρκία κάνει κάτι που εγώ, με τη σπουδαία και ανυπέρβλητη σοφία μου, θεωρώ ότι είναι εκτός ορίων, θα καταστρέψω και θα εξαλείψω την οικονομία της (το έχω κάνει και στο παρελθόν!)"...

Για τη συνέχεια Capital

5 σχόλια:

  1. ".....έγραψε λοιπόν ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Τwitter:".....αν η Τουρκία κάνει κάτι που εγώ, με τη σπουδαία και ανυπέρβλητη σοφία μου, θεωρώ ότι είναι εκτός ορίων, θα καταστρέψω ....":

    Φταίει Α) ἡ ἄμεση ἐπικοινωνία μέ τηλεφώνημα Τράμπ-Ἐρντογκάν, πού δέν εἶναι "τόπος" γιά νά λαμβάνονται ἀποφάσεις
    (πλήν ἐἀν ἀπαιτεῖται ἄμεση παύση μιᾶς ἐξελίξεως πρός μεγάλη καταστροφή),
    καί
    Β) φταίει καί τό τουΐτερ, πού τόν λόγο ἀμετρήτου καί ἀμετρης ἐπάρσεως τοῦ Προέδρου Τράμπ, μετά τῆς συγχύσεως περί τῶν στόχων του βεβαίως,
    τόν διόγκωσε, τό διέδωσε μέ ἀστραπιαία ταχύτητα παντοῦ, ἐξέθεσε ἔτσι τόν ἴδιο κλπ.

    Μιά ἀνοησία μπορεῖ νά τήν σκεφθῆ ἤ νά τήν ἀποφασίσῃ, ὁ καθένας, σέ κάπια στιγμή χαλαρώσεως, ἐπάρσεως, ὀργῆς, θλίψεως ἀπό κάποιο ἄσχετο γεγονός.
    Μιά ἀνοησία μπορεῖ νά τήν σκεφθῆ ἤ νά τήν ἀποφασίσῃ, ἀκόμη καί ἔνας Πρόεδρος τῶν ΗΠΑ, ἤ ἕνας Πάπας, ἰδίως μάλιστα ἕνας Πάπας-Πρόεδρος. Οὐδείς ἀλάθητος.

    Ἀλλά ὑπάρχει τό οἰκογενειακό καί κοινωνικό περιβάλλον, πού τήν "μαζεύει" τήν ἀνοησία. Ὑπάρχουν καί οἱ σύμβουλοι ἄν τό θέμα ἔχει καί τεχνικό χαρακτῆρα.
    Αὐτά πρό τουΐτερ στά χέρια τοῦ Τράμπ.
    Κι αὐτά,
    πρό τηλεφώνου στά χέρια τοῦ (προφανῶς! ἴσως μάλιστα καί ἐκ τῶν ἔσω καί πέριξ τοῦ ἀμερικανοῦ Προέδρου) γνωρίζοντος τό τάϊμινγκ τῆς διαθέσεως τοῦ Τράμπ Ἐρντογκάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δήλωση περι σπουδαίας και ανυπέρβλητης Σοφίας ειναι δήλωση για ψυχίατρο.Και ακολουθεί μετα η δήλωση για ειδικό διεθνές δικαστήριο οτι κατέστρεψε την οικονομία της Τουρκίας, το οποίο ειναι φανταστικό και γεγονός.Το θεμα όμως δέν ειναι θεμα τραμπ αλλά ΗΠΑ γενικά ! Ειναι λάθος η προσωποποίηση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.Δηλαδ με Χιλαρι δε θα εισέβαλαν στη Συρία οι Τούρκοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ταχα οι αλλοι ελεγαν κατι αλλο κατ ιδιαν ? Θελουμε θεατρο δεν υπαρχει αμφιβολια.Αλλωστε ετσι ζουμε κι εμεις καθε μερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ισως γιατί είναι μεθυσμένες από τα αρνητικά επιτόκια και εθισμένες στην θαλπωρή των δεκαετιών ειρήνης που προηγήθηκαν": Ωραίο άρθρο και μπράβο στον ινφογνώμονα για την προβολή του! Βέβαια η θαλπωρή των δεκαετιών της ειρήνης αφορά κυρίως στους λαούς της Δυτικής Ευρώπης, τους καταπονημένους, πράγματι, από τον δεύτερο μεγάλο πόλεμο. Ωστόσο άλλοι λαοί, όπως οι Βιετναμέζοι, για μια δεκαετία, οι Ελληνοκύπριοι, από το 74 και μετά, βίωσαν και βιώνουν τον εγκληματικό αμοραλισμό των Δυτικών συμμάχων μας. Αλήθεια ποιός αντιδρά για το κατάντημα της πόλης-νεκροταφείο που λέγεται Αμμόχωστος, για την Κυρήνεια, για τον ξεριζωμό 200.000 και πλέον Ελλήνων 45 τόσα χρόνια; Είμαστε έτοιμοι, σαν τους Εβραίους, να πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας όταν οι Μογγόλοι μας επιτεθούν; Ή μήπως, αρκούμενοι στα ανοιχτά σούπερ μάρκετ, απολαύσουμε το βιασμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα ασχολούμουν με το θέμα, αν δεν έβλεπα ότι δόθηκε πάλι αφορμή στον καθένα να γράφει το μακρύ και το κοντό του για μια σαχλαμάρα. Και πώς είμαστε βέβαιοι ότι αυτό "σπουδαία και ανυπέρβλητη σοφία μου" δεν είναι χιούμορ τού Τραμπ; Διότι εμένα έτσι μού φαίνεται. Λίγες κρυάδες και αηδίες διαβάζομε εδώ μέσα, που αν παρατηρήσεις ότι είναι τέτοιες, σπεύδει ο άλλος να σού πει ότι ... κάνει χιούμορ, που εσύ δεν καταλαβαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.