3/12/08

Κεμαλικός και ισλαμικός ρατσισμός στην Αλεξανδρέτα

"Aυτή η πατρίδα είναι δική μας. Ή αγάπα την ή τσακίσου και φύγε". Αυτό είναι το σύνθημα της σύγχρονης Τουρκίας προς τους "άλλους", Κούρδους, Αρμένιους, Αλεβίτες, χριστιανούς και σε όλους εκείνους που αμφισβητούν το εννιαίο και αδιαίρετο του τουρκικού έθνους και κράτους.

Το Κόμμα Δημοκρατικής Τουρκίας (DTP), που θεωρείται η νόμιμη πτέρυγα του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), έχει προγραμματίσει σειρά μαζικών συγκεντρώσεων στις πόλεις του τουρκικού Κουρδιστάν, αλλά και σε διάφορες πόλεις της κεντρικής αλλά και της δυτικής Τουρκίας που φιλοξενούν σημαντικούς κουρδικούς πληθυσμούς.
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μαζική πολιτική συγκέντρωση στην Αλεξανδρέτα του νομού Χατάι (Αντιόχειας), το προσεχές Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2008.
Ως αντίδραση στην πολιτική δραστηριοποίηση του DTP, ο δήμαρχος της Αλεξανδρέτας και διάφοροι εθνικιστικοί κύκλοι της περιοχής έχουν αρχίσει καμπάνια εναντίον...των Κούρδων, με τα γνωστά ρατσιστικά μοτίβα που, ίσως, δεν παρατηρούνται σε καμία άλλη χώρα του κόσμου σε τόσο μαζικό βαθμό.
Από την άλλη πλευρά, σε πολιτική εκδήλωση του DTP, που έγινε χθες στην πόλη Güroymak, του νομού Bitlis, νεαρό άτομο κινδύνεψε να λυντσαριστεί, όταν πήγε στην εκδήλωση κουνώντας την τουρκική σημαία και φωνάζοντας: "Ανάθεμα στο ΡΚΚ".
Ο νεαρός γλύτωσε το λυντσάρισμα μετά από παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, ενώ η συμπροεδρεύουσα του DTP δήλωσε ότι τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος δεν έχουν πρόβλημα με την τουρκική σημαία.
Τα δυο γεγονότα είναι ενδεικτικά της κατάστασης που δημιουργεί ο φυλετικός ρατσισμός του τουρκικού κράτους, που τροφοδοτεί τον τουρκικό εθνικισμό, ο οποίος με τη σειρά του προκαλεί τις βίαιες αντιδράσεις, αλλά και τον κουρδικό εθνικισμό.
ΠΗΓΗ: ΜΙΛΛΙΕΤ

3 σχόλια:

  1. Ένας από τους πρωταγωνιστές της συνομωσίας εις βάρος του Ερντογάν που συγκλονίζει για μήνες τώρα την γειτονική Τουρκία είναι ο κρυπτοεβραίος Ντονμέ κατάσκοπος Τουντσάϊ Γκιουνέϊ. Όταν η εμπλοκή του αποκαλύφθηκε, ο Γκιουνέϊ φυγαδεύτηκε από την ΜΙΤ στην περιοχή της Νέας Υόρκης όπου φαίνεται πως βρίσκεται μέχρι σήμερα.
    Σχετικά με τον βίο και πολιτεία του Γκιουνέϊ το Wikipedia:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tuncay_G%C3%BCney
    αναφέρει πως ο Γκιουνέϊ ‘εργάζεται’ για ένα οργανισμό, το «New York Institute» με ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.instituteus.com/news/english/about_us_en.php
    Εκεί στο “ABOUT US”, δηλαδή στο ‘Ποιοί είμαστε εμείς’ θα βρείτε φωτογραφία ενός Γκιουνέϊ τελείως εξαμερικανισμένου, που υπογράφει αρχισυντάκτης (Tuncay Guney : Editor-in-Chief» μαζί με δύο χαμογελαστούς πιτσιρικάδες, βοηθούς του στην σύνταξη της ιστοσελίδας. (Αυτό που σου προξενεί το γέλιο είναι πως στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας διαβάζεις: Copyrights © LifeZion Inc All rights reserved….)
    Όταν στα δεξιά της ιστοσελίδας πατήσουμε το κουμπί «HOME PAGE» μας οδηγεί στην αρχική σελίδα του Site.
    http://www.instituteus.com/news/english/
    Εκεί λοιπόν τι βλέπουμε; Φωτογραφία του μακαριστού ραβίνου Ohel Chabad Lubavitch ( Σημ: Οποιαδήποτε ομοιότητα με τον Βατοπεδίτη πατέρα Εφραίμ είναι τελείως συμπτωματική…). Από κάτω ένα χρυσό αστέρι του Δαυίδ.
    Τι συμβαίνει εδώ;; Είναι διεθνώς γνωστό πως γι αυτόν τον ραβίνο Rebbe Chabad είχε ονομαστεί το εβραϊκό κέντρο στην Βομβάη που έγινε στόχος των Ισλαμιστών κομάντος. Η ‘θρησκευτική’ οργάνωση του Rebbe Chabad έχει εγκαταστήσει παρόμοια κέντρα σε όλο τον κόσμο, και καλύπτει όλα τα έξοδα τους. Φροντίζουν λέει τις …διαιτητικές ανάγκες των εβραίων της περιοχής.
    Το ερώτημα είναι τι δουλειά έχει ένας κρυπτοεβραίος Ντονμέ, κατάσκοπος, που καταζητείται στην Τουρκία για ανάμειξη στην συνωμοσία κατά του Ερντογάν, να βρίσκει άσυλο από την οργάνωση του Rebbe Chabad στην Νέα Υόρκη;;; Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη εβραϊκά kosher εστιατώρια! Γιατί εντάχθηκε τόσο εύκολα στην οργάνωση του Rebbe Chabad ο καταζητούμενος Ντονμές;;; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;
    -----------------------------------------------
    ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Online

    O ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
    2 Δεκεμβρίου 2008, 12:08
    του Χάρη Μπότσαρη

    Οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες (Μοσάντ) βρίσκονταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και ενορχήστρωσε τη συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης σύμφωνα με τα αποτελέσματα απόρρητων ερευνών.

    Η νεο-εθνικιστική οργάνωση Ergenekon είχε συνδέσμους στον τουρκικό στρατό που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης.

    Οι έρευνες εντόπισαν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του ραβίνου Τουντσάϊ Γκιουνέϊ και του καθοδηγητικού του ρόλου στην οργάνωση.

    Ο Γκιουνέϊ ήταν πράκτορας της Μοσάντ και έφυγε από την Τουρκία για τον Καναδά το 2004.

    Η εφημερίδα Σαμπάχ αποκάλυψε έγγραφο που έδειχνε τη συμμετοχή του Γκιουνέϊ στην Ergenekon, αλλά και σε μιά άλλη οργάνωση γνωστή ως JITEM που είναι παράνομος μηχανισμός πληροφοριών της αστυνομίας και ευθύνεται για εκατοντάδες δολοφονίες και απαγωγές.

    Αμέσως μετά τον εντοπισμό του ρόλου του ο ραβίνος φυγαδεύτηκε στις ΗΠΑ για προστασία και εκτός από την ανάμιξή του στην συνωμοσία της Τουρκίας είχε κατασκοπευτική δράση για τη Μοσάντ και στην Αίγυπτο.
    Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) διαθέτουν πληροφορίες για ύποπτες μεταφορές κεφαλαίων από Εβραίους στη χώρα και συναλλαγές με άτομα, πολιτικές ομάδες και πολιτιστικές οργανώσεις που συνδέονταν με την Ergenekon.
    Οι αρχές ασφαλείας της Τουρκίας έχουν συλλάβει πολλά μέλη της οργάνωσης συμπεριλαμβανομένων απόστρατων στρατηγών, πολιτικών, γνωστών δικηγόρων και δημοσιογράφων, που είχαν σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

    Η Χουριέτ αποκαλύπτει και την ιδιαίτερη σχέση της ΜΙΤ με τον Γκιουνέϊ, καθώς ο ραβίνος είχε διεισδύσει στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (κωδικό όνομα IPEK) με συστάσεις από τη CIA και αντλούσε πολύτιμες πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι υπερεγκεφαλοι της ερτ δε μπορουν να βαλουν δωρεαν live streaming και για μας τους φοιτητες του εξωτερικου?50,66 ευρω το ρολοι της δεη δινει στην ερτ ο πατερας μου το χρονο.ζωα η μ... ειμαστε εμεις που θελαμε να σας δουμε στις "ανιχνευσεις"?Η αιωνια αθανατη ελληνικη ανικανοτητα....ΜΠΡΑΒΟ ΕΡΤ ενας Μ..... ελληνας που σε πληρωνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Τούρκοι λένε στις μειονότητές τους "Η πατρίδα αυτή είναι δική μας....τσακίσου και φύγε".

    Θα πρέπει να θυμηθούν πως το 1071 στο Μάτζικερτ, το ίδιο τους είπαν και οι Βυζαντινοί αλλά μια διαστροφική Ανατροπή της Μοίρας και των περιστάσεων έφερε τα πάνω κάτω και επικράτησαν οι Σελτζούκοι...

    Η Νέμεση απλά επέβαλλε την ποινή της στους Βυζαντινούς για το έγκλημα της Ύβρης που κατ' επανάληψιν είχαν περιπέσει...

    Μέχρι και την ώρα που ο Ρωμανός Διογένης ο Αυτοκράτορας κατελάμβανε το Μάτζικερτ, ο Ψελλός και οι Κοτζαμπάσηδες της Πόλης ραδιουργούσαν εναντίον του και ο μισός στρατός του προδοτικά τον εγκατέλειπε ....

    Οι Βυζαντινοί πλήρωσαν το τίμημα της Ύβρης τους χάνοντας στο διάβα των αιώνων την αυτοκρατορία τους...

    Τώρα όμως είναι η σειρά των Τούρκων να πληρώσουν το τίμημα...

    Το οποίο φυσικά πληρώνουν επί διακόσια χρόνια χάνοντας διαρκώς εδάφη...

    Αλλά γνωρίζουν επίσης καλά οτι η τελική πράξη του δράματός τους δεν παίχτηκε ακόμη...

    Κι αυτή θα είναι πολύ μα πολύ οδυνηρή...

    Νομοτελειακά, έτσι είναι πάντα...

    Η πτώση της αυτοκρατορίας έρχεται πάντα μα πάντα αργά ή γρήγορα...

    Και πάντα πονάει πολύ...

    Πάρα πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.