14/9/09

Πυραύλους Πάτριοτ 7,8 δισ. δολαρίων θα πουλήσουν στην Τουρκία οι ΗΠΑ

Αντιπυραυλικά συστήματα Πάτριοτ τελευταίας τεχνολογίας, συνολικής αξίας 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προτίθεται να πουλήσει στην Τουρκία η Ουάσιγκτον, στην πρώτη μείζονα συναλλαγή στον τομέα των όπλων έπειτα από χρόνια.


Στο τυπικό και απαιτητέο αίτημά της προς το Κογκρέσο, η αμερικανική κυβέρνηση δίνει στοιχεία της πώλησης και επιχειρηματολογεί υπέρ αυτής σημειώνοντας ότι «η Τουρκία είναι εταίρος των ΗΠΑ στη διαφύλαξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή». «Είναι ζωτικό για το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να βοηθηθεί ο εταίρος του ΝΑΤΟ στην ανάπτυξη και διατήρηση ισχυρής ικανότητας αυτοάμυνας, που θα συμβάλει σε μια αποδεκτή στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή», προστίθεται.

Το σημείωμα προς το Κογκρέσο, που απεστάλη από την Υπηρεσία Συνεργασίας Αμυνας και Ασφάλειας του Πενταγώνου, αναφέρει ότι η πώληση θα αφορά 13 εκτοξευτήρες Πάτριοτ, 72 πυραύλους Πάτριοτ προηγμένης δυναμικότητας (PAC-3) -από τους συνολικά 290- και συναφή εξοπλισμό αεράμυνας. Το Κογκρέσο έχει 30 ημέρες να ασκήσει βέτο στη σχεδιαζόμενη πώληση, διαφορετικά αυτή θα θεωρηθεί εγκεκριμένη. Η Λόκχιντ Μάρτιν και Ρέιθον Κο. είναι οι δύο εταιρείες που θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την πώληση των οπλικών συστημάτων, που αν προχωρήσει θα ανεβάσει την Τουρκία στις πρώτες θέσεις της λίστας αγοραστών αμερικανικών όπλων έπειτα από χρόνια.

Στο σημείωμά της προς το Κογκρέσο η υπηρεσία του Πενταγώνου επισημαίνει επίσης ότι η χρήση των PAC-3 από την Τουρκία θα συμβάλει και στην «αποτροπή περιφερειακών απειλών». Ειδικός στα πυραυλικά αμυντικά συστήματα, ο Στίβεν Χίλντρεθ, δήλωσε ότι οι PAC-3 θα παράσχουν στην Τουρκία το εργαλείο για να αμυνθεί σε περίπτωση ιρανικών επιθέσεων με πυραύλους μικρού βεληνεκούς Σκουντ. Σήμερα οι πύραυλοι του Ιράν μπορούν να πλήξουν κάθε σημείο της επικράτειας της Τουρκίας, τόνισε ο Χίλντρεθ. Ε.ΒΑΤ.
(Πηγές: Ρόιτερ, www.bloomberg.com)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

22 σχόλια:

  1. Και κλάαααμα οι Ρωσόφιλοι: Φάτε Ορθοδοξία από το Ξανθό Γένος που μάς πουλάει κανονικά από την εποχή των Ορλωφικών. Οι Αμερικανοί καλά μάς κάνουν, κύριε Καλεντερίδη: Με τέτοιο Αντιαμερικανισμό που βασιλεύει στην Ελλάδα, γιατί να μήν παίξουν το χαρτί της Τουρκίας; Κατάλαβαν ότι εμείς είμαστε το κουτσό άλογο (όπως το 1922) και ότι τους μισούμε λόγω της αντιδυτικής προπαγάνδας που μάς κάνουν εδώ και 90 χρόνια η Αριστερά και η Ορθοδοξία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε
    έχουμε πει να αποφεύγουμε τις επιφανειακές προσεγγίσεις και τους αφορισμούς.
    Επί πλέον, δεν καταλαβαίνω πού κολλάει το σχόλιό σου σε αυτή την ανάρτηση.
    Οι Τούρκοι προσπαθούν να ανεβάσουν την τιμή της 'μετοχής' τους, παίζοντας πότε με τους αμερικανούς και πότε με τους Ρώσους.
    Πού κολλάει το ρωσόφιλοι και ο αντιαμερικανισμός που μας λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @skal 12:41 μμ

    Φυσικά και κολάνε όλα αυτά που λέει ο φίλος Ανώνυμος 12:31 μμ.
    Αφού σώνει και καλά πρέπει κάπου να ανήκουμε.
    Θυμάστε την 11η Σεπτεμβρίου 2001;
    Τότε που βγήκαν όλοι οι "ανήκωμεν εις την Δύσιν", τις πρώτες μέρες, και σχεδόν παρακαλούσαν τους Αμερικάνους: "Αντιδράστε σας παρακαλούμε. Αντιδράστε γιατί όλοι οι "αντιαμερικανοί" θα το εκλάβουν ως αδυναμία σας και, τότε ποιός μας σώζει. Όχι εσάς. Εμάς εδώ.".
    Η ίδια λογική βασίλευε τότε και βασιλεύει και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιας και εγώ ευχαρίστως για προσωπικούς λόγους δεν μου κάνει κόπο να αναλάβω τον ρόλο του ρωσόφιλου θα ήθελα απ’ τον αναγνώστη που έχει κριτική δυνατότητα να θυμηθεί κάποια πράγματα. Πολλοί σε άλλα αμυντικά φόρουμ όταν έγινε η περίφημη συμφωνία πώλησης Kornet-E (80 εκτοξευτές με 10 πυραύλους ο καθένας) απ’ την Ρωσία στην Τουρκία αναφωνούσαν να τώρα είδατε το «ξανθό γένος» πως μας πουλάει. Αλλά αυτό που δεν αναλύουν και είναι λογικό κάποιος που σκέφτεται με τέτοιους όρους να μην μπορεί να κάνει ανάλυση είναι η εξής απλή σκέψη: Τώρα στο άκουσμα αυτής της είδησης τι θα πρέπει κάνουμε να σηκώσουμε αδιάφορα τους ώμους και να πούμε «μα είναι λογικό αφού είναι περισσότερο σύμμαχοι με τους αμερικάνους»… Ή πρέπει να αναφωνούμε υστερικά «είδατε κανένας δεν μας παίζει… επειδή παίζουμε με τους ρώσους»… Σε κάθε περίπτωση επιχειρήματα που ευνοούν την αμερικανική επιχειρηματολογία. Αλλά αυτό που δεν θα προσέξει κανένας εγκέφαλος αυτών των δυνατοτήτων είναι ότι το περασμένο διάστημα σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης έπαιζε η είδηση ότι “Η Τουρκία ενδιαφέρεται να αγοράσει S-400”… Και τώρα σκάει αυτή η είδηση. Μαγκιά των τούρκων που αγοράζουν ειδήσεις πληρώνοντας έστω και αν είναι ψέμα και τις οποίες ειδήσεις έστω και αν έχουν ψήγματα αλήθειας ή όχι (αυτό είναι αδιάφορο) χρησιμοποιούν για να επιβάλουν τους δικούς τους όρους όταν διαπραγματεύονται για οπλικά συστήματα με τον οποιοδήποτε. Αλλά όσο θα έχουμε τις αντιλήψεις που έχουμε θα έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα των πολιτικών που μας αντιπροσωπεύουν. Κατά τα άλλα ας περιορίσουμε τις δυνατότητές μας στο να βρούμε ποιοι «μας παίζουν» και ποιοι «δεν μας παίζουν» αφού ως εκεί φτάνουν οι αναλυτικές μας ικανότητες, και ας παραμείνουμε απλοί θεατές ενός κόσμου που αλλάζει εκχωρώντας το δικαίωμα της άσκησης πολιτικής στην Τουρκία. Αν βρίσκετε την τελευταία φράση μου προσωπικά προσβλητική για σας τότε αλλάξτε τρόπο σκέψης. Δεν υπάρχουν «εχθροί» και «φίλοι» από κάποιον μεταφυσικό ορισμό αλλά υπάρχουν εθνικά συμφέροντα που μπορούν να τεκμηριωθούν με την ψυχρή λογική και όλα τα έθνη αυτό κάνουν. Αναγνωρίζουν συμφέροντα και προωθούν πολιτικές στην εξυπηρέτηση αυτών των συμφερόντων. Όλα τα έθνη εκτός απ’ το ελληνικό που άγεται και φέρεται από συναισθήματα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυριε Καλεντεριδη μηπως ηρθε η ωρα να αγορασει η ελλαδα S 400 απο τη ρωσια???????? μηπως ηρθε η ωρα να καταλαβουμε οτι οι τουρκοι ετομαζουν κατι "καυτο" ??? εδω αυτοι στελνουν μη επανδρομενα αεροσκαφη στα νησια μας τα οποια εντοπιζοντε μονο με το ματι,γιατι αραγε ?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ποσό που αναφέρεται (8 δισ.δολλάρια) μου φαίνεται υπερβολικό.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πριν 11 χρόνια που κλείσαμε συμφωνία με τους Ρώσους για τους S-300 οι Τούρκοι μας είπαν πως αν τους εγκαταστήσουμε στη Κύπρο, αυτό είναι αιτία πολέμου, και είναι επιθετικό όπλο και διάφορα τέτοια.

    Φαντάζεστε να πεταχτεί (πλάκα κάνω - λέμε τώρα) κανένας δικός μας και να πει στους Τούρκους πως αν εγκαταστήσετε τους PATRIOT αυτό θα είναι αιτία πολέμου???

    Γυρίζω αμέσως πλευρό για να δω το όνειρο και έγχρωμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας ειν' καλα τα φιλαρακια τους, του AIPAC στην Αμερικη. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμείς τη Μπαντιρμά θα την κάνουμε γήπεδο και Τζενταΐ να πάρουνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ βασικά είμαι ξανθός...αλλά αισθάνομαι Έλληνας...Λέτε να κρατάω απο τα Ορλωφικά?
    κανένας Ρώσσος φαντάρος με την προ-γιαγιά μου...ξεχασμένος...λέτε???
    Ρώσοι...Αμερικάνοι...Κινέζοι...Γερμανοί...
    Τι διαφορά έχει το μαχαίρι του χασάπη και το ποιός είναι ο χασάπης...όταν είσαι το ΠΡΟΒΑΤΟ????
    Καλό χειμώνα...
    Βλάχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Σάββας έχει απόλυτο δίκιο. Το σχόλιο του 12:31 μμ δεν κολλά πουθενά.

    Η Τουρκία ξέρει να κρατά θαυμάσια τις ισορροπίες και ... εξοπλίζεται. Η Ελλάδα είναι ο αντίπους της Τουρκίας. Ούτε τις ισορροπίες ξέρει να κρατά (δεν έχει καν πολιτική, ούτε εξωτερική, ούτε εσωτερική), ούτε εξοπλίζεται. Έχει μοιρολατρικά αυτοεγκαταλειφθεί και περιμένει το μοιραίο.

    Επίσης, 12:58 μμ, δεν θυμάμαι κανέναν να φωνάζει ""Αντιδράστε σας παρακαλούμε. Αντιδράστε γιατί όλοι οι "αντιαμερικανοί" θα το εκλάβουν ως αδυναμία σας και, τότε ποιός μας σώζει. Όχι εσάς. Εμάς εδώ."." Πού τα άκουσες εσύ αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυστυχώς από τα σχόλια φαίνεται και το χαμηλό πνευματικό επίπεδο κάποιων "Ελλήνων" με ανατολίτικα κατάλοιπα. Ευτυχώς που στη Μάνη βασιστήκαμε στις δικές μας δυνάμεις και δεν περιμέναμε ούτε από Ρώσους, ούτε από Αμερικανούς να μας βοηθήσουν. Για αυτό και μείναμε ελεύθεροι.
    Καταλάβετε επιτέλους ότι δεν υπάρχουν ούτε σύμμαχοι, ούτε εχθροί.
    Στο θέμα της ανάρτησης τώρα, το πρόβλημα είναι ότι εξανεμίζονται σχεδόν τα πλεονεκτήματα των λιγοστών Mirage-2005 με Scalp-EG.
    Δεν επαρκούν γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα F-16, τα Patriot και τα Rapier...
    1)Αγορά μικρού έστω αριθμού S-400 και εκσυγχρονισμός των ήδη υπαρχόντων σε αυτό το επίπεδο.
    2)Αγορά UAV ανάλογων των Harpy για καταστολή των radar τους. Τα Harm δεν επαρκούν.
    3)Άμεση εγκατάσταση συστημάτων αυτοπροστασίας στα F-16.
    4)Εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων Mirage 2000 στο επίπεδο 2005 ώστε να πιστοποιηθούν και αυτά στο Scalp.
    5)Βαλλιστικοί πύραυλοι Iscander.
    6)Αγορά των Typhoon επιτέλους...
    7)Πιστοποίηση των AFDS σε άλλο σύγχρονο αεροσκάφος. Τα Phantom είναι παρωχημένα πλέον.
    Αν οι απέναντι ξέρουν ότι μπορούν να πληγούν από Apache, AFDS, UAV, HARM, AGM, Scalp με ταυτόχρονο ηλεκτρονικό πόλεμο και κορεσμό των ραντάρ τους θα καθίσουν ήσυχα...
    Το θετικό είναι πάντως πως τα Patriot τα ξέρουμε ως σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 14 Σεπτέμβριος 2009 12:31 μμ, σου πρότεινα παλιότερα να πας να κάνεις μια σπονδή στην Αφροδίτη μπας και ξελαμπικάρει το μυαλό σου, αλλα ως φαινεται δεν ακολούθησες την συμβουλή μου.ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΣΑΪΝΙ" ΜΟΥ ΕΣΥ;ΟΛΕΣ, ΜΑ ΌΟΟΟΟΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1947 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ "ΚΑΡΓΑ" ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ(ΠΙΟ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ)!ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟ "ΛΑΪΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ"!ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΓΑ@@@ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΙΣ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΑ!Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΧΑΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΟΠΟΛΟ"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Ευτυχώς που στη Μάνη βασιστήκαμε στις δικές μας δυνάμεις και δεν περιμέναμε ούτε από Ρώσους, ούτε από Αμερικανούς να μας βοηθήσουν. Για αυτό και μείναμε ελεύθεροι."


    Μανιάτη, δεν μας τα λες καλά!Μαλλον ξέχασες τα "Ορλωφικά" που "πηρε φωτια" η Μανη και αναγκάστηκαν πολλοί δικοί σας να ξενιτευτούν για να γλυτώσουν το μαχαίρι του Τούρκου.Αυτο το γραφω, διοτι και η Κρήτη κάηκε την ίδια περίοδο.Και πιο συγκεκριμένα τα Σφακιά, η δευτερη αδούλωτη περιοχή της Ελλάδας.Αρα και οι Μανιάτες και οι Κρητικοί κάναμε το λάθος να βασιστούμε σε ξένες δυνάμεις και φαγαμε τα μούτρα μας.Και αυτό έπρεπε να γράψεις!
    Και τα Typhoon ξεχασε τα διοτι ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.Στα υπολοιπα, συμφωνώ.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναί ναί...αυτοί που έχουν υψηλό πνευματικό επίπεδο στην Ελλάδα...προτείνουν να αγοράζουμε...Eurofighter και Iskanter...τότε θα λυθεί το πρόβλημα με τους Τούρκους!!!!!
    Όπως οταν αγοράσαμε Cornet...που και αυτοί "δεν τους πήραν τελικά!!!!" (Ούτε s-300 βρήκαν απο τη Ρωσσία...τα πήραν από την Ουκρανία...)
    Ναι φίλε μου...Ας αγοράσουμε πιο πολλά τέτοια οπλικά συστήματα...φαίνεται ότι εσύ είσαι ψαγμένος και μορφωμένος...Αν πάρουμε δε Eurofighter( που οι Εγγλέζοι-γνωστοί Φιλλέληνες- έχουν βάλει χοντρά το χέρι τους στο λογισμικό του!)...Και αγοράσουμε harpy...τότε θα τρελλαθούν οι Τούρκοι...Το λύσαμε το πρόβλημα! Οσο για τα Patriot σίγουρα τα Τουρκικά θα'ναι "ίδια" με τα δικά μας...μπορεί στη Raython να μπερδέψουν και το IFF τους ακόμα...και τα f-16 μας ίδια είναι...δηλαδή τα δικά μας είναι καλύτερα στην διαμόρφωση glxy-gti-anlq-191 v3-1+2...ασε που έχουμε και τούς καλύτερους πιλότους...Αυτοί οι πανίβλακες ακόμα τα "μαθαίνουν"...Αχ Αχ!!!!
    Η μαγκιά φίλε μορφωμένε με το υψηλό πνευματικό επίπεδο, είναι να παράγεις...έστω να συμπαράγεις και όχι να αγοράζεις μόνο!!! Μορφωμένος πολύ δεν είμαι αλλα το παλεύω να ξεφύγω απο την αγνοιά μου...
    Ενα πράγμα να θυμάσαι όμως...οτι στον πόλεμο όταν καταρρεύσει το block52plus και το Harpy...πού θα καταρεύσει χωρίς πολιτική βούληση-όραμα-οργάνωση και αγάπη για αυτό το τόπο...τοτε μορφωμένε να θυμάσαι οτι ΕΚΕΙ χρειάζονται και οι αμόρφωτοι που απλά κρατάνε ένα ντουφέκι αλλα έχουν τα αρχ....να αντισταθούν και να σκοτωθούν για αυτή την ανάποδη και αχάριστη πατρίδα μας που είναι έρμαιο όλων αυτων με το υψηλό πνευματικό επίπεδο που την κυβερνάνε!!!!!
    Βλάχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όπως δεν υπάρχουν φιλέλληνες και ανθέλληνες έτσι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν φιλοαμερικανοί ή αντιαμερικανοί.
    Υπάρχουν μόνο συμφέροντα.

    Επαναφορά στο θέμα.
    Εαν ήμουν Αμερικάνος ή Ρώσος, θα κρατούσα πολύ μικρο καλάθι.
    13 συστήματα patriot είναι ένα καλό wish-list για τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, τα 8 δις USD όμως είναι δυσβάστακτο ποσό για αντιαεροπορικά, για το Τουρκικό λογιστήριο.

    Η συνέχεια γνωστή, έχει παιχτεί άλλωστε σε όλους τους κινηματογράφους της γειτονιάς σας.
    Η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί το ύψος της παραγγελίας για να εξασφαλίσει τα πλείστα ανταλλάγματα, από Αμερικάνους ή Ρώσους (οι S300 θα ξαναβγούν στην επιφάνεια) για να καταλήξει σε 4-8 συστοιχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. α)τά...παιδιά θέλουν όλοι οι αντίπαλοι τού επερχόμενου πολέμου πού σκαρώνουν νά είναι όσο πιό έτοιμοι γίνεται,ώστε καί τά θύματα νά είναι περισσότερα καί οι καταστροφές.απλούστατα είναι τά πράγματα.
    β)όντως,ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχαμε φίλους καί συμμάχους.ΠΟΤΕ στήν μυριόχρονη Ιστορία τού Γένους.Πρέπει ΜΟΝΟΙ μας νά βγάλουμε όλα τά...φίδια από τήν τρύπα καί αυτή τήν φορά νά τά λοιώσουμε.Κανένα έλεος.Ως εδώ.
    γ)οι Έλληνες ψηφίζουν αλλά εσείς παίρνετε όρκο πώς βγαίνει ό,τι ψηφίζουν;υπάρχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ πώς γίνεται ΝΟΘΕΙΑ.Δέν παραπέμπω σέ συγκεκριμένο όνομα πού γνωρίζει από πρώτο χέρι γιά ευνόητους λόγους.
    δ)καί γιά νά ευθυμήσουμε,σηκωθείτε απο καρέκλες ντιβάνια πολυθρόνες καναπέδες.έρχονται τά ΑΤΙΑ!ή αλλιώς UFO.αληθώς έρχονται:δείτε τούς...ηγέτες πού μεθαύριο θά αναδειχθούν ξανά...
    Περικλής(Π.)
    Υ.Γ.εν τω μεταξύ,αρκετά πιά μέ τόν 'αντιαμερικανισμό','αμερικανισμό','οι κακοί αμερικάνοι',κτλ. ποιός διοικεί τήν Αμερική κύριοι; Αμερικάνοι είναι ισπανοί,αγγλοσάξονες,ιρλανδοί,έλληνες,γερμανοί,κτλ,κτλ.Διοικεί αυτός πού ελέγχει τά πάντα μέ τό χρήμα καί τήν προπαγάνδα.καί μήν μάς πεί κανείς πώς δέν είναι έτσι γιατί πραγματικά θά θέλει γιαούρτωμα. καί βεβαίως ΑΠΑΝΤΕΣ καλώς γνωρίζουν ποίοι είναι αυτοί καί σέ ποιά 'περιούσια' φυλή(;) ανήκουν. όταν οι αμερικανοί χρωστούν 3-4 φορές τήν Αμερική στίς 'περιούσιες' τράπεζες ποιά πολιτική χαράζει ο αμερικανός πολίτης;πλάκα κάνουμε;άλλα συμφέροντα καί σχεδιασμοί εξυπηρετούνται καί επιτέλους κάποιοι βγάλτε τίς τσίμπλες από τά μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μίνωα μην υποτιμάς το λαϊκό αίσθημα!άλλωστε η μεταπολιτευτική δομή της χώρας μας στον λαϊκισμό δομήθηκε!
    Αντιαμερικανικό αίσθημα υπάρχει,δικαιωλογημένα πολλές φορές,σε υπερβολή άλλες.Φιλορωσσικό αίσθημα υπάρχει,αδικαιολόγητα τις περισσότερες φορές,δικαιολογημένα όσον αφορά τις κοινές μας θρησκευτικές αξίες και κάποιες πολιτιστικές μας αξίες.
    Αυτά όμως δεν είναι που θα έπρεπε να καθορίζουν την πολιτική της χώρας!Παρατηρώ ότι τα πράγματα τόσο στην περιοχή μας όσο και παγκοσμίως αλλάζουν,η μονοπολικότητα αρχίζει να καταρρέει χωρίς όμως να καταρρεέι και η κυριαρχούσα δύναμη!στην περιοχή μας η Τουρκία ευννοείται απ'όλους (για πόσο και με τι αποτελέσματα δεν ξέρω),με αντίστοιχη δυσμένεια για εμάς,οπότε στο πλαίσιο αυτό πρέπει να κινηθούμε και όχι με βάση φιλίες και αντιπάθειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ααα ρε Πουτιν και να ξερες...

    Μηπως τελικά το pet σου, η τουρκία, σου βγαλει κακη σκαρμη πιεζόμενη απο αμερικα?

    Ή μήπως το ξέρεις ηδη ρε μπαγάσα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Στο φίλο που μίλησε για τα Ορλωφικά:Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά δεν μπορώ να τα αναφέρω όλα σε ένα σχόλιο. Η οικογένεια μου ήταν θύμα των Ορλωφικών και κατέληξε στο Χαβουτσί της Προποντίδας. Δεν έκατσε όμως με σταυρωμένα τα χέρια και με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη πέρασε πάλι στη Λακωνία και συμμετείχε στην πολιορκία της Μονεμβασιάς. Σε αντίθεση με άλλους Τσάκωνες της Λακωνίας που κατέληξαν στη Μακεδονία (πχ Χιονάτο) με την ανταλλαγή των πληθυσμών το '22.
    Στο φίλο μας που υπογράφει ως Βλάχος να του πω πως έτσι όπως τα θέτεις εσύ δραματικά μπορεί επειδή το G3 είναι ξένο να του έχουν κανει παρέμβαση στο Hardware κομμάτι και να μην πυροβολεί Τούρκους!!Για να μιλήσουμε σοβαρά τώρα:
    Μακάρι να είχαμε αξιόλογη αμυντική βιομηχανία. Αλλά δεν έχουμε και δεν γίνεται σε ένα χρόνο μέσα. Ακόμα και όταν πχ το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας κάνει αξιόλογες προσπάθειες (πχ κρυπτογράφηση) και εμείς αγοράζουμε από ιδιώτη τι να περιμένεις;Φυσικά δεν μίλησα για αγορά Harpy αλλά UAV ανάλογο του Harpy. Μια μετατροπή του Πήγασος πχ. (Φυσικά μόνο από το Ισραήλ δεν περιμένω βοήθεια.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απαντηση Βλάχου:
    Το G3 φτιάχνεται εδώ...και είναι τόσο απλοικό πού δύσκολα κάνεις παρέμβαση στο hardware που διαθέτει! Σε ένα πολύ-επίπεδο σύστημα-ηλεκτρονικό αεροσκάφος όπως το Eurofighter πολλά μπορεί να κάνεις η να αποκαλύψεις δυστυχώς!!!! Ιδιαίτερα αν είσαι"Εγγλέζος Φιλλέληνας!"
    Αν θεωρείς αυτη την σκέψη απλοική, μή σοβαρή και αβάσιμη...Δεν μπορώ να κάνω κάτι!!!!
    Και θα΄πρεπε να διαβάσεις πιο προσεκτικά το άρθρο μου να διαπιστώσεις οτι δεν μιλάω γενικά για ξένα οπλικά συστήματα ούτε ακυρώνω την επιτακτική ανάγκη του να αγοράζουμε πολεμικό υλικό!!! Μίλησα για συμπαραγωγή τών πάντων σε ένα βαθμό! Μίλησα (υπονόησα) στο ότι αν έχεις "κάτι" που έχει και ο αντίπαλος, του εξουδετερώνεις μεν το τακτικό πλεονέκτημα του γνωρίζοντας το σύστημα...όμως δεν κερδίζεις απαραίτητα τη μάχη...γιατι απλούστατα έχεις το ίδιο υλικό!!! Και επειδή έχεις το ίδιο υλικό (F-16, Leo 2, Meko,Harpoon, Exoset, Penguin, Stinger, Mk48, F4e, Milan, Tow, Cornet,Patriot, Μ109α2-5,Radars...κτλπ) βασίζόμαστε τελικά στον ανθρώπινο παράγοντα που διαρκώς εμείς σαν λαός έχουμε χτίσει το μύθο...οτι συνολικά υπερέχουμε έναντι των Τούρκων!!!! Εκεί έγινα καυστικός και θέλησα να γράψω...οτι και "αυτοί" ξέρουν να πετάνε F16...να οδηγούν άρματα και πολεμικά πλοία...ΕΜΑΘΑΝ!
    Δεν ανέχουμε να τρώω διαρκώς το κουτόχορτο του οτι "είμαστε καλύτεροι"...δεν είναι τόσο απλό!
    Ξέρω τις αρετές μας σαν λαός...γνωρίζω καλά τι γίνεται...
    Αν θέλεις να νικήσεις όμως εναν αντίπαλο...κάθε αντίπαλο, τότε τον μελετάς, τον σέβεσαι...τον αναλύεις και προετοιμάζεσαι ανάλογα με τα δεδομένα! Και όταν είναι να χτυπήσεις...Χτυπάς ΑΛΥΠΗΤΑ και δεν κάνεις πίσω!!!!
    Ναι έχω μεγάλο πρόβλημα με το πανάκριβο Eurofighter που αν και φανταστικό σκαρί...τώρα που μας καύ...σε να το πάρουμε είναι αργά για κάθε συμπαραγωγή...
    Ναί δεν εμπιστεύουμε καθόλου τους Αγγλους που στη Λίστα μου είναι χειρότεροι και απο τούς Ισραηλινούς!!!
    Πολύ πιο "έντιμα" (λέμε τώρα...) μπορεί να φερθούν οι Αμερικανοί...παρα αυτοί!
    Με τους Γερμανούς και τα Leo 2 hel Θυμασαι?? Χαρήκαμε μέχρι το συμβόλαιο...τα πληρώσαμε φαρμάκι αφού άξιζαν έτσι και αλλιώς...και μετά...300 Leo 2 δώρο στην Τουρκία απο την Γερμανία...και ηρεμήσαμε πάλι στον Έβρο!!!!
    Τώρα βέβαια μπορεί να με ρωτήσεις και ποιόν να εμπιστευτείς?? τελικά κανέναν...Ολα πολιτική και συμφέροντα είναι!!
    Μπορείς όμως να αγοράζεις έξυπνα...να δεσμεύεις τον προμηθευτή σου σε μεγάλο βαθμο...η να παίρνεις χοντρά βιομηχανικά ανταλλάγματα...η να παίρνεις κάτι που δεν έχουν οι Άλλοι τελικά!!! Πως αλλιως θα αποκτήσεις ενα πλεονέκτημα και έναν αστάθμητο παράγοντα υπεροχής???
    Οι Γάλλοι μας έχουν "φερθεί" ίσως λίγο καλύτερα απο όλους! Χωρίς να σημαίνει οτι τα δίνουν τζάμπα η είναι οι απόλυτοι εραστές του δικαίου...δεν έδωσαν όμως ΠΟΤΕ mirage στην Τουρκία! Ποτέ!
    Για μένα όλα τα Corsair-phantom-T2 θέλουν κατεπέιγον πέταμα...
    και θαπρεπε immediately να πάρουμε Rafale που θα ανακάτωνε για τα καλά τους Τούρκους στο Αιγαίο!
    Οσο για το νέο εκπαιδευτικο...συμπαραγωγη εδώ και τώρα. Εργοστάσιο στην Καλαμάτα δίπλα στο αεροδρόμιο! Όλα μια ιδέα και μια απόφαση είναι!!!!!
    Αν οι Γαλλοι θέλουν(σαν τρελλοί..) να μας πουλήσουν 60-80 Rafale...ας επενδύσουν σε εμάς και ας μάς δώσουν ανταλλάγματα!!!! Ετσι απλά πρόστυχα και έντιμα...όπως αυτοι! Δεν ζητάμε ούτε μπορούμε να συμπαράγουμε το Rafale...αλλά με την Dasault και την Embraer μπορούμε να συμπαράγουμε ενα εκπαιδευτικο αεροσκάφος!!!!!!! Δεν μπορουν αυτοί τέτοιο Deal...άλλος!!!!
    Οποιος δίνει τα πιο πολλά ανταλλάγματα! Ρώσσος-Αμερικάνος-Γάλλος-Σουηδός-Γερμανός...το ίδιο μου κάνει!!!!!
    Όπως βλέπεις...μπορώ να μιλήσω σοβαρά...και έχω πολλούς λόγους νάμαι δραματικός...
    Βλάχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.