16/9/09

Έλλειψη σοβαρότητας και επικίνδυνες αντιφάσεις από τον κ.Παπανδρέου στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική


Κενές περιεχομένου χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τις αιτιάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, με τις οποίες επιχείρησε, από το βήμα της ΔΕΘ, να αλλοιώσει την εικόνα της πολιτικής που ακολουθήθηκε στα μεγάλα εθνικά ζητήματα. «Δεν υπάρχει ίχνος σχεδίου, ίχνος αίσθησης της πραγματικότητας», ανέφερε χθες χαρακτηριστικά η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, σχολιάζοντας το «πυροτέχνημα» του Γ. Παπανδρέου για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τις λοιπές δηλώσεις του για την εξωτερική πολιτική.


Η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε ακόμη τον κ. Παπανδρέου ότι φάσκει και αντιφάσκει στο θέμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: «Μας είπε (σ.σ. μετά την αρχική του δήλωση) για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ότι ήταν υπέρ του έργου, γιατί κατάλαβε την “πατάτα” που έκανε στην Αλεξανδρούπολη, μας είπε, όμως, ότι δεν έχει γίνει τίποτε, αλλά κατά τα άλλα είναι μια λεόντειος συμφωνία. Ας αποφασίσει τι θέλει ο κ. Παπανδρέου».

Μέχρι στιγμής ο κ. Παπανδρέου, σε μία προσπάθεια να εμφανίσει «μηδενικό» ή και «αρνητικό» έργο στην εξωτερική πολιτική, έχει επιτεθεί στην κυβέρνηση για την πολιτική της στα ενεργειακά και τη στάση της στο Σκοπιανό και τα Ελληνοτουρκικά. Στο ενεργειακό ζήτημα την κατηγόρησε ότι δεν έχει διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα στη διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ότι η Ελλάδα έχει απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο για την πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη, ενώ, για την εκκρεμότητα του ονόματος των Σκοπίων, ότι η Ν.Δ. ακύρωσε «έτοιμη» συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το όνομα και ότι ανήγαγε την εκκρεμότητα σε καθολική διαφορά με τα Σκόπια.

Διαστρέβλωση και αμνησία

Απαντώντας σε μία προς μία τις αιτιάσεις και ειδικότερα στα περί δήθεν «απεμπόλησης» του δικαιώματος του βέτο από τη Ν.Δ., που ανέφερε στην προχθεσινή του συνέντευξη στη ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος σχολίασε ως εξής: «Έχει και η διαστρέβλωση τα όριά της. Έχει η αμνησία τα όριά της. Πού ήταν στο Βουκουρέστι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου; Εκεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση της Ν.Δ. είπαν “ΟΧΙ”, διασφαλίζοντας τις εθνικές θέσεις στο Σκοπιανό. Αυτό είναι το μοναδικό, πραγματικό “όχι” των τελευταίων δεκαετιών. Και αντιστρέφω την ερώτηση. Πότε ο κ. Παπανδρέου ψιθύρισε, έστω, κάτι ανάλογο στο ΝΑΤΟ ή την Ε.Ε.; Θα απαντήσει, επιτέλους, στον ελληνικό λαό ποιο ήταν το περιεχόμενο της παρ’ ολίγον, όπως λέει, συμφωνίας του 2001 για το Σκοπιανό; Ήταν μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων; Απ’ όσο γνωρίζω, το περιεχόμενο τέτοιας συμφωνίας δεν υπάρχει στα αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών. Τι διαπραγματεύονταν κρυφά;».

Ο Γ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στη στάση του Γ. Παπανδρέου στο Κυπριακό λέγοντας:

«Το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο. Ρωτάμε τον κ. Παπανδρέου, εάν βρεθούμε και πάλι κοντά σε κάποια συμφωνία, ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει και πάλι να παρέμβει και να υπαγορεύσει στους Κυπρίους τι θα πρέπει να κάνουν; Δηλαδή, θα ξανακάνει ό,τι χωρίς επιτυχία επιχείρησε με το Σχέδιο Ανάν το 2004; Τότε που οι Κύπριοι του γύρισαν την πλάτη;».

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
*Έλλειψη σοβαρότητας και επικίνδυνες αντιφάσεις από τον Γιώργο στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική αυτός είναι ο τίτλος της Απογευματινής.
Η ταπεινή μου άποψη είναι οτι αποτελεί έλλειψη σοβαρότητας η έκφραση "απο τον Γιώργο".

4 σχόλια:

  1. Καλώς ή κακώς η ΝΔ ολοκλήρωσε τον κύκλο φθοράς της. Η σκυτάλη αναπόφευκτα πλέον θα παραδωθεί στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν μόχθησε ούτε έπεισε ότι είναι καλύτερο. Αυτό ομολογεί καταφανώς το μέγεθος της αποτυχίας της ΝΔ.

    Η "αποτυχημένη" -στα μάτια της πλειοψηφίας- κυβέρνηση, άργησε να καταλάβει ότι τα εθνικά θέματα ενδιαφέρουν τον πολίτη. Τώρα πάει να καλύψει τρύπες.. προφανώς για το θεαθήναι..

    Αλλά γιατί να ανχωνόμαστε και να ιδρώνει τ' αυτί μας; Άλλωστε σε 1-2 τετραετίες πάλι ΝΔ θα έχουμε.

    Περαστικά μας.

    Διγενής ο Κρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί ο μπούλης κάνει εκλογές την στιγμή που είναι σίγουρο ότι θα τις χάσει,αν και επικαλείται τα οικονομικα προβλήματα είναι σίγουρο ότι κάτι άλλο συμβαίνει που γνωρίζει αυτός και πολύ στενός κύκλος στελεχών τις νέας δημοκρατίας,για την ώρα.κατά την γνώμη μου μάλλον θα φοβάται άσχημες εξέλιξης με τα εθνικά θέματα και σίγουρα τα επόμενα χρονια και εννοώ από αυτήν την στιγμή έως τα επόμενα τρία χρονια θα έχουμε εξελίξεις με τα πετρέλαια της μεσογείου,και εκεί είναι όλο το ρεζουμέ, ότι δεν έχει την σκέψη και τον σχεδιασμό για κάτι εθνικά καλο,παράλληλα έχει εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις για υποχωρήσεις,και αποχώρηση από την αρχηγία του κόμματος του.για την ώρα η αποχώρηση του από την εξουσία είναι ένα θετικό βήμα για το καλο της χώρας μας.και τέλος ένα σχόλιο για την ανάρτηση : Συνάντηση με την αντιπροσωπεία των «Elders» είχαν χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη.δηλαδή ποσο βλάκες μας βλέπουν,δηλαδή άμεσος μετά από αυτήν την συνάντηση άρχισαν να τσακώνονται για θέματα εξωτερικής πολιτικής,δυστυχώς και οι δυο δουλεύουν για τον ξένο παράγοντα,βάλτε λίγη μυστική διπλωματία,λίγες ξένες επιρροές,άντε και λίγους συμμαχους και έχουμε το πασοκ με την νέα δημοκρατία.και αυτοί οι δυο και καλά τώρα τσακώνονται για το καλο του τόπου.άντε και του χρόνου με υγεία.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελεος με την επικοινωνιακη αλητεια των ντοπιων και ξενων νταβαδων!!!Τα ΜΜΕ,οι γκαλοπατζηδες και οι πασης φυσεως εγχωριοι εντολοδοχοι ξενων πρακτορων προσπαθουν να μας πουν οτι αν οι Ελληνες ψηφισουν παλι Καραμανλη,οι 10 πληγές του Φαραώ θα γίνουν 11!
    1. Τα νερά της Υλίκης θα μετατραπούν σε αίμα, με αποτέλεσμα να ψοφήσουν τα πλάσματα που ζουν στο λεκανοπέδιο και να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού.
    2. Βάτραχοι θα καλύψουν όλη την επικράτεια της Ελλάδας, μπαίνοντας στα σπίτια των ανθρώπων.
    3. Ο αέρας της Ελλάδος θα γεμίσει με σκνίπες, παρενοχλώντας ανθρώπους και ζώα
    4. Σμήνη από αλογόμυγες θα εισβάλλει σε κάθε κατοικία των Ελλήνων.
    5. Βαριά επιδημία θα πλήξει όλα τα κοπάδια των Ελλήνων, ώστε «κάθε είδους ζωντανό» της Ελλάδος να αρχίσει να ψοφά.
    6. Άνθρωποι και ζώα θα γεμίσουν εξανθήματα, μεγάλα σπυριά και πληγές.
    7. Θα πέσει βροχή από πολύ βαρύ χαλάζι, που όμοιό του δεν έχει πέσει ποτέ στην Ελλάδα μέχρι τώρα, τσακίζοντας ανθρώπους, ζώα και βλάστηση.
    8. Θα σκοτεινιάσει η γη της Ελλάδος από τα σμήνη των ακρίδων, τα οποία θα καταφάνε τη βλάστηση και τους καρπούς που θα έχουν απομείνει από την πληγή του χαλαζιού.
    9. Για τρεις ημέρες πυκνό σκοτάδι θα σκεπάσει όλη την ελληνική επικράτεια, σκοτάδι που θα μπορεί κανείς να το ψηλαφίσει σαν να πρόκειται για πολύ πυκνή ομίχλη.
    10. Θα παταχτούν με θάνατο όλοι οι πρωτότοκοι γιοι των ελλήνων (περιλαμβανομένου και του γιου του Κυβερνήτη) καθώς και τα πρωτότοκα των ζώων τους, πράγμα που θα προκαλέσει ανείπωτο θρήνο.
    11. Ο ήλιος θα μαυρίσει και το φεγγάρι θα πέσει ακριβώς πάνω στην Ελλάδα, αφήνοντας ανέπαφο τον υπόλοιπο πλανήτη! Έτσι θα εξαφανιστεί η πιο όμορφη χώρα του κόσμου, από προσώπου γης. Απο exastal.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τζέφρυ απευθύνεται προφανώς σε ανεγκέφαλους, άμυαλους, ηλίθιους και χωρίς μνήμη ανθρώπους.
    Ξέρουμε πολύ καλά, τι έχει κάνει, τι έχει πει, πότε, που, πως κτλ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΘΥΜΙΣΕΙ.
    Εμείς επίσης ξέρουμε πολύ καλά, τι έχει πει κτλ ο Κωστάκης. Κ. ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ. ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ, ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΜΕ. ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΣΥ, ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο Κ.ΦΡΗΝΤ "GEORGE OWES US".ΑΛΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ; ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ .... ΒΛΑΚΕΣ ; ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΗΣ ; ΑΛΛΗΘΕΙΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ;
    ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ "ΜΠΑΜ ΚΑΡΑΜΠΑΜ". ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΝΗΛΕΙΜΕΝΩΣ ΠΕΙ.ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ....ΑΠ'ΟΛΑ.ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟΣ, ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΥΑΝΕΚΤΙΚΟΣ ΚΤΛ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΤΖΕΦΡΥ !!!
    ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΟΥ, ΤΙ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕΣ ; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΘΕ ΤΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ("ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΝΤΡΕΑ"). ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣ. ΣΟΥ ΛΕΕΙ, ΘΑ ΒΓΩ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΘΑ ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ (ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ) ΑΥΓΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣΥΡΙΟΚΙΝΕΖΙΚΟΙΡΑΚΙΝΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ; ΣΕ ΣΕΝΑ Ε ;
    ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ :
    1) ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΩΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ
    2) ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟΥΣ
    3) ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ
    4) ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ...ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ
    5) ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    6) ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΥΠ'ΟΨΗ ΣΟΥ. ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ
    7) Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΜΕΝΕΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΠΙΣΩ
    8) Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ (ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ)
    9) ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΓΚΕΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ
    10) ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
    11) ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    12) ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ
    13) ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ (ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ)
    14) ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ", ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. λοβέρδο
    15) ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΛΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ
    ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ
    ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ, ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ PLAYSTATION.
    ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ....

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΟΥΤΕ ΨΗΦΟ ΣΕ ΚΚΕ/ΞΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ
    ΝΔ ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ (ΧΩΡΙΣ ΝΤΟΡΕΣ ΚΛΠ)
    ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ; ΟΤΙ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.