22/9/09

Νεοναζιστικές απειλές στις γερμανικές εκλογές

Στις παραμονές των βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία, η οργάνωση του νεοναζιστικού κόμματος NPD στο Βερολίνο έγραψε σε πολλές πολιτικές προσωπικότητες ξένης καταγωγής καλώντας τις να εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ταγκεσπίγκελ".


Από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Γεργκ Χένελ, επικεφαλής της βερολινέζικης οργάνωσης του κόμματος, για εξώθηση σε φυλετικό μίσος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Οζτσάν Μουτλού, ένας τουρκικής καταγωγής υποψήφιος του κόμματος των Πρασίνων στην περιφέρεια Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου, όπου κατοικούν κυρίως Τούρκοι, ήταν παραλήπτης μιας από τις επιστολές αυτές και καταδίκασε την ενέργεια.

"Εξήντα χρόνια μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας και το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι απαράδεκτο στη χώρα μας να χρηματοδοτούνται τέτοιες βλακείες με τα χρήματα των φορολογουμένων", δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο N-24.

Το NPD, το οποίο εκπροσωπείται σε δύο από τα 16 περιφερειακά κοινοβούλια της Γερμανίας, λαμβάνει δημόσια χρηματοδότηση. Ωστόσο το NPD δεν εκπροσωπείται στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Η επιστολή, στην οποία δεν αναφέρεται αποστολέας, εμφανίζεται με τη μορφή "ανακοίνωσης" μιας "Επιμελητείας για την επιστροφή των ξένων στις πατρίδες τους" -μια απολύτως φανταστική υπηρεσία-, στην οποία απαριθμούνται τα μέτρα που προβλέπονται για να οργανωθεί η επιστροφή τους.

"Η Γερμανία είναι η χώρα μου. Δεν έχω άλλη", δήλωσε ο Μουτλού, 41 χρόνων, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Τουρκία αλλά έλαβε το 1990 τη γερμανική υπηκοότητα.

Στο NPD "είναι άρρωστοι. Δεν έμαθαν τίποτε από την Ιστορία", πρόσθεσε.
nooz.gr

2 σχόλια:

  1. μιά χαρά τά λένε οι νεοναζί.τό ότι γεννιέσαι κάπου δέν σέ κάνει καί ιθαγενή-αυτόχθωνα.άν είναι δυνατόν! άλλο πράγμα είναι νά απολαμβάνεις κάποιων παροχών,νά σέβονται αυτό πού είσαι,κτλ,καί άλλο πράγμα εντελώς ένας παντελώς αλλόφυλος,αλλοεθνής,νά απολαμβάνει πληρότητα δικαιωμάτων,τά ίδια μέ τούς γνησίους κατοίκους.μέ αυτή τή συλλογιστική,πείτε μου πού είναι τό σπίτι σας νά έρθω νά ζητήσω δικαιώματα,νά σας πω πού θά βάλετε τά έπιπλά σας,τί θά φάτε καί πώς.α!, καί λίγο μετά,μέσω χρησικτησίας,θά πάρω καί τό σπίτι σας κι ότι άλλο μού αρέσει. μήν χαρίζουμε στούς όποιους ναζί τά αυτονόητα.αυτό θέλω νά πω.ευχαριστώ.
    Περικλής(Π.)
    Υ.Γ.τό πρόβλημα είναι πώς οι νεοέλληνες δέν αντιλαμβάνονται ή, έστω,δέν παιδεύθηκαν νά αντιλαμβάνονται τήν Πατρίδα ώς τό μεγάλο τους σπίτι καί τό Έθνος ώς τή μεγάλη τους Οικογένεια.εν αντιθέσει μέ τούς παλαιότερους Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kι εγώ συμφωνώ με τους νεοναζί. Και συμφωνώ, διότι βλέπω τα ίδια χάλια να γίνονται κι εδώ. Ο Τούρκος που λέει "πατρίδα" του την Γερμανία, απλώς ψεύδεται. Έχετε πάει στο Βερολίνο, το οποίο έχει καταντήσει σε μία από τις μεγαλύτερες ... τουρκικές πόλεις; Οι Τούρκοι ζουν γκετοποιημένοι και από τις συνοικίες τους δύσκολα περνάς. Τα ίδια και χειρότερα στην Κολωνία.
    Μα μήπως δεν βλέπουμε τι γίνεται στην Αθήνα, την Πάτρα και όχι μόνο;
    Στο κάτω-κάτω της γραφής, οι Τούρκοι δεν βρέθηκαν εκεί σαν ΛΑΘΡΟμετανάστες, που νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων, όπως οι εδώ αλλοδαποί (πλην ελαχίστων, οι οποίοι εισήλθαν νόμιμα στην χώρα).

    Συμφωνώ και με τις παρατηρήσεις του Περικλή, ειδικά περί Νεοελλήνων στο ΥΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.