8/9/09

Θέλει να φτιάξει ισλαμικό καντόνι

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣηγέτης του “τάγματος της Λεύκας’’, Σεϊχης Ναζίμ Κιπρισί δήλωσε ότι επιβάλλεται η αναπαλαίωση όλων των κτισμάτων της εντός των τειχών κατεχόμενης Λευκωσίας, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να αναλάβει τη δαπάνη. Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρισλι» το προβάλλει με τίτλο «Ζητά αυτόνομο ισλαμικό καντόνι».

Ο Σεΐχης της Λεύκας έβαλε στο μάτι την παλιά Λευκωσία

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣηγέτης του “τάγματος της Λεύκας’’, Σεϊχης Ναζίμ Κιπρισί δήλωσε ότι επιβάλλεται η αναπαλαίωση όλων των κτισμάτων της εντός των τειχών κατεχόμενης Λευκωσίας, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να αναλάβει τη δαπάνη. Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρισλι» το προβάλλει με τίτλο «Ζητά αυτόνομο ισλαμικό καντόνι», και γράφει, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Ναζίμ είπε ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων στην εντός των τειχών κατεχόμενη περιοχή και η διαβίωση των «κατοίκων να γίνεται σύμφωνα με τον ισλαμικό τρόπο ζωής, χωρίς να εισπράττονται φόροι».

Οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην περιοχή θα διοργανώνονται σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του Ισλάμ, είπε στις δηλώσεις του ο κ. Ναζίμ. «Θα κλείσουν όλα τα καζίνο και μπαρ και ο κόσμος θα ζει ηθικά», πρόσθεσε. Σύμφωνα με την εφημερίδα, είπε επίσης ότι ο ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος από τη σημερινή ψευδοκυβέρνηση και, ως Τ/κ μουσουλμάνοι, δεν δέχονται να έχουν στην εξουσία τη σημερινή ψευδοκυβέρνηση εξού και αισθάνθηκαν την ανάγκη να έχουν μια «αυτόνομή περιοχή», όπου θα ζουν ως μουσουλμάνοι εφαρμόζοντας τα πιστεύω τους.

Ο Σεϊχης πρόσθεσε ότι σχετικές επιστολές με το αίτημα αυτό ετοιμάστηκαν και θα αποσταλούν στον ΟΗΕ και την ΕΕ.Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα ενεργήσουν σε περίπτωση που η απάντηση είναι αρνητική, ο κ. Ναζίμ είπε ότι θα προσφύγουν στο ΕΔΑΔ.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. αυτόνομο ισλαμικό καντόνι

    σαν ανεκδοτο ακουγεται ,

    μου φαινεται οτι η "διπλωματικα" αλλοιωνουν λεξεις και νοηματα μεχρι να χασουν το νοημα και την ουσια τους

    εμενα περισσοτερο με

    ισλαμικο χαλιφατο μοιαζει
    αυτο που θελει να φτιαξει ο σεϊχης

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%86%CE%AC%CF%84%CE%BF

    Με τον όρο χαλιφάτο εννοείται το πολιτικό-θρησκευτικό κράτος, ιστορική πλέον μορφή κεντρικής διακυβέρνησης του Ισλάμ, που διαμορφωνόταν από τη μουσουλμανική κοινότητα τη γη και τους διαφορετικούς λαούς που είχε υπό την κυριαρχία της η ισλαμική αυτοκρατορία, κατά τους αιώνες που ακολούθησαν τον θάνατο του προφήτη Μωάμεθ το 632[1]. Το όνομα αντλείται από την αραβική λέξη καλίφα (χαλίφης) που σημαίνει «υπηρέτης του θεού» ή «διάδοχος του Προφήτη του». Προτεραιότητες αυτής της κεντρικής διακυβέρνησης ήταν η επιβολή του νόμου (σαρία), η άμυνα και η επέκταση της επικράτειας του Ισλάμ, και η γενική επίβλεψη σε οικονομικά θέματα. Παρόλο που δεν ήταν πνευματικό λειτούργημα, ο θεσμός του χαλιφάτου ήταν εμποτισμένος με πολιτικό και θρησκευτικό συμβολισμό, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορούσε στην ενότητα του μουσουλμανικού κόσμου[2].

    τα καντονια απεχουν πολυ

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82

    για να μην ξεχνιωμαστε

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.