3/9/09

Να κλαις και να γελάς...

H εικόνα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δέχεται αρκετά πλήγματα τον τελευταίο καιρό

Αν και από τη μια είναι να κλαις με αυτά που συμβαίνουν στη δική μας χώρα, από την άλλη, με κάποια πράγματα που συμβαίνουν στη γειτονική χώρα, είναι πράγματι να γελάς!
Τις προηγούμενες ημέρες ενημερώσαμε τους φίλους του ιστολογίου για ένα γεγονός που συνέβη σε τουρκικό στρατόπεδο, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις στρατιώτες.
Σήμερα, ένα άλλο γεγονός που συνέβη σε μονάδα των τεθωρακισμένων, στην περιοχή της ΝΑ Τουρκίας, είδε το φως της δημοσιότητας και δημιούργησε αίσθηση στην τουρκική κοινή γνώμη.
Το γεγονός συνέβη στην πόλη Σανλί-Ούρφα, την αλεξανδρινή Έδεσσα, σε μονάδα τεθωρακισμένων της 2ής Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.
Με βάση δημοσίευμα της έγκυρης ιστοσελίδας Habertürk, δυο ημέρες μετά το θανατηφόρο επεισόδιο στην πόλη Ελαζίγκ, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Τούρκους στρατιώτες, ένα άλλο επεισόδιο έγινε σε μονάδα της Σανλί-Ούρφα, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε δυο Τούρκους στρατιώτες.
Συγκεκριμένα, μετά από αποψίλωση χόρτων που έκαναν στο στρατόπεδο, ένας μόνιμος λοχίας, μαζί με τον οδηγό και δυο κληρωτούς στρατιώτες, φόρτωσε τα χόρτα σε ένα στρατιωτικό φορτηγό όχημα και ανέλαβε να τα πετάξει χόρτα σε μια χωματερή. Στη χωματερή υπήρχε μια φλεγόμενη τάφρος, στην οποία έριχαν οι στρατιωτικές μονάδες τα σκουπίδια τους.
Ο μόνιμος λοχίας διέταξε το φορτηγό να κάνει όπισθεν και να πλησιάσει στη φλεγόμενη τάφρο, για να απορρίψει σ' αυτήν τα χόρτα της αποψίλωσης. Οι στρατιώτες που άκουσαν τη διαταγή, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, λέγοντας στον μόνιμο λοχία ότι ρίχνοντας τα χόρτα θα δυνάμωνε η φωτιά που έκαιγε στην τάφρο, με αποτέλεσμα να υπάχρει κίνδυνος να πάρει φωτιά το ίδιο το φορτηγό. Μπροστά στις αντιρρήσεις των στρατιωτών ο μόνιμος λοχίας εκνευρίστηκε και απάντησε ως εξής:
'Εσείς οι νεοσύλεκτοι ήλθατε να μας μάθετε πώς να κάνουμε τη δουλειά μας; Πετάξτε τα χόρτα στην τάφρο, να πάμε για φαγητό".
Μπροστά στην επιμονή του ανωτέρου τους οι νεοσύλεκτοι άρχισαν να πετούν τα χόρτα στην τάφρο, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά και τα χόρτα που ήταν ακόμα στην καρότσα και να αναφλεγεί και το ίδιο το φορτηγό. Οι στρατιώτες, προσπαθώντας να αποφύγουν τη φωτιά πήδηξαν από το φορτηγό, μόνο που στη βιασύνη τους να γλυτώσουν από τις φλόγες, έπεσαν μέσα στην φλεγόμενη τάφρο. Προσέτρεξαν σε βοήθεια οι συνάδελφοί τους και τους έσωσαν τη ζωή, για να μεταφερθούν στη συνέχεια με βαρειά εγκαύματα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Ντιγιαρμπακίρ.
Μετά το θόρυβο που ξέσπασε με το θάνατο των τεσσάρων στρατιωτών στο Ελαζίγκ, οι συγγενείς των νέων θυμάτων διέρρευσαν το γεγονός στα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία έκαναν έρευνα και ανέδειξαν το θέμα. Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το γεγονός πέρασε στα βιβλία της μονάδας ως ατύχημα που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

7 σχόλια:

  1. ..και ομως αυτος ο στρατος μας απειλει.
    Μολις δουν στην εξελιξη της μαχης οτι δεν νικουν αμεσως η ψυχολογια τους αλαζει και το ηθικο τους σπαει.
    Δεν ειναι ετσι οπως παρουσιαζονται,παντοδυναμοι και πανισχυροι.
    Ετσι για να καταλαβουμε την φουσκα εκεινη ...περι ισοδυναμου πληγματος..
    Θα καταλαβουν μονο το καθολικο πληγμα και την επιστροφη στην εποχη της στεππας.
    Αν τωρα θα εχουμε τζεφρυ σε εναν μηνα θα περασουμε μια περιοδο..υπνηλιας ...μετα βλεπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοιοι μούσκαροι ήταν πολύ γενναίοι να αδειάζουν τα πιστόλια στους δεμένους συμπατριώτες μας και να βιάζουν ακόμα και 80χρονες.
    Η διαφορά μας με τους Τούρκους είναι ότι τους παρασημοφόρησαν ενώ εμείς τους αντίστοιχους Έλληνες τους ρίξαμε ανάθεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά το συμπέρασμα είναι το εξής: είτε Greek Army είτε Turkish Army, την αποψίλωση δεν την γλυτώνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα ίδια μάχημα καθήκοντα και τα μεχμετζίκ....ΝΑΤΟικες προδιαγραφές το επίπεδο και εδώ και εκεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά...έχουμε και εμείς κάτι τέτοια γίδια στο στρατό μας...άστα να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι η προσεκτική ανάλυση του Επίμετρου του Παναγιώτη Κονδύλη ("Θεωρία του Πολέμου") θα πείσει και τους πιο .. νταήδες, πως ο συσχετισμός δυνάμεων κλείνει σαφώς , σαφέστατα, υπέρ της Τουρκίας!

    Χωρίς βιομηχανία και κυρίως χωρίς οικονομία, χωρίς ηθικό και χωρίς ηγέτες, πως ;;;

    Ο αείμνηστος Πρέσβυς ε.τ. Μιχάλης Δούντας, εκόπτετο σε τηλεοπτική του συνέντευξη για 150 αεροπλάνα γραμμής, που θα άλλαζαν τελείως τα δεδομένα υπέρ της Ελλάδος.

    Επειδή, ο υπογράφων υπερήληξ έχει και είχε τσαγανό, υποτίθεται γιατί έως τώρα δεν πολέμησε για να δείξει στον εαυτό του τι αξίζει, αυτό σημαίνει ότι όλοι οι γνωστοί του έχουν την διάθεση να πάνε να πολεμήσουν ;

    Ο στρατός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και θέλει παιδεία !

    Αν διαβάσετε το βιβλίο "Εκτελέστε τους αιχμαλώτους", τότε θα δείτε με τι πνεύμα γιορτινό πηγαίνουν οι Τούρκοι νεοσύλλεκτοι για να καταταγούν στον στρατό!

    Επίσης, τεράστιο ρόλο έπειξε στον Γερμανικό Στρατό του Β΄Π.Π. η συναδελφική ηθική μεταξύ αξιωματικών και στρατιωτών !

    Πόσοι γνωρίζουν ότι όταν επετέθη η Wehrmacht κατά της Σοβιετικής Ένωσης, διέθετε λιγοτερο στρατό και μέσα από τους Σοβιετικούς ;

    Είχε όμως άριστους αξιωματικούς και εξαιρετικά εκπαιδευμένους στρατιώτες, οι οποίοι πολεμούσαν με μεγάλη συντροφικότητα μεταξύ τους !

    Στα δικά μας: Παλιά κουμάντο έκανε το Παλάτι και οι αξιωματικοί προήγοντο από αυτό. Μετά ήρθε η κομματοκρατία και αντί των άξιων αξιωματικών προάγονται οι κομματικοί !

    Οι Έλληνες πολίτες ;

    Μα εφημερίδες διαβάζετε, ποιός θέλει από τους νέους να πάει στρατιώτης και να χάσει τόσους μήνες καθήμενος και λουφάροντας ;

    Που είναι η σωστή εκπαίδευση του στρατιώτη στα διάφορα όπλα, που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι κάτι κάνεις και ότι κάπου ανήκεις ;

    Όποιος τολμήσει να μιλήσει για Πατρίδα είναι για τους τηλεοπτικούς .... καλλικάντζαρους ... γραφικός !

    Ας τολμήσει κανείς στην Τουρκία να ειρωνευτεί τον Στρατό και την στρατιωτική θητεία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοίτα, σε πολλά έχεις δίκιο αλλά μην κάνουμε και την τουρκία μοντέλο για μας. Παρουσιάζονται οι τούρκοι με γιορτινό πνεύμα στο στρατό; Μήπως αφορά νέους από την κατακαημένη τούρκικη περιφέρεια που μέσω του στρατού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό; Με την ίδια χαρά παρουσιάζονται οι νέοι τούρκοι καλοζωισμένοι των 2-3 μεγάλων πόλεων; ανάλογα και τι συνοικία είναι βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.