2/9/09

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα

Νέο επεισόδιο αμφισβήτησης στο Αιγαίο χθες από την Τουρκία. Η τουρκικές στρατιωτικές αρχές προειδοποίησαν Ελληνικό ελικόπτερο που προσγειωνόταν στο Φαρμακονήσι, ότι πετά στον τουρκικό εναέριο χώρο.


Το επεισόδιο συνέβη χθες στις 9:22 το πρωί, όταν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ εκτελώντας την πτήση Κω- Φαρμακονήσι, ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο νησί και ο πιλότος του δέχθηκε σήμα από τουρκικό στρατιωτικό ραντάρ, μέσω της διεθνούς συχνότητας, και του ζητήθηκε να αποχωρήσει.

Φυσικά ο πιλότος εκτέλεσε κανονικά την αποστολή του και παρέμεινε για αρκετή ώρα στο Φαρμακονήσι πριν απογειωθεί και πάλι για την Κω.

Σημειώνεται ότι αυτού του είδους η πρακτική από μέρους της Τουρκίας, αποτελεί συχνό φαινόμενο τους τελευταίους 6 μήνες, με πρόσφατα παρόμοια περιστατικά, αυτό με τον τέως αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Γράψα και πριν από ένα περίπου μήνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ.Παπούλια όταν επισκέφθηκε το Αγαθονήσι.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

10 σχόλια:

  1. Ήμαρτον ρε πια,ήμαρτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
    ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ , ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα πλέον είναι όχι αν συνεχίζονται οι προκλήσεις αλλά που θα σταματήσουν.

    Ενδιαφέρον θα ήταν να υπήρχε μια ευσύνοπτη ανάλυση όλων των σεναρίων από κάποιον στο infognomon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παραβιασαμε τον παραβιασθεντα εναεριο χωρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. aporia: symferei th Tourkia na kanei kinish sto Aigaio prin to Dekemvri kai th synodo koryfhs ths E.E. ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό δεν αποτελεί πια είδηση. Καθημερινή ρουτίνα είναι. Είδηση θα ήταν να περάσει μία μέρα χωρίς προκλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απάντηση σε απορία: Όχι δεν συμφέρει την Τουρκία να κάνει κίνηση στο Αιγαίο πριν τον Δεκέμβρη. Συμφέρον της Τουρκίας είναι να περάσει τον Δεκέμβρη διατηρώντας αλώβητες και καταγεγραμμένες τις διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου γιατί θα καταγραφούν πολιτικά ως δευτερεύοντα προβλήματα στα Ευρωτουρκικά θέματα ενώ ταυτόχρονα αυτές δεν θα καταγράφονται σε καμία ευρωπαϊκή απόφαση σε σχέση με το μέλλον της λόγω απουσίας της Ελλάδας από αυτές τις αποφάσεις. Επίσης συμφέρον της Τουρκίας είναι η εμπέδωση στην ελληνική κοινή γνώμη της άποψης ότι η πολιτική ηγεσία είναι ανίκανη να εξασφαλίσει την εθνική ασφάλεια με την χρήση του στρατού γιατί η ίδια δεν τον εμπιστεύεται ότι μπορεί να φέρει σε πέρας επιτυχώς την αποστολή του έναντι της απειλής. Και αυτό το αίσθημα θέλει να το περάσει με αυτές τις ενέργειες αλλά και με προπαγάνδα που βρίθει το διαδύκτιο.
    Το πρόβλημα της Τουρκίας θα ήταν αν υπήρχε επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας για θερμή στρατιωτική αναμέτρηση με κάθε μέσω ώστε να απομακρυνθεί μίας και δια παντός η Ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας. Στην κατεύθυνση της μη κλιμάκωσης φυσικά κινείται η Αμερική με διπλωματικά μέσα και με ευθείες απειλές όπου χρειαστεί στους έλληνες πολιτικούς που επηρεάζει. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η αξία ενός ηγέτη. Αν κατορθώσει ανάμεσα σ’ αυτές τις συμπληγάδες να κάνει την χώρα μεγάλη ή να την καταβαραθρώσει.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Pithanon katagrafoun oles aftes tis sinomilies ki kapote tha tis parousiasoun san apodiktika steixia gia tis diekdikisis tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδιά του ΥΠΕΞ διάβημα, διάβημα αμέσως!!!!
    Οχι παίζουμε τώρα...Αμ Πώς!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.