15/9/09

Έκθεση–κόλαφος του ΟΗΕ για την ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα


Έκθεση η οποία περιέχει στοιχεία που δείχνουν ότι σημειώθηκαν εγκλήματα πολέμου και πιθανότατα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τον Ισραηλινό στρατό και τους Παλαιστίνιους αντάρτες κατά την διάρκεια της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας στις αρχές του έτους δημοσίευσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

Η έκθεση, που αριθμεί 574 σελίδες συντάχθηκε από ομάδα τεσσάρων ειδικών διεθνολόγων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ο δικαστής της Νοτίου Αφρικής και πρώην μέλος της επιτροπής του ΟΗΕ που διερευνά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Ρουάντα και στην πρώην Γιουγκοσλαβία, Ρίτσαρντ Γκόλντστοουν.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων κατέληξε ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου 2008 είχε στόχο το «λαό της Γάζας σαν σύνολο ώστε να τιμωρήσει τον πληθυσμό και ότι ο στρατός απέτυχε να διερευνήσει κατάλληλα τους ισχυρισμούς για παραβιάσεις».

Η έκθεση αναφέρει ακόμη ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε δυσανάλογη βία και παραβίασε το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά την διάρκεια της επίθεσης του. «Το Ισραήλ δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται από το διεθνές δίκαιο ώστε να περιοριστούν οι απώλειες ανθρώπινων ζωών, οι τραυματισμοί πολιτών και οι υλικές ζημιές», υπογραμμίζει η έκθεση.

Συγκεκριμένα, η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει την εκτόξευση βομβών λευκού φωσφόρου κατά της UNRWA της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες και τους εκ προθέσεως βομβαρδισμούς των νοσοκομείων Al-Qods και Al-Wafa.

Η έκθεση του ΟΗΕ προσθέτει ότι η εκτόξευση ρουκετών στο νότιο Ισραήλ από Παλαιστίνιους συνιστά έγκλημα πολέμου και μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, καθώς οι αντάρτες δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν τους στρατιώτες από τους πολίτες.

Ο Ρίτσαρντ Γκόλντστοουν κάλεσε τέλος τους αντάρτες να απελευθερώσουν τον Γκιλάντ Σαλίτ, τον Ισραηλινό στρατιώτη που είναι αιχμάλωτος από το 2006.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



16 σχόλια:

  1. Γιατί χαίρεστε, κύριε Καλεντερίδη; Οι Ισραηλινοί απέρριψαν ήδη τις παρλαπίπες του ΟΗΕ γιατί είναι πανίσχυροι. Αλλοίμονο σ' εμάς τους αποβλακωμένους Χριστιανούς που παίρνουμε στα σοβαρά τις εκθέσεις των Διεθνών Οργανισμών και των Ανθρωπιστικών Οργανώσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ;;;;;;;;;;;;
    ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ!!!
    ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!!!!
    ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ "ΜΕΣΣΙΑ" ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ!!!!
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ.....
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ...
    ΤΟ ΔΙΑΛΥΟΥΝ...ΤΟ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ.....
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ!!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στελίνα λέω να κόψεις τις πλάκες.
    Αν έχεις να σχολιάσεις κάτι, κάντο, χωρίς σάλτες, θα σε πειράξουν στο στομάχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί να χρησιμοποιεί κάποιος την λέξη «εμάς» όταν δεν ανήκει στο σύνολο των ανθρώπων το οποίο επικαλείται;
    Φιλοσοφικό το ερώτημα που δεν νομίζω να χρειάζεται απάντηση...

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΡΕ ,ΒΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ!!ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ,ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ... ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.....
    STELINA ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ!!
    ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΣ....
    ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΑΙ "ΜΟΥΦΑ" ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ!!!
    ΕΥΓΕ...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ (15 Σεπτέμβριος 2009 7:29 μμ)
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!!...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΟΝΟ "Ο ΙΣΡΑΗΛ" ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΑΖΕΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ.ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ "ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ"!

    http://www.wiesenthal.com/
    site/apps/s/search.asp?c=lsKWLbPJLnF&b=4442915


    Μίνως.
    Υ.Γ."ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ" ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η έκθεση του ΟΗΕ κατηγορεί εξίσου και τους ΗΑΜΑΣ για εγκλήματα πολέμου, αφού εκτόξευαν ρουκέτες εναντίον Ισραηλινών ΜΗ στρατιωτικών στόχων.

    Γιατί ο τίτλος είναι μονομερής?

    Το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο. Δεν υπάρχουν μόνο κακοί Ισραηλινοί και καλοί Παλαιστίνιοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια χαρά τα γράφει η Στελλίνα, γιατί ορμάτε ;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί δεν μιλάς τώρα ρε λαλίστατη ποντικομαμή;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν τα λεω εγω. Εγω μονο τα "σχολιανα μου" ακουω απ τον Διαχειριστη οποτε ανοιξω το στομα μου.

    Απ' του Κ. Κυριακοπουλου τη σελιδα.
    "ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΩΜΕΝ"!!!!
    Διαβαστε κι απολαυστε.


    Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ... ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ... ΑΛΩΝΕΙ... ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΗΓΕΤΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

    ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 17-2-2009, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 26-6-2009 !!!



    ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΟΥΤΟ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ???

    Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του ΛΟΝΔΙΝΟΥ
    Της 17 Φεβρουαρίου 2009
    Μερικά από τα κυριότερα σημεία
    Αναμέτρηση με τον Αντισημιτισμό

    * Οι Βουλευτές θα καταδεικνύουν δημόσια, θα προκαλούν και θα απομονώνουν πολιτικούς παράγοντες που εμπλέκονται στο μίσος εναντίον των Εβραίων και στοχεύουν κατά του Κράτους του Ισραήλ ως Εβραϊκή συλλογικότητα.

    * Οι Βουλευτές θα πρέπει να παίρνουν θέση κατά του αντισημιτισμού και της κάθε φυλετικής διάκρισης που στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε μειονότητας, και να είναι σε επιφυλακή εναντίον κάθε υπεκφυγής, δισταγμού και δικαιολόγησης των εκφράσεων μίσους.

    * Οι Κυβερνήσεις πρέπει να προκαλούν κάθε ξένο ηγέτη, πολιτικό ή δημόσιο πρόσωπο που αρνείται, υποβαθμίζει ή ευτελίζει το Ολοκαύτωμα και πρέπει να ενθαρρύνουν την κοινωνία των πολιτών να επαγρυπνεί και ανοικτά να καταδικάζει αυτό το φαινόμενο.

    * Οι Βουλευτές πρέπει να προτρέψουν τις Κυβερνήσεις τους να υποστηρίξουν τις διεθνείς δεσμεύσεις για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού- συμπεριλαμβανομένης της Διακήρυξης του Βερολίνου του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, OSCE) και των οκτώ κύριων αρχών της.

    * Οι Κυβερνήσεις και ο ΟΗΕ πρέπει να αποφασίσουν ότι ποτέ ξανά οι θεσμοί της διεθνούς κοινωνίας και ο διάλογος των εθνικών κρατών δεν θα χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά στην προσπάθεια νομιμοποίησης του αντισημιτισμού, συμπεριλαμβανομένης και της απομόνωσης του Ισραήλ για πολιτικές διακρίσεων στη διεθνή σκηνή και ότι ποτέ δεν θα γίνουμε μάρτυρες ή συμμέτοχοι σε άλλη συνάντηση όπως εκείνη του Ντάρμπαν του 2001.

    Συνεχιζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνεχεια....

    Απαγορεύσεις

    · Οι Βουλευτές θα πρέπει να θεσμοθετήσουν αποτελεσματική νομοθεσία για τα εγκλήματα μίσους αναγνωρίζοντας το μίσος ως επιβαρυντικό στοιχείο και, όπου είναι σύμφωνο με τα τοπικά νομικά δεδομένα να συμπεριλάβουν το αδίκημα της «υποκίνησης μίσους» και να επιτρέψουν στους φορείς επιβολής του νόμου να καταδικάζουν.

    · Οι Κυβερνήσεις που έχουν υπογράψει το Πρωτόκολλο για το Λόγο Μίσους της «Σύμβασης για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο», του Συμβουλίου της Ευρώπης (και το «Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Σύμβασης για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο, σχετικά με την ποινικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης που διαπράττονται μέσω συστημάτων Η/Υ») θα πρέπει να θεσπίσουν σχετική εσωτερική νομοθεσία εφαρμογής.

    Αναγνωρίζοντας την απειλή

    · Οι Βουλευτές θα πρέπει να επανέλθουν στο νομοθετικό έργο τους, των Κοινοβουλίων ή Συνελεύσεων, και να θεσπίσουν ομάδες διερεύνησης που καθήκον θα έχουν τον καθορισμό της υπάρχουσας φύσης και του καθεστώτος του αντισημιτισμού στις χώρες τους και την εκπόνηση συστάσεων προς τις κυβερνήσεις και την κοινωνία των πολιτών ώστε να δράσουν κατάλληλα.

    · Οι Κυβερνήσεις πρέπει να επεκτείνουν τη χρήση του «βασικού ορισμού» του αντισημιτισμού του EUMC προς ενημέρωση της πολιτικής των εθνικών και διεθνών οργανισμών και ως βάση εκπαιδευτικού υλικού για χρήση από τις υπηρεσίες απονομής ποινικής Δικαιοσύνης.
    Παιδεία, ενημέρωση και εκπαίδευση

    · Οι Κυβερνήσεις θα πρέπει να καταρτίσουν εκτενώς τους αστυνομικούς, τους εισαγγελείς και τους δικαστές. Η κατάρτιση είναι ουσιώδης προκειμένου οι δράστες αντισημιτικών εγκλημάτων μίσους να συλληφθούν επιτυχώς, να διωχθούν δικαστικά, να καταδικαστούν και να τους επιβληθούν ποινές. Το Πρόγραμμα Επιβολής του Νόμου LEOP του ΟΑΣΕ είναι μία πρότυπη πρωτοβουλία που συνίσταται από ένα διεθνές κλιμάκιο ειδικευμένων αξιωματικών της αστυνομίας, οι οποίοι εκπαιδεύουν άλλους αστυνομικούς σε αρκετές χώρες.

    · Οι Κυβερνήσεις θα πρέπει να αναπτύξουν εκπαιδευτικό υλικό στα θέματα του Ολοκαυτώματος, του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των φυλετικών διακρίσεων, τα οποία εντάσσονται στο εθνικό σχολικό πρόγραμμα. Όλο το εκπαιδευτικό υλικό οφείλει να είναι βασισμένο στις αξίες της κατανόησης, της ένταξης, της αποδοχής και του σεβασμού και πρέπει να είναι σχεδιασμένο ώστε να βοηθά τους μαθητές στην αναγνώριση και αντιμετώπιση του αντισημιτισμού και όλων των μορφών του λόγου μίσους.

    * Οι Κυβερνήσεις θα πρέπει να περιλάβουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης στο Σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το πρόγραμμα Επιβολής του Νόμου LEOP.

    ===============================================================
    Αυτό το κατάπτυστο μανιφέστο του διεθνούς σιωνισμού, τα παρέλαβαν όλες οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σάπιας κυβέρνησης Καραμανλή, του Υποψήφιου Παπανδρέου, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ.

    Τώρα ξέρεις τα πάντα. Ακόμα και στα βιβλία, αποδεικνύεται ποιοι επιβάλουν και σε ποιους, για το τι θα γραφτεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ιδια διακήρυξη απο το επίσημο "σωματείο" τους στην Ελλάδα.


    http://www.kis.gr/index.php/2008-10-31-15-51-47/2009-05-07-07-19-12/381-2009-06-15-11-34-48.html


    Που εισαι ωρε Ζαφείρη να σχολιάσεις;
    "Τουμπέκα" ως συνήθως έτσι;"ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ"!

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ!


    Μίνως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η τμηματικη αναρτηση της Φασιστικης Σιωνιστικης Διακηρυξης απο ανωνυμο σχολιαστη στις 16 Σεπτεμβριου 2009, και ωραν 3:49 μμ, μας τα λεει ολα.
    Δες τε ποιοι δινουν διαταγες στις εκλεγμενες Κυβερνησεις των Εθνων και στον ΟΗΕ.
    Σκεφθειτε τις πολιτικες, οικονομικες, ηθικες, και οχι μονον, προεκτασεις για καθε χωρα (οχι μονον της Ελλαδος) αυτης της Διακηρυξης.
    Δεν ειναι αστεια πραγματα αυτα να σε υποχρεωνουν δια νομου να "αγαπας" καποιον ακομα κι αν ο "καποιος" αυτος ειναι εγκληματιας ή και χειροτερα, αλλοιωτικα πας φυλακη.
    Και ερχονται εκλογες παναθεμα μας.
    Γιατι γινονται οι εκλογες αραγε;
    Ποιους, και γιατι τους ψηφιζει ο κοσμος; Για τινος το καλο εκλεγεται η οποιαδηποτε Βουλη;

    Ποτε επιτελους θα γινη στην Ελλαδα Διαχωρισμος Κρατους και ΚΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΞΑΝΑΡΩΤΩ ΤΟΥΣ ΟΒΡΙΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΕΤΗΣΙΟ ΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ;
    ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΝΤΡΕΤΑ;Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ "ΤΡΥΠΕΣ" ΚΑΙ "ΣΑΓΙΑΝ";


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μινω,
    ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ (κατ εκλογην)ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.