15/9/09

Αυστρία-Υπογραφές για τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία

Υπογραφές από Αυστριακούς πολίτες, για τη στήριξη της πρότασής του να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, συγκέντρωσε τις προηγούμενες ημέρες το Κόμμα των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης στην Αυστρία και όπως γράφει στο σημερινό φύλλο της η έγκυρη αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ», ο αριθμός των υπογραφών αυτών, κάτω από το σχετικό ψήφισμα, φθάνει τις 40.000.


Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, το Σεπτέμβριο του 2008, το ακροδεξιάς απόκλισης Κόμμα των Ελευθέρων είχε αποσπάσει ποσοστό 17,5% και εκπροσωπείται στην αυστριακή Βουλή με 34 βουλευτές στο σύνολο των 183.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή των Ελευθέρων, Αντρέας Μέλτσερ, ο κατάλογος με τις υπογραφές θα συνοδεύει το σχετικό αίτημα που πρόκειται να καταθέσει στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο το κόμμα του, από κοινού με κόμματα από άλλες ευρωπαικές χώρες και συγκεκριμένα με την ιταλική «Λέγκα του Βορρά», το ελληνικό ΛΑΟΣ, το Λαϊκό Κόμμα Δανίας, το βελγικό «Βλααμς Μπέλανγκ», το γαλλικό «Εθνικό Μέτωπο», το βουλγαρικό «Ατάκα» και το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα.

Ο επίσης ευρωβουλευτής των Ελευθέρων, Φραντς Ομπερμαγιερ, σε δηλώσεις του άσκησε κριτική κατά της αποκαλούμενης «Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Τουρκία» με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της Φινλανδίας Μάρτι Αχτισάρι, κατηγορώντας την ότι εκπροσωπεί μόνον συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και της μεγάλης βιομηχανίας.

Κατά την παρουσίαση της δεύτερης έκθεσης της Επιτροπής για την Τουρκία, την περασμένη εβδομάδα στη Βιέννη, η Επιτροπή αυτή τάχτηκε κατά μιας «προνομιακής σχέσης» Τουρκίας-ΕΕ, την οποία προωθούν οι κυβερνήσεις Γαλλίας, Γερμανίας και Αυστρίας, αντί της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Όπως τονιζόταν σχετικά, με επισκέψεις της σε κοινοτικές πρωτεύουσες μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, η «Επιτροπή Αχτισάρι», η οποία υποστηρίζεται από το «Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας» του ουγγρικής καταγωγής Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος και από το Βρετανικό Συμβούλιο, θα ζητήσει τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Στην πρώτη έκθεσή της το 2004, η Επιτροπή είχε ζητήσει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.

Η Αυστρία είχε προβάλει επιφυλάξεις και αντίσταση στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ τον Οκτώβριο του 2005, και μέχρι την τελευταία στιγμή επέμενε σε μια διατύπωση πως «οι διαπραγματεύσεις συνιστούν μια ανοικτή διαδικασία, για το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις εκ των προτέρων».
Η επίσημη Βιέννη ζητούσε και ζητάει και σήμερα, μόνον μια «προνομιακή σχέση» για την Τουρκία αντί της πλήρους ένταξης, ενώ τα αυστριακά κόμματα φαίνεται να συμφωνούν πως, στην περίπτωση κατάληξης των διαπραγματεύσεων σε ένταξη της Τουρκίας, ο αυστριακός πληθυσμός - ο οποίος τοποθετείται στη συντριπτική πλειοψηφία του κατά της τουρκικής ένταξης - θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθεί σε δημοψήφισμα για να έχει τον τελευταίο λόγο.

Την αρνητική θέση της χώρας του απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε αναπτύξει με κάθε σαφήνεια ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, κατά την κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους στο περιθώριο της υπογραφής, τον περασμένο Ιούλιο στην Αγκυρα από τους ηγέτες πέντε χωρών, της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου «Ναμπούκο».

Ο κ. Φάιμαν είχε υπογραμμίσει στον Τούρκο πρωθυπουργό τον μεγάλο σκεπτικισμό του αυστριακού πληθυσμού απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Αυστρία είναι κατά της συμμετοχής της Τουρκίας ως μέλος στην ΕΕ και προτείνει, όπως η Γερμανία, μία προνομιακή σχέση συνεργασίας».

Ακόμη ο Αυστριακός καγκελάριος είχε αποσαφηνίσει στον κ. Ερντογάν ότι «στην Αυστρία σε κάθε περίπτωση θα διενεργηθεί σχετικό δημοψήφισμα (ΣΣ.
για την τουρκική ένταξη) εάν τελικά ολοκληρωθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις».

ΕΞΠΡΕΣΣ

7 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ, ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ;;;;;;;;;;;;;;;
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ;;;;;;;;;;;
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ;;;;;
    ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ!!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να όργανωθεῖ μιά τέτοια ψηφοφορία σέ ὄλη τήν Εὐρώπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άρθρο ενημερώνει ότι, υπογραφές στην Ελλάδα ανέλαβε να συγκεντρώσει ο ΛΑ.Ο.Σ. Το μόνο που μένει, είναι να υπογράψουμε, είτε ανήκουμε, είτε όχι στον ΛΑ.Ο.Σ.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σελίμ ο "Α" το 1529 στράφηκε κατά της Βιέννης, την οποία πολιόρκησε και κανονιοβόλησε. Αναγκάστηκε όμως να λύσει την πολιορκία, γιατί η φρουρά της πόλης αντιτάχτηκε γενναία.
    Το 1683 επιχείρησαν για δεύτερη φορά να καταλάβουν τη Βιέννη, αλλά απέτυχαν και πάλι. Συνέπεια της αποτυχίας αυτής ήταν να συνασπιστούν οι χριστιανικές δυνάμεις και να αρχίσουν την απόσπαση περιοχών της Οθωμανική Αυτοκρατορία.
    Οι Αυστριακοί δεν έχουν κάλο στον εγκέφαλο και θυμούνται πολύ καλά την ιστορία τους. Τον κάλο και την μνήμη χρυσόψαρου τα έχουμε εμείς.

    http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%9F%CE%B8%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα την κάνει ο GAP όπως είχε κάνει και στο παρελθόν.χα,χα!

    στην ελλάδα γίνονται δημοψηφίσματα ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;

    ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ Κ Υ Ν Ο Β Ο ΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ";

    ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ "ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ" (ΜΗ ΞΕΡΑΣΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!! (ΜΗ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΑΤΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ)

    ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΜΩΣ;

    ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ

    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

    Φ Τ Υ Σ Ι Μ Ο.

    ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν μπει η Τουρκία στην ΕΕ θα μπει η Ελλάδα στην Τουρκία. Ως Νομαρχία. Θαυμάστε τις ντροπές στις διαπραγματεύσεις που κάνει η φρόντεξ με την Τουρκία. Ελληνικό χώρο διαπραγματεύεται. Ντόρα έχει και ειδικά δικαστήρια, αν βρεθεί κάποιος χριστιανός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οχι στην Τουρκία, έξω απο την Ευρώπη, δημοψήφισμα του Ελληνικού λαού γαι να αποφασίσει.
    Θα ψάξω να βρω που μπορώ να υπογράψω για την μη ενταξη των μογγόλων τούρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.