3/9/09

Μια πατριωτική φωνή απ' το Αιγαίο!


Αδέρφια του ινφογνώμων
Όπου κι αν ανήκετε πολιτικά, ψηφίστε τους άξιους, τους νέους, τους έντιμους και τους αδιάφθορους. Καταψηφίστε τους αποτυχημένους, τα τζάκια, τους αλαζόνες, τους επαγγελματίες πολιτικούς, τους λαοπλάνους και τους σκανδαλίσαντες την κοινωνία.

Η χρονική στιγμή είναι η δυσκολότερη για την χώρα μας και οι εχθροί καραδοκούν. Μην απαξιώνετε την ψήφο σας με αποχή, γιατί αυτό σημαίνει ανενεργούς πολίτες. Χρησιμοποιήσετε σωστά το όπλο σας την ψήφο και στο σωστό στόχο.

Φιλικά

Αργικέραυνος



43 σχόλια:

  1. Ο Καραμανλής, αποφάσισε να απολουθήσει μοναχικό δρόμο, κάπως σαν τον θείο του.
    Συμπεραίνεται αυτό απο τα εξής :
    - Κανένα ΜΜΕ δεν γνώριζε τι θα πεί στο μήνυμά του, μεχρί που άρχισε να μιλάει.
    - Κανένας Υπουργός δεν ήξερε εκ των προτέρων τις αποφάσεις του.
    Ένας τέτοιος δρόμος, υπονοεί ότι δεν υπάρχουν "φίλοι" ούτε φίλοι και ότι κανένας δεν είναι δεδομένος.
    Ας ελπίζουμε, αν κερδίσει τις εκλογές, να κάνει όσα δεν έκανε μέχρι τώρα.
    Αλλοιώς, θα υλοποιηθεί ο χειρότερος εφιάλτης : Πρωθυπουργός ο Γιώργος και Αξιωματική αντιπολίτευση η Ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευπρέπεια του λόγου,Ευγένεια,Ηθος, Βασικές πνευματικές αξίες του Ελληνικού πολιτισμού. Αργικέραυνε είναι μεγάλη μας τιμή να είσαι εδώ ,κοσμείς με την παρουσία σου το χώρο και αποτελείς παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ο Καραμανλής διώξει καμιά πενηνταριά λαμόγια, ήγουν Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, Δούκας, Παυλίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης και όλους εκείνους που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για βίλες και κότερα, θα ξανακερδίσει αέρα πατέρα τις εκλογές.
    Ο ελληνικός λαός τον αγαπάει και δεν θέλει να δει πρωθυπουργό τον Γιωργάκη.
    Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αργικέραυνε
    ξέχασες να συμπεριλάβεις τον συγκεκριμένο κομματικό χώρο και εκείνους τους αχρείους πολιτικούς που καθοδήγησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη που κατέστρεψαν την Αθήνα και διέσυραν τη χώρα και έχουν το θράσος να περνούν και το κατώφλι της βουλής, οι άθλιοι.
    Να μείνουν για πάντα έξω από τη βουλή, για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tha ksanabgi mono an epektini ta xorika ydata se 12m fevgondas ande na doume ton megalopsixo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 9:45,

    Γιατί να είναι ο Γιώργος χειρότερος από τον Καραμανλή. Τι σοφιστείες είναι αυτές; Τι ακριβώς έκανε ο Καραμανλής εδώ και 5 χρόνια για τον τόπο; Γιατί τόσο αρνητική προκατάλυψη με το Παπανδρέου; Εγώ, αγαπητέ είμαι ΒΕΒΑΙΟΣ ότι θα είναι πολύ καλύτερος ηγέτης από τον Μπούλη, τον προθυπουργο ΤΙΠΟΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. +10000000000000000000

    Παραπονούμαστε για τα πολιτικά τζάκια, κάποιοι όμως τους ψηφίζουν και βγαίνουν.

    Οι πατεράδες τους είχαν κάποια ιδεολογία και όταν βγαίναν να μιλήσουν ήξεραν τι να πουν.
    Εδώ κάποιοι φέρουν το όνομα αλλά είναι κενοί ιδεολογίας.

    Κάποιοι δε γίνονται αρχηγοί κόμματος και εξαρτώνται από τους image makers και εμείς δυστυχώς περιμένουμε την λύση των προβλημάτων από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αδιαφορια στα δυο μεγαλα κομματα και στα δεκανικια τους τα μικροτερα..κανενας να μην προσελθει στις καλπες..αποχη πανω απο 60% που σημαινει οτι ο κοσμος αρχιζει να ξυπναει..η ψηφος μονο σε αξιους..αυτη την στιγμη δεν υπαρχουν..αδιαφορια στο ελληνικο πολιτικο συστημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι και εγώ απο εκείνους που ψήφισαν καραμανλή.Περιμένω να ακούσω και να δώ να ποετάει έξω απο τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ όλους εκείνους που την έφεραν σε εκείνο το σημείο...και βλέπουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζουμε σε μια δημοκρατική χώρα!! Ολες τις πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να τις σεβόμαστε και να τις ακούμε από εκει και περα ο καθενας κρίνει και αποφασίζει

    Τωρα οσο αφορά την έπιθετική κριτικη στους αρχηγους των κοματων θεωρώ ότι είναι τραγικό λάθος το οποίο παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα. Σε χώρες στις οποίες λειτουργεί το πολίτευμα ως όχλος οποίος δαμαζεται μέσο φερέφωνων.

    Αγαπητέ Αργικέραυνε είναι πολύ σωστό το αρθρο ελπίζω να σκεπτουν ολοι οι Ελλήνες με αυτόν τον τόπο.

    Και θα ήθελα να τελειώσω:

    1.Oτι οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανακαλύψουν ωκεανούς αν δεν βρουν το κουράγιο να χάσουν από τα ματια τους την ακτή

    2.ψάξτε το καλό σε καθετί και θα το βρείτε.

    3. Η μιζέρια αποτελεί επιλογή (Art Clanin)

    Με εκτίμηση

    Zed

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος μ’ αυτές τις εκλογές. Αν ο κύριος πρωθυπουργός νόμιζε ότι δεν μπορούσε να κυβερνήσει ας φρόντιζε αντί να διατηρεί τις εσωκομματικές ισορροπίες στις επιλογές των υποψήφιων βουλευτών το 2007 να έκανε όλες τις απαιτούμενες επιλογές που θα του εξασφάλιζαν μια συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα. Τέλος πάντων οι προσωπικές μου απόψεις είναι αυτές που είναι και δεν αλλάζουν. Είναι τεράστιο λάθος και άμετρος τακτικισμός όλο αυτό και η αναφορά μου αυτή είναι όχι μόνο για την κίνηση του πρωθυπουργού αλλά και για την στάση του Γ. Παπανδρέου. Το λιγότερο κακό με αυτά τα γεγονότα θα είναι να μην απέχει ο ψηφοφόρος αλλά με την συμμετοχή να έχουμε την συγκρότηση ισχυρής κυβέρνησης από όποιο κόμμα μπορεί να το κάνει αυτό. Ώστε να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης και να χρεωθεί είτε τα θετικά είτε τα αρνητικά της διακυβέρνησης αυτής. Αυτό βέβαια είναι δυστυχώς ευχή και όχι πίστη. Εγώ εύχομαι ξεκάθαρη πολιτική, ξεκάθαρες αποφάσεις ακόμα και αν διαφωνώ μ’ αυτές. Βέβαια αν και θεωρώ μέγιστη κατάκτηση την σταθερότητα του πολιτικού συστήματος δεν μπορώ και να κατανοήσω από την άλλη μεριά πως γίνεται μέσα στα λεγόμενα «πολυσυλλεκτικά» κόμματα να στεγάζονται τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές απόψεις. Ένα παράδειγμα από το κυβερνών κόμμα… Πώς μπορεί να συμβιβαστεί η εξωτερική πολιτική πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών των τελευταίων πέντε χρόνων; Τέλος πάντων ας ελπίσουμε ότι αυτό που δεν κατάφεραν οι πολιτικοί. Δηλαδή το ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου. Θα το κάνει ο λαός στην κάλπη.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αξιότιμοι Κύριοι που σφάζεστε για τα δύο "μεγάλα" κόμματα.... Τόσο μικρόνοοι είστε λοιπόν για να καταλάβετε ότι ο δικομματισμός ό,τι είχε να δώσει το έδωσε... ???

    Ουσιαστικά γίνεται πάσα της εξουσίας, της ασυδοσίας και της διαφθοράς από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και τούμπαλιν...

    Είχε πει ο κ. Παπαχελάς ότι πρωτοεκλεγμένη ούσα η κυβέρνηση της ΝΔ, πρωτοκλασάτο υπουργικό στέλεχος του εκμυστηρεύτηκε ότι οι σύμβουλοι του αναρωτιώντουσαν πώς θα κάνουν και αυτοί κομπίνες και ο υπουργός απάντησε ότι στην έσχατη λύση θα ζητήσουν βοήθεια από τους προηγούμενους... Περί know how πρόκειται τελικά...

    Συνεπώς ποια εμπιστοσύνη πλέον μπορεί να έχει κανείς ? Η ακόμα χειρότερα πώς να εμπιστευτείς τα δήθεν αριστερα κόμματα όταν ούτε αυτά ξέφυγαν από μίζες?

    Προφανώς η αποχή δεν είναι λύση. Η ψήφος αντίδρασης και αποδυνάμωσης είναι. Οσοι το καταλάβουν εγκαίρως θα δείξουν ότι σέβονται τον εαυτό τους και αρνούνται για άλλη μια φορά να γίνουν παίγνιο στις βλέψεις του κάθε μικρομικρού πολιτικάντη...είτε προέρχεται από ΠΑΣΟΚ είτε απο ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 11:29
    Επικρίνεις τον δικομματισμό και δεν λες ποιά είναι η διέξοδος.
    Το ΣΥΡΙΖΑ, που έκαψε την Αθήνα το Δεκέμβρη ή ο ΛΑΟΣ, που είναι άντρο θεομπαιχτών και πατριδοκαπήλων;
    Μήπως θα ήταν καλύτερα να επιδιώξουμε την αποκάθαρση του πολιτικού τοπίου μαυρίζοντας τα άθλιους και τους αργυρώνητους από κάθε κόμμα;
    Λέω γω τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν είναι να μη βγει το paidi, ακόμα και τον Τσίπρα δέχομαι πρωθυπουργό, πλαισιωμένο από Λαφαζάνη.. Ρε παιδιά στον Θεό σας, δεν τον βλέπετε πώς είναι;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Zed, 3 Σεπτέμβριος 2009 10:54 πμ


    >3. Η μιζέρια αποτελεί επιλογή (Art Clanin)<

    Αρτ (τέχνη του) κλάνειν = Η μιζέρια αποτελεί επιλογή ;;; Έλα Χριστέ και Παναγία μου. Ή δεν καταλαβαίνω τι γράφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από τη στιγμή που το ιστολόγιο ονομάζεται «ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ», με δισταγμό λαμβάνω το θάρρος να πολιτικολογήσω.

    Συνέλληνες.
    Η δημοκρατία ως πολιτικό σύστημα πάσχει - δεν είναι τέλεια.
    Όμως, φαίνεται, ότι είναι το καλύτερο σύστημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.
    Η δημοκρατία είναι ένα πολύ ακριβό σύστημα.
    Η δημοκρατία συνελήφθη στην αρχαία Ελλάδα.
    Η δημοκρατία ανθεί στην Ελβετία και ξεκοιλιάζεται στη σύγχρονη Ελλάδα.

    Όμως δε χάθηκαν όλα.
    Υπάρχει μαγιά και πυρήνας Ελλήνων που ακόμη βρίσκονται «εις σεαυτόν».
    Υπάρχει η δυναμίτιδα, υπάρχει το φυτίλι, υπάρχει και η φλόγα.
    Το μόνο που απομένει είναι να πλησιάσει η φλόγα στο φυτίλι.
    Είναι θεμελιώδες να κάνουμε ο καθένας μας την αυτοκριτική του, μήπως και καταλάβουμε αυτό που για τους άλλους είναι αυτονόητο:
    Το πολιτικό σύστημα δε νοσεί στα καλά καθούμενα.
    Η κοινωνία δε νοσεί στα καλά καθούμενα.
    Νοσούμε εμείς. Νοσώ εγώ! Από το μπέρδεμα που έχω στην ψυχή μου και από τη δυστυχία που άφησα να μπει μέσα μου πηγάζουν τα νοσήματά μου, τα νοσήματα της κοινωνίας της οποίας είμαι μέλος και τα νοσήματα του πολιτικού συστήματος.
    Μόνο αν ξεκινήσω να διορθώσω τον εαυτό μου, σχεδόν αυτόματα, θα ξεκινήσουν να διορθώνονται και τα υπόλοιπα.
    Οι άλλες μέθοδοι θεραπείας είναι καταδικασμένες, είτε να πέσουν στο κενό, είτε, στην καλύτερη περίπτωση, να λύσουν κάποια επί μέρους προβλήματα και να δημιουργήσουν κάποια άλλα.

    Σήμερα, οι πολιτικές θέσεις περισσεύουν.
    Τα προβλήματα του τόπου είναι πασίγνωστα.
    Οι λύσεις είναι έτοιμες στα συρτάρια.
    Οι υποδομές εφαρμογής των λύσεων είναι έτοιμες.
    Ο λαός διψάει για - ουσιαστική - εθνική ανάταση.
    Το μόνο που λείπει ολωσδιόλου είναι οι πολιτικοί εκείνοι άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι θα χτυπούν τη γροθιά στο τραπέζι και θα τίθενται σε εφαρμογή οι λύσεις.

    Συνέλληνες.
    Δεν θα πω ότι υπάρχει λύση. Υπάρχει, όμως, δρόμος για τη λύση.
    Κάντε “restart”.
    Κάντε “reset”.
    Μηδενίστε το κοντέρ.
    Κάντε “moon view” ή “helicopter view”.
    Προσποιηθείτε ότι είστε κάποιος από τη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα και είναι υποχρεωμένος να ζήσει εδώ και να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.
    Δεν δεσμεύεστε από τίποτα και κανέναν.
    Ποτέ κανείς δεν βόλεψε κανέναν δικό σας.
    Δεν έχετε δει ποτέ ελληνική τηλεόραση και διαφημίσεις, πολιτικού περιεχομένου ή μη.
    Θέλετε όμως την πρόοδο της χώρας στην οποία θα ζήσετε.
    Πιάστε όλα τα κόμματα ένα - ένα και εξετάστε τί πρεσβεύουν.
    Μέσα από ποιές αρχές και εργαλεία σκοπεύουν να κυβερνήσουν τη χώρα.
    Πού, συγκεκριμένα, θέλουν να πάνε τη χώρα.
    Ποιές είναι οι προσωπικές επιδιώξεις των στελεχών τους.
    Θυμηθείτε ότι ακόμη και ο μοναδικός βουλευτής ενός μικρού κόμματος, εμμέσως, κυβερνά.
    Υπάρχει και μία παράταξη διαφορετική από τις άλλες. Μπορείτε να δείτε παλαιότερη ανάρτησή μου σε άλλο ιστολόγιο http://xristianospolitiki.blogspot.com/2009/02/blog-post.html .

    Πρόκειται για την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που έλαβε 8.000 ψήφους στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

    Συγχωρέστε μου τη μακρά και ασυνάρτητη ανάρτηση.
    Βαραίνει πολύ στην ψυχή μου ότι για μία ακόμη φορά υπάρχει πιθανότητα να με κυβερνήσει είτε ένας κορυφαίος ηθοποιός, είτε ένας κατά το ¼ Έλληνας και κατά τα ¾ αλλοδαπός στην καταγωγή.

    Με τιμή

    Γιάννης Ευφραιμίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εννοείτε ότι σε αυτές τις τελευταίες εκλογές πρέπει να καταψηφίσουμε όλους αυτούς τους μη ανθρώπους. Είναι η τελευταία ευκαιρία που μας δίνετε να καταδικάσουμε τα τζάκια και τους απατεώνες. Να θυμάστε ότι τις επόμενες εκλογές ΑΥΤΟΙ θα αποφασίζουν(μέσω των λιστών) για ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ψήφιζα Καραμαλή όλα αυτά τα χρόνια από τότε που θυμάμαι εμένα.Ο λόγος απλός όχι γιατί προωσποιώ ΄το κόμμα αλλά γιατί ακολουθώ το πιστεύω αυτού.Πάγια αρχή μου σε όλα τα θέματα.Δεν ψήφισα ποτέ μα ποτέ ΠΑΣΟΚ γιατί το Σοσιαλιστικό κίνημα μου θύμιζε πάντα την φραππεδιέρα μεταξύ κουμουνιστικής δεξιάς και δεξιου κουμουνισμού.
    Αυτή τη φορά θα ψηφίσω πλέον θα ψηφίσω μόνο για την Ελλάδα έτσι όπως την νοώ εγώ.
    Λυπαμαι μόνο γιατί ήξερα ότι ο καπετάνιος φεύγει τελευταίος και δεν παραδίδει ποτέ το καράβι...Ας έπεφτε μαζί με αυτό όχι έτσι...ΜΕ ενοχλεί που ήξερε και ξέρει τι κάνει εν τούτοις προχωράει ...Κρίμα
    ΧΡιστίνα

    ΥΓ Οσο για το αν έκανε η όχι ή δεν έκανε θα πω αν μη τι άλλω τα σαρδαμ και τα Ελληνικά του ήταν καλύτερα και μπορούσε και μπορεί το λόγο που θα εκφωνήσει να το εκφράσει καλύτερα από ότι ο Γιωργάκης, ανεξάρτητα από το αν τον ψηφίσω ή όχι.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χωρίς να αστειεύομαι κ. Καλεντερίδη, υπάρχει πιθανότητα να δούμε σύντομα πολεμικές κινήσεις εναντίων της χώρας μας από την Τουρκία αυτήν την περίοδο; Το λέω αυτό γιατί όλα είναι δύσκολα αυτή τη στιγμή. Έχουμε ακυβερνησία, η οικονομία είναι στο χείλος του γκρεμού και τα στρατεύματα δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Από την άλλη, η Τουρκία έχει περιθώριο μέχρι τον Δεκέμβριο να κάνει κινήσεις που θα φέρουν το Αιγαίο στην «αγκαλιά» της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όποιος δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ να έχει αυτοδυναμία θα πρέπει να μην ψηφίσει ΝΔ, αλλά άλλο κόμμα.

    Όσο περισσότερα κόμματα στη Βουλή τόσο πιο δύσκολο θα είναι για το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει αυτοδυναμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. επιτρέψτε μου να αντιγράψω εδώ το σχόλιό μου από άλλη ανάρτηση.

    Το μεγάλο πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι αν διώξει όλα τα "λαμόγια" δε θα έχει αρκετούς βουλευτές:
    Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ δεν έχει "πάγκο" και με αυτό δε θέλω να πω ότι το πασοκ είναι καλύτερο γιατί άλλωστε και σε αυτό ένα ξεσκαρτάρισμα θα ήταν απαραίτητο, ξεκινώντας από τον πρόεδρό του.
    Τα ΜΜΕ από την άλλη μας κάνουν να πιστεύουμε πως υπάρχουν μόνο 5 κόμματα.
    Προσωπικά θα ρίξω μία ματιά στους δημοκρατικούς γιατί στα χαρτιά τουλάχιστον έχουν πατριωτικές θέσεις χωρίς όμως να "φασίζουν". Για τις θέσεις τους συνοπτικά¨http://www.dimokratikoi.gr/d4/index.php/theseis/theseis-synoptika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαζί σου Αργικέραυνε! Το μήνυμά σου έχει ήδη σταλεί σε όσους γνωρίζω.

    Ελευθέριε ελπίζω κι εγώ να γίνει ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου πριν είναι πολύ αργά.

    Δράκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Oute BravoYiorgi oute Doro-Mitsotakaiko!

    LAOS kai pali LAOS

    Tipota allo den uparxei kurioi!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πάντα μαζί σου Αργικεραυνε …. Θα ήθελα πολύ να σε γνωρίσω εγώ και καμιά 20 αδέρφια που περιμένουμε ,πως και πως τις αναρτήσεις σου στο blog ! Να είσαι πάντα καλά !!! Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς …..

    ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΓΡΙΚΕΡΑΥΝΕ ΑΡΧΟΝΤΑ!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και όμως, από αυτές τις εκλογές μπορεί να προκύψει και κάτι καλό.
    ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ από το προσκήνιο της πολιτικής -ο εσμός των ανθελλήνων-
    τα γκρουπούσκουλα του τύπου Οικολόγοι-Πράσινοι.
    Εάν δε, τα καταφέρουν να κατέβουν μαζί με τον σύριζα, τόσο το καλύτερο !!!
    Αγκαλιά στον πάτο !!!
    Τα στελέχη και τα μέλη του που πονάνε γιά την ελληνική πατρίδα (Γλέζος κλπ)
    και αντιστέκονται στην χαβούζα της παγκοσμιοποίησης,
    έχουν και αλλού να πάνε !!!
    (Κίτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Στα βραχια της Πειραϊκης κοιμαται ο Στελιος ο μπεκρης! Κοιμαται κι' ονειρευται πως την αυγη".....θ' αλλαξουν ολα στην Ελλαδα.

    Παρτε το χαμπαρι Ελληνες! Η πολιτικη σκηνη στην Ελλαδα ειναι φτιαγμενη ετσι ωστε ΟΠΟΙΟΣ και να βγη θα παιρνη γραμμη απο Βρυξελλες. Ξεχατε ανεξαρτησιες, κυριαρχιες και του κ... τα εννιαμερα.
    Το ερωτημα ειναι βεβαια απο ΠΟΥ παιρνουν γραμμη οι Βρυξελλες.

    Ο ευρων αμοιφθησεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. LAMOGIA ADERFIA,EAN KATALABATE TON SOULTAN KARAMANLI TON POLEMISAN SFOFRA,KAI THN PLHRWSAME KAI EMEIS.
    AS MAS PEI TELOS PANTWN POIOI HTO NA KSANAKERDISEI TIS EKLOGES NA OUME.
    FILOUMPES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αργικέραυνε,
    καλά τα λες, αλλά αυτό το "φηφίστε..τους νέους" δεν το κατάλαβα.Νέος με ποια έννοια;Μάλλον εννοείς τους αδιάφθορους που αναφέρεις και παρακάτω,όχι τους ηλικιακά νέους .Γιατί η ηλικία και το φύλο δεν παίζουν ρόλο στην πολιτική, σημασία έχουν τα "πιστεύω" του ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Καραμανλης ειναι ο μονος που μπορει να υπερασπιστει τα εθνικα μας δικαια.Οσο και αν διαφωνησα μαζι του σε καποια ζητηματα,κατανοω οτι κινειται μεσα σε δεδομενα πλαισια εσωτερικων και εξωτερικων ισορροπιων και κανει οτι μπορει.Θα τον στηριξω ξανα και καλω οσους εχουν στοιχειωδη λογικη και αγαπη για τον τοπο να πραξουν το ιδιο.Η συγκριση με το βασικο του αντιπαλο ειναι καταλυτικη.
    ΥΓ:το ΛΑΟΣ το δημιουργησε το συστημα για να παρει αγνους πατριωτες μαζι του και να δωσουν την εξουσια στο ΠΑΣΟΚ που θα ξεπουλησει τα παντα.γιατι το προβαλλουν τοσο αυτο το κομμα?τι αλλο λογο εχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αργικέραυνε, που περίπου στο Αιγαίο;; Περίπου...πιθανόν να μετακινηθώ σύντομα πρός τα Βόρεια 12νησα,με δική μου αιτηση. Ισως ..μονιάσουμε,όπως λένε εκεί κοντά.
    Ναι ,οχι ψήφο σε κοπρίτες.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν έχουμε "την τελειότερη Δημοκρατία πού υπήρξε ποτέ".
    Εχουμε πρωτόγονη δημοκρατία, πού κατ αναλογία μοιάζει με την "αισυμνητία", εκείνο δηλαδή τό στάδιο της Αθηναϊκης Δημοκρατίας, τού 6ου-7ου αιώνα, πού η κοινωνία ανέθετε σέ κάποιον με απόλυτη εξουσία, να νομοθετήσει(Σόλων).
    Η Δημοκρατία μας κατοχυρώνει μόνο τις ατομικές Ελευθερίες (Ελευθερία=αυτονομία=δικαίωμα αυτοκαθορισμού και όχι ετεροκαθορισμού).
    Αποκλειστικό δικαίωμα άσκησης πολιτικής έχει μόνο τό κράτος και η κυβέρνησή του.
    Εμείς ως πολίτες, οφείλουμε κατά την σύγχρονή "Δημοκρατία", να ιδιωτεύουμε.
    Εχουμε τό πολιτικό δικαίωμα (όχι Ελευθερία=πολιτική αυτονομία), να ξυπνάμε πολιτικά καθε 4 χρόνια, για να παμε στις κάλπες και να νομιμοποιήσουμε τό προσωπικό τού κράτους.Ενδιάμεσα, αυτοί αποφασίζουν ερήμην μας για τά πάντα..
    Υπάρχουν 3 διακριτά επίπεδα κοινωνικών ετέρων:
    1.Πολιτικά ιδιωτεύουσα κοινωνία
    2. Κράτος με πλήρη πολιτική εξουσία.
    3.Οικονομικές δυνάμεις πού τωρα τελευταία έχουν κάνει απροκάλυπτα υποχείριό τους τό προσωπικό τού κράτους, πού αφήνει την κοινωνία τελείως απροστάτευτη έναντι των οικονομικών δυνάμεων (αρα η κοινωνία δεν είναι αυτόνομη, δηλαδή ελέυθερη κοινωνικά, αφού ούτε τό δικαίωμα πχ τού οκταώρου δεν μπορεί να διασφαλίσει..)
    Ο Πολίτης δεν μπορεί να πιέσει τό κράτος παρά μόνο με εξωθεσμικούς-παρακρατικούς μηχανισμούς (κόμματα-συνδικάτα, κλπ)
    Οποιον και να ψηφίσουμε, θέλει να μπεί στό κράτος για να ασκεί εξουσία ερήμην μας.
    Πρώτα-πρώτα θα κοιτάξει την πάρτη του και τα συμφέροντα των χρηματοδοτών του ή στην καλύτερη περίπτωση τό κόμμα του.
    Ακόμα και οι πλέον ακέραιοι πολιτικοί, θα ασκούν εξουσία επι τετραετία ερήμην μας.
    Είναι σαν να δίνεις εντολή σε κάποιον μηχανικό να σού κτίσει τό σπίτι, αλλά να μην έχεις δυνατότητα να τον ελέγξεις παρά μόνο μετά από 4 χρόνια.
    Προτάσεις:
    1. Ο εκλεγμένος βουλευτής να απολογείται κάθε εξάμηνο, σέ σώμα 1000 κληρωτών πολιτών. Αν κριθεί ότι παραβιάζει τις υποσχέσεις του να ανακαλείται.
    2.Ο πολιτικός να είναι δικαστικά υπόλογος για τις πράξεις του.
    Οι σκέψεις δέν είναι δικές μου, αλλά τού καθηγητή Γ. Κοντογιώργη, πού δεν τόν ξέρετε γιατί τον θάβουν συστηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εύγε Αγρικέραυνε!
    Ο πνευματικός σου υιός,

    Διγενής ο Κρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. H ALAGI PREPI NA ARXISI APO TIN DIKAIOSINH H DHMOKRATIA XRIAZETE ADEKASTI DIKAIOSINH .XORIS DIKAIOSINH KI AKSIOKRATIA TIPOTA DEN GINETE.TA DIO MAGALA KOMATA STIRIZONDE SE KOMATOSKILA[TA DIKA MAS PAIDIA][PRASINOFROUROI] KTL .AFTOI POU KRATOUN TIS PRASINES KI GALAZIES SHMAIES ME TIN ELPIDA NA GINOUN GOLDEN BOYS.OLOI OI ALOI ENOS ALOU THEOU YPIKOOI.H MARINELA EIXAI ENA KALO TRAGOUDI POU DEN AKOUGETE PLEON [OI LISTES OI LISTES KATARA KI LEFOUSI.EINAI GEGONOS OMOS OTI SE PERIPTOSI MAKROXRONIOU POLEMOU TA PRAGMATA ALAZOUN OPOU TA ADELFATA KRIVONDE FOVOUMENA KI H HGETES PERNOUN TIN FYSIKI TOUS THESH .H MONH ENALAKTIKI GIA TON ELLHNIKO LAO EINAI XERI-XERI ME TON KARATSAFERI .GIA NA DOUME TI MILA KI AFTOS. KI OXI PODI PODI ME TO BODI .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Vripol.Αναφερεσαι σε εξοχως ικανο ανθρωπο και εντιμοτατο καθηγητη.Η δημοκρατια που ονομαζεις ειναι η αντιπροσωπευτικη δημοκρατια,η οποια σιγα σιγα ξεχυλωσε και εγινε η δημοκρατια-ζαρτιερα της σημερον.Εμεις ζηταμε την βασικη δημοκρατια και οχι την δημοκρατια της ουτοπιας ειδαλλως θα μας πουνε μακακες.Ολα τα περιφερομενα θλιβερα ανθρωπακια μονο για ψηφο ενδιαφερονται και γι'αυτην τα δινουν ολα,γνωριζοντας οτι αν την αρπαξουν θα βολευτουν για γενεες 14.Μαυρο λοιπον σε ονοματα αμφιβολης ποιοτητος.Ας αναδειχτουν εστω απο τα υπαρχοντα κομματα[και δεν εννοω μονο τα εντος βουλης],προσωπα οσον γινεται εντιμα και ηθικα.Καλο υλικο θα σπρωξει και τους αλλους σωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και ο Ηλίας Ψηνάκης υποψήφιος μο ΛΑΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η χώρα διαλύεται και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διαχείρηση της εξουσίας, η διαφύλαξη των κομματικών ιεραρχιών και η συγκάλυψη των σκανδάλων μέσω των συνεχών παραγραφών.

    Οι ελπίδες μου για ένα καλύτερο μέλλον (απο την δεκαετία του 1970) διαψευστηκαν και πνίγηκαν μεσα στην κομματική ασυδοσία των νεοελλήνων.

    Δεν περιμένω τίποτε απο τους σημερινούς πολτικούς σχηματισμούς, ούτε απο τους παρόντες πολιτικούς.
    Με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις πρόκειται για ανεπάγγελτους ή άεργους, οι οποίοι προκειμένου να ικανοποιήσουν τον ταραγμένο ψυχισμό τους αναριχήθηκαν μέσα απο κομματικές αναξιοπρεπείς συμπεριφορές και διαδικασίες.

    Αυτό που προτείνω αφού μας σέρνουν σε εκλογές είναι το εξής: σε όποιο κόμμα και αν ανήκετε, θεωρώντας ότι δεν μπορείται να απαγκιστρωθείτε απο αυτό. επιλέξτε υποψήφιους που δεν προβάλλονται απο τους κομματικούς μηχανισμούς, έχουν να δείξουν κοινωνική προσφορά, είναι νέοι και δεν ανοίκουν στα λεγόμενα τζάκια. Προσοχή μακριά απο πρώην συνδικαλιστές, τους προφεσόρους του συμβιβασμού.

    Δείξτε έστω και έτσι την αντίδραση σας στις με προαποφασισμένο αποτέσμα εκλογές. Δεν είναι δυνατό να διατηρούμε 300 βουλευτές σε 11.000.000 πληθυσμό, δεν είναι δημοκρατικό οι βουλευτές να επιλέγονται απο τον πρόεδρο του κάθε κόμματος και όχι απο τον λαό ξεκινώντας απο τους δήμους.
    Είναι εθνικά επιζήμιο να μην ολοκληρώνονται οι τετραετείς θητείες της καθε βουλής, θυσιάζοντας τα πάντα στην μικροπολιτική αναξιοπρέπεια.

    Είναι πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά επιζήμιο να καταρέει ο κρατικος μηχανισμός παραμονές εκλογών.

    Ας σκεφτούμε όλοι πώς να δείξουμε την αντίδραση μας και την διαφωνία μας σε όλη αυτή την σαπίλα, ειδάλως θα είμαστε συνένοχοι ή μήπως ήδη είμαστε;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

    Αν θεωρούν κάποιοι ότι η πολιτική κατάπτωση των αξιών επέφερε και λειψανδρία ηθικών στοιχείων, θα απαντήσω με μια φράση του Δημόκριτου :

    "Οι γνωστικοί άνθρωποι τρέφουν ελπίδες εφικτές, ενώ οι ανόητοι τρέφουν ανέφικτες !"

    Ο έπαινος όλων ως επιβράβευση μιας προσπάθειας, μπορεί να ικανοποιεί την ματαιοδοξία μας, σε προσωπικό επίπεδο νοιώθω ότι φορτώνομαι περισσότερη ευθύνη απέναντί σας.
    Το να ανέβει κάποιος ψηλά στην εκτίμησή σας ίσως δεν είναι δύσκολο. Το να έχει χρονική διάρκεια η εκτίμηση, είναι και το ζητούμενο.
    Στην αντίθετη περίπτωση η απογοήτευση θα είναι ότι το χειρότερο.

    Για τον φίλο που ρωτάει που βρίσκομαι: ναι είμαι στα Βόρεια Δωδεκάνησα. Ο Σάββας...γνωρίζει.

    Στον 6:09
    Συ είπας ορθώς.

    Ευάγγελε μην με τρέφεις τόσο. Είμαι συνηθισμένος σαν όλους σας.

    Δράκων - Ελληναρά : να είστε καλά. Μαζί σας πνευματικά.

    Για τον Διγενή τον Κρήτα, έχω να πω : δεν περίμενα να παρακολουθείς το μπλόκ και ήταν ευχάριστη έκπληξη η παρέμβασή σου. Περιμένω πολλά απο εσένα και απο τους φίλους σου. Είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην πατρίδα.

    Είστε όλοι σημαντικοί και μόνο που βρίσκεστε σ΄ αυτό το μπλόκ. Αν τώρα κάποιοι παρεισφρύουν για να μας αποσυντονίσουν, αυτούς τους αντιλαμβάνεστε αμέσως.

    Θα αφήσω να κλείσει το σχόλιό μου ο Δημοσθένης :

    "το δημόσιον ήθος πρέπει να μιμείται αυτό που επιτελεί κάτι για το καλό της πόλεως. Και είναι πρέπον αυτούς τους ανθρώπους να τους σώζουμε, για το καλό μας Αθηναίοι, και να κατηγορούμε εκείνους που είναι άθλιοι. Γιατί το ξέρετε : όποιους φαίνεσθε πως αγαπάτε και σώζετε (εδώ=ψηφίζετε), θα κριθείτε ότι κι εσείς όμοιοι μ΄ αυτούς είστε."

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. """""""Και ο Ηλίας Ψηνάκης υποψήφιος με το ΛΑΟΣ!!!!""" Και ο "κολλητός του";;; ο Σάκι;;;Αν και αυτοί ανήκουν στο ουράνιο τόξο (συννενωση σκοπιανών, βουλγάρων,τούρκων, πούστηδων και τζιβιτζιλούδων...μήπως ξέχασα κάποιον;;;;) για καλά κρασά.Απότην Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προς τον αποπάνω:

    Εισαι πολυ μικρός για να πετάξεις λάσπη στον Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ.
    Ο Ψινάκης θα είναι μάνατζερ της προεκλογικής εκστρατείας και τίποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΑΓΡΙΚΕΡΑΥΝΕ, ΔΕΝ ΣΕ ΤΡΕΦΩ...ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ...ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΠΙΦΩΝΩ!!....
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΑΓΡΙΚΕΥΡΑΝΕ...
    ΟΛΕ!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 7:11 Από τα κόμματα και την εκκλησία δεν διώχνουν κανέναν. Ο Ψινάκης είναι γνωστή φουστάρα, χρόνια είχε γκόμενα τον σακί και μάλιστα ξεφωνίζει ο ίδιος τον εαυτό του.Ομως στην δουλειά του είναι καλός και δεν του αμφισβητώ τίποτε ,ούτε του προσάπτω αφού μόνος του ξεφωνίζεται. Ο ΓΑΠ ειχε τον Βαλλιανάτο,η ΝΔ μερικές κρυφές και γιατί όχι;;και οι φούστηδες έχουν ψυχή.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.