24/9/09

Εκτόξευσε δορυφόρο τουρκικής κατασκευής

Ο πρώτος τουρκικός δορυφόρος που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Τουρκία εκτοξεύτηκε χθες με επιτυχία από την Ινδία, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή». Πρόκειται για έναν μικρό κύβο βάρους 1 κιλού και ακμής 10 εκατοστών, που σχεδίασαν και κατασκεύασαν φοιτητές της Σχολής Αεροναυπηγικής και Αεροδιαστημικής του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Τέθηκε σε τροχιά από τον Ινδικό Οργανισμό Διαστημικών Ερευνών.


Η τουρκική διαστημοσυσκευή θα πραγματοποιήσει περιστροφές γύρω από τη Γη σε ύψος 720 χιλιομέτρων, στέλνοντας φωτογραφίες στην Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι η γειτονική χώρα διαθέτει εδώ και περίπου μία δεκαετία αρκετούς τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους τύπου Turksat, που εκτοξεύονται από τη Γαλλική Γουιάνα με πυραύλους «Αριάν». Κάποιες συχνότητές τους χρησιμοποιούνται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, του προγράμματος Gokturk, που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της τουρκικής παρουσίας στο Διάστημα για ειρηνικούς και στρατιωτικούς σκοπούς, ο υπουργός Αμυνας Β. Γκινούλ συμφώνησε προ διμήνου με ιταλικές εταιρείες για την κατασκευή και τοποθέτηση σε τροχιά του πρώτου τουρκικού κατασκοπευτικού δορυφόρου, αξίας 250 εκατ. ευρώ. Το κοινό πρόγραμμα Τουρκίας - Telespazio προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία κέντρου δορυφορικών δοκιμών στην Τουρκία.

Επίσης, μέσα στο καλοκαίρι η εφημερίδα Star αποκάλυψε ότι ο πρώτος 100% τουρκικός κατασκοπευτικός δορυφόρος θα σταλεί στο Διάστημα έως το 2015.

ΕΘΝΟΣ

19 σχόλια:

  1. "έως το 2015"
    θα δει κανείς ότι κομβικά χρονοδιαγράμματα των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Τουρκών συγκλίνουν λίγο ως πολύ σε αυτή τη χρονολογία. Εαν δεν υπάρξει αντίδραση από την Ελλάδα, η υπεροχή των Τούρκων θα είναι καταλυτική. Κανείς δεν μπορεί τότε να αποκλήσει επιθετική ενέργεια σε βάρος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι θα αντιδράσουμε... λίγο κρασί λίγο θάλλασα και τ' αγόρι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..η υπεροχή των Τούρκων θα είναι καταλυτική.

    Aν έχει την ίδια μορφη το τουρκικο κράτος
    πράγμα πολύ απίθανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Aν έχει την ίδια μορφη το τουρκικο κράτος"

    Το πρόβλημα όμως είναι ότι όσο εμείς ονειρευόμαστε οι Τούρκοι εξοπλίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μην πολύ "μασάμε" από τέτοιες καινοτομίες των γειτόνων μας!!
    Υπάρχουν 'Ελληνες που διαπρέπουν!!
    Στην ΝΑΣΑ παρακαλούν Έλληνα επιστήμονα που μένει στην Άγγλία να τους παραχωρήσει τα δικαιώματα ειδικής επιστημονικής πατέντας δορυφόρων διαστήματος!
    Πρόκειτε για ένα σύστημα χιλιάδων μικροσκοπικών δορυφόρων στο μέγεθος του μικρού μας δακτύλου,οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να σπαρούν στο διάστημα,και να στέλνουν πληροφορίες, επ'άπειρον!!
    Το γνωρίζω προσωπικά καθώς ο επιστήμων αυτός τυγχάνει αδελφικός φίλος, και συμπολίτης μου!!!
    Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι που δεν τους ξέρουμε!!
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ....ΚΑΠΟΙΟΙ μικροί...!!!!

    ΓΡΗΓΟΡΗΤΕ!!!....ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗΤΕ!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι οι Έλληνες διαπρέπουν μόνο στο εξωτερικό για λογαριασμό των ξένων. Εδώ έχει μείνει μόνο η μούργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι!!Δουλεύουν για τους ξένους,αλλά ε ρ γ ά ζ ο ν τ α ι για τα συμφέροντα της Ελλάδας μας!!!...
    Και η μούργα όταν χρειαστεί θα δείξει την αξία της....
    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α ρε ευάγγελε, είσαι Ελληνόψυχος. Μπορεί τελικά και να'χεις δίκιο. Γι'αυτό άλλωστε υπάρχουμε 3000 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδω αν τολμουσαν Ελληνοπουλα να σχεδιασουν και να κατασκευασουν αναλογα συστημα προς οφελος της πατριδος μας,να ειστε βεβαιοι οτι συριζοκαλοπαιδα επικουρουμενα απο οικολογοκαλοπαιδα,θα εκαιγαν οχι μονο το τεχνολογικο ιδρυμα αλλα και ολη την Αθηνα προς εκφοβισμο και παραδειγματισμο.Αντιθετα στην τουρκια θα βραβευτουν και θα γινουν ηρωες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί τόση μεμψιμοιρία ρε παιδιά?
    Δεν εστειλε το ΙΤΕ σε συνεργασία με ενα αλλο ελληνικό πανεπιστήμιο, διαστημική μικροσυσκευή στον Αρη το 2001?

    Το ξέρατε αυτό? Υπάρχει και άλλη Ελλάδα εκτός αυτης των τηλεπαραθύρων και των βολευτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε σεις τι λέτε; Εδώ η ΕΡΤ πέρυσι, το 2008, δεν είχε καν χρήματα, όπως πάντα, να αγοράσει τα δικαιώματα για να αναμεταδώσει δορυφορικά, μέσω της ΕΡΤ-World, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου . Ευτυχώς που οι αδελφοί Κύπριοι, μέσω του ΡΙΚ, δεν είχαν τέτοιο οικονομικό ζόρι και μπορέσαμε, εμείς οι έλληνες του εξωτερικού, να παρακολουθήσουμε τα αγωνίσματα με ελληνική συμμετοχή. Τι δορυφόρους και πράσινα άλογα ονειρεύεστε; Το μαγαζάκι, επονομαζόμενο η ωραία Ελλάς, έχει προ πολλού κηρύξει πτώχευση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 25 Σεπτέμβριος 2009 1:47 μμ
    ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ ΕΙΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ.....
    ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ψιτ, 25 Σεπτέμβριος 2009 3:06 μμ, άσε μην λες, γιατί δεν έχεις να πεις, παρόλο που θες να λαλάς...
    1:47 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 25 Σεπτέμβριος 2009 3:51 μμ
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ....ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ....
    ΤΑ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΑΛΛΟΥ!!
    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΟΙΤΑ ΣΤΟ ΙΓΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ.
    Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΩΣ ΕΔΩ....
    ΑΝΤΕ ΛΑΛΑ ΤΟ ΤΩΡΑ.....
    ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΟ.....

    3:06 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλό θα ήταν τα άτομα που εκφράζουν μια απαισιοδοξία σε σχέση με την Ελλάδα μας,να μάθουν τι σημαίνει η λέξη, αυταπάρνηση, η λέξη αγωνιστικότητα,η λέξη πίστηκαι θυσία καθώς και η λέξη περιεκτική φιλοπονία.
    Υπάρχουν και άλλες αρετές,αρετές που οι Έλληνες καλλιέργησαν.
    Με το συμπάθειο.......
    ΛΙΓΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ψιτ, 25 Σεπτέμβριος 2009 5:09 μμ, να σου πω. Διαβάζοντας την ιστορία του ελληνικού έθνους έμαθα πόσο μεγαλόστομα δημιούργησε η ελληνική πολιτεία το ΣΑΕ, πως υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια, αλλά η ΕΡΤ τσιγκουνευόμενη, δεν αγόρασε ποτέ τα δικαιώματα εκπομπής πχ. των Ολυμπιακών Αγώνων, να μας εμψυχώσει στον ελληνικό μας πόθο. Εξ ου και η αναφορά στους αδελφούς Κυπρίους. Και να σου πω. Πάνω από ένα εκατ. φύγαμε στη δεκαετία του εξήντα, όχι ως μετανάστες, όπως πολύ πρόσχαρα μας βαφτίσατε, αλλά σαν εποχιακοί εργάτες, οι Πολωνοί και Βούλγαροι της εποχής δηλ. Με τρία σώβρακα στη βαλίτσα, για μερικά μόνο χρόνια φεύγαμε. Και παραμείναμε 3 γενεές από τότε. Διαλύσαμε τις οικογένειες μας στέλνοντας τα παιδιά μας στην Ελλάδα, για το σχολειό, τα ελληνικά γράμματα, αντί να ενταχθούμε στις κοινωνίες των χωρών που μας φιλοξενούσαν. Καημός όλων μας να παραμείνουμε έλληνες. Χωρίς να υπολογίζουμε το ρίσκο γίναμε αντιστασιακοί, ενάντια στην αμερικανόφερτη χούντα, για μια ελεύθερη Ελλάδα, για μια ελεύθερη και δημοκρατική πατρίδα. Ανεβήκαμε στα τραίνα ετοιμοπόλεμοι, αψηφώντας κάθε κίνδυνο, το 1974. Στείλαμε δισεκατ. σε εμβάσματα από την Ευρώπη, στην την λιγούρα την ψωροκώσταινα. Πενήντα χρόνια τώρα, για την πατρίδα ρε γαμώτο. Και πιο ήταν το ευχαριστώ, από την μητριά πατρίδα; Βλέπεις αξιότιμε συνανγνώστη, αυτή την ιστορία δεν θα την βρεις πουθενά γραμμένη. Σε κανέναν τόμο, καμιάς βαρύγδουπης εγκυκλοπαίδειας. Γιατί κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τη γράψει, να σου την πει, να μορφωθείς λιγάκι. Γιαυτό λαλάς και ως μωρός, ως πένητας νους. Γιατί δεν έζησες τη φτώχια, τον ξεριζωμό, την εξορία, την αποξένωση ή και, ναι, την απαξίωση ακόμη. Μόνο στην ουτοπία τη χαρωπή που ζεις, βγαλμένη μες από μεγαλόστομα ιδεοτριβεία (think tanks για να μη μπερδευτείς), μιας κάστας την οποία εν αγνοία σας υπηρετείτε, εκεί και μόνον εκεί βασιλεύει η Ελλάδα των ονείρων σου. Και σου δίνω δίκαιο απόλυτο, όταν μου γράφεις «ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ ΕΙΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ.....»
    3:06

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί δεν έζησες τη φτώχια, τον ξεριζωμό, την εξορία, την αποξένωση ή και, ναι, την απαξίωση ακόμη.
    OΟΠΑ..ΟΠΑ ΡΕ ΦΙΛΕ..ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ...
    Μόνο στην ουτοπία τη χαρωπή που ζεις, βγαλμένη μες από μεγαλόστομα ιδεοτριβεία (think tanks για να μη μπερδευτείς), μιας κάστας την οποία εν αγνοία σας υπηρετείτε, εκεί και μόνον εκεί βασιλεύει η Ελλάδα των ονείρων σου.

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλό θα ήταν να μην κάνουμε μνημόσυνα και να κοιτάμε μπροστά.
    Σίγουρα έχουμε πληγωθεί απο την πατρίδα μας, αλλά η πατρίδα είναι πατρίδα και η πίστη μας μία!!
    Ας προχωρήσουμε μπροστά.Ερχονται δύσκολες μέρες και θα χρειαστούμε όλες τις αρετές που έχω προαναφέρει.
    Δεν θα είναι εύκολο!!
    Δεν αξίζει τον κόπο όμως;;
    Ο Θεός να μας φωτίσει και να μας δυναμώσει!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.