8/9/09

Προκλήσεις σκοπιανών στον αγώνα μπάσκετ Ελλάδας-FYROM


Ένα τεράστιο κόκκινο πανό με το αρχαιοελληνικό σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας εντός ενός περιγράμματος της χώρας των Σκοπίων συμπεριλαμβανομένης της Θράσκης και της Μακεδονίας ως το Αιγαίο, κι άλλο ένα με παραποιημένη ως προς τα χρώματα την ελληνική σημαία όπου το μπλέ είχε αντικατασταθεί με το κόκκινο και το λευκό με το κίτρινο χρώμα, άπλωσαν οι περίπου 300 σκοπιανοί οπαδοί σε ολόκληρο το πέταλο πίσω από την μπασκέτα που προθερμάνθηκαν οι παίκτες της ΠΓΔΜ, κατά την ανάκρουση του ύμνου της πατρίδας τους!

Προκλήσεις σκοπιανών στον αγώνα μπάσκετ Ελλάδας-FYROM

Σε νέες βαρύτατες συμβολικές προκλήσεις καπηλείας ελληνικών εθνικών συμβόλων εις βάρος της χώρας μας προχώρησαν σκοπιανοί στο "Αρένα Πόζναν" της Πολωνίας, όπου διεξάγεται το «Ευρωμπάσκετ 2009»!

Ένα τεράστιο κόκκινο πανό με το αρχαιοελληνικό σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας εντός ενός περιγράμματος της χώρας των Σκοπίων συμπεριλαμβανομένης της Θράσκης και της Μακεδονίας ως το Αιγαίο, κι άλλο ένα με παραποιημένη ως προς τα χρώματα την ελληνική σημαία όπου το μπλέ είχε αντικατασταθεί με το κόκκινο και το λευκό με το κίτρινο χρώμα, άπλωσαν οι περίπου 300 σκοπιανοί οπαδοί σε ολόκληρο το πέταλο πίσω από την μπασκέτα που προθερμάνθηκαν οι παίκτες της ΠΓΔΜ, κατά την ανάκρουση του ύμνου της πατρίδας τους!

Μάλιστα, όταν ορθώς ο εκφωνητής ανέφερε την χώρα τους ως FYROM [Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας], δηλαδή, με το διεθνώς αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, εκείνοι τον αποδοκίμασαν εντόνως.

Προκλητική -και επιπλέον ιδιαιτέρως ασεβώς αυτήν την φορά- συμπεριφορά εκδήλωσαν κι αμέσως μετά, όταν έφτασε η σειρά της ανάκρουσης του ελληνικού εθνικού ύμνου προς τιμήν του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, "γιουχάροντας" τους διεθνείς μας.

Οι Αρχές της ΠΓΔΜ, φοβούμενες το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων έξω από το «Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδος» στα Σκόπια, αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας. Ήδη από το μεσημέρι υπήρξε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απέκλεισαν με κιγκλιδώματα όλες τις περιμετρικές οδούς προς το «Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδος».

Απογοήτευση επικράτησε και μεταξύ των περίπου 1.000 φιλάθλων της εθνικής μπάσκετ της ΠΓΔΜ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της γενικής γραμματείας Αθλητισμού και Νεολαίας να προσέλθουν σε κεντρική πλατεία των Σκοπίων, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα από γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί.

Όσον αφορά την ευρεία ήττα της ομάδας των σκοπιανών από την εθνική μας ομάδα στον πρώτο αγώνα του Α’ ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2009, προκάλεσε μεγάλες και ατέρμονες γκρίνιες στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας.

«Εφιαλτικό απόγευμα» και «καταστροφική ήττα», είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς των τηλεοπτικών σταθμών των Σκοπίων, για την ήττα της εθνικής μπάσκετ της ΠΓΔΜ, από την εθνική Ελλάδας.

Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός «Κανάλι 5», σχολίασε ότι «ναι μεν η Ελλάδα θεωρείτο το φαβορί πριν τον αγώνα, όμως κανείς δεν περίμενε ότι η διαφορά θα μπορούσε να φθάσει τους 32 πόντους».

Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός «Σίτελ» σημείωσε ότι «ήταν εμφανής η ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας στον σημερινό αγώνα!».
Στο πινακάκι του σκορ στον αγώνα λέει MKD


ert.gr,Troktiko

12 σχόλια:

  1. Μπορούμε να κερδίσουμε με 2 πόντους διαφορά αλλά μπορούμε να κερδίσουμε και με 32 πόντους διαφορά. Ας διαλέξουν με ποιο τρόπο θέλουν να χάσουν.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά.

    Οχι τόσο για την νίκη, ή το σκορ, όσο για τον τρόπο που έπαιξαν.
    Φανερά έπαιζαν για το εθνόσημο.

    Στο πρώτο τέταρτο "πάτησαν" τους φυρομιανούς, και η διαφορά είχε ξεπεράσει το διπλάσιο, φλέρταρε δε με το τριπλάσιο. Για πλάκα.

    Ο μόνος από τους φυρομιανους που είχε το σθένος να αντιδράσει ήταν ...ο αμερικάνος!!!

    Και ήταν ο προπονητής που τους συγκράτησε, είτε για να μην κουραστούν οι γκαρ, είτε για να παίξουν και να αγωνιστούν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι τέτοια βλέπω και...λέω να ξυθεί ο αντίχειρας κανενός χειριστή f-16...όσο και να μην πιστεύω σε βίαιες και μη σκεπτόμενες αντιδράσεις.
    Για μένα έπρεπε να γίνει το εξής: Να αλλάξουμε όλα τα αρχαία της Βεργίνας στην σλαβική γλώσσα και με ειρωνία να πούμε στην Ευρώπη, έχετε δίκαιο ο Αλέξανδρος ήταν Αλεξανδρόφσκυ, άκουγε και Μπρέγκοβιτς και τέτοια γραφικά...
    Αν το δούμε σοβαρά το θέμα, πώς είναι δυνατόν αυτό το ψεύτικο κρατίδιο που με το ζόρι και με συνθήκη σίγασε τους Αλβανούς να καταφέρει να πείσει τον κόσμο για όλα αυτά;
    Πέτρος Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι ότι αλλάζει και πολλά πράγματα αλλά καλό είναι να είμαστε ακριβείς για να μην δίνουμε πατήματα.
    Το πανό που ξεδίπλωσαν είχε μόνο τον ήλιο της Βεργίνας κόκκινο και όχι περίγραμμα.
    Όπως και η φωτό με την ελληνική σημαία με κοκ-κιτρ.είναι από άλλον αγώνα και όχι από την Πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ (Συγκρίνετε τις φωτό με το πάγωμα της εικόνας από την μετάδοση της ΝΕΤ και θα προσέξετε την διαφορά στην κερκίδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θερμοκέφαλοι οπαδοί είναι, ιδιώτες, όχι το επίσημο κράτος. Στην προκειμένη περίπτωση, τι μπορούσαμε να κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου gregoire
    ΝΑΙ ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά......

    ΑΛΛΑ 2000 ΜΠΡΑΒΟ στον ΖΗΣΗ που ήταν ο μόνος που γύρισε την πλάτη στα γιουχαίσματα των σκοπιανών στον εθνικό ύμνο.
    Γιατί δηλαδή, όλοι οι άλλοι δεν μπορούσαν να το κάνουν ;
    Γιατί επιτέλους δεν μπορούμε ΠΟΤΕ να έχουμε μια κοινή αντίδραση ;
    Αραγε δεν συζητήσανε ποτέ ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο ; Δηλαδή να γιουχάρουν στον εθνικό ύμνο ;
    Και αν συνέβαινε να είχαν κοινή αντίδραση ; Δεν θα ήταν σωστό ;

    Ζήτω η Ελλάδα
    ΟΧΙ ΣΕ Μακεδονία ή παράγωγά του
    Οχι στους Λαθραίους
    ΟΧΙ σε ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΣΥΝ-ΞΥΡΙΖΑ
    Βέτο στην Τουρκία
    Οχι στο νεο σχέδιο Αυνάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι φυσικό είναι..μάθανε ή μάλλον το ξέρουνε πολύ καλά και πλακώσανε και οι γύφτοι...Αφού από το 1991 τους επιτρέπουμε να εισέρχονται στην Ελλάδα με διαβατήρια που γράφουν δημοκρατία της ματσεδονίας και όχι FYR0M ,όπως θα έπρεπε.... ποιός φταίει ;;;;Εμείς φταίμε και είναι προδοσία.Ακόμη και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε -όπως στο μπάσκετ- να γράφουν ΦΥΡΟΜ στα ταξιδιωτικά τους έγγραφα-επιβατηγά και φορτηγά-.Να δυσκολευτούνε λίγο οι βούλγαροι...Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμένα θα με πείτε παράξενο τώρα, αλλά εγώ ξενέρωσα..!!!περίμενα τουλάχιστον 40 πόντους διαφορά....το 32 δεν μου έκατσε καλά :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και όχι στον Γρηγόρη Βαλιανάτο λεω εγώ τον τεχνικό πρώην σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο στα παιδιά,αίσχος στους υπόλοιπους φορείς που δεν αντέδρασαν ακόμη μια φορά σε αυτές τις μαΐμούδες.Βέβαια οι πολιτικοί μας ούτε κάν να σχολιάσουν το θέμα.Μαύρο σε όλους τους αλήτες πολιτικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επρεπε η παρουσια των ελλήνων φιλάθλων να ηταν μεγαλύτερη...Οι φυρομιανοι δεν εχουν καταλάβει φαινεται κάποια βασικά πράγματα..ηθελαν (ακου θρασος)να νικήσουν την ελλάδα.. που στο μπασκετ!!
    οι ανθρωποι λογω φανατισμού??,άγνοιας??,προπαγάνδας??,βλακείας?? φτάσανε σε αυτο το σημείο..καλά δεν βλέπουν τι γίνεται..μάλλον δεν γίνεται σωστή ενημέρωση και γενικά το κρατίδιο αυτό θα πρέπει να κοροιδεύει τους ίδιους του τους πολίτες,καλλιεργώντας του φρούδες ελπίδες και κρύβεται πίσω απο σκοτεινά ξένα συμφέροντα.Αυτό φάνηκε και κατα τη διάρκεια του αγώνα που οι οπαδοί ηταν και απογοητευμένοι κιόλας χαχα.
    Λοιπόν θα πρέπει με σοβαρότητα και υπομονή επιτέλους η δική μας μεριά
    να αχοληθεί με το ζητημα,που κατα τη γνώμη μου,ποτέ απο το 1992 δεν το εχει κάνει μέχρι σημερα!!Και σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και μεταξύ των δύο λαών.Οι φυρομιανοί ζούν σε αλλο πλανήτη,τούς λένε ψεμματα και αυτοί αυτά πιστεύουν...θέλει προσοχή το ζήτημα.
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε παιδιά με συγχωρείτε.

    Πιστεύετε οτι με το ταμπλό να δείχνει σε όλο το κόσμο το παιχνίδι "Μακεδονία-Ελλάδα" (πρώτη φορά μετά απο 2.300 χρόνια) είμαστε οι νικητες;

    Απατάστε. Ο Σόρος νίκησε.


    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.