13/11/09

Σαρκοζί: "Δεν υπάρχει χώρος στη Γαλλία για τη μπούρκα"

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε ότι η Γαλλία είναι μια χώρα "όπου δεν υπάρχει χώρος για την μπούρκα και την υποδούλωση της γυναίκας", σε ομιλία του για την "εθνική ταυτότητα".

"Στη Γαλλία, δεν έχει καμία θέση για την μπούρκα, δεν έχει καμία θέση για την υποδούλωση της γυναίκας, χωρίς κανένα πρόσχημα, σε καμία περίπτωση και υπό καμία περίσταση", δήλωσε ο κ. Σαρκοζί.

Η Γαλλία σημειώνεται ότι είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που απαγόρευσε δια νόμου το 2004 να φορούν τα κορίτσια την ισλαμική μαντίλα στα σχολεία.

"Η Γαλλία είναι μια χώρα που δεν έχει χώρο για πνευματική σύγχυση, είναι μια χώρα της ανοχής και του σεβασμού, αλλά ζητά και αυτή με τη σειρά της να την σέβονται", ανέφερε ο κ. Σαρκοζί. "Δεν μπορεί να επιθυμεί κάποιος να επωφελείται δικαιωμάτων χωρίς να νοιώθει υποχρεωμένος από καθήκον", συμπλήρωσε.

Και αναλύοντας αυτό που είπε ανέφερε συγκεκριμένα ότι "δεν μπορεί να επιθυμεί ο καθένας να επωφελείται από την κοινωνική ασφάλεια χωρίς ποτέ να αναρωτηθεί τι πρέπει να κάνει για την πατρίδα του" ή "να θέλει κάποιος να επωφεληθεί από το επίδομα ανεργίας χωρίς να αισθάνεται ηθικά υποχρεωμένος να κάνει το πάν για να βρει δουλειά".

Πάντως παρά τις δηλώσεις του, ο κ. Σαρκοζί κατηγορείται από την Αριστερά ότι ξαναφέρνει το θέμα, που είχε πρωτοαναφέρει στη διάρκεια της προεδρικής προεκλογικής του εκστρατείας το 2007, στην επικαιρότητα με στόχο να προσελκύσει τους εκλογείς που πρόσκεινται στην άκρα δεξιά ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Μάρτη του 2010.
Nooz.gr

17 σχόλια:

  1. Ο συνεχής και ανηλεής βομβαρδισμός μας με νοεταξίτικα κλισέ, εκσυγχρονιστικά τσιτάτα, κάθε λογής οκτωβριανού συμπλέγματος, αλλά και τόνων άχρηστης ενημέρωσης φαίνεται ότι άρχισε να πιάνει τόπο. Έτσι όταν πλέον ακούμε κάτι αυτονόητο, όπως αυτά που λέει ο γάλλος πρόεδρος ταραζόμαστε και γουρλώνουμε τα μάτια μας όπως όταν μεσούσης της δικτατορίας ακούγονταν τα τραγούδια του Θεοδωράκη. Και εγκωμιάζουμε εσωτερικά το σθένος και το κουράγιο αυτού που βγήκε να ξεστομίσει τέτοια πράγματα. Σαν έκφραση "αγωνιστικής ιαχής".

    Μπορεί βέβαια αυτό να οφείλεται όντως σε ψηφοθηρικούς λόγους. Αυτό όμως σημαίνει κάτι που πρέπει να κάνει κάποιους να ανησυχούν. Σημαίνει ότι στην καρδιά και την ψυχή του εκλογικού σώματος αυτές οι αξίες είναι γερά αγκυρωμένες.
    Ας το έχουν λοιπόν αυτό κάποιοι καλά βαλμένο στο μυαλό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ. Κομνηνέ,

    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου και επαυξάνω.
    Υπάρχει στην Ελλάδα κανένας πολιτικός που να πει αυτά τα αυτονόητα; Μήπως προ καιρού ο Αυστραλός πρωθυπουργός δεν είπε παρόμοια στους μετανάστες; "Εδώ είναι Αυστραλία κι έχουμε έναν ορισμένο τρόπο ζωής. Ή προσαρμόζεστε σ' αυτόν, ή επιστρέψτε στις πατρίδες σας" (το μεταφέρω με δικά μου λόγια, αλλά αυτό ήταν το νόημα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πιο θλιβερό είναι ότι μόνο οι δεξιοί λένε τα αυτονόητα. Η αριστερά έχει χάσει πλέον κάθε επαφή τόσο με τα αυτονόητα όσο και με το λαϊκό αίσθημα. Παράδειγμα οι δηλώσεις περί των χριστιανικών συμβόλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ. Κομνηνέ,
    Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου απόλυτα.
    Εδώ όμως στο Ελλαδιστάν τα αυτονόητα έχουν καταντήσει επικύνδυνα και τα επικύνδυνα και εθνομηδενιστικά, αυτονόητα. Ευτυχώς γιατί αυτό συμβαίνει κατά κόρον στο χώρο της κεντροαριστεράς. Κατά κύριο λόγο εκφράζεται ΜΟΝΟ από τους γραφικούς πολιτικούς και κάποια κομματόσκυλα αγράμματα ελλεεινά χωρίς στόχους, όνειρα, σχέδια για το μέλλον παρά μόνο τυχωδιοκτικές μανίες και "γλυψιμο" για να ανέβουν στην κομματική ιεραρχία λίγο παραπάνω για να ικανοποιήσουν έτσι τις αρωστημένες ικανότητες τους.
    Αυτοί λοιπόν από όλα αυτά που γίνονται στην Ευρώπη "κρατούν" μόνο ότι τους "βολεύει", ή τους εκφράζει, ή τους ικανοποιεί και για τα υπόλοιπα "μούγκα". Δηλαδή.
    Στην Ιταλία μιλάνε για τους Σταυρούς και αμέσως αρχίζει η μουρμούρα και εδώ για να βγουν τα θρησκευτικά σύμβολα από παντού. Για τις δημοσκοπήσεις όμως (το 84% των Ιταλών δεν το θέλει), για της διαφοροποιήσεις Μπερλουσκόνι κλπ, απλά δεν λένε ΤΙΠΟΤΑ !!!!
    Μιλάει ο Σαρκοζί, μιλάνε διάφοροι Αυστραλοί αξιωματούχοι, προ καιρού ο Βούλγαρος υπουργός εξωτερικών κλπ, περί σεβασμού της κάθε χώρας και "αν τους αρέσει αλλιώς να φύγουν" κλπ και αυτοί όλοι πάλι οι εθνομηδενιστές ΤΙΠΟΤΑ !!!!
    Σε όλη την Ευρώπη ΔΕΝ δέχονται τη Μπούρκα και τη μαντήλα, εδώ όμως όλοι αυτοί πάνε να την επιβάλουν ακόμη και στις ..... Ελληνίδες.
    Σε ΟΛΗ την Ευρώπη χαράσουν πολιτική με ποσοστώσεις, με όρους, με προυποθέσεις, με, με, με, με και με απειροελάχιστες περιπτώσεις εθνικοποιήσεων και εδώ στο Ελλαδιστάν ούτε κουβέντα για όλα αυτά, αντίθετα αν τα αναφέρεις αρχίζει το τροπάρι, ο εθνικιστής, ο ρατσιστής, ο μπήξε, ο δείξε.
    Εδώ αντιθέτως γινόμαστε ακόμη πιο "προοδευτικοί", πιο "μεταμοντέρνοι" και ανακοινώνουμε σωρεία ελληνοποιήσεων χωρίς ΚΑΜΜΙΑ σχεδόν προυπόθεση, επανένωση οικογενειών, δικαίωμα ψήφου και ένα σωρό άλλα τραγελαφικά και όλα αυτά χωρίς καμμία απολύτως μεταναστευτική πολιτική. Κοινώς στου κασίδι το κεφάλι και που βέβαια αν τα κάνεις όλα αυτά μετά ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ θα έρχονται στην Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι θα τρίβουν τα χέρια τους αφενός που τους γλυτώσαμε από αυτή τη μάστιγα και αφετέρου "γελάνε μαζί μας" από τα βάθη της καρδιάς τους.
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Τι να πρωτοθυμηθεί και τι να ξεχάσει κανείς σε αυτή τη χώρα.
    Από τα "ευχαριστώ" του Παυλόπουλου, από τους υποψήφιους βουλευτές (πακιστανούς) του ΠΑΣΟΚ που δεν ξέρουν Ελληνικά, από τους "αλλοδαπούς αστυνομικούς" που θέλει ο Χρυσοχοίδης, από, από, από.
    Οταν σε όλη την Ευρώπη έχουν σοβαρότατα προβλήματα με τους αλλοδαπούς εδώ ψάχνουν τρόπους πως θα .... έρθουν και θα Ελληνοποιηθούν ακόμη περισσότεροι. Οταν οι τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το λονδίνο ήταν Αγγλοι υπήκοοι, όταν τα επεισόδια στο Παρίσι από τους Αφρικανούς ήταν χωρίς τέλος, όταν εδώ συμετείχαν στο πλιατσικολόγημα του Δεκέμβρη κλπ, εδώ "κατασευάζουν" ιστορίες με "δαρμένους" αλλοδαπούς από ποιον άλλον, από την Αστυνομία (Ο πακιστανός που "βίασε" συμπατριώτη του και μετά τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο αδελφός του βιασμένου) για να τους κάνουν αρεστούς στην Ελληνική κοινωνία και να καταδικάσουν τους "ρατσιστές" Ελληνες. Οταν η εγκληματικότητα έχει ανέβει στα ύψη σου λένε ότι δεν φταίνε οι λαθραίοι αλλά οι....Ελληνες που τους έπιασε "αμόκ". Μα η Ελληνική εγκληματικότητα ήταν δεδομένη, γνωστή ως προς το μέγεθος αλλά και ως προς την "ποιότητα". Οταν τώρα έχουν ανέβει εντυπωσιακά τόσο το μέγεθος όσο και η ποιότητα, σου λένε ότι .... και οι έλληνες όταν πήγαν μετανάστες τα ίδια έκαναν. Δηλαδή, τι κάνεις κουμπάρε, κουκιά σπέρνω.
    Οταν τους λες δεν θέλω τους ΛΑΘΡΟμετανάστες (μόνο όσους χρειάζομαι και μπορώ και με προυποθέσεις) αυτοί σου λένε ότι .... και οι έλληνες πήγαν μετανάστες. Ναι αλλά ΝΟΜΙΜΑ, όχι ΠΑΡΑΝΟΜΑ, με προυποθέσεις, όχι ότι να 'ναι, σε συγκεκριμένες ποσότητες όχι "όλοι οι καλοί χωράνε", με προυποθέσεις υγείας, με εμβόλια όχι να έρχονται εδώ και να κατασπαταλώ δημόσιο χρήμα για να τους κάνω τα .... βασικά εμβόλια, όχι να τους περιθάλπτω για διάφορες ασθένειες ξοδεύοντας. Οι έλληνες πήγαιναν υγιείς (ούτε δόντι σάπιο) όχι με ένα σωρό ασθένειες θέτοντας σε κίδνυνο τη δημόσια υγεία.
    Τι να πω και να αφήσω.
    Σε αυτή τη χώρα το αυτονόητο όπως το αντιλαμβάνονται οι πολίτες έχει γίνει επικύνδυνο κατά τους αριστερούς και τα σχέδια τους (ψηφοθηρία) και το εθνομηδενιστικό και "σωστό" όπως θέλουν να νομίζουν οι λίγοι έχει γίνει ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ "σωστό" και προσπαθούν να το περάσουν με κάθε μέσον. Ακόμη και καίγοντας γραφεία και εφημερίδες (Ρεσάλτο), κατηγορώντας κάθε ενάντια, τις κινήσεις κατοίκων (Αγίου Παντελεήμονα, Πλ. Αττικής) τις "βαφτίζουν" Χρυσαυγίτικες και φασιστικές.
    ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΕΝ "ΤΣΙΜΠΑΕΙ" ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΣ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΦΙΛΕ Σ. Κομνηνέ.
    ΑΤΥΟ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ", ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝΕΙ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ "ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ" ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΚΥΡΙΟΙ" ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ.....

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Γαλλία τελείωσε κύριοι. Ζήτω ἡ Σενεγαλλία. Αστυνομία -στρατός- δημόσια διοίκηση κλπ. ἔχουν καταληφθεῖ ἀπό μαύρους, ἄραβες, κίτρινους καί καπέλο ἀπό ἐπάνω οἱ έβραῖοι πού κυβερνοῦν.
    Τί μπούρδες γιά τήν μπούργκα μάς λέει ὁ Σάρκοζι καί τρίχες. Γαλλία τέλος. Τό ἔχαψαν τό δόλωμα καί τό χωνεύουν τώρα. Ἡ γαλλική ἐπανάσταση τοῦ 1789 τώρα ὁλοκληρώνετε. Γαλλία μιά τρύπα στό νερό μέσα στόν δυτικό πολιτισμό
    -Μεσαίωνας -ἀποτυχία στήν ἀποστολή τοῦ πάπα (σταυροφορίες) -μηδέν εἰς τό πηλίκον
    -Νεώτεροι χρόνοι- μόνο τό Κεμπέκ ἀπό ὅλη τήν βόρειο καί νότιο Ἀμερική, (ὅλη η νότιος κολυμπάει στήν ισπανική κουλτούρα, οὔτε κάν σ᾽αὐτό δέν ἀναδείχθησαν ἐκεῖ κάτω.
    -ΚΑΙ ΤΩΡΑ ὁ Σαρκόζι γύρισε τό πλοῖο 180 μοῖρες, εὐθυγραμίστικε μέ τούς ἀμερικάνους καί ἐξαφάνισε τήν Γαλλία μέσα σέ ἕνα πολυφυλετικό μόρφωμα πού ὁ γάλλος ἔχει ἐξαφανιστεῖ.
    Καί αὐτό κύριοι εἶναι τό μέλλον μας. Μέσα στήν οἰκονομία τῶν πραγμάτων αύτό εἶναι τό μάθημα ἀπό τήν Γαλλία (σας, - τό λέω αὐτό στούς ἠλιθιοιυς γαλλοφιλους -ἀριστερούς καί δεξιούς).

    Ἁφού καί αὐτή ἡ σωβινιστική χώρα ὑποδουλώθηκε τί ψάχνετε ἐσεῖς τριτοκοσμικοί πολιτικοί - οἰκονομικοί - νάνοι.

    Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποια η διαφορα της μπουργκας,σταυρων ,εικονων; Δεν ειναι ολα θρησκευτικα συμβολα; Ειναι σαφες οτι στις κοινωνικες εκδηλωσεις δεν εχουν θεση οι θρησκειες και ωφειλουμε ως ελλογα οντα να πρατουμε αναλογως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχουν Τσύριζα εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ange-ta

    >Το πιο θλιβερό είναι ότι μόνο οι δεξιοί λένε τα αυτονόητα.<

    Γιατί είναι θλιβερό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλές υποχωρήσεις κάνει η Δύση στον Μουσουλμανικό κόσμο, και εδώ στο site του Κούλογλου, όλοι υποστηρίζουν τους Μουσουλμάνους, και μόλις τολμήσει κανείς να πεί για πατρίδα , σύμβολα, πίστη στα ιδανικά μας, τον βρίζουν πατώκορφα.
    Χωρίς να το παίζω χριστιανός,(δεν ξέρω και αν είμαι), αυτό το λεγόμενο "μουσουλμανικό τόξο" έχει "πιάσει" όλο τον κόσμο, εκτοπίζοντας τον "χριστιανικό κόσμο' της Ευρώπης, και γενικά της δύσης. Ε αυτό με φανατίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Μπούρκα δεν είναι θρησκευτικό σύμβολο είναι κοινωνικό σύμβολο ενός συγκεκριμένου τύπου πατριαρχικής κοινωνικής οργάνωσης. Άρα ας προσέχουμε τι λέμε. Δεν τα βάζουμε γενικά και αόριστα με τα θρησκευτικά σύμβολα (παρεμπίπτοντος το αντίστοιχο του σταυρού θρησκευτικό σύμβολο του Ισλάμ είναι η ημισέληνος με το άστρο και όχι η μπούρκα και το αντίστοιχο των εικόνων είναι τα ισλαμικά μοτίβα) αλλά εναντιωνόμαστε στην στέρηση της ελευθερίας έκφρασης που έχει μια γυναίκα στην κοινωνία. Κάποιος που απαιτεί να μετέχει σε μια κοινωνία πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι διατεθειμένος να θυσιάσει κάποιες προσωπικές κοινωνικές αντιλήψεις προς χάριν αυτής της συμμετοχής γιατί κοινωνία δεν είναι μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις έναντι των άλλων. Όποιος δεν μπορεί να θυσιάσει κάποιες συνήθειες του τότε δεν έχει δικαίωμα να συμμετέχει. Τόσο απλό και ευκολονόητο είναι το νόημα της εναντίωσης. Προς ενίσχυση των επιχειρημάτων μου ας πάμε σε ένα υποθετικό ακραίο παράδειγμα. Κάποιες τελετουργίες ιθαγενών προβλέπουν την ανθρωποφαγία και κάποιος θα μπορούσε κάλλιστα να επικαλεστεί θρησκευτικούς λόγους που επιβάλλουν την διάπραξη εγκλήματος. Υπάρχει κανείς λογικός άνθρωπος που θα εισηγούνταν την ανεκτικότητα έναντι της ανθρωποφαγίας για θρησκευτικούς λόγους σε οποιοδήποτε οργανωμένο κράτος; Υπάρχει κανείς «ανεκτικός» που θα επέτρεπε σε ανοιχτούς χώρους να γίνεται η «ουράνια ταφή» των βουδιστών όπου το σώμα τεμαχίζεται και αφήνεται να φαγωθεί από όρνεα; Η «ανεκτικότητα» είναι αρετή αλλά πάντα έχει κάποια όρια. Όλοι μας πρέπει να το καταλάβουμε ότι για να γίνει ενσωμάτωση πρέπει να υπάρχει ισχυρή πρόταση σ’ αυτούς που θέλουν να ενσωματωθούν με κεντρική ιδεολογία και μόνο αυτοί που την αποδέχονται μπορούν. Οι υπόλοιποι ας διαλέξουν το δρόμο τους αλλά μακριά από τις δικές μας κοινωνίες. Κανείς δεν πρόκειται να τους αλλάξει με την εφαρμογή «προσαρμοστικής» πολιτικής έναντι των μειοψηφιών. Αν «ξεβρακωθείς» κανένας δεν θα σε σεβαστεί ιδιαίτερα αν έχει ισλαμικό πολιτισμικό υπόβαθρο.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολα ειναι θρησκευτικα συμβολα,φιλε ανωνυμε 1.33.Με την διαφορα ομως οτι ειναι συμβολα της θρησκειας καθε λαου που εχει γαλουχηθει με αυτα.Με ποιο δικαιωμα λοιπον ο μουσουλμανος απαιτει να φοραει αυτος μπουργκα σε ενα κρατος που εχει διαφορετικη θρησκεια;.Με ποιο δικαιωμα ζηταει καποιος την αποκαθηλωση των θρησκευτικων συμβολων ενος εθνους που εχει οικοδομηθει με αυτο το συστατικο,της θρησκειας,;.Το παρανοικο δε ειναι οτι αυτος επιμενει να διατηρει τα δικα του θρησκευτικα συμβολα.Ας συνελθουμε επιτελους και την 'προοδο' ας την αρχισουμε απο αλλα θεματα.Ειδατε με την υποθεση του ψευτοκορανιου,τι εγινε στην Αθηνα.Εδω λοιπον,σ'αυτη τη χωρα ισχυουν ΑΥΤΑ,οποιανου δεν του αρεσουν να παει στον αγυριστο.
    Υ.Γ. Του χρονου σκοπευω να παω στο Ντουμπαι,ειδοποιηστε τους μην δω μπουργκα και κελεμπια πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλτατε ΝΑΙΑΣ συνυπογράφω τα λεγόμενά σου. Και προσθέτω.

    Κατάργηση συμβόλων, ονομάτων, ιστορίας, θρησκείας, εθνικών εορτών, παρελάσεων, ορκωμοσιών και ότι άλλο προσδιορίζει την ταυτότητα μας. Έτσι θα γίνουμε προοδευτικοί, αρεστοί στους ισχυρούς και πρωτοπόροι στην νέα τάξη πραγμάτων. Εμείς λοιπόν να προσαρμοσθούμε και όχι οι άλλοι που θέλουν να γίνουν οι νταβατζήδες μας. Μήπως ζούμε σε μουσουλμανική χώρα και δεν το ξέρουμε ;

    Αδέρφια, δεν είδα στην Ελλάδα κανέναν μουσουλμάνο εργαζόμενο, κανέναν άλλου θρησκεύματος, που να λέει το απλό : επειδή δεν είμαι χριστιανός δεν δικαιούμαι και δεν παραλαμβάνω το ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, και το ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, γιατί ανήκουν μόνον στους Χριστιανούς.

    Το χρήμα όλοι το αγαπούν, γιατί δεν έχει θρησκεία. Τα υπόλοιπα που τους ξεχωρίζουν ....τα μισούν.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ(περί Σαρκοζί,ταυτότητας). Η μπούργκα συμβολίζει μια κοινωνική (και όχι θρησκευτική)κατάσταση. Σωστό. Αλλά ταυτόχρονα είναι (ή μετατρέπεται σταδιακά)και σε "εθνικό" σύμβολο αντίστασης στην προσπάθεια εισαγωγής δυτικής κουλτούρας στις μουσουλμανικές χώρες-γυναίκες με μπουργκα στο Ιραν και αλλού διαδήλωσαν εναντίον των δυτικών. Όσο αστικοποιείται μια χώρα τόσο εξαφανίζεται το τσεμπέρι πχ στην Ελλάδα. Τα ΜΜΕ αποσιώπησαν ότι ο Σαρκοζί δεν μίλησε μόνο για την μπούργκα αλλά μίλησε (κυρίως) για την εθνική ταυτότητα. Αυτό είναι το θέμα. Αλλά πως να γίνει κουβέντα εδώ με την κ. Ρεπούση και την κ.Δραγώνα;- κοινή,διακομματική η αντίληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πως η αντι-δυτική προπαγάνδα έχει καταργήσει την κοινή λογική:

    @ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Να δεχθώ αυτό που λες ότι "η μπούργκα είναι εθνικό σύμβολο αντίστασης στην προσπάθεια εισαγωγής δυτικής κουλτούρας στις μουσουλμανικές χώρες...
    Και ότι συμβολίζει μια κοινωνική και όχι θρησκευτική κατάσταση"...
    Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί οι αφγανοί "μαρξιστές"-ισλαμιστές ταλιμπάν βομβάρδισαν τα αγάλματα του Βούδα;
    Δυτικό ιμπεριαλισμό συμβόλιζαν και αυτά;;;

    Επίσης:
    Η κλειτοριδεκτομή είναι και αυτή εθνική αντίσταση;
    Οι πολλαπλοί γάμοι επίσης;
    Η νόμιμη από το Ισλάμ παιδεραστία;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητε Αργικεραυνε χαιρετω.Για να μην σε κουραζω επαναλαμβανοντας τα αυτονοητα,διαβασε το σχολιο μου στο αρθρο περι ΕΛΙΑΜΕΠ της ν.ταξης που κατηγορει την Ελλαδα.Εγω δεν θελω να γινω 'προοδευτικος' τετοιου τυπου και να ηγουμαι διοτι τοτε θα τους εχω ολους 'αποπισω' μου.Ολοι οι παγκοσμια ασημαντοι αμολανε και μια μακακια ταχα μου πρωτοπορουντες και κατοπιν νοιωθουν γιγαντες αν βρεθει κανενα χαιβανι να τους ακολουθησει.Εμεις τους βγαζουμε απο την ασημαντη αφανεια τους.Ο θανατος τους ειναι οταν τους αγνοουμε.Βαδιζουμε οπως γαλουχηθηκαμε πανω σε αξιες που ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ οτι εχουν διαχρονικη αξια.Οποιος δεν νοιωθει ανετος να μαζεψει τα μπογαλακια του και να παει στον διαολο.Οσο για τα σχολια των αλλων φιλων περι εθνικης αντιστασης των μουσουλμανων στην προσπαθεια εισαγωγης δυτικης κουλτουρας,θα μπορουσα να γραψω πολλα απο τις προσωπικες μου εμπειρειες και μαλιστα πριν 35 χρονια στα μουσουλμανικα κρατη.ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για να τους κραταει γονατιστους η αρχουσα ταξη ειναι και η οποια ζουσε πιο δυτικα απο εμας τους δυτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Afti tin fora den tha symfonisoume ELEFTHERIE B
    O Komninos alla kai o Thessalos exoun dikio:
    Den einai monon i imiselinos kai i Mpourka. I Mantila exei ginei apo kairo fanatiko islamino symbolo kai oses tin foroun, epidiokoun na prokalesoun kai omologoun oti to kanoun gia na tonisoun ton islamismo tous kai oxi monon giati to epeballan oi goneis i o Mouftis tous.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.