13/11/09

Απόφαση υπό το "πρίσμα" ότι οι άραβες πέφτουν θύματα διακρίσεων έβγαλε δικαστής της Ναζαρέτ

Ένας ισραηλινός δικαστής αποφάσισε να μην καταδικάσει έναν έφηβο Άραβα που κατηγορείται ότι πετούσε πέτρες κατά ενός αστυνομικού οχήματος, εκτιμώντας ότι οι νέοι άραβες παραβάτες του νόμου είναι θύματα διακρίσεων, γράφουν τα ισραηλινά ΜΜΕ.

"Το Ισραήλ εφαρμόζει δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων για ιδεολογικά παραπτώματα που διαπράττουν νεαροί Εβραίοι και Άραβες", αναφέρει ο δικαστής Γιουβάλ Σαντμί του δικαστηρίου της Ναζαρέτ.

Ο νεαρός Άραβας (17 χρόνων) συνελήφθη προσφάτως με την κατηγορία ότι μαζί με κάποιους φίλους του πετούσαν πέτρες κατά αστυνομικού οχήματος στη Ναζαρέτ.

Ο δικαστής συνέστησε στον νεαρό να απέχει στο μέλλον από τέτοιου είδους ενέργειες, σε αντίθεση με την αστυνομία που του επέβαλε ποινή 200 ωρών εργασίας σε δημόσιους χώρους.

Κατά τις εκτιμήσεις του δικαστή Σαντμί η εισαγγελία συστηματικά υιοθετεί μια συμπεριφορά διακρίσεων κατά των νεαρών Αράβων που διαπράττουν αδικήματα, ειδικότερα δε εάν η περίπτωση αφορά επιθέσεις κατά της αστυνομίας.

Αντιθέτως κατά τον δικαστή η εισαγγελία δεν έχει κατηγορήσει παρά μόνο έναν πολύ μικρό αριθμό νεαρών Εβραίων που έδειξαν επιθετική συμπεριφορά κατά της αστυνομίας στη διάρκεια της αποχώρησης εβραίων εποίκων από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005.

Τέλος οι δικαστής επισημαίνει ότι ποτέ δεν έχει δει να καταδικάζεται ανήλικος Εβραίος σε φυλάκιση, ενώ αντιθέτως αυτό συμβαίνει με ανήλικους Άραβες για διάπραξη παραπτωμάτων. Και ζητά "να υιοθετηθεί μια κοινή πολιτική που σημαίνει ίδια αντιμετώπιση όλων των νέων εφήβων και ανήλικων ανεξαρτήτως της εθνικότητας ή της θρησκείας τους".

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απεφάνθη το 2006 ότι οι Άραβες πολίτες του Ισραήλ (που αποτελούν το 20% των πολιτών του Ισραήλ) υφίστανται διακρίσεις.
Nooz.gr

9 σχόλια:

  1. Ποιος δικαστής σε αραβικό κράτος θα τολμούσε να μιλήσει έτσι;
    Αυτό για όσους λένε ότι στο Ισραήλ δεν υπάρχει δημοκρατία, όση δημοκρατία μπορεί να υπάρξει σε ένα κράτος που είναι συνεχώς σε εμπόλεμη κατάσταση. Και υπάρχει, αυτό είναι το περίεργο.
    Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν είναι στη φυλακή για κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Στην "δημοκρατική" μας Ελλάδα ΟΥΔΕΙΣ έχει μπει φυλακή, τουλάχιστον τα τελευταία 35 χρόνια, για παρόμοιο λόγο.
    Υπάλληλος (γυναίκα) κατάγγειλε τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Μοσέ Κατσάβ, για σεξουαλική παρενόχληση και ξέρετε τα αποτελέσματα. Στην "δημοκρατική" Ελλάδα, στην περίφημη "ζαχοπουλιάδα", τελικά μπήκε το θύμα στην φυλακή.

    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ισραηλ δεν ειναι ουτε Κρατος, ουτε Δημοκρατια.
    Ο απλουστατος λογος:
    Δεν εχει ουτε ΣΥΝΤΑΓΜΑ, αλλα ουτε και ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ (απο την Διεθνη κοινοτητα) ΣΥΝΟΡΑ.
    Μην μιλησουμε για την πολιτικη του "Απαρχαϊντ" που εφαρμοζει εναντιον των Αραβων "υπηκοων" του.

    Οσο για "Συγκρισεις" μεταξυ ενος εθνους με χιλιετιες Ιστοριας και ενος αλλου που "γεννηθηκε" προσφατα και παρανομα, (με εθνοκαθαρση του Παλαιστινιακου Λαου), δειχνουν τα αρρωστημενα βιτσια του καθενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο ένα δείγμα για το πόσο "υποφέρουν" οι άραβες υπό την "ισραηλινή κατοχή".

    (Αγαπητέ Ανώνυμε 10:43 π.μ. τι συγκρίνετε; Το δοκιμαζόμενο Ισραήλ έχει απλή αναλογική, ενώ οι δικοί μας "φωστήρες" χρειάζονται "ισχυρές κυβερνήσεις")

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και αυτη την βαλανε φυλακη για τιμωρια επειδη 'θηλασε' ενα τοσο ασκημο εραστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το σχολιο [13 Νοέμβριος 2009 3:27 μμ] οτι αποδεδειγμενα "το ισραηλ δεν ειναι ουτε κρατος αλλα ουτε και δημοκρατια", μουγκα στη στρουγκα.

    Ετσι αποκαλυπτεται η παγια τακτικη τους:
    Εκεινη του' "Οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά ο έφηβος Άραβας που αθωώθηκε είμαστε σίγουροι ότι είναι Παλαιστίνιος ή γιός κανενός ζάμπλουτου Ιορδανού ή Σαουδάραβα. Αν είναι Ιορδανός...αυτό συνεπάγεται ότι είναι γιός Ρουφιάνου, αν είναι Σαουδάραβας...τότε είναι πολλά τα λεφτά Άρη!Και για τους φίλους του που πετούσαν κι αυτοί πέτρες...τους συνέλαβαν; Μήπως ήταν τίποτα πλουσιόπαιδα;
    Τέλος θα συμφωνήσω ότι το Ισραήλ είτε μας αρέσει είτε όχι είναι το μόνο Δημοκρατικό Κράτος στη Μέση Ανατολή.Αλλά εμείς να τα βλέπουμε που όλα τα Λαμώγια μας βρίσκονται εκτός φυλακής με τις ευλογίες του "Σφυχτομπούτη", του "Paidiou",του Α(λ)λα+(λαμ)βάνω και της PAPARHGA HIS MASTER'S GERMANOS VOISE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε η Αγγλία έχει Σύνταγμα :)
    Να σου θυμίσω ότι και μετά την επανάσταση της Ελλάδος του 1821, υπήρξαν διάφορα συντάγματα, με μικρή διάρκεια ζωής είτε λόγω πολιτικών διαμαχών είτε λόγω εγγενών αδυναμιών. Και το καλύτερο ελληνικό Σύνταγμα, αυτό της Τροιζήνας (1827, τετρασέλιδο) δεν λειτούργησε ποτέ!
    Για το Ισραήλ, εφόσον υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ και κατά, θα πρέπει να αποφασίσουν με σύνεση.
    Επειδή όμως βλέπω ότι σε απασχολεί το ζήτημα, θα σου πρότεινα:
    http://www.cfisrael.org//home.html
    http://www.jcpa.org/dje/articles/const-intro-93.htm


    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σ' αυτους με τα περιεργα και διασκεδαστικωτατα ονοματακια που αλλαζουν συχνοτατα, οπως: "Ζulu", "Sapphire", "Galia", "Αποψεις", κλπ., κλπ., κλπ., θα σας απαντησω οσο ποιο κοσμια μπορω, δεδομενου οτι αν σας απαντησω οπως πρεπει, ο διαχειριστης μαλλον θα αφαιρεση το σχολιο μου.

    Απο τα γραφομενα σας και τις εμμονες σας, διαπιστωνω οτι προκειται για μερικα (η και ενα) ανωριμα ατομα, ή καποιοι που μεγαλωσαν σε ενα περιβαλλον με περισσο μισος για καθε τι Ελληνικο ή μη Εβραϊκο. (Ή πιθανως ολα τα ανωτερω).
    Το ισραηλ και οι υποστηρικτες του, των εν ψυχρω δολοφωνων μικρων παιδιων (τετοιοι υποστηρικτες υποψιαζομαι ειστε και σεις απ' την "ιντερνετ-ικη" συμπριφορα σας-καπου επιασε το ματι μου, την ελεινοτητα του ανθρωπινου μυαλου, οτι "τις βομβες φωσφωρου τις εριχναν οι ιδιοι οι Παλαιστινιοι απανω τους"-απο τις ταρατσες;) εχουν χασει απο καιρου καθε αξιοπιστια που πιθανον να ειχαν (ανα τον Κοσμο) προτερον. Μη μας συνιστατε λοιπον εβραιϊκες ιστοσελιδες να μαθουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ. Διοτι απ' αυτους τους υπονομους που μας πασαρετε (εκει βρισκεται και μεγαλο μερος του προβληματος σας) ΜΟΝΟ την ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ μαθαινει κανεις.
    Εδω στην Ελλαδα, εχουμε ματια και βλεπουμε, αυτια κι' ακουμε και το κυριοτερον σκεφτωμαστε χωρις την "βοηθεια" της προπαγανδας σας.
    Για να τελειωνουμε, θα σας συνιστουσα την επομενη φορα να εξομολογηθειτε σε ειδικευμενο ψυχιατρο το προβλημα σας, μηπως και σας βοηθηση να αποβαλλετε μερος του μισους, που κουβαλατε απανω σας, προφανως απο τα γεννοφασκια σας.
    Μια προσεκτικη ματια στην Διδασκαλια Εκεινου (ξερετε εσεις) πιθανως να σας βοηθησει (στο προβλημα σας) σημαντικα.



    ΥΓ. 1). Ποιος ειπε οτι οι αποικιοκρατες της Αγγλιας και στενωτατοι συνεργατες του ισραηλ στις τρεχουσες γεννοκτονιες, ειναι Δημοκρατες;
    2). Για τα κρεμασταρια... εεεε τα "συνορα" του ισραηλ δεν μας ειπατε τιποτα.
    3). Ευτυχως που εδω στην Ελλαδα δεν ειμαστε "Αμερικανακια". Οποτε αυτα που ξερετε, αλλου. Γραφτε την hasbara σας στις δικες σας ιστοσελιδες.

    Διαβαστε και (πιθανως να προβληματιστειτε αν και πολυ το αμφιβαλλω) το σχολιο απο αναγνωστη (12 Νοε 2009) αναλυσης του Αλαν Χαρτ στην αναρτηση του διαχειρηστη "Η κόπωση για το Μεσανατολικό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε 14 Νοέμβριος 2009 10:35 μμ, άσχετο αλλά αφού εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάτια και βλέπουμε, αυτιά κι' ακούμε και το κυριότερον σκεφτώμαστε...τότε πως πήγαμε και ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ μου λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.