15/11/09

Tην απομάκρυνση Έλληνα προξένου ζητά η Άγκυρα

Απομάκρυνση του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Κωνσταντινούπολη ζητά η Άγκυρα.Απαράδεκτη παρέμβαση επιχειρεί η Άγκυρα όσον αφορά τη λειτουργία του ελληνικού Γενικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες τις εφημερίδας "Το Παρόν", ο E. Bagis στην πρόσφατη επίσκεψή του φέρεται να ζήτησε από τον ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα την απομάκρυνση του Έλληνα γενικού πρόξενου Β. Μπορνόβα.

Ο Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος έχει συμπληρώσει ένα χρόνο υπηρεσίας στη Κωνσταντινούπολη, έχει ενοχλήσει τη τουρκική πλευρά με τις δραστηριότητες του, όπως η επίσκεψη στην Ίμβρο χωρίς να ζητήσει προηγουμένως άδεια, όπως συνηθιζόταν, τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου με τη διοργάνωση έκθεσης της νεότερης ελληνικής ιστορίας αλλά και τη καταγραφή όλων των ελληνικών κτηρίων που έχουν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια από το τουρκικό δημόσιο.
Η αναγνώριση της αποσταθεροποιητικής δράσης του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και οι ολοένα αυξανόμενες φωνές για τη κατάργησή του, ενόχλησαν την Άγκυρα που εκβιάζει με κλείσιμο του Γενικού Προξενείου Κων/πολης. Προ λίγων εβδομάδων, δικαστικός κλητήρας επέδωσε στο Β. Μπορνόβα, επίσημο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο το 50% του κτηρίου όπου στεγάζεται το ελληνικό Γενικό Προξενείο είναι ιδιοκτησία του τουρκικού Δημοσίου. Μάλιστα για τον λόγο αυτό ζητείται το ποσό των περίπου €400.000 για τη μέχρι τώρα χρήση του κτηρίου.
O B. Μπορνόβας έχει θητεύσει στο Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων Αργυροκάστρου και Ξάνθης, ενώ σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύμα του Τύπου δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Φ. Ξυδά. Αιτία οι συνεχείς οχλήσεις "να προσαρμοστεί" και να μην αρνείται την έγκριση βίζας ακόμη και σε Τούρκους στρατιωτικούς, που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, οι οποίοι μόνο για τουρισμό δεν έρχονται.
strategy-geopolitics4.blogspot.com


enkripto.com

13 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ. ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ, ΑΦΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ 2500 ΓΕΡΟΝΤΙΑ Ως ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΘΑ ΘΙΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ ΑΥΤΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.

    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MRAVO STO PROKSENO MAS .AKSIOS KI PALI EYGE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στον πρόξενό μας και να μην ακούμε καθόλου τις απειλές των Τούρκων!Αν θέλουν τέτοιου είδους προβλήματα, πετάμε και μερικούς "τουρκογενείς"(ποιοι τουρκογενείς,ούτε στην Τουρκία δεν έχει από δαύτους!) στην άλλη όχθη του Έβρου! Να δούμε τι θα κάνουν οι Τούρκοι στο Πατριαρχείο, τώρα που θέλουν να μπουν και στην ΕΕ. Αυτοί δηλ.έχουν να χάσουν περισσότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες.
    Να σε χαίρεται η μάνα που σ' έχει παλικάρι μου, εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τους ενοχλεί γιατί λέει πήγε στην Ίμβρο χωρίς άδεια και άλλα τέτοια...
    Εμείς τι να πούμε για το Τουρ. Προξενείο στην Κομότηνή;
    Για τις δραστηριότητες του που κατά πολύ ξεφεύγουν από τα διπλωματικά πλαίσια; και που στο φινάλε έγινε χωρίς την άδεια μας, έτσι απλά ήρθε και στρογγυλοκάθισε ο πρώτος Τουρκος διπλωμάτης χωρίς προηγούμενη συμφωνία.
    Αϊντε, αρκετά σας ανεχτήκαμε! Όξω! Ούστ! ...που έλεγε και ο Κωνσταντάρας... Βρε ούστ!

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφου τους ενοχλεί τόσο πολύ και θέλουν να τον διώξουν ας πάρουν πίσω απο εμάς γιατί μας παραενόχλησε το προξενείο Κομοτηνής και ο Πρόξενος μαζί και ο ψευτομουφτής τους.....Αντε γιατι εδώκαν πρόσωπον τον Αλήν, και εσκώθεν έχεσεν ’ς σο χαλίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. με τέτοιους διπλωμάτες υπάρχει ακόμα ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την άλλη την αλεπού, τον Ξύδα, να απομακρύνουν. Αλλά πού τέτοιο θάρρος. Όπως τότε, που από πρόξενο στην Πόλη τον στείλανε να κάνει όλη τη λάντζα σαν Δ' πρέσβης στον ΟΗΕ. Αυτό του αξίζει του κόπρου. Που ήταν "πρόξενος παρά τω Θρόνω"... Άντε μην τ'ανοίξω... Όλα αυτά πριν γίνει ο Πάγκαλος.. Τάγκαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Xreiazetai adeia apo to ellhniko "Kratos" o Tourkos Prpkesnos tis Komotinis gia na kinithi entos Ellados? Ean den xreiazetai, tote giati na xreiazetai adeia apo tin tourkiki "Dimokratia" (pou tin theloume nte kai kala na mpei aneu oron kai oxi san tous Gallous, Germanous, Austriakous ypo orous) o Ellnas proksenos tis Konstantinoupoleos apo tin Tourkiki "Dimokratia" ??

    Afta se mi dimokratikes xores diefthetountai me dimereis symfonies (sou dino tosa, mou dineis tosa), alla stin EE einai akanoito na zitiseis adeia gia na kinitheis entos tis xoras tis dikaiodosias sou.

    Emena pote den mou zitithike kati tetoio, oso imoun diplomatis.

    Perierga pragmata kai ta anexonste ?
    Na deite pou emeis eno milame monon xronia tora oti prepei na kleisei to Prokseneio tis Komotinis, aftoi den miloun alla droun kai malista taxista. Ma ti asteibomaste. Tha afisoume na mas kanoun oi Gkiaourides oti theloun?


    Min aporisete ean avrio akousoume oti anakleithike o Proksenos mas apo tin Konstantinoupoli h ekleise to Prokseneio..!!!

    O Efentis mas to zitise kai emeis
    ti allo mporousame na kanoume, to kleisame!

    Perastika mas...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ:
    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΣΑΦ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΑΙΩΝ, ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ, ΤΩΝ ΛΑΤΣΗΔΩΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΣΕ ΤΙ ΜΟΝΑΔΕΣ; ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΙΙΙΙΑΑΑΑΑΣ;
    ΑΥΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΚΛΠ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΝΤΕΣ. ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ.
    ΟΤΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΟΣΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ, ΟΣΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β!Π.Π. ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ;
    ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΡΣΑΛ, ΤΡΟΥΜΑΝ ΚΛΠ;
    ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟ;
    ΜΗΝ ΧΑΛΙΕΣΤΕ. ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ, ΕΤΣΙ;
    ΑΝ ΔΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΟΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΔΕΚΑ ΑΣΤΡΑΠΕΣ;ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΜΑΣ ΠΥ ΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα σε όλους,
    Οταν στην Ελλάδα ψηφίζουμε με γνώμονα τα οικονομικά και δεν σκεφτόμαστε ότι χωρίς έθνος δεν υπάρχει οικονομία αυτά γίνονται.
    Οταν ψηφίζουμε με προγραμματισμό το τι θα μας δώσουν την επόμενη μέρα και αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι η οικονομία βασίζετε σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.
    ΟΤαν ψηφίζουμε με την λογική αν θα μπει το παιδί μας στο δημόσιο αν η πεθερά μας θα πάρει αναπηρική αν ο αδελφός του μπατζανάκη του πατέρα μας θα βάλει το γιο του να υπηρετήσει στην θητεία του έξω από το σπίτι του, αυτά συμβαίνουν.
    Είμαστε λαός ξερόλες που στο διαταύτα ο δίπλα πρέπει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.
    Λαός που με κάθε αλλαγή της κυβέρνησης αλλάζει η παιδεία η εξωτερική πολιτική και η οικονομία.
    Διαπρέπουμαι ως επι το πλείστον στο εξωτερικό γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τις λαμογιές που μας επιβάλλονται εδώ.
    Είχαμε το Καραμαλή ο οποίος λόγω εσωτερικών προβλημάτων είχε την Ντόρα ΄στο εξωτερικών η οποία έλαμψε δια της απουσίας της
    Τώρα ο ΓΑΠ ανέλαβε αυτό το υπουργείο ξωτικών γιατί μόνο ξωτικών μπορεί να γίνει έτσι όπως όλοι μαζί το κατάντησαν και για να κοιμάται πιο ήρεμα θα δώσει ολίγον από ΘΡάκη καμιά βραχονησίδα κανένα νησί ...
    Για ποιους Τούρκους μιλάμε δεν φταίνε αυτοί.
    Σαν λαός έχουν την νοοτροπία της αγέλης , το 60% είναι αγράμματοι και αυτό βολεύει την εκάστοτε κυβέρνηση.Μη κοιτάμε τη γίνετε στην Κων/πόλη Αγκυρα Σμύρνη και στις άλλες μεγάλες πόλεις στο βάθος της Τουρκίας οι άνθρωποι δεν ζουν ''τόσο καλά''.
    Το πιθανότερο είναι και πόλεμος να γίνει αν γίνει που δεν βλέπω να υπάρχουν από την Ελληνική πλευρά δλδ αρχηγοί με τσαγανό , αυτοί το ταξίδι χωρίς επιστροφή, να κρατήσει 2-3 μέρες γιατί δεν θα μας αφήσουν οι μεγάλες δυνάμεις.
    Υποχείρια τους είμαστε ότι θέλουν κάνουμε απλά κατά το δοκούν αλλάζουμε θέσεις.
    Ενας τρόπος υπάρχει να αφυπνιστούν οι Ελληνες αν τους πάρουμε τα κινητά,τις πιστωτικές κάρτες , και την βόλτα...ή αν δουν τον Τούρκο να τους κυβερνάει ένα πρωί ...
    Λυπάμαι ειλικρινά που θα το πω αλλά η Ελλάδα από την ΘΕσσαλία και κάτω κοιμάται τον ύπνο του δικαίου γι αυτό και θα φτάσουν τα σύνορα εκεί που τα παρέλαβε ο Παύλος Μελάς.
    Είδατε κανένα κανάλι από τα πουλημένα να μιλήσει για το θέμα με τον Ελληνα Πρόξενο ; όχι βέβαια ποιος τολμάει να ακουμπήσει κάτι τέτοιο;
    Είδε κανείς να ακούγεται πρώτη είδηση το καζάνι που βράζει στην ΘΡάκη; όχι βέβαια ποιος θα τόλμαγε να ενοχλήσει ΄τους πασάδες της βουλής με τέτοια ποταπά θέματα.
    Σήμερα γιορτάζουν όλη την πτώση της Χούντας και εγώ απλά θα πω για πια χούντα μιλάνε ; Τώρα δλδ έχουμε δημοκρατία ;
    Λυπάμαι ειλικρινά λυπάμαι όχι που λέγομαι Ελληνίδα αυτό με κάνει να νιώθω υπερήφανη. Λυπάμαι τους Ελληνες που δεν μπορούν να νιώσουν την έννοια της λέξεως και της καταγωγής τους και απλά λένε την λέξη για να νιώσουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο ρε Χριστίνα
    έτσι είναι όπως τα λες.
    Ο Ελληνας πρέπει να σταματήσει να βλέπει τηλεόραση, να ακούει ραδιόφωνο και να διαβάζει εφημερίδες. Μετά ίσως κάτι αλλάξει. Αν δεν τερματιστεί αυτή η γάγγραινα, αυτή η εξάρτυση από τα ΜΜΕ δεν βλέπω...φως. Να ξαναγίνει η δημοσιογραφία (οι δημοσιογράφοι) όπως κάποτε ήταν. Να κοιτάνε μόνο την έγκαιρη, έγκυρη, σωστή, ακομμάτιστη και όχι εξαρτούμενη δημοσιογραφία.
    Ναι Χριστίνα νομίζουν ότι μιλάνε για Δημοκρατία τώρα, αλλά η Χούντα που είχαμε ήταν χιλιάδες φορές καλύτερη από όλους αυτούς.
    Τουλάχιστον τότε γίνονταν και έργα με χρηματοδότηση του Ελληνικού κράτους. Τώρα γίνεται κάποιο με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου δική μας ; Ολα τα έργα γίνονται συνήθως με χρηματοδότηση 70-80-90% από την ΕΕ και το υπόλοιπο...δικό μας.
    Τότε υπήρχε μια ΜΟΜΑ που έκανε παντού και πάντα έργα. Ηρθε η μεταπολίτευση για να καταργήσει την ΜΟΜΜΑ και να δώσει τα έργα στους....εργολάβους. Ετσι για να κονομάνε όλοι παρέα.
    Τότε είδαν....φως (ηλεκτρικό) χιλιάδες χωριά στην ελληνική επαρχία, έγιναν χιλιάδες σχολεία. Τώρα ;
    Ναι και έγιναν από την Χούντα. Από τη Δικτατορία. Από αυτούς που λογόκριναν τα πάντα. Από αυτούς που σε φυλάκιζαν αν τους κινούσες την υποψία. Αδικα ; Δεν ξέρω.
    Τώρα για ποια δημοκρατία μας μιλάνε ; Για το αποφασίζουμε 5-10 και κάνουμε κουμάντο για 11 εκατομ. ; Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την άσκηση ελέγχου που κάνει ο ΞΥΡΙΖΑ παντού ;
    Για την Αστυνομία που ΔΕΝ την αφήνουν να κάνει τη δουλειά της ; Ειρήσθω εν παρόδω ο "Κος" Χρυσοχοίδης θα αλλάξει την "στρατιωτική" οργάνωση της Αστυνομίας και από το βαθμό του Ταγματάρχη και πάνω δεν θα υπάρχει η στρατιωτική ιεραρχία. Δηλαδή ο Ταγματάρχης θα λέγεται ; Αστυνόμος Α' και ο στρατηγός Αστυνόμος Κ' ; ...Χέστηκε η φοράδα μου στο αλώνι. Και μετά έφτιαξε η Αστυνομία.
    Για το μπάχαλο με την οικονομία και την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική που κόμπαζε ο πολύς κος. Τζέφρυ ;
    Αλήθεια έχουν σκεφτεί ότι ένα μέρος από τα χάλια της ελληνικής οικονομίας "ανήκει" στους λαθρομετανάστες ; Γιατί γκρινιάζουν πάλι για τα χάλια των ασφαλιστικών ταμείων ; Ο κόσμος δεν πληρώνει κανονικά τις εισφορές του ; Γιατί όλα τα κρατικά νοσοκομεία δέχονται χωρίς "τίποτα" όλους τους λαθραίους για περίθαλψη και αν πάει κάποιος έλληνας χωρίς βιβλιάριο .... τον πετάνε σαν το σκυλί στο αμπέλι ;
    Γιατί ; Γιατί ; Γιατί ; Χιλιάδες γιατί. Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο το πρωί, αλλά άκρη δεν θα βρω.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ : ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΟΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΤΥΑ ΕΤΣΙ. ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ Κοι "ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ" ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    ΟΛΟΙ email στο lefkaditis70@gmail.com
    (σχετική αναφορά στα σχόλια
    "ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΜΥΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.