15/1/10

Μία διάτρητη απάντηση

Του Σταυρου Λυγερου

Οταν προχθές ρωτήθηκε για την παράνομη μετανάστευση, ο πρωθυπουργός απάντησε με ένα κράμα ιδεολογικής εμμονής και φτηνής προπαγάνδας. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση Σημίτη έβαλε «μία πρώτη τάξη». Οι πολίτες γνωρίζουν εάν οι μαζικές νομιμοποιήσεις των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή έβαλαν τάξη ή όχι. Κατηγόρησε, επίσης, τη Ν.Δ. ότι δεν επέβαλε το ελληνοτουρκικό σύμφωνο για την επαναπροώθηση. Η αλήθεια είναι ότι η Αγκυρα δεν το εφαρμόζει. Εχει δεχθεί λίγους πίσω και διευκολύνει όσους προσπαθούν να εισέλθουν παρανόμως στην Ελλάδα. Την ίδια τακτική ακολουθεί και επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Αλλαγή θα υπάρξει μόνο εάν οι Τούρκοι υποχρεωθούν να συνάψουν συμφωνία επαναπροώθησης με την Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τώρα ελέγχονται τα σύνορα. Η αλήθεια είναι ότι η ροή της παράνομης μετανάστευσης δεν έχει συρρικνωθεί και είναι δύσκολο να συρρικνωθεί. Ακόμα και όταν το Λιμενικό εντοπίζει πλοιάρια συνήθως υποχρεώνεται να κάνει επιχείρηση διάσωσης και να μεταφέρει τους παρανόμως εισελθόντες σε ελληνικό έδαφος. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ισχύων Κώδικας Ιθαγένειας «είναι χωρίς κανόνες, είναι πολύ χαλαρός, είναι αυθαίρετος, είναι χωρίς ουσιαστικές προϋποθέσεις». Τίποτε από αυτά δεν είναι αλήθεια. Προφανώς τον θεωρεί αυστηρό και γι’ αυτό προωθεί το νομοσχέδιο που προβλέπει ότι η Ελλάδα θα παραχωρεί ιθαγένεια πολύ πιο εύκολα από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών-μελών της Ε.Ε. Δεν τον απασχολεί ότι έτσι αναπόφευκτα θα τροφοδοτηθούν οι ροές παράνομης μετανάστευσης.

Αντί να απαντήσει στη συγκεκριμένη κριτική Σαμαρά, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε για «ακροδεξιά αντίληψη». Η ιδεολογική τρομοκρατία υποδηλώνει βαθύτατα αντιδημοκρατική νοοτροπία. Εν προκειμένω γίνεται και πολιτικό μπούμερανγκ. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο για την παραχώρηση ιθαγένειας «είναι και χρέος απέναντι σε ανθρώπινα δικαιώματα ατόμων που έχουν πια επιλέξει την Ελλάδα ως πατρίδα. Και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψηφίσματα».

Αντί να κάνει διάκριση νόμιμων και παράνομων μεταναστών, τους έβαλε σε ένα τσουβάλι, μιλώντας γι’ αυτούς που επέλεξαν την Ελλάδα. Κουβέντα για το δικαίωμα της Ελλάδας (και κάθε κράτους) να επιλέγει ποιους πολιτογραφεί. Πρόκειται για ιδεολόγημα και όχι για παράλειψη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, αλλά ούτε πρωτοετής φοιτητής δεν θα ισχυριζόταν ότι η απόκτηση ιθαγένειας από ένα μετανάστη είναι ανθρώπινο δικαίωμά του.
kathimerini.gr

11 σχόλια:

  1. ΤΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ;
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ;
    Για τι μας περνάει ο αθεράπευτα ρομαντικός και κολλημένος σε ανεφάρμοστα ιδεολογήματα της πατρίδας του (ΗΠΑ), που μέχρι και τώρα τους μαύρους τους έχει σε γκέτο, ο ρατσισμός έναντι των έγχρωμων είναι παντού, η ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ συνεχίζει να υπάρχει. Τα επεισόδιο στην καλιφόρνια τα ξεχάσαμε ;
    Που τον βρήκε τον πολυπολιτισμικό παράδεισο στην πατρίδα του ο κ. Τζέφρυ ; Πόσο ψευτοπροοδευτικός και βαθύτατα ανθέλληνας και αντιχριστιανός άθεος είναι ο άνθρωπος ;
    Αφού έχει δηλώσει άθεος, στις εκκλησίες γιατί πηγαίνει και "ανάβει το κεράκι του όλο κατάνυξη" ; Ποιους προσπαθεί να κοροιδέψει ο καταχραστής και ψεύτης της ψήφου του ελληνικού λαού ;
    Που είναι τα λεφτά κ. Τζέφρυ όπως λέγατε και προεκλογικά ;
    Και το πρωτάκουστο και αδιανόητο του μηδέν εις το πηλίκιον (τρεις λαλούν). Από που κι ως που η παραχώρηση ιθαγένειας είναι ανθρώπινο δικαίωμα κ. άσχετε ; Και ένα παιδάκι δημοτικού να ρωτήσεις, θα γελάει ασταμάτητα ;
    Κι από που κι ως που το δικαίωμα δημοψηφίσματος (εσείς προτρέπατε την κυβέρνηση καραμανλή να κάνει δημοψήφισμα !!!!) μπλέκεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι με τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτισμένων κοινωνιών ;
    Δηλαδή τι θέλετε να μας πείτε, ότι οι Ελβετοί που έκαναν (και κάθε τρεις και λίγο κάνουν) δημοψήφισμα για τους μιναρέδες και οι Ιταλοί (για τα σύμβολα) και οι άλλοι Ευρωπαίοι, ότι είναι απολίτιστοι, απάνθρωποι, άγριοι ;
    Και αν είναι έτσι, γιατί πάντα τους φέρνετε ως παράδειγμα σε οτιδήποτε εκστομίσετε και πείτε ;
    Σκέπτεστε όσα λέτε κ. Τζέφρυ ή λέτε απλώς ελληνικές λέξεις, έτσι για να φτιάχνετε προτάσεις ;
    ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΚΑ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ;
    ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ !!!!!
    Και όταν απευθύνεστε στον Ελληνικό λαό κ. απάτριδε που νομίζετε ότι απευθύνεστε σε κρετίνους ; Γιατί εκτός από τα χαιβάνια και τους άσχετους που σε ψήφισαν υπάρχουν και λογικοί άνθρωποι που όλα αυτά τα έλεγαν από πριν και προειδοποιούσαν τον κόσμο ;
    Και αλήθεια κ. Ελληνες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, που έχετε κρυφτεί τώρα ;
    Ολα αυτά τα είχαμε επισημάνει από πριν και τα είχαμε πει, που είσαστε τώρα ; Γιατί κρυφτήκατε ;
    ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ (ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!!!!
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ Κ. ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΧΟΜΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΡΙΞΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ.
    ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ. ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ;
    ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ;
    ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Ή ΣΕ ΕΚΡΙΝΑΝ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ;
    ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ; ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΑΔΑΣ" ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ;

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συχαίνομαι γενικώς τους πολιτικάντηδες όταν μιλούν. Αν είναι στην τηλεόραση, αλλάζω κανάλι. Στις εφημερίδες, απλώς τους προσπερνώ. Είναι αυτή η "ξύλινη γλώσσα" που με αηδιάζει, οι δηλώσεις-καρμπόν, χωρίς φαντασία, χωρίς την ελαχίστη πρωτοτυπία.

    Ειδικά, ο Γιωργάκης και τα "ελληνικά" του μού φέρνουν εμετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψηφίσματα". Με αυτή την φράση καταλύεται ο μύθος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πολύ κρίμα για το ΠΑΣΟΚ και για όσους κάποτε το ακολούθησαν. Φόβος τους έχει πιάσει γιατί γνωρίζουν τα αποτελέσματα ενός πιθανού δημοψηφίσματος. Ολοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έχουν φαίνεται έλλειμμα δημοκρατίας και για αυτό διενεργούν δημοψηφίσματα, ενώ εμείς στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας...Άτυχος πρωθυπουργός, δύσμοιρη χώρα.
    Άκουσα τη συνέντευξη του προχθές και μα τον θεό, ο άνθρωπος δεν έχει πρόβλημα μόνο με τα ελληνικά αλλά και με τα αγγλικά. Δεν είναι ότι ουσιαστικά δεν απάντησε σε καμία ερώτηση, αλλά επαναλάμβανε κοινότυπα τα περί αξιοπιστίας (sic). Δεν έκανε σοβαρά λάθη στα Αγγλικά, όμως η προφορά και η σύνταξη των φράσεων του με ελληνική λογική-δίχως τους τρέχοντες ιδιωματισμούς της Αγγλικής-δείχνει ξεκάθαρα άνθρωπο που η Αγγλική δεν είναι η μητρική του γλώσσα. Η Ελληνική δεν είναι, η Αγγλική δεν είναι, σε ποια τέλος πάντων γλώσσα έχει απόλυτη ευχέρεια αυτός ο άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στο Σταύρο Λυγερό (καλού κακού ας έχει και το νου του μέσα εκεί στη σφηκοφωλιά μήπως τον "φύγουνε" αλά Δελαστίκ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον κ. Λυγερό τον έχουν ήδη περιορίσει .... !

    Να σκεφθείτε πως ο κ.Λυγερός, ως νομίζω πως είναι ενταγμένος ... στο ΠΑΣΟΚ ... και μάλιστα θεωρείτε άριστος γνώστης των τεκταινόμενων εντός του ΠΑΣΟΚ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «είναι και χρέος απέναντι σε ανθρώπινα δικαιώματα ατόμων που έχουν πια επιλέξει την Ελλάδα ως πατρίδα. Και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψηφίσματα»

    Όποιος θέλει, νομίμως ή παρανόμως, μας επιλέγει και μας χρεώνει.

    Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά θα κάνουν οι "300" να ψάξουν να βρουν και να διαβάσουν το βιβλίο του Τζων Φ. Κέννεντι "ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ". Ίσως μάθουν επί τέλους πώς πρέπει να ενεργούν οι πολιτικοί που αγαπούν πραγματικά τον τόπο τους
    και ξεχάσουν την τακτική του "ναι σε όλα".
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Pros Thesallo eidame kai ta katorthomata tou k. Karaamnli o poios dimiourgise olo auto to zoas meas se 5,5 xronia me apogrfes Vatopaidi Repousi ktl.Den leo toi OPapandreou (parepiptontos apo kai os pou Gefrey? auto proerxetai apo to Gotfrid= Gefroi=Gefrey kai sta Ellinika Godefreidos,an theleis kai kala na peis to Goirgos sta Agglika i apodosi einai Georgge)Eipame na min stenaxoroume tous agapitous simpolites mas pou exoun diaforetikes apopseis apo mas alla auto einai apithmeno thrasos! Diladi thi theleis alla 5 XRONIA GIA NA TA KATASTREPSETE OLA? Pigaine paikse kana playstation 3 me ton k. Karamanli stin Rafina.NAI PSIFISA PASOK alla an den mou aresei den tha to psifiso stis epomens ekloges opos einai dikaoima mou! Ti tha kaneis tha me valeis se mauropinaka os antethiko xtoixeio? Tose tha eisai enas fasistas pou den mporei na dextei titpote allao apo auto pou pisteuei o idois kasi emfanos anaksios na feri ton titlo tou Ellina patrioti.zito i Ellada!
    Christos Voulgaris apo Londion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ
    Christos Voulgaris apo Londion
    Δεν με ξέρεις, δεν μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις κάτι για μένα, λες ότι να'ναι, γράφεις σε greeklish, λες ότι ψήφισες και δεν θα ξαναψηφίσεις ΠΑΣΟΚ (Δεν ήξερες, δεν ρώταγες ?) και μετά θέλεις να σε πάρω στα σοβαρά ?
    Δεν ήμουν, δεν είμαι, δεν ψήφησα ΝΔ και δεν υποστήριζα τη ΝΔ της ψευτιάς και της Ντόρας και των λοιπών.
    ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΤΙ !!!
    Jeffry ήθελε ο "αγαπητός" ΓΑΠ να τον φωνάζουν όταν ήταν μικρός στην πατρίδα του !!!!
    Και δεν αλλάζω την άπόψη πως όσοι τον ψήφησαν είναι το ίδιο προδότες σαν αυτόν. Το δεν τον ήξερα, δεν το περίμενα δεν στέκει. Δηλαδή θες να μας πεις ότι ψηφίζεις ότι να΄ναι χωρίς να εξετάζεις τίποτα ? Τόσα και τόσα blog πριν τις εκλογές έγραφαν ... τόνους από ειδήσεις για τον κύριο ΓΑΠ.
    Πολλά δεν ξέρεις για μένα και με κρίνεις έτσι αβίαστα.
    Σόρρυ φίλε μου αλλά κάνεις λάθος....

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια στον κύριο Λυγερό για την παρρησία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.