22/1/10

«Τουρκική εισβολή» σε ιστοσελίδα

Αυτή την εικόνα αντίκρισαν οι χρήστες οι οποίοι επισκέφτηκαν χθες την ιστοσελίδα της Μητρόπολης Κορίνθου

Την τουρκική σημαία, έναν κομάντο και ένα σχόλιο για «χάκερ κατακτητές» αντίκρισαν έκπληκτοι οι χρήστες χθες το πρωί. Εκτός λειτουργίας τέθηκε ο ιστότοπος.Εκπληκτοι έμειναν όσοι... πιστοί προσήλθαν χθες το πρωί στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Κορίνθου (www.churchbook.eu), κατά την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της, καθώς αντί για το «εκκλησιαστικό facebook» που είχε προαναγγελθεί αντίκρισαν την τουρκική σημαία, έναν Τούρκο κομάντο και ένα σχόλιο για «χάκερ κατακτητές»!

Στο κάτω μέρος της σελίδας αναγραφόταν με εμφανή γράμματα «1923 (σ.σ.: ημερομηνία ίδρυσης του τουρκικού κράτους) Turk-Grup».

Περίπου στη μία το μεσημέρι η σελίδα ετέθη εκτός λειτουργίας και όποιος δοκίμαζε να εισέλθει, πληροφορούνταν ότι δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση για τεχνικούς λόγους.

Το «Εθνος» επικοινώνησε με τη Μητρόπολη Κορίνθου, εκπρόσωποι της οποίας δήλωναν ότι η αποκατάσταση ήταν δύσκολο να γίνει άμεσα, καθώς ο υπεύθυνος του τεχνικού τομέα της μητρόπολης βρίσκεται στην Αμερική και θα επιστρέψει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και σκέψεις από την πλευρά των υπευθύνων του ιστοτόπου να ζητηθεί η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πάντως, η δεύτερη σελίδα της Μητρόπολης Κορίνθου, που είχε επίσης σχεδιαστεί να λειτουργήσει από χθες (http://www.orthodoxosnaos.org), εμφανίστηκε κανονικά, χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Οι δύο ιστοσελίδες κατασκευάστηκαν από ομάδα πανεπιστημιακών στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αμερική και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τη συμμετοχή του υπεύθυνου Προγραμματισμού, Μηχανοργάνωσης και Πολυμέσων της Ιεράς Μητροπόλεως π. Π. Μπούρα.

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ
Facebook της Εκκλησίας

Το φιλόδοξο εγχείρημα της μητρόπολης επρόκειτο να υλοποιηθεί χθες το πρωί, με τα... εγκαίνια της συγκεκριμένης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στα πρότυπα του facebook. Μάλιστα, ήδη από την Τρίτη το βράδυ είχε ξεκινήσει δοκιμαστική εφαρμογή, χωρίς να διαφαίνονται ιδιαίτερα προβλήματα. Στόχος της δημιουργίας του ιστοτόπου, σύμφωνα με τη δήλωση του μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου, κατά την επίσημη εξαγγελία για τη λειτουργία της, ήταν να επικοινωνούν οι νέοι «με τον ίδιο τρόπο που επικοινωνούν στο facebook». Ο ίδιος ταυτόχρονα είχε διευκρινίσει ότι ένας αριθμός εθελοντών ήταν «επιφορτισμένος» με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Π. Βονάτσου
ΕΘΝΟΣ

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα σε όλους ,
    Κάποτε το είχα πει ο ηλεκτρονικός πόλεμος εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει, εκτός από την Δ.Η.Ε. γιατί δεν ξεκινούν και οι δικοί μας hacker οι οποίοι είναι ουκ ολίγοι να κάνουν τα αντίστοιχα; Αλλωστε κάποτε μέχρι και στοιχήματα έβαζαν για το πόσες σελίδες θα σπάσουν σε που θα μπούν και πόσους κωδικούς θα απενεργοποιήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο εγινε πριν λιγες μερες οχι σημερα οπως παρουσιαζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8:22 Βλέπεις πουθενά να γράφει σήμερα;
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=9652904
    Το δημοσίευμα του Εθνους είναι χτεσινό.Το πρόβλημα είναι ο χρόνος η το περιεχόμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.