7/1/10

«Μας τη λένε» οι Σκοπιανοί για τα χρέη μας

Η ηγεσία των Σκοπίων επενδύει πολιτικά στο ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα, προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες για τη διαφαινόμενη παράταση του αδιεξόδου στην κυβέρνηση Παπανδρέου, που επιχειρείται να εμφανιστεί ως απρόθυμη για συμβιβασμό λόγω του εκρηκτικού οικονομικού προβλήματος.


Το συμπέρασμα αυτό εξάγουν αρμόδιοι διπλωματικοί κύκλοι καθώς μετά τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Α. Μιλοσόσκι, χθες ήταν ο πρόεδρος της χώρας Γκ. Ιβάνοφ, που -σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Nova Makedonija”- έκανε τέτοιου περιεχομένου αναφορές στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Ο κ. Γκ. Ιβάνοφ, σε ερώτηση για το τι περιμένει το επόμενο διάστημα σε σχέση με το πρόβλημα της ονομασίας, απάντησε ως εξής: “Αναμένουμε η Ελλάδα να απεμπλακεί σταδιακά από τα ανοικτά ζητήματα που έχει, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας. Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δέχεται ισχυρές πιέσεις, προκειμένου να λύσει το κυπριακό ζήτημα. Δεν ξέρω εάν μπορούν να αναλώσουν ενέργεια σε περισσότερα μέτωπα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και πρέπει να βρει τρόπο για την υπέρβασή της”. Μια μέρα πριν ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, σε δική του συνέντευξη, είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα επιδιώξει συμβιβασμό προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα οικονομικά με το εθνικό θέμα.
Αυτές οι παρεμβάσεις δημιουργούν την εντύπωση σε ελληνικούς διπλωματικούς κύκλους ότι η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων αναπροσαρμόζει την τακτική της, με κεντρική επιδίωξη να εκθέσει την ελληνική πλευρά στο ευρωπαϊκό ακροατήριο ως απρόθυμη για λύση λόγω εσωτερικών προβλημάτων.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επέμεινε στο ζήτημα της ταυτότητας, λέγοντας ότι “με την ανεξαρτητοποίηση της ‘Μακεδονίας’ κανείς πλέον δεν μπορεί να πει πως δεν υπάρχει μακεδονική ταυτότητα”. Και πρόσθεσε: “Εμείς έχουμε και διασπορά με ‘μακεδονική’ εθνική ταυτότητα. Δηλαδή, το πρόβλημα δεν είναι πλέον μόνον αυτού του κράτους. Υπάρχουν άτομα που καθημερινά διαβάζουν, παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα και επικοινωνούν στη ‘μακεδονική’ γλώσσα. Αυτή η χώρα φέρει την ευθύνη της διαφύλαξης αυτής της εθνικής ταυτότητας. Επειδή, όμως, έχουμε εισέλθει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, πρέπει να εντάξουμε εκ νέου αυτήν τη θεματική στο πλαίσιο του ψηφίσματος του ΟΗΕ”.

"ΟΠΩΣ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ"
Υποστήριξε μάλιστα ότι “σύνθετο όνομα για όλες τις χρήσεις είναι το ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’”, επικαλούμενος το γεγονός ότι “η Ιρλανδία κατονομάζεται ως Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ενώ το τμήμα που βρίσκεται στη Βρετανία κατονομάζεται ως Βόρεια Ιρλανδία και δεν υπάρχει σύγχυση”. Κατά τον κ. Ιβάνοφ, δεν υπάρχει σύγχυση και σχετικά με τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. “Συνέβη μήπως κάποια επιστολή προς τη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ να φθάσει κατά λάθος σε κάποια περιοχή της Ελλάδας;”, αναρωτήθηκε με ειρωνική διάθεση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Makthes.gr
Της Αγγελικής Σπανού
Ιαν 06, 2010

6 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΟΡΟΣ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΟΤΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ- ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ- ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι για γέλια. Ας κοιτάξουν την δικιά τους. Οσο και να ξεπέσει η Ελλάδα για 30 ΦΥΡΟΜΙΕΣ θα κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΘΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΤΟΥ. ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ ΠΙΘΑΝΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ Ή ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΑΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝ ΚΛΩΤΣΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ...ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΡΟΛΟ.ΓΙΑΥΤΟ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ!!!!!ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ (ΦΑΝΑΤΙΚΗ)ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ!!!!!ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!!Ο Κ.ΣΑΜΑΡΑΣ,Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΡΓΗΓΟΣ ΤΙΣ Ν.Δ,ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΝ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΙΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!!!!!!!!ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΥΜΕΝΟ!!!!ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΤΕ ΤΟΣΗ (ΔΥΝΑΜΗ)ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!!!!!ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΕΔΩ ΠΡΩΤΟΣ!!!!!!ΠΟΤΕ Η ΟΙΚΟΝΟΚΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΛΙΑ?????ΠΟΤΕ!!!!!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΚΤΑΕΤΙΑ ΣΙΜΙΤΗ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ!!!!!!ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ,ΡΙΟ ΑΝΤΗΡΙΟ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΕΞΟΠΛΙΣΤΗΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ!!!!!!ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?????ΠΩΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ???ΠΩΣ ΠΙΑΣΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 12,7???????ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΙΣ Ν.Δ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ!!!!!!!ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ!!!!!ΠΟΥ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΩΣ ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!!ΩΣ ΚΛΕΦΤΕΣ,ΨΕΦΤΕΣ,ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!!!ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ,ΟΥΤΕ ΕΚΛΕΨΑ ΚΑΝΕΝΑ!!!!!ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ (ΛΑΘΗ)ΑΛΛΩΝ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΕ ΟΧΙ ΛΑΘΗ! ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥ ΛΑΙΤ ΕΦΡΑΣΗ.
    ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΧΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΑΜΠΑΚΟ, ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.
    Ο ΛΑΟΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ. ΔΕΝ ΑΔΙΚΕΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΜΩΣ...
    ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.