14/1/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Θ. ΔΡΑΓΩΝΑ

Με την επίθεση κατά της κ. Δραγώνα οι κύκλοι της ακροδεξιάς θέλουν να παρεμποδίσουν και να ματαιώσουν τις προσπάθειες να αναγνωριστούν και να γίνουν σεβαστές σε όλα τα πεδία, συμπεριλαμβανόμενης και της εκπαίδευσης, η γλώσσα και οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των μεταναστών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Θ. ΔΡΑΓΩΝΑ

Οι επιθέσεις εναντίον της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτού, κ. Θάλειας Δραγώνα, από ποικιλώνυμους ακροδεξιούς κύκλους έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της πολιτικής διαφωνίας. Αντί της ευθείας, και θεμιτής, κριτικής σε πολιτικές απόψεις, αποφάσεις και σχεδιασμούς, επιχειρείται η προσωπική σπίλωση.

Η συμμετοχή βουλευτών στην προσπάθεια σπίλωσης της τιμής και της υπόληψης της κ. Θάλειας Δραγώνα είναι απαράδεκτη, αποπνέει σκοταδισμό και εκθέτει το Κοινοβούλιο.

Με την επίθεση κατά της κ. Δραγώνα οι κύκλοι της ακροδεξιάς θέλουν να παρεμποδίσουν και να ματαιώσουν τις προσπάθειες να αναγνωριστούν και να γίνουν σεβαστές σε όλα τα πεδία, συμπεριλαμβανόμενης και της εκπαίδευσης, η γλώσσα και οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των μεταναστών. Πρόκειται για τα ίδια δικαιώματα που διεκδίκησαν με πείσμα και σημαντικούς αγώνες οι Έλληνες μετανάστες και πολιτικοί πρόσφυγες στις χώρες υποδοχής.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εκφράζει γι’ αυτούς τους λόγους ομόφωνα την αλληλεγγύη της στην κ. Θάλεια Δραγώνα.

Οι βουλευτές:

Αλέξης Τσίπρας

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Ηρώ Διώτη

Θοδωρής Δρίτσας

Φώτης Κουβέλης

Τάσος Κουράκης

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Θανάσης Λεβέντης

Βασίλης Μουλόπουλος

Δημήτρης Παπαδημούλης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

Νίκος Χουντής (Ευρωβουλευτής)
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/01/2010

ΑΠΕ

42 σχόλια:

  1. Οι του συριζα θ'πρεπε να γνωριζουν πως οι θεσεις της εν λογω κυριας δεν διαμορφωνονται απο τα σχολια των αναγνωστων αλλα τα σχολια καταγραφουν τις θεσεις της.Ειναι ανοητο η'αλλως υποπτο να χαρακτηριζονται ως ακροδεξιοι οποιοι σχολιαζουν αυτους που προσπαθουν να μας πεισουν να μην μοιαζουμε σ'αυτους στους οποιους θελουμε.Εχουμε εμεις αντιρηση να ομοιαζει η κ.δραγωνα σε οθωμανη; σαφως οχι;Γιατι αυτη κοπτεται που εμεις θελουμε να μοιαζουμε στους Ελληνες και σε οτι αυτοι πρεσβευουν απο την αρχαια μας Ελλαδα και εντευθεν;και κυριοι του συριζα καλα που μας το ειπατε για να φροντισουμε στις επομενες εκλογες να σας ανταμειψουμε δεοντως,γιατι δεν γνωριζαμε οταν σας ψηφιζαμε οτι ειμαστε ακροδεξιοι!θα επανορθωσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολο το ανθελληνικο φασισταριο εν δρασει...
    ΕΜΕΙΣ οι ελληνες να σεβαστουμε τους λαθρο και να προσαρμοστουμε στις ''πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των (λαθρο)μεταναστών''
    ελεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά κρασιά αυτοί μιλάνε για μετανάστες και όχι για λαθρομετανάστες που μπήκαν από το παράθυρο,αλλα το κυριότερο μιλάει για ιδιαιτερότητες η ανακοίνωση.και μετά λέμε για αφομοίωση των ξένων στον κοινωνικό ιστό τις ελληνικής κοινωνίας.μαύρα μεσάνυχτα έχουν οι νέο ταξικοί του ξύριζα.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε πού τους βρήκαμε αυτούς του σύριζα;;;
    Στους ''ποικιλώνυμους ακροδεξιούς κύκλους'' που δήθεν επιτέθηκαν κατά της Δραγώνα, εντάσσουν άραγε και τον Μίκη Θεοδωράκη που της έστειλε την ακόλουθη απάντηση σε δική της επιστολή;
    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=95108&cid=6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΙΚΗ 'ΑΚΡΟΔΕΞΙΕ'......

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΤΕ πάλεψε για τα δικαιώματα των Ελλήνων μεταναστών ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Δραγώνα το 1950 ή το 1960;
    Τους Έλληνες μετανάστες τους ήθελαν και τους «χρησιμοποίησαν» για εργατικά χέρια που χρειάζονταν, τους κάλεσαν.
    Τα 3εκ λαθρομεταναστών, (επειδή όλοι λαθραία μπήκαν στην χώρα μου), και όχι μεταναστών ,ποιος τα κάλεσε ;
    Αν τα κάλεσε η κυρία Δραγώνα να τα πάρει στο στο σπίτι της να της δουλέψουν, αλλά επειδή δεν γίνεται ας την πάρουν αυτοί στα σπίτια τους να τους «δουλεύει»
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για την κα Δραγώνα τι μπορεί να πει κανείς χωρίς να διακινδυνεύσει τη σοβαρότητα του; Φαίνεται πως, εκείνοι που μας «εφεύραν» ως Έλληνες τον 19ο αι., μας έστειλαν και δασκάλους για να μας μάθουν την ελληνική γλώσσα! Πληρωμένες γραφίδες πρόθυμες να ξεπουλήσουν και να ξεπουληθούν, έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι έχουμε παρανοήσει το «επιστημονικό» πνεύμα της κας Δραγώνα, ότι την παρεξηγήσαμε, όπως τότε με το βιβλίο της Ρεπούση. Αποκαλούν δε όσους διαφωνούν με τις ανιστόρητες απόψεις τους, Ελληναράδες, ακροδεξιούς, σκοταδιστές, φασίστες και αμαθείς, σύμφωνα με το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Και βέβαια, ούτε ένα από αυτά τα «πνευματικά» τσόλια, δεν τολμά –τουλάχιστον ακόμη-να αποδώσει έναν από αυτούς τους χαρακτηρισμούς στο Μίκη Θεοδωράκη, το μεγάλο μπροστάρη που δικαιώνει το μεγαλείο της έννοιας καλλιτέχνης, τον ορισμό του πατριώτη αγωνιστή.
    Τίποτα δεν είναι τυχαίο, για ανθρώπους που ζουν με το «Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας» του Ν. Δήμου, αφού καμιά ευτυχία δε μπορούν να αντλήσουν από το γεγονός ότι είναι κληρονόμοι της παρακαταθήκης όχι μόνο των αρχαίων προγόνων, αλλά και των νεώτερων από το Ρήγα Φεραίο μέχρι τον Γ. Σεφέρη και τον Ελύτη.
    Παρακαλώ φίλοι, προσέξτε αυτήν την καθόλου συμπτωματική ταύτιση μη τυχαίων σημείων πάνω στα οποία, φαίνεται να συναντώνται όλα αυτά τα κανα-δυο εκατοντάδες πνευματικά σκύβαλα με ένα και μόνο σκοπό. Την αποδόμηση της εθνικής μας οντότητας. Φαίνονται ασύνδετα αλλά δεν είναι. Σε αυτούς που ως πλαστογράφοι που είναι στερούνται πειστικών επιχειρημάτων συγκαταλέγονται:
    1. Όσοι δεν αποδέχονται τη διαχρονική συνέχεια του ελληνισμού με σκοπό να πλήξουν το ελληνικό Βυζάντιο.
    2. Όσοι έχουν μήνη για την Ορθοδοξία ως δήθεν αρχαιολάτρες και δρουν έτσι εναντίον της ταυτότητας του νεώτερου ελληνισμού.
    3. Όσοι αμφισβητούν την διαχρονική επιβίωση του γένους μας και κατά συνέπεια την ελληνικότητά μας.
    4. Όσοι έχουν εκφράσει αντεθνικές θέσεις στα ζητήματα με τους βόρειους και εξ ανατολών γείτονες μας.
    5. Οι εισαγωγείς παράδοξων «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και νεωτερισμών, γάμοι ομοφυλοφίλων κλπ. και οι υπέρμαχοι της πολυπολιτισμικότητας δίχως όρια.
    Όποια πέτρα και να σηκώσει κανείς θα βρει από κάτω τα ίδια πάντα θλιβερά πρόσωπα που εναλλάσσονται ως ακαδημαϊκοί θεατρίνοι στο παλκοσένικο του παραλόγου.
    Λυπάμαι πολύ αν σας κούρασα. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, απαιτείται από όλους μας θάρρος, αποφασιστικότητα και κυρίως πίστη ότι η αλήθεια πάντα θριαμβεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης θα πρότεινα ως μοναδική λύση απέναντι στην λαίλαπα της Νέας Τάξης μια αποφασιστική παλλαϊκή διαμαρτυρία. Με μπροστάρη τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Στ.Ληναίο, τον Μ. Γκλέζο,με όλους τους υγιείς ακόμη πνευματικούς ανθρώπους της χώρας, τους καλλιτέχνες που επιμένουν να αντιστέκονται στη διαστροφή της τέχνης, τους φοιτητές που θέλουν ένα μέλλον ελεύθερο και όχι ένα πανεπιστήμιο- εκκολαπτήριο νεοταξικών εγκεφάλων και όλους τους απλούς πατριώτες του λαού που βρίσκονται μέσα σε όλα τα κόμματα, εγκλωβισμένοι στις πολιτικές νεοταξικές γραμμές των κομμάτων τους. Και ας πάψουμε πια να χρησιμοποιούμε αναχρονιστικούς, διχαστικούς πολιτικούς όρους που ανήκουν στον 20ο αι., και που κανέναν δεν εξυπηρετούν, ειδικά τώρα που η πατρίδα μας χρειάζεται όλους.Είμαστε πάνω από όλα Έλληνες και η διάκριση "δεξιός" ή "αριστερός" είναι πλέον ανευ σημασίας και αφορά άλλες εποχές, καθώς η γραμμή της αντιπαράθεσης έχει μεταφερθεί τώρα στο επίπεδο των εννοιών "πατριώτης" ή "νεοταξίτης-εθνομηδενιστής" και τέτοιοι υπάρχουν επίσης μέσα σε όλα τα κόμματα.
    Για να επανέλθω, η διαμαρτυρία θα μπορούσε να συνδυαστείμε μια μεγάλη ειρηνική συναυλία του Μίκη καιοπωσδήποτε με αυστηρή περιφρούρηση για να μην παρεισφρήσουν τραμπούκοι της νεοταξικής αντίδρασης καιπραγματικοί ακροδεξιοί,προκειμένου, είτε να καπελώσουν, είτε να προβοκάρουν την λαϊκή αντίδραση. Αν ο Μίκης τραβήξει μπροστά μαζί με άλλους, τότε δεν θα είμαστε "ούτε δυο, ούτε τρεις αλλά χίλιοιδεκατρείς". Θα γίνουμε θάλασσα που θα τους πνίξει όλους.
    Φίλοι,εφιστώ την προσοχή σας σε δύο γεγονότα μεγάλης σημειολογικής σημασίας.
    1.Την προσφώνηση της τ. προέδρου της Βουλής κας Ψαρούδα Μπενάκη κατά την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου κ. Παπούλια σχετικά με την παραχώρηση επί των ημερών του μέρους της εθνικής και εδαφικής μας κυριαρχίας.
    2.Την διοργάνωση πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν από τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Λέσχη Αξιωματικών με επίσημο προσκεκλημένο και τιμώμενο πρόσωπο τον Μ. Θεοδωράκη!!! Απίστευτο, ο Στρατός 60 χρόνια μετά τα ξερονήσια αγκαλιάζει και τιμά τον άνθρωπο που ομολογουμένως έχει ταυτιστεί με την αριστερά. Είναι όμως και πολύ ελπιδοφόρο για την πατρίδα. Επειδή το πρώτο εγώ τουλάχιστον το αποκωδικοποιώ ως σήμα κινδύνου, ενώ το δεύτερο ως έκφραση επιτέλους μιας συμβολικής εθνικής συμφιλίωσης απέναντι στον επερχόμενο κίνδυνο. Που όλοι πια τον βλέπουν. Και αυτό που μένει να γίνει είναι η συνένωση όλων για μια σταθερή αντίσταση.
    Ψήφιζα ΠΑΣΟΚ και ήμουν στέλεχος για πολλά χρόνια, συμμετείχα δυο φορές σε ψηφοδέλτιο Δημοτικών Εκλογών. Πάνω από όλα όμως είμαι Έλληνας.Τώρα, εγκατέλειψα το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ και ας ψάξουν να με ξαναβρούν μαζί με τους χιλιάδες που θα τους φύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1) Εγώ τόσο καιρό νόμιζα πως όλος ο ντόρος γινόταν για το πώς βλέπει η κ. Δραγώνα την πατρίδα, την έννοια του ελληνισμού, του έθνους, κλπ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως αυτά ήταν προσπάθεια της κ. Δραγώνα να αναγνωριστούν στην εκπαίδευση η γλώσσα και η πολιτιστική ταυτότητα των μεταναστών;! Και κάποιοι άλλοι το πολεμούν αυτό. Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πράγματα που δεν ξέρουμε εμείς οι άλλοι; Πχ, μήπως θέλουν να εισαχθεί σα 2η γλώσσα στο σχολείο κάποια γλώσσα μεταναστών;

    Γιατί αλλιώς δεν καταλαβαίνω, πώς το τι λέει η κ. Δραγώνα στο "Tι είναι η Πατρίδα μας", έχει να κάνει με τη γλώσσα και την πολιτιστική ιδιαιτερότητα των μεταναστών...

    2) Πλέον όποιος δε συμφωνεί με την κ. Δραγώνα, είναι ακροδεξιός. Λίγο άστοχος ο χρόνος που επέλεξαν για την ανακοίνωσή τους βέβαια μετά τη χθεσινή απάντηση του Θεοδωράκη. Εκτός κι αν είναι ένα μηνυμα και γι αυτόν.

    3) Είναι αξιοθαύμαστο, πώς στην Ελλάδα, που τα κόμματα δε συμφωνούν ποτέ για τίποτα, έχουν συμφωνήσει στην υπεράσπιστη της κ. Δραγώνα, όλοι. Από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Μπακογιάννη, όλα τα μεγάλα ΜΜΕ ανεξαρτήτως απόχρωσης.

    Τον άλλο καιρό οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί , αν έβλεπαν το μισό από αυτό το "μπλοκ" ενωμένο σε ένα άλλο θέμα, θα το αποκαλούσαν "το ΣΥΣΤΗΜΑ". Εδώ, το θεωρούν απολύτως φυσικό. Γιατί ξαφνικά, διαπλεκόμενοι και μη, γνωστά συγκροτήματα τύπου και οι αντίπαλοι τους, προφανώς από καλή καρδιά και "για το καλό του τόπου", ενώθηκαν πάνω από την κ. Δραγώνα. Δεν είναι πια "το σύστημα".

    4) Είναι επίσης απορίας άξιο, το πώς τόσοι πολλοί και ισχυροί, βγαίνουν καθημερινά και επιτίθενται στους "ακροδεξιούς" επικριτές της κ. Δραγώνα. Πόσοι είναι επιτέλους οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα; Είναι τόσοι πολλοί; Κι αφού είναι ακροδεξιοί και άρα με φτωχά επιχειρήματα, που δεν μπορούν να έχουν ανταπόκριση στο ευρύ, λογικό και δημοκρατικό κοινό, προς τι τέτοια κινητοποίηση εκ μέρους του συστήματος και η φίμωση άλλων, όπως ανέφερε ο Θεοδωράκης.

    Ή για να παραφράσω τον Τσώρτσιλ, "ποτέ τόσοι πολλοί δεν κινητοποιήθηκαν για τόσους λίγους".

    5) Καλά οι ταμπέλες των ακροδεξιών, δεν κοστίζουν τίποτα και χτυπούν στο θυμικό του Έλληνα. Αλλά πέρα από αυτές, τι; Σαν αριστεροί, όπως ισχυρίζονται πως είναι, γιατι δε σχολιάζουν με αντεπιχειρήματα την ανοιχτή επιστολή Θεοδωράκη καλύτερα; Να πουν κι αυτοί αν συμφωνούν με την έννοια της πατρίδας και έθνους του Θεοδωράκη ή οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχουν πυρήνες σε όλα τα κόμματα της "ανοικτής κοινωνίας". (ανοικτης για τραπεζίτες-μεγαλοκαρχαρίες φυσικά).
    Απλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όλος εθνομηδενιστικός.
    Όπως και το ΚΚΕ.
    Κατάντησαν γραφικοί πλέον. Τι θέλουν να μας πουν; Ότι διώκεται η κυρα Θάλεια απο το κατεστημένο; Η εξουσία τη διόρισε με πτυχίο Ντιρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλα τα ιδεολογικά κρόσια στα χαλάκια του καμπινέ της Νέας Τάξης, επί σκηνής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην απαντάτε παιδιά...

    Απλά γράφετε ονόματα...


    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μίλησαν και τα ροζ SS για ακροδεξιά τώρα. Χα,χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Κατάντησαν γραφικοί πλέον. Τι θέλουν να μας πουν; Ότι διώκεται η κυρα Θάλεια απο το κατεστημένο; Η εξουσία τη διόρισε με πτυχίο Ντιρί."

    Αυτό είναι και το τραγελαφικό της υπόθεσης. Η κ. Δραγώνα βρίσκεται σε θέση που ασκεί επιρροή και άρα ένα είδος εξουσίας στο ελληνικό παιδαγωγικό σύστημα. Και διορίστηκε από την κυβέρνηση. Και στηρίζεται από τα ΜΜΕ ανεξαρτήτως απόχρωσης. Και τους φταίνει οι λίγοι ακροδεξιοί που δεν ασκούν ούτε εξουσία ούτε έχουν τα μέσα επικοινωνίας να περάσουν πολιτική γραμμή.

    Αν βέβαια τα πράγματα ήταν αντίστροφα, και κυβερνούσε για παράδειγμα η Ν.Δ. και στη θέση της κ. Δραγώνα τοποθετούνταν κάποιος εθνικιστής , με πτυχίο Deree, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε στο μονοπάτι του πολέμου, για να καταγγείλει το σκάνδαλο , τόσο για την ιδεολογία και τη στήριξη απο το "σύστημα", οσο και για την αναξιοκρατία.

    Αλλά βλέπεις, έτσι είναι. Το κατεστημένο υπάρχει μόνο όταν δε στηρίζει τις θέσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τώρα πια δεν έχω καμιά αμφιβολία, έχουμε άλλη μια περίπτωση ρεπούση, που έχει μάλιστα και καίριο πόστο

    f-22 raptor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φανταστείτε δε, να ήταν κυβέρνηση της παλιάς (του 1992) ΝΔ στην εξουσία και έβγαινε ο Θεοδωράκης να πει ότι φιμώνεται.

    Θα είχε βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και θα τον έκαναν σημαία για το πώς ο Μίκης των αγώνων της αριστεράς διώκεται απο τα ΜΜΕ του σάπιου και διαπλεκόμενου κατεστημένου της δεξιάς , επειδή τόλμησε να διαφωνήσει με τις θέσεις ενός προστατευόμενου της Δεξιάς. Αλλά ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μιλάμε για κανονική Χούντα! Και επιδοτούμενη. Η πλειοψηφία να καταργηθεί απο μη ελληνική μειοψηφία!!
    Πολύ φοβάμαι οτι η χώρα θα έχει πάλι εμφύλιο όπως το πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα και προσυπογράφω και τα δυο σχόλια καθώς και τις προτάσεις του apelli. Είναι ώρα για δράση !! Σε λίγο θα είναι πολύ αργά. Δεν μιλάω εν θερμώ αλλά μετά λόγου γνώσεως. Όποιος είχε την υπομονή ν' ακούσει τον πρωθυπουργό χτες, και διαθέτει στοιχειώδη οξυδέρκεια, θα κατάλαβε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Επικίνδυνος δεν είναι μόνο ο Γιωργάκης, επικίνδυνος ήταν κι ο Κωστάκης προηγουμένως, ο Σημιτάκος πιο πριν κ.ο.κ. Ηγέτες ανάξιοι των περιστάσεων, αδιάφοροι κι ανίκανοι να παράξουν ακόμα κι ελάχιστο έργο για τη ρημάδα την πατρίδα, έστω για την υστεροφημία τους. Ανίκανοι, διαπλεκόμενοι, πολιτικά νάνοι, ανεπαρκείς, ανεύθυνοι, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !!! Είμαι αριστερός από κείνους που θεωρούν την αριστερά τρόπο ζωής όχι τρόπο πλουτισμού. Πιστεύω στην αριστερά της εντιμότητας, της αγνότητας, του μεροκάματου, των κοινωνικών αγώνων. Είμαι με την Αριστερά του Λειβαδίτη, με την αριστερά της "Συνοικίας το όνειρο" όχι με την αριστερά του Κολωνακίου, που στην αδυναμία της να παράγει εναλλακτική κοινωνική πρόταση παράγει πομφόλυγες κι αναλλώνεται σε ιδεολογήματα ανούσια άνευ περιεχομένου. Κόπτονται για τον πολυπολιτισμό και τους μετανάστες, για τον γάμο των ομοφυλοφύλλων, λες κι η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλα ζέοντα προβλήματα. Η ανεργεία θερίζει, η παιδεία βουλειάζει, η εξωτερική πολιτική ανύπαρκτη κι αυτοί το χαβά τους. Πως θα βρουν κανένα αναξιοπαθούντα να τον καπελώσουν για να έχουν λόγω ύπαρξης και δημοσιότητα, πως θα συστήσουν καμιά ΜΚΟ για ν' απομυζήσουν ζεστό χρήμα. Βλέπεις το χρήμα δύσκολο να βγει όταν κοπρογυρνάς όλη μέρα από Φίλιον Ντα Κάπο και πάλι Φίλιον λέγοντας ανέξοδες αμπελοφιλοσοφίες που ουδεμία σχέση έχουν με την ζόρικη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε οι υπόλοιποι. Απ' την άλλη η κυρά Αλέκα το πρωϊ παέι στο Πέραμα και πουλάει μαρξισμό παρακινώντας απεργείες που κοστίζουν στο φουκαρά εργάτη 1,25 μεροκάματα και φεύγοντας περνάει από Ψυχικό μεριά κι απ' το Κολλέγιο για να ρωτήσει για την πρόοδο της κόρης της (αυτό τώρα, οι πονηροί το λένε λαϊκισμό αλλά τους έχω γραμμένους). Εν κατακλείδι γιατί κούρασα και κουράστηκα (περισσότερο χαλάστηκα). Πριν λίγες μέρες είδα ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκυμανταίρ με θέμα τα αίτια της πτώσης του Βυζαντίου. Οι ομοιότητες τότε με την σημερινή εποχή είναι καταπληκτικές. Σήψη σε όλα τα επίπεδα με συνεπακόλουθο την πτώση. Δεν ξέρω τι σημαίνει για τη σημερινή Ελλάδα πτώση, αυτό που ξέρω είναι πως κάτι πρέπει να κάνουμε πριν είναι πολύ αργά. Όπως είπα και πριν είμαι αριστερός (δεν έχω ψηφίσει ποτέ τα λεγόμενα ¨αριστερά" κόμματα) αλλά πριν και πάνω απ' όλα είμαι Έλληνας έστω κι αν δεν είμαι περήφανος για τη σημερινή Ελλάδα και τους σημερινούς Έλληνες που "πίνουν μπάφο και παίζουν pro". Αγαπάω και πονάω την πατρίδα μου κι είμαι διατεθιμένος ν' αγωνιστώ με οποιονδήποτε τρόπο γι' αυτή δίπλα σε δεξιούς, κεντρώους αριστερούς, ανένταχτους συμπατριώτες μου. Με μπροστάρη το Μίκη (αχ και να 'ταν λίγο μικρότερος σε ηλικία) ας ξεκινήσουμε. Πριν είν' αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαρηκα για την εμφάνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την υποστήριξη στην δημοκράτισα και προοδευτικια κ. Δραγώνα. Τόση προσωπική επίθεση από κατι ακροδεξιούς (όλοι εμεις τελικά κρύβουμε εναν ακροδεξιό μεσα μας, ακόμη και Μικης)που επιμενουν να λέγονται ελληνες στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, της συμφιλίωσης των λαών και της ελεύθερης μετακίνησης των μαζών. Ειχα αρχίσει να ανησυχώ που δεν εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο καιρό. Προς στιγμήν φοβήθηκα οτι εχασαν το στυλ τους. Καποτε, θα μπορούσε να πει κανεις οτι ηταν επίκινδυνοι για τη χώρα και ως ενα σημείο εκαναν μεγάλη (πολύ μεγάλη) ζημιά. Τωρα ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί και ξεσπαμε λίγο. ΜΕ την καταχνιά που μας δερνει λόγω οικονομίας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ευχαριστη παρένθεση που μας κανει να γελάμε λίγο. Ειναι τόοοοοσο αξιθρήνητοι που δεν τους αξίζει ούτε το γιαούρτωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα καλά όλοι είναι ακροδεξιοί, και ο Μίκης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Την έχουμε χάσει τελείως την μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα παρακαλούσα τους ταγούς της πολιτείας, για τους μετανάστες και λαθρομετανάστες, να ζητήσουν να γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
    Εάν η λαική κυριαρχία αποφασίσει την απόδοση των πολιτικών δικαιωμάτων κλπ, των μεταναστών και λαθρομεταναστών, τότε ας δοθούν.
    Δεν επιθυμώ να γίνει οτιδήποτε χωρίς απόφαση της πλειοψηφίας.
    Υπάρχει κάποιος που λέει ότι οι αποφάσεις της πλειοψηφίας είναι ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ?
    Ερωτώ δημοκρατικές είναι οι απόψεις, του [[αποφασίζομεν και διατάσσομεν]] της μειοψηφίας?
    Με λίγα λόγια οι λίγοι θα επιβάλλουν τις απόψεις τους στους πολλούς?
    Που πηγαίνει η αρχή της πλειοψηφίας?
    Τότε τι είναι δικτακτορία?
    Ας βγουν ανεγνωρισμένοι καθηγητές του πανεπιστημίου και να πουν την γνώμην τους ή έχουν λουφάξει μην τους πουν [[μη προοδευτικούς]] και χάσουν την καρέκλα τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μεγαλο λεκτικο ατοπημα απο μερος τους να μιλησουν για σημαντικους αγωνες και "δικαιωματα Ελληνων μεταναστων" οταν αντιτιθονται στο δικαιωμα της ομογενειας να εχει λογο στις εθνικες εκλογες.Η υποκρισια και ο φαρισαϊσμος σε ολο του το μεγαλειο!Αλλοιμονο σας υποκριτες και φαρισαϊστες και γνησια παιδια του Μαμμωνα.Η πλεκτανη που στηνετε εις βαρος του εθνους σπιλωνοντας την αγιοσυνη ειτε του Μικη ειτε του καθε ανθρωπου που στοχαζεται και εκφραζεται ελευθερα θα αποκαλυφθει.Ο ψευτης και ο κλεφτης το πρωτο χρονο χαιρεται.Ο Λαος μας θα σας δικασει εσας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αφιερωμένο λοιπόν σε όλους τους δήθεν "αριστερούς" το παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του Αρη Βελουχιώτη στην Λαμία. Γνωρίζω ότι ο Αρης φοβίζει, αλλά δεν ξέρω γιατί, δε με πολυπειράζει ! ))

    Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα είτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται άπ' ολο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.

    Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας είτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι λευτερώθηκε.

    Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασε σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί «έξυπνοι», αναμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ' άλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία ελληνική φυλή.

    Μα ότι κι αν πούνε, αυτό δεν έχει καμία αξία. Την ελληνικότητα μας την αποδείξαμε. Γεγονός είναι ότι η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη.

    Αυτό κάνεις δεν το ήθελε. Ούτε οι ξένοι βασιλιάδες, ούτε οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες. Οι ξένοι δεν το θέλανε, γιατί φοβισμένοι από τη γαλλική επανάσταση, χτυπούσαν όλες τις εξεγέρσεις και δημιούργησαν γι' αυτό μεταξύ τους την Ιερή Συμμαχία. Οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες γιατί τα είχανε καλά με τους Τούρκους και ξεζουμίζανε το λαό.

    Η αντίδραση ουρλιάζει.
    Μα ο ελληνικός λαός δεν θάτανε αυτός ο λαός, ο λαός δηλαδή της χώρας της λευτεριάς και του πολιτισμού, αλλά λαός ζούγκλας, αν δεν έβγαζε μέσα από τα σπλάχνα του τους αρχηγούς εκείνους, που θα οδηγούσανε στη λευτεριά του. Όπως βλέπετε, λοιπόν, όλοι - ξένοι και ντόπιοι - πάλεψαν για να μην ξεσηκωθεί ο λαός κι αποχτήσει τη λευτεριά του.

    Μέσα στα χρόνια της σκλαβιάς δε σταμάτησαν οι αγώνες. Μικροί ή μεγάλοι. Ένοπλοι ή όχι. Κι ύστερα μέσα απ' αυτό το λαό ξεπήδησε ο μεγάλος βάρδος της επανάστασης, πού ύμνησε με τα τραγούδια του την ιδέα της εξέγερσης του έθνους, ο πρόδρομος της Φιλικής Εταιρίας: ο Ρήγας. Η αντίδραση τον σκότωσε, πριν προλάβει να φέρει σε πέρας τις αρχές του. Μα ο σπόρος που έσπειρε βλάστησε σύντομα.

    Σε λίγο, η Φιλική Εταιρία έγινε κι αγκάλιασε χιλιάδες Έλληνες.
    Ας ούρλιαζε η αντίδραση. Ας υπόγραφε άτιμα χαρτιά, σαν αυτό πού υπογράφηκε στη διάσκεψη της Βιέννης στα 1815, που διαλάμβανε, ότι όχι μόνο δε θα ευνοηθεί και επιτραπεί ένα εθνικοαπελευθερωτικής κίνημα στην Ελλάδα, μα και θα πνιγεί στο αίμα αν ξεσπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "τα πράγματα αλλάξανε....και θα συνεχίζουν να αλλάζουν..."
    Στην πυρά όλουs τουs ανθέλληνες.
    Ιππάριοv Τσίπρα με 4.6% και κοιμάσε ήσυχος?
    “RESERVE„στον Kεραμοκάμινo, πρώτo Τραπέζι!
    ionnios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρε συ 9:51 συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις με μια ένσταση: Η κόρη της Αλέκας πρέπει σήμερα να είναι 40 ετών!
    Ακόμη στο ντιρι είναι;
    Εκτός αν εννοείς την εγγονή της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ. Η ανακοίνωση του ΣΥΝ μου προκαλεί θλίψη όσο κι αν δεν μου προκαλεί έκπληξη. Η σιωπή, τουλάχιστον, θα ήταν χρυσός. Ιδίως μετά την επιστολή-απάντηση του Μίκη στην κ. Δραγώνα. Θα παρακαλούσα τον κ Καλεντερίδη να ξανανεβάσει αυτή την επιστολή/μανιφέστο στο ιστολόγιο για την ευχερέστερη ανάγνωσή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. H ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΑΣΕ ΞΥΡΙΖΑ....ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ..

    ΤΟ ΣΩΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΑΝΕΔΗΞΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ...

    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΦΑΠΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΥΡΙΖΑ...ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ...

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το ζητούμενο, δεν έχει σχέση με ανθρώπινα δικαιώματα και ιδεολογία , δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες , η υπεράσπιση της Δραγώνα είναι προπέτασμα καπνού . Τι φοβούνται όλοι αυτοί οι κύριοι και κάνουν θόρυβο, τι προσπαθούν να κρύψουν από τους πολίτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι αφελληνισμένοι έλληνες είναι ποιο επικίνδυνοι απο τους μη εξελληνισμένους αλλοδαπούς!Νομίζω ότι το διάβασα στα Επίκαιρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν ειναι και λιγοι οι γενιτσαροι σε αυτον τον τοπο αλλα ουτε και οι μακακες μας τελειωσαν.Ας παρουμε και εμεις τα μαχαιρια και ας βγουμε στους δρομους να χτυπαμε τις πλατες μας για να μην ειμαστε ακροδεξιοι.βρε ου.....στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν νομίζω οτι μπορώ να προσθέσω πολλά αφού οι φίλοι απο πάνω με έχουν καλύψει εν πολλοίς..!!!!Θα πώ όμως οτι χαίρομαι πραγματικά που βλέπω όλο και περισσότερο κόσμο να σχολιάζει και να ανταλάσει απόψεις στο παρόν ιστολόγιο, δείχνοντας οτι αρχίζει και κινείται κάτι, υπάρχει ένας αναβρασμός, μια αντίδραση, δεν περνάνε στο ντούκου αυτά τα θέματα...!!!ίσως έτσι να ήταν πάντα αλλά, τώρα αρχίζουμε και φωνάζουμε τα επιχειρήματά μας...!!!
    Ο Ξύριζα θα το πάρει το μάθημά του και θα τον πονέσει μάλιστα όταν δεν μπεί στη Βουλή...το κατεστημένο όμως των ΜΜΕ είναι δύσκολο να πολεμηθεί...εκτός να δούν τα νούμερα και τις κυκλοφορίες να πέφτουν όταν υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις..!!Ας τους το δείξουμε λοιπόν και σε αυτούς, οτι υπάρχουν Έλληνες, και παρότι πολλοί ήταν μέχρι πρότινος κομματικά τυφλωμένοι, πλεόν αρχίζουν και βλέπουν φώς....και δεν θα περάσουν εύκολα τα νεοταξικά σχέδια τους για εκ των έσω διαμελισμό της πατρίδας μας..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οταν ο λαός στην παρούσα φάση αποφασίσει να δει πέρα απο το κόμμα το οποίο δυστηχώς για εμάς είναι προσωποποιημένο και χωρίς καμμία ιδεολογική πλέον υπόσταση τότε και μόνο τότε θα βρεθεί το πρώτο σκαλοπάτι για να πάμε παρακάτω.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικως όλα τα κόμματα έχουν μια ιδεολογία που κανέναν πολίτη δεν καλύπτει ουσιαστικά.ΓΙατί λειτουργούν με το αλάθητο του Πάππα στις αποφάσεις και επιλογές και όταν έρχονται τα δύσκολα πετάνε μια συγνώμη ...
    ΘΑ έλεγα απλά να αντιδράσουμε με στόχο αλλά χωρίς χρώμα και ο στόχος να λέγεται απλά Ελλάδα όλοι εδώ ξέρουν τι πρέπει να γίνει αν καταφερουμε να βγάλουμε το δεξια και αριστερά κέντρο και σοσιαλισμός και απλα τα δούμε στην πραγματική τους μορφή που λέγεται
    Κομματα = εισπρακτική τράπεζα του μόχθου μας με επιτόκια την αξιπρέπεια του μόχθου μας και τα σύνορα της πατρίδας μας τότε κάτι θα κάνουμε.
    ΑΡχης γεννομένης την Κυριακή ας κατέβουμε στον Αγνωστο Στρατιώτη στην αλλαγή φρουράς τουλάχιστον να δουν ότι την Ελλάδα δεν την πουλάμε αυτό είναι ένα μύνημα με συνέχεια.Οταν δεν πουλάς το φρόνιμα δεν πουλας την πατρίδα δεν διαπραγματεύεσαι τα σύνορα δεν φοβάσαι να είσαι εκει που άλλοι βάζουν βόμβες , αρνήσε να αλλάξεις την ιστορία σου αρνήσε την κάθε Δραγώνα αλλά με έργα και όχι λόγια...τότε αντιδράς τότε μιλάς πραγματικά....
    Η μεγαλύτερη φωνή είναι όταν δεις μπροστά σου πλήθος σιωπηλό τότε ξέρεις ότι το καζάνι βράζει έτσι νομίζω ...Αλλά πάλι μπορεί να λέω και μπούρδες που ξέρετε όμως θα είμαι εκεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ?
    ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΤΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χίλια μπράβο σε όλους, δεν έχω τι άλλο να πω με έχετε καλύψει πλήρως.
    Συγχαρητήρια apellis, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, όπως και με άγνωστο 14 Ιανουαρίου 2010 10:28 μ.μ., και με τη Χριστίνα.
    ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ (δεν μιλάω για ΚΚΕΔΟΞΥΡΙΖΕΣ, αυτοί είναι αριστεροί του κώλου ή τα ΡΟΖ SS όπως διάβασα από φίλο) όλοι μαζί ενωμένοι και με μπροστάρη τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΓΚΟΛΙΘΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ να κάνουμε παλλαική διαμαρτυρία.
    Επίσης συμφωνώ με την ιδέα της Χριστίνας, την Κυριακή όλοι στον άγνωστο στρατιώτη.
    ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΑΠΟΔΟΜΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !!!!!!
    ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΙΚΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ !!!

    Ζήτω η Ελλάδα
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΡΑΓΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Για το σύνταγμα ,την ταυτότητα, και δυο φωτογραφίες καθένας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόχουνε χάσει τελείως.

    Υποτίθεται ότι αυτά που λένε η Δραγώνα, η Ρεπούση κλπ, είναι επειδή έτσι αποφάνθηκαν κάποιοι "καινούργιοι και πιο έγκυροι ιστορικοί" και γίνονται μόνο για να θριαμβεύσει η "ιστορική αλήθεια" και για κανένα άλλο λόγο.

    Υποτίθεται επίσης ότι το νομοσχέδιο για τους μετανάστες έγινε μόνο γιά "ανθρωπιστικούς" λόγους με τον "εκσυγχρονισμό" της σχετικής νομοθεσίας και για την καλύτερη ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία και το ασφαλιστικό σύστημα.

    Άσχετα δηλαδή το ένα με το άλλο. Και έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συνδέει μεταξύ τους με επίσημη ανακοίνωση και καρφώνει όλο το παιχνίδι. Ότι δηλαδή γι αυτό βγάζουνε πρώτες φίρμες στη πίστα την κάθε Ρεπούση και την κάθε Δραγώνα, ακριβώς για να μας πείσουν ότι αφού δεν είμαστε Έλληνες (και άρα είμαστε μη Έλληνες) πρέπει να δεχτούμε και μερικά ακόμα εκατομμύρια μη Έλληνες. Επίσης να μη φέρνουμε εμπόδια σε άλλους μη Έλληνες, όπως είναι οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί και πάει λέγοντας.

    Ύστερα από αυτή την πατάτα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπω να τους κόβουν τις επιδοτήσεις γιατί δεν ξέρω πια πόσο χρήσιμους θα τους θεωρεί ακόμα το σύστημα. Και μου φαίνεται ότι από την επόμενη φορά θα βλέπουν τη βουλή όχι με κιάλια, αλλά με το μακαρόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όλοι οι Μπολσεβίκοι έχουν ένα κοινό παρονομαστή (είτε Δραγώνα ,είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε κ.λπ.).
    Εκτός βέβαια απο κοινό χρηματοδότη έχουν και κάτι ακόμα κοινό:

    Τον ΘΥΜΟ!!!

    που ο χορτασμός του επιβάλει μίσος δηλ. αχαριστία, ασέβεια , ηλιθιότητα, καταστροφή, θάνατο και αίμα.

    Ποιός λογικός άνθρωπος μπορεί να διαφωνήσει με τον Μίκη; (Μιχαήλ)

    Ο Κύρκος τον έβαλε (το Τσίπρα) τιμωρία, ως καλός πατέρας και πατριώτης. Ελπίζω να το κατάλαβε.
    Βέβαια πρέπει να αναθρέφουμε τα παιδιά μας σωστά, δηλ. με αρχές γιατί ότι σπέρνουμε θερίζουμε.

    Να μη μακρυγορώ.

    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γιατι ταυτότητα και δυο φωτογραφίες άν είναι πρόβλημα να φέρουμε μια οικογενειακή να την κορνιζάρουν τη φοβούνται μη γίνει επίθεση και πάλι ; Και για τα παιδιά τι θα έχουμε δλδ ;
    Το βλέπω να έχουμε θέματα μεγάλα αν μιλάμε για την γνωστή αλλαγή φρουράς που λέμε ότι θέλει να πάει ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο Μίκης αποδεικνύει οτι δεν είναι μόνον μεγάλος Έλληνας Συνθέτης.
    Είναι και ΜΔΜ (Μέγας Διανοούμενος Μουσικός)!
    Βλ. σχετικά "ΣΑΧ ΜΑΤ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΡΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΜΙΚΗ!!" :

    http://neospalamedes.blogspot.com/2010/01/risposta-vincente-di-mikis.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γεια σου ρε Μικη ακροδεξιέ κατά τον Τσίπρα που δεν έχει τσίπα ελληνική!!!!

    Με τέτοιους έλληνες ότι και να πούμε για τους μισέλληνες είναι άδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Φίλε Thessale,σε χαιρετώ. Μήπως έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο, ότι ίσως κάποια στιγμή γίνεις ακρίτας; Φοβάμαι ότι οι υποθέσεις εξαντλούνται μέσα στα ιστολόγια και στις πολύ ωραίες και πατριωτικές απόψεις που κατατίθενται στα σχόλια. Όμως η πραγματική ζωή όπου οι εξελίξεις τρέχουν 24 ώρες το 24ωρο, είναι εκεί έξω. Πραγματικά με έχουν συγκινήσει και εμένα όλοι οι φίλοι συνέλληνες που έγραψαν παραπάνω. Όλοι αυτοί που δεν ντρέπονται, ούτε απολογούνται για τον Κολοκοτρώνη και τον Μακρυγιάννη, που κάνουν τον σταυρό τους περνώντας έξω από μια εκκλησία, που ακούν τον εθνικό ύμνο και ριγούν, όχι επειδή είναι εθνικιστές, αλλά επειδή εκείνη τη στιγμή η σημαία βοά, τα εκατομμύρια φωνές των νεκρών ηρώων που δηλώνουν παρόντες στο προσκλητήριο του Γένους. Γιατί το Γένος δεν είμαστε μόνο εμείς οι ζώντες. Γένος είναι και οι μυριάδες των νεκρών προγόνων, Γένος είναι και αυτοί που θα΄ρθουν αν τους το επιτρέψουμε και αν τους αφήσουμε πατρίδα. Όποιος βλέπει στη σημαία μόνο ένα πανί με δύο χρώματα, δε μπορεί να τα νιώσει αυτά, είτε αριστερός είναι είτε δεξιός.
    Να ακολουθήσουμε τον Ποιητή γιατί είναι ποιητής πρώτα ο Μίκης, είναι ώριμος πια για τις μεγάλες υπερβάσεις και μαζί του όλη η "Ρωμιοσύνη". Ίσως δεν είναι τυχαίο πως τον έχουμε ακόμη μαζί μας σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Το πιστεύω, ότι η μοίρα του επιφυλάσσει ένα ακόμη πιο ένδοξο μέλλον, τώρα στο γέρμα της ζωής, ένα εθνικό έργο για το οποίο ίσως τον μνημονεύουν οι επόμενες γενεές περισσότερο και από τη μουσική του, όταν οι αντίπαλοί του θα έχουνε βυθιστεί στη λήθη.
    Να ηγηθεί πνευματικά στον αγώνα για τη διάσωση της πατρίδας. Εμείς οι Έλληνες πάντα εμπιστευόμασταν τους ποιητές, τους ανθρώπους του πνεύματος που έκαναν την ψυχή μας τραγούδια. Σε αυτή την ηλικία, με αυτή την ιστορία, χωρίς άλλες φιλοδοξίες πέρα από την ισόβια αξιοπρέπεια, χωρίς επιθυμίες εξουσίας ή απόκτηση φήμης, ο Μίκης Θεοδωράκης βλέπει πολύ καθαρά την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.