7/1/10

Τους «τρώει» ακόμα η ένταξή μας στην Ε.Ε.


Μπαράζ δηλώσεων που καταδεικνύουν εκ νέου τη δυσαρέσκεια της Τουρκίας για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. και τα προβλήματα που αυτή προκαλεί στις μεθοδεύσεις της κατοχικής χώρας, είχαμε το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Τζεμίλ Τσιτσέκ, δήλωσε χθες ότι η ένταξη της «ελληνοκυπριακής πλευράς» ήταν μονομερής και συνιστά μεγάλο εμπόδιο στην εξεύρεση περιεκτικής λύσης στο Κυπριακό. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Κυπριακό προκαλείται από το γεγονός ότι η Ε.Ε. επέτρεψε στην ε/κ διοίκηση να ενταχθεί, παρά το ότι υπήρχαν εσωτερικές διενέξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε, δε, να «καταγγείλει» τον κυπριακό ελληνισμό γιατί δεν αποδέχτηκε το Σχέδιο Ανάν. Αν δεν εξευρεθεί δίκαιη και διαρκής λύση στην Κύπρο, ισχυρίστηκε, αυτό δεν θα είναι λάθος ούτε της Τουρκίας, ούτε του ψευδοκράτους και «τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του 2004 είναι η ξεκάθαρη απόδειξη». «Ήταν η τουρκική πλευρά που υποστήριξε και ήθελε μια λύση και η ελληνοκυπριακή πλευρά που την απέρριψε», ανέφερε. Επανέλαβε, δε, την γνωστή θέση ότι η Ε.Ε. δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε στην Τουρκία, μετά το δημοψήφισμα, για χαλάρωση των «εμπάργκο» έναντι του ψευδοκράτους. Κάλεσε μάλιστα την Ε.Ε. και το διεθνή παράγοντα να πιέσουν την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί προς τη λύση.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Τούρκος Πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιουλ, στο CNN Turk, ο οποίος ανέφερε ότι το Κυπριακό προβάλλεται συνεχώς σαν εμπόδιο στην ένταξη της Τουρκίας, διότι η Ευρώπη το «εκμεταλλεύεται». «Αν και το Κυπριακό δεν είναι πολύ σημαντικό για πολλά κράτη-μέλη, εντούτοις εγείρουν το θέμα σαν εμπόδιο», είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία σκοπεύει να συμπληρώσει όλα τα κεφάλαια και να κάνει ό,τι ακριβώς πρέπει, υιοθετώντας τους απαραίτητους νόμους, ώστε να επιτευχθεί η ενταξιακή της πορεία. Ισχυρίστηκε, δε, ότι η χώρα του απέδειξε την καλή της θέληση στο Κυπριακό.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ έφυγες νωρίς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι...αλητηριοι βλεπουν τα πλεονεκτηματα της κρατικης οντοτητας της Κυπριακης Δημοκρατιας και θελουν να την καταργησουν.
    Κανενας σεβασμος στην βουληση των πολιτων και του αποτελεσματος του δημοψηφισματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.