20/1/10

Τουρκικό σχέδιο για θερμό επεισόδιο με Ελλάδα για την πτώση Ερντογάν


Για σχέδιο πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα, το 2003, με σκοπό την πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν, κάνει λόγο η εφημερίδα «Ταράφ».
Την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα μέχρι και την πτώση τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικό, στόχευε μεταξύ άλλων το «Σχέδιο Βαριά», στην κατάρτιση του οποίου πήραν μέρος 162 αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκ των οποίων οι 29 ήταν ανώτατοι, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα «Ταράφ».
Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποσκοπούσε στην πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν και περιλάμβανε επί μέρους «σχέδιο πολεμικής αεροπορίας». Αυτό φέρει τη σφραγίδα «άκρως απόρρητο» και την ημερομηνία «Φεβρουάριος 2003», ενώ το υπογράφει ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ιμπραχίμ Φιρτίνα.
Υπό τον τίτλο «καθήκον», το σχέδιο αναφέρει τα εξής: «Με σκοπό την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο σύνολο της Τουρκίας και την επιτυχία των διοικήσεων του στρατιωτικού νόμου, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας θα αυξήσει την ένταση με την Ελλάδα, θα προκαλέσει τους υποστηρικτές της ισλαμικής οπισθοδρόμησης και τη δραστηριότητά τους εναντίον των ενόπλων δυνάμεων».

Σε άλλο σημείο του σχεδίου αναφέρονται τα εξής:
«Κατά τις πτήσεις στο Αιγαίο θα παρενοχλούνται τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα διαμορφωθεί κλίμα σύγκρουσης. Εάν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο από πιλότο του Ειδικού Σμήνους το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί. Θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ ειδήσεις περί της πτώσης του αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και θα παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο θέμα αυτό».
Σύμφωνα με την «Ταράφ» το σχέδιο πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα αναφέρει επίσης τα εξής: «Στο πλαίσιο του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και ειδικά στα σμήνη, θα αυξηθεί με τρόπο ελεγχόμενο η εχθρότητα και η ένταση εναντίον της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και θα διασφαλιστεί ώστε οι πιλότοι να είναι πιο επιθετικοί κατά τις πτήσεις. Θα ανακοινωθεί ανεπισήμως στους πιλότους ότι σε παρόμοια περιστατικά θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και πυρ, στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας».
Η εφημερίδα γράφει ότι «παράλληλα με την προβοκάτσια αυτή που θα εξελισσόταν στον αέρα, το σχέδιο στόχευε στην αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη και στη δημιουργία κλίματος επιστράτευσης σε όλη την περιοχή» και παραθέτει άλλο ένα σημείο από το σχέδιο:
«Η ένταση θα αυξηθεί και στα σύνορα στη Θράκη, θα πραγματοποιηθούν περιπολίες σε περιοχές πλησίον των συνόρων στη Θράκη, ενώ θα διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο. Στα αεροδρόμια Μπαλίκεσιρ, Τσίγλι, Τσόρλου και Νταλάμαν θα περιμένουν αεροσκάφη με βάση την αρχή 24 ωρών και ακόμη στο παραμικρό επεισόδιο θα απογειωθούν αεροσκάφη «scrable». Η διοίκηση του 134ου σμήνους θα πραγματοποιεί επιδείξεις κάθε δύο μέρες, σε διάφορες πόλεις, καλεσμένη των βιομηχανικών επιμελητηρίων, των επιχειρηματιών, των δικηγορικών συλλόγων κλπ. Θα αυξηθεί η συμπάθεια του λαού προς τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και κατά τις επιδείξεις θα μοιραστούν δώρα στο λαό και ιδιαίτερα στα παιδιά».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

15 σχόλια:

  1. “Εάν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο από πιλότο του Ειδικού Σμήνους το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί”

    Ποιες είναι ακριβώς οι «δουλειές» που αναλαμβάνει αυτό το «ειδικό σμήνος»; Είναι εις γνώσιν της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας η ύπαρξη ενός τέτοιου «ειδικού σμήνους»; Σε περίπτωση που αποδειχτεί αληθινό το δημοσίευμα και υπάρχει αυτό το «ειδικό σμήνος» που αναλαμβάνει «ειδικές δουλειές» στην πρόκληση προβλημάτων με την ελληνική αεροπορία ποιες θα ήταν εκείνες οι ενδεδειγμένες ενέργειες από την πλευρά της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας ώστε να πάψουν αυτές οι εχθρικές ενέργειες; Δεν θα έπρεπε να τεθεί θέμα από ελληνικής πλευράς σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Είναι εντελώς άσχετο το θέμα της χρησιμοποίησης τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας εναντίων κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
    Αν πάντως είναι αληθινό το δημοσίευμα τότε δείχνει πολύ καλά ότι οι τούρκοι στρατιωτικοί σέβονται πολύ περισσότερο τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από μια πιθανή ανεξέλεγκτη δράση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας απ’ ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί προϊστάμενοί της. Ένα άλλο συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι τα πραξικοπήματα δεν είναι απαραίτητο να στρέφονται στο εσωτερικό της χώρας αλλά κάποιες φορές εκδηλώνονται και με ανυπακοή ανώτατων αξιωματικών και αυθαίρετη δράση εκτός συνόρων και αυτό σίγουρα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των τούρκων αξιωματικών.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mεγάλε ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ ακόμα μία φόρα αποδείχτικε πόσο δίκιο έχεις όταν λες ότι Ο ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ δεν έχει μπέσα και ερωτώ όλους τους συμπατριώτες μου ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΩΡΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ να μην ψηφίζετε έναν τέτοιον άνθρωπο μια τέτοια πολυσχιδής προσωπικότητα και να ψιφήζετε τον κάθε μπούλη που τυχαίνει να είναι γιός η ανηψιός πρωθυπουργου?δεν κυλαει στο αίμα σας αίμα?δεν είστε 'Ελληνες?τελικά θα δικαιώσετε την (κυρία Δραγωνα) με την συμπεριφορά σας ανόητοι και όχι τίποτα άλλο αλλά μετά να το παίζεται και θύματα μπριζολάκηδες καλοπερασάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δικό μου απλό μυαλό δεν μπορεί να δει πως ένας πόλεμος με την Τουρκία μπορεί να μας βλάψει. Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη θα εκραγεί, και οι ηγεσίες τους θα πιεστούν. Ο αντιτουρκισμός/αντιισλαμισμός στην Ευρώπη έχει τεράστια δυναμική. Το θέμα είναι η αρχική σύγκρουση να γίνει εντός του Αιγαίου, ώστε να είναι πασιφανές σε όλους τους Ευρωπαίους ότι το πρόβλημα προέκυψε ανάμεσα στα νησιά που πάνε διακοπές. Τα οφέλη μας από έναν πόλεμο, αν δεν είναι μεσοπρόθεσμα θα είναι μακροπρόθεσμα. Φυσικά το θέμα είναι να υπάρχει ετοιμασία για την κατάλληλη παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης. Ο πόλεμος πιστεύω ότι θα μας ξελασπώσει. Αν περιμένουμε το χρόνο, θα γονατίσουμε από την αλλαγή της σύνθεσης του πληθυσμού στα Βαλκάνια, όπως η Σερβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποτε τα πράγματα θα φθάσουν εκεί, αυτό είναι αναπόφευκτο. Και θα φθάσουν, επειδή η Ελλάδα συνεχώς υποχωρεί. Ο χειρισμός της κρίσης των Ιμίων υπήρξε η αρχή. Έκτοτε, η Ελλάδα ακολούθησε την καταστροφική πολιτική του ενδοτισμού, την οποία είχαν ακολουθήσει και οι Αγγλογάλλοι έναντι του Χίτλερ την δεκαετία του '30, για να αποφύγουν τον πόλεμο. Πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο. Το ίδιο θα πετύχει και η Ελλάδα. Θα φέρει τον πόλεμο που τόσο φοβάται, ενώ μπορούσε με σθεναρά πολιτική να τον αποφύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ,ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ''ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ'' ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ,ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΨΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ.....
    ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΚΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΦΑΕΙ..ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ....
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ....
    ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ......
    ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ ΠΙΑ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ....
    ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ...ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανατολίτικο κόλπο ο Καλός Ερντογάν που τον κυνηγά το Κακό Στρατιωτικό κατεστημένο. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος είναι μην μας ξεγελά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και πώς ξέρουμε ότι μια παραλλαγή αυτού του σχεδίου δεν είναι και η παρούσα συμπεριφορά της τουρκικής αεροπορίας;
    Μου έκανε εντύπωση η εμμονή του Ερντογάν να συναντήσει τον Κ. Παπούλια με τον οποίο φυσικά δεν είχε τίποτα να συζητήσει.
    Επίσης μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε σε τουρκική μειονότητα αλλά σε "συγγενείς" στην Θράκη.
    Επίσης το γεγονός ότι ο Κ. Παπούλιας δεν έκανε δηλώσεις.
    Η διαμάχη κεμαλιστών - στρατιωτικών είναι πολύ έντονη και οι στρατιωτικοί προκειμένου να διαφυλάξουν τον κοσμικό χαρακτήρα της Τουρκίας είναι διατεθημένοι να φτάσουν στα άκρα
    Δραμινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι λετε ρε παιδιά... Τι είναι αυτά τα πράγματα; Θα τρελλαθούμε τελείως; Η μπάλα έχει χαθεί εντελώς! Μα εντελώς όμως. Και ο δικός μας ο μπούλης ασκεί εξωτερική πολιτική. Αν το ίδιο πράγμα γινόταν αντίστροφα, θα είχαμε διασυρθεί ως χώρα παγκοσμίως μέσα σε δυο (και πολύ λέω) μέρες! Μπράβο στους κατοικοεδρεύοντες στο τεταρτοκοσμικό Ελλαδέξ. Αυτοί τους αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως πάντα ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Β. είναι πολύ σωστός. Επίσης και άλλοι φίλοι του Ιστολογίου εντυπωσιάζουν!

    Δυστυχώς δεν φηφίζουν μόνο,
    ---να ψηφίζετε τον κάθε μπούλη που τυχαίνει να είναι γιός η ανηψιός πρωθυπουργου---


    ,αλλά και τον Αρούλη τον Πατρινό, τον παινεμένο που να μην τον ....βασκάνω .........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μήπως το σχέδιο για θερμό επεισόδιο με μας δεν ήταν με ημερομηνία 2003 αλλα 2010;γιατί σαν να μην κατάλαβα καλά,άλλαξε κάτι από το 2003 ως τώρα;αν και η είδηση για μέναν δεν θεωρείτε τυχαία,ειδικά που θέλει ο μουστάκιας να μας κάνει και επίσκεψη,βρωμάει η δουλειά μαζί και οι φίλοι μας οι σύμμαχοι,φιρί φιρί το πάνε να μας πάνε να σκοτωθούμε με τους τούρκους.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Ερντογάν είναι διπλοπρόσωπος, έχει άγρια ένστικτα, και κατα τη γνώμη είναι ο ίδιος πίσω από την εκταφή. Είναι νευρικός χαρακτήρας και ασταθής, με πρωτόγονη στρατηγική. Κάνει φίλους μόνο μέσα στο Ισλάμ. Επιτέλους, βρήκαν και οι Τούρκοι τον δικό τους Ντουβάρ Πασά. Χρυσή εποχή ανοίγει για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είτε είναι αληθινό είτε ψεύτικο πρέπει να διερευνηθεί απ' όλους πολιτικούς και στρατιωτικούς αν και στη δεύτερη περίπτωση είμαι σίγουρη ότι θα έχει γίνει απλά δεν θα ''φανερωθεί'' γιατί αν και εφόσον είναι αλήθεια ακόμα είναι σαν κάρβουνο που καίει.
    Παρά το γεγονός ότι συμφωνώ σχεδόν πάντα με τον Ελευθέριο Β. εγώ θα αναρωτιέμαι εμείς τι κάνουμε; θα συνεχίσουμε για πολύ αυτή την υποχωρητικότητα γιατί αν είναι έτσι δεν θα χρειαστεί καν το θερμό επεισόδιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άμεση γνωστοποίηση των γεγονότων αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς καμία καθυστέρηση. Για να μην υπάρχει κανένα άλλοθι από τουρκόφιλους Ευρωπαίους παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ μπήκα σε μια ομάδα τους και τους http://www.facebook.com/#/group.php?v=feed&story_fbid=197222538038&gid=108166543038
    και έγραψα αυτό:
    The older paisios said: The Turkey will destroy by the NATO, Turkey is gonna to offence us and then the Russia will attack to Turkey, the Russian's will eliminate you and then you are gonna make agreement with Russia. After that the NATO will destroy forever the Turkey and the Konstantinoupoli will be returned to Greek by them. The 1/3 of Turkish will die, 1/3 will became Christian's and 1/3 they will go deep in Asia, this is the prophecy
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.