9/1/10

Τι είν’ η πατρίδα μας;


ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Επιφανούς 1, 117 42, Αθήνα, τηλ: 210-9214863, fax 210-9236325
e-mail: mikisthe@otenet.gr
Προς: κ. Στέφανο Ληναίο
Αθήνα, 21.12.2009

Αγαπητέ μου Στέφανε,
Προχτές το βράδυ στην ΝΕΤ ο Νίκος Δήμου στην εκπομπή «Στα άκρα» επαναλάμβανε τις γνωστές απόψεις Ρεπούση-Λιάκου-Κουλούρη-Άννας Φραγκουδάκη και του νέου «φρούτου», της κ. Δραγώνα, βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και «ειδικής γραμματέως του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων» δηλαδή στην καρδιά της διαμόρφωσης της σκέψης, των γνώσεων και του ήθους των Ελλήνων του μέλλοντος. Στην συμμορία συμμετέχει και ο κ. Νίκος Μουζέλης, σύζυγος της κ. Θ. Δραγώνα, καθηγητής του LSE (?) και επιστημονικός υπεύθυνος του «Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ»!!! Άλλο ένα πόστο-κλειδί. Το 1999 συναντάμε την κ. Δραγώνα μαζί με τους «επιφανέστερους Έλληνες αναθεωρητές ιστοριογράφους» σε διεθνές συνέδριο στην Χάλκη του CDRSEE (Κέντρο για την Δημοκρατία και την Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη) και του ΕΛΙΑΜΕΠ (έδρα του κ. Βερέμη) με θέμα την «Εθνική Μνήμη» (δηλ. λέω εγώ, «πώς θα καταργήσουμε την εθνική μας μνήμη»). Η κ. Δραγώνα στο βιβλίο της «Τι είν’ η πατρίδα μας;» πιάνει τον … ταύρο από τα κέρατα (θαύμασε ύφος γραφής): «Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού. Κοντολογίς κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχθήκαμε για να κονομήσουμε (!!!) πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων». (Τρέμετε άθλιοι «κονομάκηδες» Σεφέρη και Ελύτη, που στην ομιλία σας κατά την απονομή του βραβείου Νόμπελ υμνήσατε την συνέχεια του ελληνικού έθνους από τον Όμηρο έως σήμερα). Στο εν λόγω βιβλίο της η σύμβουλος της κ. Άννας Διαμαντοπούλου αναφέρει σχετικά: «Η αρχαιότητα χρησιμοποιείται σαν πρότυπο υπεριστορικό (!) με αποτέλεσμα να «αποδεικνύει» την αναξιότητα της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτισμού της».
Επίσης το Έθνος περιγράφεται ως «οντότητα υπερχρονική και στατική» με αποτέλεσμα να ναρκοθετείται η έννοια της εξέλιξης και να καλλιεργούνται αντίθετα με τις αξίες της εποχής μας εθνοκεντρισμός και ξενοφοβία».
Ο μόνος που απάντησε δημοσίως σ’ αυτά απ’ ό,τι γνωρίζω, είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος σε τελευταίο άρθρο του στα «ΝΕΑ», ο οποίος προς τιμήν του απαντώντας σε σχετικό με τα παραπάνω άρθρο της κ. Άννας Φραγκουδάκη, στενής φίλης και ομοϊδεάτισσας της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας: «Η κ. Φραγκουδάκη θεωρεί πως κάθε αναφορά σε πατρίδα, πατριωτισμό, έθνος είναι συντηρητική, δεξιά και σχεδόν φασιστική πολιτική (…). Έτσι καλό θα είναι να απαλειφθούν από τα σχολικά βιβλία όλα τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα δοκίμια που αναφέρουν θετικούς χαρακτηρισμούς ως έννοιες «πατρίδα», «έθνος». Πρέπει ευθύς να αφαιρεθούν από τα σχολικά εγχειρίδια όλες οι αναφορές που υπάρχουν στο έργο του Σολομού και ιδίως στον πατριδοκαπηλικό «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» στις έννοιες «πατρίδα» και «έθνος». Αν δεν γίνεται να καταχωνιαστεί η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» του Παπαρηγόπουλου, καλό θα είναι να καεί. Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να καεί και μάλιστα δημοσίως το φασιστικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Για την Πατρίδα». Να εξοβελισθούν τα δεκατετράστιχα του Παλαμά «Πατρίδες» (…). Εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να αλλάξουν όνομα η ποδοσφαιρική ομάδα «Εθνικός», το «Εθνικό Θέατρο», η εφημερίδα «Έθνος», το «Πατριωτικό Ίδρυμα», το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Λυρική Σκηνή κλπ. κλπ.
Όπως καταλαβαίνεις, μπροστά σ’ αυτή την βαρυχειμωνιά που μας προέκυψε ξαφνικά, ένας μονάχα κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Εκτός πια κι αν όλοι οι Έλληνες, ανώνυμοι και επώνυμοι, έχουν περιπέσει σε χειμερία νάρκη ή έχουν (έχουμε) χάσει τα ανακλαστικά μας ως Έλληνες πατριώτες…
Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός, πρώτον να ενημερώσουμε όσο γίνεται πιο πλατειά, πιο υψηλά και πιο βαθειά τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από μόρφωση, ιδιότητα, ειδικότητα, επάγγελμα και αξίωμα. Δεύτερον να αποκαλύψουμε τη συνωμοσία και τους συνωμότες έναν-έναν, να αποκαλύψουμε τις απόψεις, τις προσπάθειες, τις πράξεις και τα έργα τους και κυρίως αυτούς που κρύβονται πίσω τους, που φαίνεται ότι είναι τόσο ισχυροί και επικίνδυνοι, ώστε να έχουν ως τώρα κατορθώσει να τους προωθήσουν στα νευραλγικότερα σημεία της εθνικής μας ζωής και ειδικά στην Παιδεία, στα ΜΜΕ, ακόμα και στο Κέντρο όπου σχεδιάζεται η εξωτερική μας πολιτική, στο Υπουργείο Εξωτερικών! Τρίτον, να προβάλουμε τις λεπτομερείς αποκαλύψεις του «ΑΡΔΗΝ» για την ΕΛΙΑΜΕΠ, που φαίνεται ότι παίζει τον ρόλο της ραχοκοκκαλιάς απ’ όπου εκπορεύονται οι ειδικευμένες ομάδες των συνωμοτών. Τέταρτον, να περάσουμε όσο γίνεται περισσότερο στην αντεπίθεση, αφού πρώτα πεισθούν όλοι ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο ίσως κίνδυνο στην ιστορία της, γιατί αυτή τη φορά προέρχεται από τα μέσα και όχι από έξω, όπως έως τώρα. Δεν αντιμετωπίζουμε εχθρικούς στρατούς με όπλα που τραυματίζουν και σκοτώνουν τα σώματα αλλά την ψυχή μας! Γιατί έχουμε μέσα στο σώμα μας έναν καρκίνο, που αν τον αφήσουμε να γενικευθεί, το αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφούν τα ευαίσθητά μας «όργανα», δηλαδή οι αξίες, πάνω στις οποίες στηρίζεται η ίδια η ζωή του «σώματος», που είναι η ελληνική κοινωνία, η ελληνική πατρίδα και το ελληνικό έθνος, που κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γίναμε αυτοί που είμαστε -καλοί, κακοί αλλά είμαστε εμείς και όχι κάποιοι απρόσωποι, όπως επιχειρούν ως φαίνεται να μας κάνουν ξένοι και ντόπιοι συνωμότες, για τα δικά τους συμφέροντα.
Επειδή γνωρίζω ότι συμφωνείς μ’ αυτές τις απόψεις, σου στέλνω μαζί με το γράμμα αυτό (που αν νομίζεις μπορεί να πάρει δημοσιότητα), μια προσωπική έκκληση προς τους συμπατριώτες μας, με τον τίτλο «Για την υπεράσπιση της εθνικής μας συνείδησης».
Πιστεύω ακράδαντα ότι όπως στην εποχή της Εθνικής Αντίστασης ο κύριος στόχος ήταν η Ελευθερία της πατρίδας και τον καιρό της Αντίστασης κατά της Χούντας η Δημοκρατία, σήμερα που προβάλλουν όλο και πιο πολύ οι κίνδυνοι, τόσο εξωτερικοί όσο και εσωτερικοί, για την ακεραιότητα της πατρίδας μας (κάθε μορφής), ο κύριος στόχος όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα, θα πρέπει να είναι ο Πατριωτισμός.

Σε χαιρετώ με αγάπη,

Μίκης Θεοδωράκης

17 σχόλια:

  1. Ευτυχως που τα λεει ο Θεοδωρακης, γιατι τουλαχιστον απο τα επισημα πολιτικα κομματα, λογω ιστορικης πορειας δε μπορει να κατηγορηθει ως ακροδεξιος και κομπλεξικος εθνικιστης.

    Αν τα ελεγε οποιοσδηποτε αλλος, τωρα θα ειχαν βγει τα μισα κομματα της Βουλης μαζι με ολο το στρατο "ανεξαρτητων και εγκυρων" δημοσιογραφων και ΜΜΕ στα οποια αυτοι εργαζονται και θα κατακεραυνωναν το δυστηχη που τολμησε να μιλησει για κινδυνους στην πατριδα.

    Αυτη ειναι η καταντια στην Ελλαδα.

    Οταν πεθανει και ο Θεοδωρακης (φευ, αλλα καποτε θα γινει κι αυτο), ποιος θα μπορει να γραφει τα παραπανω χωρις να σταμπαρεται ως ακροδεξιος?

    Ο Θεος να σας δινει χρονια κ. Θεοδωρακη!

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΟΟΟ

    ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΕΡΕΣΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΙΜΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ..ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ..

    ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΥΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ..

    FED,ΕΚΤ,ΟΗΕ,ΝΑΤΟ,ΕΕ,ΝΑFTA,ASEAN ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΡΚΙΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ ΟΙ ΜΚΟ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ..

    ΑΣΧΕΤΟ Η ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ..

    ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥΛΕΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ ΕΝΑΣ ΓΙΑΠΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΛΙΑΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ? ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΤ!! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΗΤΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ..ΣΥΜΠΤΩΣΗ..ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΑΡΓΗΣΕΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΛΗΔΕΣ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΕΣΤΕ, ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ, ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΓΙΑ ΣΗΜΑΙΑ, ΓΙΑ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΝΕΟΙ ΚΑΙ...ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΙ (!!) ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΙ-ΦΑΣΙΣΜΟΙ..ΟΤΑΝ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΤΡΟΧΟΣ, ΕΤΣΙ;; ΕΙΣΤΕ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ..ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟΙ, ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ, ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥ.
    Ο ΜΙΚΗΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ MAIL TOY. ΑΠΛΑ ΤΟΤΕ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ, Ο Κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΩΧΘΗΚΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΕΑΜ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ) ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ. Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ, ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΔΗΛ. ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ). ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ,ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΣΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΕΘΝΟΤΗΤΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ, ΗΣΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΑΣ-ΝΑΖΙΣΤΗΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ...ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ Ο Κ. ΜΙΚΗΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ (ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ). ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!! (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο..ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ)
    ΕΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΓΝΗΣΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ..ΤΙ ΝΑ ΠΩ..ΠΑΝΤΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ..ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!!..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ:Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ! ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΟ ''ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ'', ΕΝΩ ΤΟ ΔΕΞΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O THOTHORAKIS DEN HTAN ARISTEROS . KKE HTAN EKANE KI MAKRONYSH .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
    Ο ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
    Ο ΘΕΟΦΙΛΟΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
    Ο ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
    Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΗΤΑΝ ΗΓΕΤΗΣ;
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ;
    ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΙΛΕ ΕΚΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΝΗΣΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΕΞΟΡΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
    ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΕΠΙΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΛΥΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΗΝ "ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ". ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ!
    ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.
    ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΧΤΙΣΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΒΑΡΟ.ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΙΛΕ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΙΣΩΣ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ;
    ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΕΝΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ;
    ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
    ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΦΥΛΑΞΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΛΑΨΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΛΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΗΡΕΜΑ,ΟΥΤΕ ΒΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ..ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΠΙΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ..ΣΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ Η ΔΕΞΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ..ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;;ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΟΠΙΖΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;;ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΓΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΤΙΣΕΣ;; 'Η ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ;;ΜΟΝΟ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΙΤΕ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..Ο ΤΙΤΛΟΣ ''ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ'', ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ;;ΓΙΑ ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ...ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ''ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ'' ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΙΔΗ, ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΛΛΑ, ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ..ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΙΑ..ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΠΕΤΥΧΕ!!ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ..ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ..ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΞΙΟΣ!(ΑΝ ΚΑΙ ΦΛΕΡΤΑΡΕ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ)...ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ''ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ''...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΦΙΛΙΚΑ -ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ, ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ..ΤΗΝΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ Η ΔΕΞΙΑ, ΟΥΤΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ..ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΦΑΖΟΜΑΣΤΕ (ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΝΟΩ) ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελάτε τώρα παιδιά, γιατί τα βάζετε με τον Μίκη;
    Κι ο Γεωργαλάς, αν το θυμάστε, κομμουνιστής και μάλιστα πολύ διαβασμένος, ήταν, αλλ`αυτό δεν εμπόδισε τη χούντα να τον κάνει σημαία της.
    Τώρα, φίλε Γιώργο από την Πάτρα,το να βάζεις στο ίδιο "κάδρο" τον αείμνηστο Κ.Καραμανλή με τους ταγματασφαλιτες, είναι τουλάχιστον ΑΣΕΒΕΙΑ.
    Το τι ήταν οι ταγματασφαλίτες δεν το διάβασα πουθενα γιατί δεν χρειάστηκε, αφού τούς έζησα στο πετσί μου (ακόμα και σήμερα έχω εφιάλτες στον ύπνο μου εξ αιτίας τους). Όσο για τα λεβεντόπαιδα της άλλης πλευράς σου συνιστώ να ρίξεις μια ματιά στο βιβλίο του Χονδροκούκη (υπήρξε και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) για κάποια πορεία 2500
    ...μοναρχοφασιστών Ελλήνων,(τέτοια εποχή ήταν το 1945) από τη Θεσσαλονίκη προς την Αριδαία.
    Αυτά, για να λέμε "τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη".
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ. ΕΧΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΟΙ ΤΡΙΒΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΟΠΩΣ ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΡΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΑΔΙΚΙΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΙ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΒΙΑΙΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΛΠ) ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΛΑ ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.
    ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ. ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ. Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΙΓΑ -ΣΙΓΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ.
    ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
    ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΘΑ ΞΕΠΗΔΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ .
    ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΘΝΑΡΧΗ, ΘΕΛΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΞΩ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΘΕΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ:
    ΕΝΑΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΟΠΟΥ ΔΕΙ (ΓΕΡΜΑΝΙΕΣ, ΒΕΛΓΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΕΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΕΣ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ ...).
    ΧΤΥΠΑΕΙ ΛΕΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟΥΣ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΣΑΝ ΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΙΣΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΦΘΗΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΗ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΣΟΣΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΤΕ.
    ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Η ΛΕΞΗ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΙΛΕ ΚΡΑΤΕΡΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΤΙ ΠΟΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ;
    ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ...-ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρώτα για τον Καραμανλή:Και μόνο το γεγονός ότι σε μία δύσκολη και ταυτόχρονα επικίνδυνη περίοδο νομιμοποίησε το ΚΚΕ, είναι αρκετό να μας κάνει να μιλάμε γι αυτόν με σεβασμό.
    Τώρα για τη ματωμένη πορεία των 2500 και πάνω Ελλήνων από τη Θεσσαλονίκη στην Αριδαία (Ν. Πέλλας):
    -Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των Ελλήνων ήταν απλώς κάποιοι που αντιτάχθηκαν στο ΕΑΜ/ΕΛΑΣ. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγώτερο.
    -Το Γενάρη του 1945 δόθηκε εντολή όλοι αυτοί να οδηγηθούν στην Αριδαία, προκειμένου να δικαστούν από Λαϊκό δικαστήριο.
    -Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αριδαία συναντά κανείς πάνω από δέκα πόλεις και χωριά.
    -Το σχέδιο της εξόντωσης των Ελλήνων αυτών ήταν πολύ απλό:Οι μελλοθάνατοι θα βάδιζαν πεζοί και συνεπώς θα διαρκούσε κάποιες μέρες η πορεία τους. Οι κάτοικοι των ενδιάμεσων πόλεων και χωριών θα ενημερώνονταν "αναλόγως" από την προηγούμενη ώστε όταν θα περνούν οι
    "μοναρχοφασίστες" να αρπάζουν όποιον θέλουν από τον "σωρό" και να τον εκτελούν με όποιον τρόπο τους αρέσει.
    -Όταν έφτασαν στην Αριδαία είχαν μείνει κάτι λιγώτεροι από τους μισούς.
    -Ένας από τους επιζήσαντες ήταν και ο Χονδροκούκης, που αργότερα έγραψε τις ανατριχιαστικές αναμνήσεις του από αυτήν τη ματωμένη πορεία. Κι ενώ ο Χ. έζησε τα γεγονότα όντας μέσα στο "σωρό", ο γράφων, 10 μόλις χρονων τότε, τα είδε απ`'εξω και μάτωσε για πάντα η ψυχή του.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σ΄ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΡΑΤΕΡΕ, ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑΥΤΟ.
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
    ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΟΝΤΡΟΚΟΥΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ;
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργο από Πάτρα,
    εκτός από τον Δημ.Χονδροκούκη, αναμνήσεις, από αυτά τα τραγικά γεγονότα, έχει γράψει και ο μετέπειτα υπουργός Δημ.Θ.Θεοχαρίδης.
    Επίσης, αρκετές φορές βλέπουν το φωςτης δημοσιότητος, στον τύπο της Θεσσαλονίκης, κείμενα από επιζήσαντες εκείνης της τραγωδίας.
    Δικαιολογημένα δεν γνώριζες το γεγονός, όπως, υποθέτω, δεν θα έχεις ακούσει για την εκτέλεση από τους ταγματασφαλίτες, στην αυλή του 1ου Δημ. Σχολείου, 80 και πλέον κατοίκων της πόλεως ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, στις 14 Σεπ 1944.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.