23/1/10

«Διαμάχη» Πεκίνου-ΗΠΑ για το διαδίκτυο

Η Κίνα εξέφρασε την έντονη αντίδρασή της, τονίζοντας ότι οι εκκλήσεις της Ουάσινγκτον για μεγαλύτερη ελευθερία στο Ίντερνετ βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, παρομοίωσε τους περιορισμούς που επιβάλλει η Κίνα στο Ίντερνετ με το τείχος του Βερολίνου και κάλεσε τη χώρα αυτή, αλλά και άλλες απολυταρχικές κυβερνήσεις, να σεβαστούν την ελευθερία της έκφρασης.
Επίσης, η Κλίντον κάλεσε τις Αρχές στο Πεκίνο να διερευνήσουν τις διαμαρτυρίες για κυβερνο-κατασκοπία από την Κίνα, που, σύμφωνα με τη Google, έχει στόχο τις υπηρεσίες της συγκεκριμένης εταιρείας, αλλά και άλλων εταιρειών, όπως και Κινέζους αντιφρονούντες.

Δεδομένης και της προειδοποίησης της Google Inc., ότι μπορεί να αποσυρθεί από την Κίνα μετά τις διαμαρτυρίες χρηστών των υπηρεσιών της για λογοκρισία, το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε επιζήμια για τις σινο-αμερικανικές σχέσεις την ομιλία της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, υπογραμμίζοντας προς την κυβέρνηση Ομπάμα ότι στις διμερείς σχέσεις υπάρχουν ζητήματα, όπως το εμπορικό ισοζύγιο, η Ταϊβάν και το Θιβέτ, στα οποία η πολιτική των ΗΠΑ πρέπει να γίνει πιο προσεκτική.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. Ποιό τείχος του Βερολίνου ? Ολα τα τείχη μαζί από γεννήσεως του πολιτισμού είναι αμερικάνικη δικτατορία στο διαδίκτυο. Η Μάϊκροσοφτ αποτελεί συνώνυμο της αυθαιρεσίας σε βάρος του πελάτη-χρήστη, όπως και τα γκούγκλια, που ορθώς αντιμετωπίζονται από τους κινέζους με την αντικατασκοπία. Τα ίδια έπρεπε να κάνουν όλες οι χώρες που νοιάζονται για την κυριαρχια τους. Ισως δε να το κάνουν και να υπάρχει σιωπηρή αποδοχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΔΙΑΒΟΛΟΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.