7/7/10

«Άδικη» χαρακτήρισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ τη μεταχείριση της Τουρκίας από την ΕΕ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν επέκρινε σε συνέντευξή του στον Τύπο της Δανίας την «άδικη» μεταχείριση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, προτρέπει τους Γερμανούς να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερο σεβασμό τον τουρκικό λαό.

"Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε μία σχέση στενής συνεργασίας με την Τουρκία, όχι μόνο με το ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στην εφημερίδα Politiken.

Δίχως να θέλει να εμπλακεί, όπως δήλωσε, στις διαπραγματεύσεις ένταξης μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ζήτησε παρ' όλα αυτά "η Ευρώπη να υιοθετήσει μία σειρά ρεαλιστικών διατάξεων για να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Τουρκία εντελώς εκτός των ενταξιακών διαπραγματεύσεων".

Ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλήξει σε μία συμφωνία με την Τουρκία, η οποία επιθυμεί να συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας.

"Πιστεύω όντως ότι είναι άδικο", να παραγκωνίζεται η Τουρκία από αυτή την συνεργασία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι "η Νορβηγία, μία άλλη χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεργάζεται ήδη με αυτόν τον οργανισμό".

Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, προτρέπει, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit, τους Γερμανούς να αντιμετωπίζουν την Τουρκία με μεγαλύτερο σεβασμό.

Στην εν λόγω συνέντευξη καταγγέλλει τις προσπάθειες της γερμανικής κυβέρνησης να περιορίσουν τη σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία "προνομιακή συνεργασία" αντί να προωθήσουν την πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Η μεγάλη πρόοδος που σημειώνει η Τουρκία καθιστά το θέμα της προνομιακής συνεργασίας παρωχημένο" δηλώνει ο Γκουίντο Βεστερβέλε. "Εμείς οι Γερμανοί πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία στην Τουρκία. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παγκόσμια αρχιτεκτονική αλλάζει δραματικά", προσθέτει.
EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

6 σχόλια:

  1. Ο κύριος Ρασμούσεν δεν έχει παρά να κάνει ένα δημοψήφισμα στην χώρα του για να διαπυστώσει ότι οι κάτοικοι της όχι μόνο δεν είναι σύμφωνοι με την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά θα επιθυμούσαν σε μεγάλα ποσοστά την έξοδο της ίδιας της χώρας τους από την ΕΕ....Για μιά ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι αβυσαλέο χάσμα στις απόψεις που χωρίζει τον μέσο ευρωπαίο από τους πολιτικούς που τον κυβερνάνε.Οι Δανοί σε κάθε δημοψήφισμα και με κάθε ευκαιρία που τους δινόνταν ψήφιζαν πάντα ΟΧΙ , κατά της ΕΕ , κατά της Λισσαβώνας, κατά του Ευρώ....Ο κύριος Ράσμουσεν σε ποιόν πλανήτη ζεί?.....Ο αρχηγός των φιλελευθέρων της Γερμανίας πώς μπορεί να ζητεί τον σεβασμό των Γερμανών στους Τούρκους όταν o μέσος Γερμανός αδυνατεί να δείξει τον παραμικρό σεβασμό απέναντι στους Έλληνες που είναι μέσα στην ΕΕ εδώ και 30 χρόνια και πολιτιστικά πολύ πιο αφομιώσιμοι και Ευρωπαίοι από τους Τούρκους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To μονο που αλλαζει ειναι το φεσι του γενοκτονου Τουρκου - οσο και να προωθουν το αντιθετο οι φαντασμενοι και ανικανοι πολιτικατζηδες μας.

    - On some older lineage of the EU A forgotten Eurabia Project - Byzantine-style
    http://www.scribd.com/doc/20548299/Forgotten-Spiritual-Ancestry-of-the-EU
    - The end of history - the EU version
    http://www.scribd.com/doc/21192506/The-End-of-History-the-EU-version
    - „Let’s nuke Washington!” or Turkey’s alternative dreams
    http://www.scribd.com/doc/21191395/Nuke-Washington-or-Turkey-s-alternative-dreams
    - „Kavgam” means in German „Mein Kampf”
    http://www.scribd.com/doc/21531151/Mein-Kampf-or-Kavgam-in-Turkish


    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    ...Ζει (ο Ρασμούσεν) στον ευρωατλαντικό πλανήτη. Δίπλα μας δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να εκφράζεται έτσι ο Γερμανός ΥΠΕΞ Westerwelde το καταλαβαίνω, καθ' όσον ο άνθρωπος τυγχάνει ομοφιλόφυλος ... κοινώς λατινιστί vulgo "pustibus", δηλαδή ... "περίοπτος", οπότε το ... οθωμανικό δίκαιο του ταιριάζει .... γάντι!

    Ο Ράσμουσεν όμως, λέτε και αυτός ..... ;;

    Λέτε να τον ... κόλλησε ο Γερμανός ΥΠΕΞ με τον οποίο, συνοδευόμενο από τον [...] εραστή του [...], γευμάτισε ο δικός μας Prime Minister και η σύζυγός του κυρία Άντα ....!

    Ήξαιρα ότι οι Γερμανοί είναι σκληροί πολεμιστές και δουλευτάρηδες, αλλά και [......], αυτό δεν το γνώριζα!

    Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι γερμαναράδες τους Τούρκους τους έχουν "όπα όπα" και εμάς δεν μας χωνεύουν .....!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    Υ.Γ. Καλά ο άλλος είναι γραμματέας του ΝΑΤΟ και φυσικό είναι ότι κάνει του πουν οι αμερικάνοι, αλλά να φθάσει σε τέτοιο σημείο [...] υποτέλειας ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους, τόσο θα γίνονται τέτοιες δηλώσεις στήριξης της Τουρκίας. Τη δεκαετία του '80, όταν ακόμα (υπο)λειτουργούσε το αμερικανικό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία λόγω κυπριακού, υπήρξε ολόκληρο άρθρο στο Newsweek με τίτλο "Turkey: An ally deserves better".

    Εάν μεταβληθούν κάποια στιγμή οι καταστάσεις, μη σας κάνει καμμία εντύπωση αν οι ίδιοι που τους αβαντάρουν (ή κάποιοι άλλοι παραδίπλα τους) πουν τα χειρότερα εναντίον τους και αρχίσουν να τους δαιμονοποιούν, ανάλογα με το τι υπαγορεύει το συμφέρον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεχασατε πως βγηκε γ.γ. του ΝΑΤΟ,ο τυπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.