5/11/10

Γιατροί του Κόσμου: «Σοβαρή ανθρωπιστική κρίση» στην Αθήνα

Για «σοβαρή ανθρωπιστική κρίση» στην Αθήνα κάνουν λόγο οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου, οι οποίοι αποφάσισαν να συνδράμουν σα να είναι μια αποστολή εξωτερικού».
Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου της Οργάνωσης, με 100.000 ανθρώπους να διαθέτουν κάποιου τύπου προσωρινό νομιμοποιητικό έγγραφο, με 50.000 αιτούντες άσυλο, με 250.000 περίπου ανθρώπους χωρίς επίσημα χαρτιά και 80% εξ αυτών συσσωρευμένους
στην Αθήνα και την περιφέρεια της πρωτεύουσας, γίνεται πράγματι λόγος «για σοβαρή ανθρωπιστική κρίση», στην οποία οι Γιατροί του Κόσμου προσέρχονται με προτάσεις για την αξιοποίηση, μεταξύ άλλων των 10 εκατ. ευρώ, που πλέον δικαιούται η Ελλάδα κάθε χρόνο έως το τέλος του 2013, από τα επείγοντα μέτρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Πιο συγκεκριμένα, ο γιατρός, Γιάννης Μουζάλας, σημείωσε ότι «καταρχάς, η πρόσβαση στην υγεία είναι απαραίτητη, διότι το κόστος ενός προβλήματος υγείας είναι 24 φορές μικρότερο, όταν αντιμετωπισθεί σε αρχική φάση, παρά όταν γίνει οξύ ή χρόνιο. Μόνο τον τελευταίο μήνα στο πολυ-ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου προσήλθαν 11.000 άνθρωποι κι από αυτούς δεν ήταν όλοι αλλοδαποί».
Από την πλευρά της η διευθύντρια της Οργάνωσης, Ευγενία Θάνου, δήλωσε πως στο πολυ-ιατρείο «τον τελευταίο καιρό, έρχονται όλο και περισσότεροι Έλληνες. Συνταξιούχοι με πολύ χαμηλές συντάξεις, που δεν μπορούν να πληρώσουν το 25% της συμμετοχής στα φάρμακα, Ρομά, που πλέον τους ζητείται να πληρώσουν στα νοσοκομεία, άνθρωποι που δεν έχουν ένσημα, δεν έχουν ταμείο Πρόνοιας και συνεπώς δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ».
Ο κ. Μουζάλας πρόσθεσε ότι «παρατηρείται αύξηση των αποκλεισμένων Ελλήνων, που καταφεύγουν σε συμπεριφορές και πρακτικές ιδίου τύπου με τους αποκλεισμένους αλλοδαπούς. Δημιουργείται μια όσμωση μεταξύ των δυο ομάδων, με τάση ενοποίησης. Η οικονομική κρίση, εάν δεν ληφθούν μέτρα, θα αυξήσει δραματικά το φαινόμενο».
Οι Γιατροί του Κόσμου προτείνουν να δημιουργηθεί δίκτυο μεταξύ των ιατρείων των δήμων και των πολυ-ιατρείων με ενιαία κατεύθυνση και συναντίληψη. Η επιλογή αυτή, σύμφωνα με μελέτη της Οργάνωσης, θα καταστήσει δυνατή την περίθαλψη 100.000 αποκλεισμένων το χρόνο.
Μάλιστα, στην πρότασή τους, την οποία απηύθυναν σε υποψηφίους δημάρχους και αρμόδιους υπουργούς, επανέφεραν παλαιότερη πρότασή τους για ενίσχυση των πολυ-ιατρείων από αγροτικούς γιατρούς «που σήμερα περιμένουν άπραγοι στη λίστα. Οι γιατροί μπορούν να κάνουν το αγροτικό τους στα ιατρεία και να μοριοδοτούνται γι αυτό. Ετσι θα αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και τα εξωτερικά ιατρεία».
Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, από τα 10 εκατ. ευρώ των έκτακτων μέτρων και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν και να λειτουργήσουν άμεσα σε μη αξιοποιημένα κτήρια του Υπ. Υγείας (η σχετική μελέτη για τα ανεκμετάλλευτα κτήρια υπάρχει) καταφύγια και ξενώνες μίας νύχτας, όπου οι έχοντες ανάγκη θα διανυκτερεύουν με ασφάλεια, θα πλένονται και ενδεχομένως να έχουν ένα φαγητό. Τα καταφύγια αυτά -σύμφωνα και με το πρότυπο των καταφυγίων του Στρατού Σωτηρίας που λειτουργούν δεκαετίες στο Ην. Βασίλειο- θα αδειάζουν υποχρεωτικά το πρωϊ για να καθαρίζονται.
Στην πρότασή της, η Οργάνωση αναφέρεται, επίσης, στη δημιουργία ανοικτών κέντρων φιλοξενίας αλλοδαπών και στη δημιουργία γραφείων νομικής υποστήριξης και γραφείων εύρεσης εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

18 σχόλια:

  1. Μέχρι και χθές ΟΛΟΙ είχαν προσβαση στο ΕΣΥ,οχι μόνον οι παράνομοι εδώ αλλά και οι συγγενείς τους από "εκεί". Θα μας εξηγήσει-αναλύσει κάποιος τα οικονομικά των γιατρών χ.σ. ;;;; Επιδοτούνται;;;πως και πόσα;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι χωρες στο εξης θα κυβερνουνται απο τις ΜΚΟ του Σορος. Λογω ανθρωπισμου...
    Δεν το ειχε πει και η κυριε Ψαρουδα-Μπενακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι με το νεο ειδος που ονομαζονται ΜΚΟ και αν συζητησεις
    μαζι τους θα σου πουνε "εμεις ειμαστε το μελλον της κοινωνιας και ειμαστε πολυ δυνατοι".Αυτοι οι ανθρωποι,γιατροι κλπ δεν ειναι επιλεγμενοι γιατι η αξια τους ειναι πιο πανω απο τους λοιπους συναδελφους τους αλλα ειναι τα ιδια ατομα που χωνονται παντου οταν μοιρισουν κεχρι.Εξ αλλου η συμμετοχη σε αυτες ειναι επισημο προσον στο βιογραφικο τους για να παραγκωνιζουν αλλους στην καταληψη θεσεων.Το βιολι-βιολακι.
    Παλαιοτερα καποιοι πηγαν στην Αφρικη και πηνανε το καφεδακι τους διπλα στα πτωματα των Τουτσι και Χουτου και εκει δικτυωθηκαν ακομη και με ατομα που σημερα κυβερνουν η επιδιωκουν να κυβερνησουν.Δεν θα γραψω και για τα τεραστια ποσα απο
    πολλες πηγες που διαχειριζονται.
    Οι πασχοντες θελουν περιθαλψη αλλα οχι μεσω τετοιων ατομων οπως και οι οικονομοκα ανημποροι θελουν αλλο προγγραμμα και οχι την "φιλανθρωπια" που γνωριζωμε οτι ειναι στρατηγικο οπλο στο παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα τείνει να μετατραπεί σε ένα τεράστιο πτωχοκομείο.
    Η "ένδοξη" Ελλάδα των Ολυμπιακών του 2004, καταρρέει υπό το βάρος των αδηφάγων πολιτικών της ελεφάντων και από μια ανεξέλεγκτη "αύξηση" του αλλοδαπού πληθυσμού της κατά το 1/3 του γηγενούς ελληνικού πληθυσμού. Το 1/3 αυτό επιβιώνει εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων, καθώς δε συμμετέχει οικονομικά (ίσως ελάχιστα) στις δημόσιες δαπάνες π.χ του ΕΣΥ.
    Έτσι καθημερινά οι πτωχότεροι των Ελλήνων αρχίζουν να εξομοιώνονται με τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, παρότι οι πρώτοι βρίσκονται στην χώρα τους, ενώ οι δεύτεροι έχουν εισβάλει σχεδόν με τσαμπουκά.
    Δυστυχώς συμβαίνει αυτό που θα γινόταν, αν σε μια βάρκα αντί για τα 10 άτομα που θα μπορούσε να σηκώσει προσπαθούν να ανέβουν άλλοι 10. Ούτε οι πρώτοι θα καταφέρουν τελικά να σωθούν, ούτε οι δεύτεροι, αλλά θα πάνε όλοι μαζί στον πάτο!
    Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού θεωρίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χρειαζομαστε μια "τελικη λυση" στο προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και η Κύπρος έχει μεγλάλο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Δεν την έφτανε η τουρκική κατοχή!

    Συγκέντρωση και Πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της λαθρομετανάστευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Ισραηλ γνωριζοντας την απειλη
    των ΜΚΟ τους πεταξε προσφατα...στη θαλασσα.Να το μιμηθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Ισραηλ γνωριζοντας την απειλη
    των ΜΚΟ τους πεταξε προσφατα...στη θαλασσα.Να το μιμηθουμε.

    5 Νοεμβρίου 2010 11:00 π.μ.
    -----------------------------------

    Οι Εβραίοι σιωνιστές που ίδρυσαν τις ΜΚΟ για να υποσκάψουν όλες τις άλλες χώρες του κόσμου, ΕΚΤΟΣ από την δική τους!!
    Αυτή είναι νομίζω η πιο σωστή διατύπωση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @5 Νοεμβρίου 2010 11:54 π.μ.

    Σωστος! Ωστοσο, δε διαφωνω πως πρεπει να τους μιμηθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

    ΚΑΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗ ΜΙΣΗ Ή ΣΤΟ 1|3 Ή ΣΤΟ 1|4 Ή ΚΑΙ ΣΤΟ 1|68 της ΑΣΙΑΣ,όπως και της Αφρικής.

    Είναι δισεκκατομύρια και όλοι τους προβληματικές χώρες,μη δημοκρατικές.

    Γι' αυτό ορισμένα "μεγάλα ψάρια" να πάψουν να μας πωλούν το παραμύθι του ανθρωπισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατροι του Κοσμου:
    Αλλη μια βιτρινα των καλοσυνατων εβραιων.
    Δειτε τι γινεται και αλλου.

    http://www.youtube.com/watch?v=FJjSzXkm55o

    (Πρωτο λινκ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το θέμα των ΜΚΟ (και δεν λέω μόνο για την συγκεκριμένη οργάνωση) είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Αν φτάσαμε να αποκαλούνται οι ένοπλες δυνάμεις "αντιπαραγωγικές", θα έπρεπε να εξετάσουμε πόσες από αυτές τις ΜΚΟ, που μας κοστίζουν ένα σωρό λεφτά, παράγουν έργο και με τι κριτήρια θεωρείται "σημαντικό".
    Ο φορολογούμενος πολίτης γιατί να επιβαρύνεται με ένα σωρό έξοδα που ούτε ξέρει για τι γίνονται, ούτε για ποιούς κλπ... Στέκομαι στις ανησυχίες του sterg, του ΑΠΕΛΛΗ και άλλων, αλλά ...ίσως οι γιατροί δεν είναι από τα χειρότερα παραδείγματα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στέκομαι στις ανησυχίες του sterg, του ΑΠΕΛΛΗ και άλλων, αλλά ...ίσως οι γιατροί δεν είναι από τα χειρότερα παραδείγματα. Ελίνα

    5 Νοεμβρίου 2010 7:37 μ.μ.

    Σιγουρα υπαρχουν και χειροτερα οπως
    το να με βαλεις να ανησυχω ΜΑΖΙ με τον... Απελλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σιγουρα υπαρχουν και χειροτερα οπως
    το να με βαλεις να ανησυχω ΜΑΖΙ με τον... Απελλη.

    5 Νοεμβρίου 2010 9:33 μ.μ.

    ---------------------------------

    Ξύνεσαι; πάνω που είπα να σε συγχωρήσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξύνεσαι; πάνω που είπα να σε συγχωρήσω....

    5 Νοεμβρίου 2010 9:47 μ.μ.


    τυχερακια στεργκ μετα θα μπορις και να κινονισης,να ειχαμε κε εμεις
    εναν απελη να μας συγχορναει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είδα το βίντεο κλιπ που μας έδωσε ο
    5 Νοεμβρίου 2010 5:13 μ.μ. και φρίκιασα με τις ενέργειες των φρικωδών ανθρώπων και με αυτά που κάνουν στην Ευρώπη.
    Πρέπει να το παρακολουθήσετε όλοι και όλες.


    Πυθαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τυχερακια στεργκ μετα θα μπορις και να κινονισης,να ειχαμε κε εμεις
    εναν απελη να μας συγχορναει.

    5 Νοεμβρίου 2010 10:26 μ.μ.
    ------------------------------------

    Συγχωρεμένος και εσύ για την "απίστευτη" ανορθογραφία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μη μασάς ΑΠΕΛΛΗ άλλο θέλει αυτή. Αλλά ποιός να το χαραμήσει να της το δώσει. Ένα τόχουμε το ρημάδι.


    Περιούσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.