13/11/10

Αγιος Παντελεήμονας και «Χρυσή Αυγή»

Του Σταυρου Λυγερου
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος της «Χρυσής Αυγής» απέσπασε στον Δήμο Αθηναίων 5,3%, ενώ οι περιοχές που έχουν κατακλυσθεί από λαθρομετανάστες τού έδωσαν ποσοστά μέχρι και 20%! Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής.
Την τελευταία δεκαετία έχω επανειλημμένως προβλέψει ότι οι αντιρατσιστικές κορώνες το μόνο που καταφέρνουν είναι να τροφοδοτούν πολιτικά τη σκληροπυρηνική ακροδεξιά. Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και όμορων περιοχών δεν προσβλήθηκαν, βεβαίως, από κάποιον μυστηριώδη ιό. Ούτε ξαφνικά μετατράπηκαν σε ακροδεξιούς. Την αιτία της εκλογικής στροφής εξήγησε με απλό και καθαρό τρόπο μία ηλικιωμένη κάτοικος.

Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις στον δήμο, στην κυβέρνηση και στα κόμματα, χωρίς να βρουν την παραμικρή ανταπόκριση. Οταν οι άλλοι περισσότερο ή λιγότερο αντιμετώπιζαν τις απελπισμένες - αγανακτισμένες διαμαρτυρίες τους σαν εκδηλώσεις ρατσισμού, η «Χρυσή Αυγή» έσπευσε να καλύψει το κενό, βάζοντας τη δική της απεχθή σφραγίδα. Τα επεισόδια εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου και της Ελένης Πορτάλιου είναι ενδεικτικά. Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι δράστες είναι Χρυσαυγίτες. Στο πολιτικό επίπεδο, όμως, σημασία δεν έχει το χέρι που πέταξε το γιαούρτι ή το αυγό, αλλά η αντίδραση του «χορού». Αυτό που θα έπρεπε να προβληματίσει τα δύο στελέχη της Αριστεράς και να ανησυχήσει σοβαρά τις ελίτ είναι ότι οι απλοί κάτοικοι μάλλον επικρότησαν παρά αποδοκίμασαν τους δράστες. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μία δημοσκόπηση να καταγράψει τις απόψεις όσων μένουν σ’ αυτές τις περιοχές.

Η Αθήνα μετατρέπεται σε μια ατύπως διχοτομημένη πόλη. Το ιστορικό κέντρο έχει γκετοποιηθεί και η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί. Είναι πολιτικά ανήθικο εύποροι αριστεροί και φιλελεύθεροι αστοί από απόσταση ασφαλείας να κουνάνε το δάκτυλο και να παραδίδουν αντιρατσιστικά μαθήματα στους ντόπιους, που βιώνουν ένα πρόβλημα το οποίο τείνει να προσλάβει διαστάσεις εφιάλτη.

Είναι ανέξοδο και εύκολο να πουλάς ανθρωπισμό, όταν δεν συγχρωτίζεσαι με λαθρομετανάστες, όταν δεν κατοικείς στις ίδιες γειτονιές, δεν στέλνεις τα παιδιά σου στα ίδια σχολεία, δεν χρησιμοποιείς καν τα δημόσια νοσοκομεία και βεβαίως δεν ανταγωνίζεσαι για τις ίδιες θέσεις εργασίας. Συνήθως, η μόνη σχέση που έχουν όλοι αυτοί με τους λαθρομετανάστες είναι ότι τους χρησιμοποιούν ως υπηρετικό προσωπικό.

18 σχόλια:

  1. Ο Αλαβάνος (η Πορτάλιου , ο Καμίνης , ο Κούλογλου) αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση πολιτικού φαρισαϊσμού και ανεκδίηγητης υποκρισίας.
    Κατεβαίνει ο Αλαβάνος απο την Πεντέλη και την πλούσια βίλα που διαμένει για να κατηγορήσει τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα που τραβούν σε καθημερινή βάση τα πάνδινα για φασισμό και ρατσισμό και να τους δόσει μαθήματα δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ αυτός ουδέποτε θα καταδεχόταν να αφήσει την Πεντέλη του και να διαμεινει στην περιοχή του Παντελεήμονα έστω και για μία βδομάδα.

    Όποιοι θέλουν να δούν την Αθήνα να μετατρέπεται σε Ισλαμαμπάντ σε αποικία του Πακιστά και του Μπαγκλαντές σε μία αποκρουστική υποβαθμισμένη τριτοκοσμόπολη μπορούν κάλιστα να εμπιστευούν την τύχη αυτής της πόλης στον πολιτικάντες Καμίνη, Πορτάλιου , Κούλογλου....... Δυστηχώς η σχολή Δραγώνα έχει βρεί άξιους συνεχιστές στο έργο της που είναι η ολοκληρωτική διάλυση αυτής της πόλης και ο πλήρης αφελληνισμος από τις ατέλείωτες ορδές ξένων λαθρομεταναστών που ο αδιόρθωτος και ανεκδήγητος κύριος Καμίνης και η παρέα του ανεμπόδιστα προωθούν . Δεν αντέχουμε άλλο άλλη υποβάθμιση της ζωής μας , δεν αντέχουμε άλλους ξένους , δεν μπορούμε πιά να υποφέρουμε να βλέπουμε την πόλη μας να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νάρκο πορνοεμποροπάζαρο με δεκάδες παράνομους λαθροεισβολείς να επιβάλουν την δική τους ανομία και το ελληνικό κράτος να είναι απανταχού απών.
    Κανείς από όλους αυτούς τους πολιτικάντιδες δεν δίνει δεκάρα για την ασφάλεια των πολιτών της Αθήνας, για την ασφάλεια των οικογενειών μας και των παιδιών μας.Καθε ελεύθερος χώρος αυτής της πόλης έχει καταληφθεί από ναρκοέμπορους , από Νιγηριανούς , Σομαλούς , Ιρακινούς , Αφγανούς λαθρέμπορους και κάθε είδους αλλοδαπή μαφία επιβάλλει την δική της κατοχή και τον δικό της νόμο καταπατόντας κάθε έννοια νόμου , ελευθερίας , ποιότητας ζωής του Αθηναίου κατοίκου.

    Οι κύριοι αυτοί αριστεριστές που υποστιρίζουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο την λαθροεισβολή είναι αυτοί που έχουν μεταβάλλει αυτή την πόλη σε ένα απέραντο μουσουλμανονταχάου . Δεν πρέπει πιά άλλο να τους περάσει . Θέλουμε την πόλη και την ζωή μας πίσω. Έξω ο κάθε τυχάρπαστος Καμίνης δήθεν υποστιριχτής ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πατάει πάνω στα δικά μου δικαιώματα υγίειας ,ασφάλειας ,ελευθερίας.
    Τα παιδιά μας κινδυνεύουν από φυματίωση,από το AIDS, από ναρκωτικά ,από την βία από την εγκληματικότητα . Για όλα αυτά τί έχουν να μας πούν οι κύριοι Καμίνης , Αλαβάνος , Πορτάλιου που μένουν εκτός κέντρου και δεν είναι κάν δημότες Αθηνών ότι είμαστε φασίστες και ρατσιστές ?
    Τους γυρίζουμε τον χαρακτιρισμό πίσω.
    Η υποκρισία, το θράσος ο φαρισαϊσμός η υποκρισία των χιλίων πιθήκων που τους χαρακτιρίζει δεν έχει όρια .Καληνύκτα τους λέμε δεν θα τους αφήσουμε να μας καταστρέψουν την ζωή μας και την ζωή των παιδίων μας άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από μένα και ο Σταύρος Λυγερός, φασίστας, ακροδεξιός λοιπόν…

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φασίστες, ρατσιστές , αδιάφοροι και βαθιά περιφρονιτές για τον Αθηναίο πολίτη και τα τραγικά αδιέξοδα της ζωής του είναι οι κύριοι Καμίνης , Πορτάλιου, Αλαβάνος που δεν αποτελούν κάν δημότες της πόλης των Αθηνών ούτε ψηφίζουν στην Αθήνα.
    Από υποτιθέμενοι συνήγοροι του πολίτη έχουν μετατραπεί στην πράξη σε χειρότερους εφιάλτες και διώκτες του Αθηναίου πολίτη.
    Με τις πολιτικές που ευαγγελίζονται θέλουν να διώξουν και τον τελευταίο κάτοικο που ακόμα κρατεί, που ακόμα επιμένει να ζεί σε αυτήν την πόλη.

    Ο βίος και η πολιτεία του κυρ. Καμίνη δεν μας αφήνουν καμία αμφιβολία σχετικά με το τί σχέδια θέλει να προωθήσει για αυτήν την πόλη και τί καταστάσεις πρόκειται να αντιμετωπίσουμε εμείς και τα παιδιά μας έτσι και μας βρεί η κατάρα κατάληψης της δημαρχίας από αυτόν και της δραγώνιας φασιστολογικής νοοτροπίας και ιδεοληψίας των συνοδοιπόρων του .
    Ο δήθεν συνήγορος ζητάει την κατάργηση όλων των μηχανισμών ελέγχου νομιμοποίηση όλων των ξένων και έχει καταγγέλλει συνοριοφύλακες ,λιμενικό και στρατό για.. παραβιάση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Κάθε είδους αλλοδαπή μαφία δηλαδή θα πρέπει να ελεύθερα να καταστρατηγεί την νομιμότητα, την ελευθερία ,τα δικαιώματά μας και να γεμίζει την ζωή μας με κάθε είδους εγκληματικότητα, με κάθε είδους βία, ανομία, ισλαμικό μεσσιανικό φανατισμό, τρομοκρατία , ασθένειες που εδώ και δεκαετίες είχαν εξαλειφθεί για να ικανοποιηθούν τα πανανθρώπινα οράματα του κύρ Καμίνη έχοντας ως μονο και κύριο στόχο την ζωή και την εξόντωση του ίδιου του Αθηναίου πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. caminar στα ισπανικα δημαινει περπατω,mano επισης σημαινει χεριΑντιστοιχα στα ελληνικα σημαινη καμινι και μανωλης ΔΙΑΛΕΓΕΤΑΙ και ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάς δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο. Ζητάτε νέος Ηρακλής - Ελληνας πρωθυπουργός να καθαρίσει τον νέο κόπρο του Αυγείου και του κομματισμού.Τα ακραία προβλήματα θέλουν ακραίες λύσεις. Οι Ελληνες στα άκρα. Αντίσταση στην κατοχή τις νέας τάξης. Εθνική παιδεία και εθνικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλαδα σημερα σαφως και δεν εχει το προνομιο να διαθετει την φυλετικη ομοιογενεια της αρχαιας Σπαρτης, ομως σε μεγαλο βαθμο ειμαστε ενας λαος με συνεχεια.
    Ειναι κακο αυτό;
    Ποιο;
    Το της συνεχειας.
    Σαφως και ειναι κακο.
    Οχι για τους Ελληνες, οι οποιοι βρισκουν στο γεγονος αυτο ισως την μεγαλυτερη παρηγορια τους σε εναν κοσμο χυδαιο. Ειναι μεγιστο κακο για τους εμπορακους των λαων που θελουν καταναλωτες στο πνευμα και στην υλη.
    Το δηλητηριο εχει χυθει εδω και χρονια.
    Οταν αρχισαμε να γεμιζουμε με ξενες ταμπελες τα μαγαζια μας, οταν μας μαθανε να ντρεπομαστε να συστησουμε στους φιλους μας τους γονεις μας, οταν βαλανε τα κοματα στις ταξεις του δημοτικου σχολειου, οταν η αγαπη προς την πατριδα αρχισε δειλα-δειλα να σημαινει ψυχοπαθεια.
    Χρειαστηκε ενα '21 και ενα 1922 για να φυγουν ολοι οι αλλοφυλοι απο τουτον εδω τον τοπο.
    Τωρα τι θα χρειαστει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ από όσα ξέρω, η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο κόμμα. Ίσα ίσα που ο ΣΥΡΙΖΑ ακομα τρεχει στον Αρειο Παγο για να αναγνωριστουν 3 απο τις 12 συνιστωσες του. Μην τρελλαθουμε κιολας. Καμίνης, Αλαβανος, Πορτολιου κ σια θα κανουν τα παντα για να κερδισουν ψηφους. Έτσι την πάθανε κ εδώ στην Βρετανία. οι Μουσουλμανοι της Βρετανίας κατάλαβαν πως, παρά το γεγονός ότι αποτελούν μόλις το 4,1% του πληθυσμού, μπορούν για μια χούφτα ψήφους να χτίζουν τζαμιά, να επιβάλλουν σαρία στις γειτονιές τους κτλ. Ας μην γινουμε το ίδιο. Σπυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι δύσκολο να συλλάβει κανείς το φασιστικό μένος αυτών των ανθρώπων. Θέλουν να μεταμορφώσουν σύμφωνα με τα εφιαλτικά οράματά τους την ελληνική κοινωνία και θρασύτατα κατηγορούν όποιον τολμάει να τους αντιστέκεται, ακόμη και τις τοπικές κοινωνίες που τους εκλέγουν και τις οποίες δήθεν αντιπροσωπεύουν. Οι μάσκες έχουν πια πέσει για τα καλά. Το ΠΑΣΟΚ δουλεύοντας ασταμάτητα σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, εξωτερικής πολιτικής, κοινωνικό, εκπαιδευτικό) έχει ξεκινήσει το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας ισοπέδωσης της Χώρας, με τελικό στόχο την υποδούλωση των Ελλήνων και τον ιστορικό αφανισμό του ελληνισμού. Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών θα κρίνει πολλά. Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη αλλά ποτέ δεν είναι αργά για μια σωστή επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμάν πια με τις ακροδεξιές τα φασισταριά και άλλα πολλά!Βαρεθήκαμε πια!΄Για Το ξεπούλημα της χώρας δε μίλαγε και ουτε μίλαγε κανείς!¨οταν βγήκε το ΛΑΟΣ τρέξαμε όλοι να το ψηφίσουμε γιατί επιτέλους ακουγόταν κάτι το πατριώτικο!Σιγά σιγά αποκαλύφτηκε και αυτό πως δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ και οτι ο Πρόεδρος του ενδιαφέρεται μόνο για κάποιο υπουργείο σε κάποια οικουμενική κυβέρνηση!Απογοητευμένοι λοιπόν ψάχνουμε για κάποια πατριωτική φωνή!Δυστυχώς ή ευτυχώς οι μοναδικοί που μίλαγαν και μιλάνε για αυτό είναι οι Χρυσαυγίτες!Δεν έχουμε άλλη λύση λοιπόν............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημοκρατια ειναι να μπορει ο καθε πολιτης να εκφραζει ελευθερα αυτο που νομιζει.Δεν μπορει ο καθε υποκριτης τυπου Αλαβανου να κατηγορει και να καλει για τον αποκλεισμο αλλων πολιτων που εχουν διαφορετικη αποψη απο την δικη του.
    Η στροφη των κατοικων του Αγ. Παντελεημονα δεν οφειλεται σε Παυλοβεια αντανακλαστικα αλλα ειναι προιον ωριμης σκεψης.Ποιος ανοιξε τα συνορα η Χ.Α? οχι! το Πασοκ και η ΝΔ,ποιος εκανε μπαχαλο την χωρα? η Χ.Α? οχι! η ΝΔ και το Πασοκ,αυτοι κυβερνανε απο το '74.Απο ποιον χωρο προερχονται οι κλεφτες του δημοσιου χρηματος απο την Χ.Α? οχι!απο ΝΔ και Πασοκ.Ποιος χωρος επικροτει βανδαλισμους περιουσιων και δολοφονιες αθωων? η ΧΑ?οχι!η Αριστερα.Ποιος αφηνει τους αναρχικους να δρουν ανενοχλητοι?η ΧΑ?οχι! η ΝΔ και το Πασοκ.
    Μην ψαχνετε για βαθυστοχαστες εξηγησεις και κουλτουρα,ο κοσμος εχει βαρεθει απο τις Μαριες Αντουανετες,θελει τα αυτονοητα.Ασφαλεια,εργασια,καθαριοτητα,εκπαιδευση και οτι αλλο ενα ευνομουμενο κρατος προσφερει στους πολιτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ ΜΕ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.
    ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΠΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωστε είναι απεχθής η Χρυσή Αυγή;

    Αλλά δέν είναι απεχθής ο ΣΥΡΙΖΑ μέ τά παραμάγαζα του, πού καίει τήν Αθήνα, βάζει βόμβες, πυρπολεί βιβιοπωλεία καί αυτοκίνητα καί δολοφονεί ανθρώπους!

    Δέν είναι απεχθής τό ΚΚΕ πού υποστηρίζει τόν αιμοβόρο Στάλιν καί διώχνει όλους τούς επιχειρηματίες μέ τίς καταλήψεις καί τίς απεργίες εξ επαγγέλματος!

    Δέν είναι απεχθής τό κεμαλικό ΠΑΣΟΚ καί η τουρκόδουλη Ν.Δ. πού υποστηρίζουν τόν εισβολέα της Κύπρου, ωραιοποιούν τόν Κεμάλ καί τούς πασάδες της τουρκοκρατίας, ξεπουλάνε τά πετρέλαιά μας, κατακλέβουν τούς πολίτες αυτής της χώρας καί τή γεμίζουν μέ 3 εκατομμύρια μουσουλμάνους μεταξύ των οποίων χιλιάδες φονιάδες καί εγκληματίες!

    Η Χρυσή Αυγή γιατί σας πειράζει βρέ δημοκράτες; Εδώ η ΝΕΤ του Κούλογλου καί του κάθε γενίτσαρου προΔοδευτικού έκανε αφιέρωμα γιά τή γέννηση του Κεμάλ πού ήταν ο δάσκαλος του Αδόλφου.

    Αλλά κάτι ήξερε ο Χίτλερ όταν έλεγε: "Δέν έχουν σημασία οι πράξεις. Σημασία έχει νά νικήσεις. Τήν ιστορία θά τήν γράψει ο νικητής. Θυμάται κανείς τους Αρμενίους;"

    Τό ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη πάντως τηρεί στό ακέραιο αυτή τή ρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρυσαυγιτης κι ο Καυκασιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χιλιες φορες καλυτερα Χρυση Αυγη παρα Ξυνιδη, Καμινη, Μπουταρη και μετα απο λιγο καιρο να εχουμε μερικα στρεμματα (χιλιαδες τετρ. χιλιομετρα δηλαδη) γης λιγοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. * Eleftherios B.

    Dystyxos etsi einai Eleftherie. Ekei to pane.
    Opoios den symfonei mazi tous einai Fasistas.

    Na pou exoun ftasei ta pragmata me tin dimokratiki anoxi mas!!!

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απεχθής είναι ο συντάκτης του ρεπορτάζ, τίποτα άλλο, εγώ δεν τα έχω με τον δυστυχισμένο κόσμο τους λαθρομεταναστών που η κυβέρνησή παίρνει 1000 ευρώ το κεφάλι, και με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και υπογείων που νοικιάζουν κατα κεφαλι τα αναφερόμενα πιο πάνω μισθώματα.Τι θέλει ο ηλίθιος που έγραψε απεχθης, να γινουμε όλοι ζήτουλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εμένα μου άρεσε πιό πολύ η τελευταία παράγραφος του κειμένου. Οποιος δεν ζεί σ΄αυτές τις γειτονιές ή είναι μακριά από τα προβλήματα, εύκολα πουλάει θεωρίες περί ανθρωπισμού...Εμ βέβαια, αν κρίνει κανείς από τον πρωθυπουργό αρχής γενομένης, που διοικεί την Ελλάδα..αεροπορικώς, ή την στενή του παρέα που περί πολλά τυρβάζει από τα γυμναστήρια των βορείων προαστείων.
    Ελευθέριε αν όλοι οι φασίστες είναι σαν εσένα, τότε θα γίνω και εγώ. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.