12/11/10

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου το Σάββατο εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Σκληρά παζάρια για την αποφυγή νέων μέτρων


O πρωθυπουργός θα έχει και κατ' ιδίαν συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου
O πρωθυπουργός θα έχει και κατ' ιδίαν συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου   (Φωτογραφία:  ICON )
Αθήνα
Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη έχει συγκαλέσει για αύριο, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που ξεκινούν τη Δευτέρα και οι οποίες αναμένονται να είναι ιδιαίτερα σκληρές.
Στη σύσκεψη θα μετάσχουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι υπουργοί στους οποίους πέφτει το βάρος της περιστολής των κρατικών δαπανών.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμφωνηθούν οι δράσεις με τις οποίες θα εξοικονομηθούν
επιπλέον 5 δισ. ευρώ, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει το υπουργείο Οικονομικών σε νέα μέτρα.
«Ξεκινάμε τον Τρ(ο)ικό πόλεμο» παρατηρούν κυβερνητικά στελέχη, που επικαλείται Το Βήμα, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα είναι ιδιαίτερα σκληρές και με περιορισμένα περιθώρια διαπραγμάτευσης από την ελληνική κυβέρνηση μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος από την Εurostat που θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα.
Το βασικό επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι κατόρθωσε σε λιγότερο από 12 μήνες να περιορίσει το έλλειμμα κατά περίπου 6 ποσοστιαίες μονάδες και γι΄ αυτό δεν θα πρέπει τώρα να ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις για νέα μέτρα που θα επιτείνουν την ύφεση.
Από την άλλη πλευρά οι απεσταλμένοι της τρόικας έχουν ήδη επισημάνει στην κυβέρνηση ότι εφόσον η μείωση του ελλείμματος δεν είναι στο επίπεδο που είχε προβλεφθεί στο μνημόνιο, θα πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο το 2011 προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το τέλος του επόμενου χρόνου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει επίσης κληθεί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τους στόχους και τα κονδύλια του νέου προϋπολογισμού.
Τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί στο Παρίσι, όπου θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Κατά την παραμονή του στο Παρίσι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.
Newsroom ΔΟΛ

5 σχόλια:

  1. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ:"ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ "Α Ι Μ Α",ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΖΕΨΑΜΕ ΣΤΑΓΟΝΑ-ΣΤΑΓΟΝΑ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ Β Ρ Ι Κ Ο Λ Α Κ Ε Σ,ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΠΡΑΔΟΡΟΥΣ(ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ),ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ'ΝΑΙ,ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ."

    ΑΝΕΡΓΟΙ:"ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ."

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
    ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΤΙΣ "ΜΑΣΚΕΣ",Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΟΒΕΡΙΖΟΥΝ.ΓΥΜΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ....
    ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΒΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ.
    ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.
    4000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5ΟΟΟ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΜΟΡΑΓΕΙ.
    ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΡΝΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΚΟ; ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ 2 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΑΝΕ;

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Σιγα μη λιποθυμήσουν από τη σκληρή διαπραγματευση. Υπόγραψαν το Μνημόνιο που τα λεει όλα, πόσα λεφτά γιατο 10, πόσα για το 11 (από "αδιευκρίνιστες πηγές" λεει κατα λέξη το Μνημονιο, δηαλδή από όπου βολευει νατα αρπαξουν)και πόσα για το 12. Θα δούμε τι έχυμε καταλα΄βει αύριο. Πηγαίνοντας στις κα΄λπες. Όχι απέχοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε διαδικασία εκλογών πάντα ιερή απλά μας ενημερώνουν ότι δεν είναι κυβέρνηση αλλά μόνο χείριστο υποχείριο της τρόικας.
    Οι υπόλογοι εσχάτης προδοσίας απλά όπως ακριβώς με τα ακριβή αντίγραφα μνημονίων επί Τρικούπη και το 1930 αποκαλύπτουν ότι δεν κυβερνούν δηλαδή ψέματα αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά πριν λίγες μέρες για όχι άλλα βάρη.

    Δεν υπάρχει λυτρωμός αν δεν εκδιωχθούν μαζί με την τρόικα το γρηγορότερο

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΓΕΡΟΙ",ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ,ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΜΑΣ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ.
    ΕΜΠΡΟΣ ΤΑ ΡΟΠΑΛΑ...ΤΙΣ ΜΑΓΚΟΥΡΕΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.
    ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ...
    ΠΑΠΟΥΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.