2/11/10

Σκληρη αλλα ψύχραιμη απάντηση Αποστράτων στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

Οι απόστρατοι απαντούν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο ο οποίος χαρακτήρισε τους ένστολους ως αντιαπαραγωγικούς.Η ΑΝΕΑΕΔ απαντά με μία ψύχραιμη αλλά σκληρή ανακοίνωση καλύπτοντας έτσι την εκκωφαντική σιωπή από τη πλευρά της στρατιωτικής ηγεσίας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Πέραν των γνωστών του δηλώσεων περί αναδιάρθρωσης του χρέους, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλος προέβη σε δηλώσεις περί μη παραγωγικότητας των ΕΔ και των σωμάτων Ασφαλείας.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο κ. Πάγκαλος αυτό που είπε, είχε να κάνει με την καθαρά οικονομική διάσταση του θέματος, που αφορά στη μη παραγωγή οικονομικών αγαθών από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα,  κάτι που ως ένα βαθμό είναι οικονομικά αληθές.
Πέραν όμως αυτού θα έπρεπε να λεχθεί ότι σ' όλες τις χώρες του προηγμένου κόσμου, οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και η εσωτερική ασφάλεια είναι παράγοντες που απαιτούνται για την οικονομική ανάπτυξη.
Η αναπτυξιακή πολιτική, που τα 40 τελευταία χρόνια την ευαγγελίζονται στο σύνολό τους οι Πολιτικοί και Πολιτειακοί παράγοντες της χώρας μας, σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίσθηκε από τις επιλογές τους για το έμψυχο δυναμικό των ΕΔ, ιδιαίτερα αν συγκρίνει κανείς τα τεράστια ποσά που αναλώθηκαν για οπλικά συστήματα, με τις συνθήκες εργασίας των στρατιωτικών σε στρατόπεδα και Πλοία, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν τριτοκοσμικές και άθλιες.
Αυτό που βλέπει ο Ελληνικός Λαός τα τελευταία 40 χρόνια μεταξύ άλλων είναι διαφθορά, νόμους περί μη ευθύνης Υπουργών, διάλυση κάθε παραγωγικού ελληνικού πόρου, ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, ελλείμματα και πρόσφατα: εξασφαλισμένη φτώχεια και υποτέλεια για την Ελλάδα και τους Έλληνες!
Τις απόψεις του ο Ελληνικός Λαός για τους εκπροσώπους του στην περιφέρεια θα τις εκφράσει σε λίγες μέρες. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα κάνει τις επιλογές του, εκείνο που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας, είναι το ποσοστό της ενδεχόμενης αποχής και ιδιαίτερα από τους νέους. Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε όλοι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος να μην γίνει ακόμη πιο έντονη.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=623

8 σχόλια:

  1. Ολοι γνωρίζουμε ότι οι πιο αντιπαραγωγικές συμορίες που λυμαίνονται εδώ και πολλά χρόνια την Ελλάδα δεν είναι άλλοι απο τους πολιτικούς .Το γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες.Δεν υπάρχει λόγος να ακούμε και κυρίως να παίρνουμε στα σοβαρά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης όταν προσπαθεί να πει κάτι.Στο κάτω κάτω πάγκαλος είναι ότι θέλει λέει.
    Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χελοοοοοοοοόου!!!! Ακούει κανείς;;; Το Φως στο Τούνελ είναι το...τρένο!!!

    Ώρες ώρες στο διαδίκτυο βρίσκεις απίθανες ατάκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - Αγαπητοί απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων (της νεοσυσταθείσας Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων δυνάμεων),
    Θά ’λεγα πως είστε περίσσια ευγενείς και συγκρατημένοι, ως -κατ’ έξιν- πειθαρχημένοι λόγω προτέρου -ως είχε- βίου.
    Απρόσκλητος παρεμβαίνω επικουρικά.
    Πληθωρικός -τον όγκο- ο Αντιπρόεδρος, είναι -πέραν του ανεκτού- φλύαρος και ως φερόμενος ευφυής, εγείρεται το ερώτημα, τίνος τα συμφέροντα υπηρετεί, όταν βλάπτει -προδήλως- αυτά της χώρας του. Τα περί μη παραγωγικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είτε αντιθέτως, είναι μάλλον σχετικά, κατά τις εκάστοτε υποκειμενικές προσεγγίσεις.
    Θα διαφωνήσω -καθέτως- μαζί σας, όσον αφορά την εκ μέρους σας αποδοχή ως δήθεν αλήθειας μιας ερμηνείας του ισχυρισμού του. Δεν είναι αληθές, ούτε από οικονομικής ούτε από οιασδήποτε άλλης διάστασης. Ίσως από πλευράς «οικονομίστικης» ναι. Από οικονομικής σαφώς όχι. Αν γινόταν δεκτός ο ισχυρισμός του Πάγκαλου, ουδείς λειτουργός ή επιτηδευματίας ή υπάλληλος στην προσφορά υπηρεσιών θα μπορούσε να θεωρηθεί παραγωγικός μηδέ κι’ αυτού του ιδίου -βεβαίως- εξαιρουμένου. Ποιά είναι -εν προκειμένω- η παραγωγικότητα των πολιτικών; (Κατά την προσέγγισή του πάντα)… Ποιά των δικαστικών; Ποιά των δημοσιογράφων; Ποιά των διδασκόντων; Ποιά των επιχειρηματιών; Κ.α.
    Ορθώς αναφέρεστε στην ισχυρή άμυνα και ικανοποιητική ασφάλεια, ως στοιχειώδεις βάσεις για την οικονομική ανάπτυξη και όχι μόνον. Από την υπάρχουσα -δε- κατάσταση στην άμυνα και ασφάλεια, ικανοποιητική ή όχι, με τα κριτήρια των Ελλήνων πολιτών, είναι πασιφανής η παραγωγικότητα του εν λόγω ευτραφούς και των ομοίων του.
    Δεν θα συμφωνήσω μαζί σας, ως προς την οιαδήποτε αποκάλυψη περί των συνθηκών εργασίας -παραδεκτών και μη- των ενστόλων, γενικώς, για τις οποίες αν και κυρίως υπεύθυνοι είναι οι υπηρέτες των συνταγματικών λειτουργιών της πολιτείας μας, δηλαδή εκείνοι πάντα, θεωρώ πως δεν είναι και οι μόνοι, που πρέπει να τους καταλογιστεί κάθε -τυχόν- ευθύνη. Ευθύνεστε κι’ εσείς… για την υπέρμετρη ανεκτικότητά σας.
    Διαφωνώ επίσης τύποις, αν και συμφωνώ επί της ουσίας, στα περί διαφθοράς των πολιτικών, περί καταχρηστικής ψήφισης -μη ηθικών- υπέρ τους νόμων, περί εσφαλμένης πρακτικής τους -ίσως και σκόπιμης, ορισμένων- για τους Εθνικούς μας παραγωγικούς πόρους, περί ακαταστασίας και ανομίας στην δημόσια οικονομική διαχείριση, καθώς και στα περί ένδειας και υποτέλειας, για τα οποία (όλα) υπεύθυνοι και υπόλογοι είναι πάλι εκείνοι. Η διαφωνία μου αφορά τον χρονικό προσδιορισμό, αυτόν για τα τελευταία σαράντα (40) χρόνια, που παραπέμπει -ενδεχομένως, ορισμένους- και σε «κακές» παρερμηνείες.
    Διαφωνώ επίσης -εν μέρει- στην έμμεση παρέμβασή σας για τις αμέσως προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
    Ο άνθρωπος είναι για «κράξιμο» και αρκούσε να κάνατε ευθέως αυτό, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Προκαλεί σφόδρα το κοινό αίσθημα και προσβάλει τα χρηστά ήθη
    Υγ.: Εκείνο μόνο που μπορεί να θεωρηθεί ασφαλώς αντιπαραγωγικό είναι η παράκαιρη αποστρατεία -και πρόωρη συνταξιοδότηση- σχεδόν όλων των ενστόλων, τότε που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι στην χώρα, για πολλά - πολλά ακόμη χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΛΗ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΘΕΊ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η επικεφαλίδα σας δεν αποτυπώνει το περιεχόμενο-μήνυμα του κειμένου.Μάλλον χλιαρό είναι και ίσως έτσι αρμόζει,σαν πρώτη επαφή με τον "εχθρό".Το πόθεν έσχες του "ευφυούς χοντρού" μπορείτε να το δημοσιοποιήσετε;;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. UEATRAKI H TSIMPANE ASXHMA OI APOSTRATOI.O SKOPOS AGEIAZEI TA MESA MIAS KAI O PAGKALOS SAN SYGKENTVTIKO ATOMO STHN SKECH PAIZEI STA DAXTYLA NOMIZV TOYS STRATIVTIKOYS MIAS KAI MAZI TOYS EKANE EKAUARISEIS TOSA XRONIA.PISTEYV H GNVSH THS STRATIVTIKHS KAI DIPLVMATIKHS ISTORIAS APO TO IDIO STA MATIA KAPOIVN AFELVN SAN EMAS SHMERA ANOIGEI TO DROMO STO SYSTHMA MPAKOGIANNH NA ERUEI EGLVBIZONTAS TOYS STRATIVTIKOYS STO MELLON SE POLLES APOFASEIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά, όχι γιαούρτια και λοιπά φαγώσιμα στον Πάγκαλο -ακόμα και ληγμένα- διότι μπορεί και να κάτσει να τα φάει !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε καλό σου βρε Τζίμη, πού το σκέφτηκες!
    Πάντως ο 9.51μμ έχει δίκιο σ΄αυτό που λέει για την πρόωρη συνταξιοδότηση. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.