17/11/10

ΠΓΔΜ: Επανήλθε, στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ, η αναφορά, ως "μακεδονικής", της επίσημης γλώσσας των Σκοπίων, μετά την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ

Αργά χθες το βράδυ επανήλθε ο προσδιορισμός «μακεδονική» για την γλώσσα της ΠΓΔΜ στην ιστοσελίδα της βάσης δεδομένων...

Αργά χθες το βράδυ επανήλθε ο προσδιορισμός «μακεδονική» για την γλώσσα της ΠΓΔΜ στην ιστοσελίδα της βάσης δεδομένων ορολογίας των Ηνωμένων Εθνών (UN Terminology Database-σ.σ: πρόκειται για την ιστοσελίδα http://unterm.un.org η οποία αποτελεί άτυπο εγχειρίδιο ορολογίας για τις μεταφραστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ).


Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, «ΜΙΑ», σημειώνει ότι ο προσδιορισμός «μακεδονική» για την γλώσσα της χώρας, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε αφαιρεθεί με «αναρμόδια παρέμβαση», αποκαταστάθηκε στην «ταυτότητα» της χώρας μετά από αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της μόνιμης αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στον ΟΗΕ, η οποία προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Γραφείο του Γ.Γ. Μπαν Κι Μουν, καθώς και προς τη Γραμματεία του ΟΗΕ, απ’ όπου ελήφθησαν διαβεβαιώσεις ότι «ο ΟΗΕ παραμένει πιστός στις αρχές του και σέβεται την καθιερωμένη πρακτική του ΟΗΕ όσον αφορά τον όρο κατονομασμού της μακεδονικής γλώσσας».

6 σχόλια:

  1. Όταν το ελληνικό λόμπι είναι ανύπαρκτο, δουλεύει το υπαρκτό σκοπιανό. Κοντός ψαλμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Κροάτες μας «βούτηξαν» την Επίδαυρο

    Θα μας αφήσουν τίποτε, ή όλοι έβαλαν ζάρια "στα ιμάτιά μας";

    Δρυός πεσούσης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού το προσωρινό όνομα των Σκοπίων είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!!! Λογικό δεν είναι η γλώσσα τους να λέγεται "μακεδονική";
    Α, ρε ελληνική εξωτερική πολιτική που έχουμε. Τι διάνοιες χρυσοπληρώνουμε. Χαλάλι τα λεφτά που τους δίνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ένα τόσο σπουδαίο θέμα, τρία φτωχά σχόλια. Για να λέγανε ότι έβηξε ο Νετανιάχου και θα δεις τι θα γινόταν εδώ. :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως αυτό είναι το πρώτο βήμα στην αναγνώριση "μακεδονικής" εθνότητας. Αυτό υποψιάζομαι και είθε να βγω ψεύτης. Μας πάνε για ρουά-ματ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εσύ κοπελιά (5:52 μ.μ.) γιατί δεν κάνεις σχόλιο επί του θέματος της γλώσσας;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.